-
Εστω οτι θελω να πουλησω καποιο αντικειμενο σε καποιον που ειναι σε πχ αλλη πολη κτλ και δεν μπορω να παω η να ερθει πως μπορω να το κανω μεσω ταχυδρομειου; Εστω οτι του τα στελνω αλλα πως θα με πληρωσει αυτος και βεβαια να ειναι σιγουρο οτι θα πληρωθω;
-
Εστω οτι θελω να πουλησω καποιο αντικειμενο σε καποιον που ειναι σε πχ αλλη πολη κτλ και δεν μπορω να παω η να ερθει πως μπορω να το κανω μεσω ταχυδρομειου; Εστω οτι του τα στελνω αλλα πως θα με πληρωσει αυτος και βεβαια να ειναι σιγουρο οτι θα πληρωθω;
-
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Εστω οτι θελω να πουλησω καποιο αντικειμενο σε καποιον που ειναι σε πχ αλλη πολη κτλ και δεν μπορω να παω η να ερθει πως μπορω να το κανω μεσω ταχυδρομειου; Εστω οτι του τα στελνω αλλα πως θα με πληρωσει αυτος και βεβαια να ειναι σιγουρο οτι θα πληρωθω;Mε αντικαταβολη,δεν παραλαμβανει αν δεν πληρωσει στο ταχυδρομειο.Μετα εσυ παιρνεις τα λεφτα απο το ταχυδρομειο .Εχει καποια εξοδα και καλο ειναι να κανονισετε ποιος θα τα επιβαρυνθει απο πριν.
-
Εγω ομως πως θα τα παρω μετα;
-
Εγω ομως πως θα τα παρω μετα;Ξαναδιαβασε το ποστ γιατι κατι προσθεσα.
-
Τα παιρνω με ταχυδρομικη επιταγή στο ονομά μου; Σε περιπτωση που θελω να γινει ανωνυμα η συναλλαγή;
-
Τα παιρνω με ταχυδρομικη επιταγή στο ονομά μου; Σε περιπτωση που θελω να γινει ανωνυμα η συναλλαγή;Μονο χερι με χερι.Αλλιως δεν γινεται.
-
Δεν υπαρχει κανενας τροπος για ανωνυμη συναλλαγη; Και εκτος ΕΛΤΑ βεβαια.
-
Δεν υπαρχει κανενας τροπος για ανωνυμη συναλλαγη; Και εκτος ΕΛΤΑ βεβαια.Που να σε εξασφαλιζει οτι θα παρεις τα λεφτα σου χωρις να ερθεις σε επαφη με τον αγοραστη ......δεν νομιζω.Τουλαχιστον δεν μπορω να σκεφτω κατι.
-
Υπαρχει ευρωπαικο Paypal;
Πως πληρωνετε τα αγαθα απο auction;
Νικος
-
Με paypal δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα, αλλά στην περίπτωση αυτή θα πρέπει ο άλλος να σε πληρώσει πρώτα, άρα θα πρέπει να σε εμπιστευτεί. Αν δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει πρώτα και να του στείλεις τα αγαθά μετά, κάνε το έτσι.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Με paypal δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα, αλλά στην περίπτωση αυτή θα πρέπει ο άλλος να σε πληρώσει πρώτα, άρα θα πρέπει να σε εμπιστευτεί. Αν δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει πρώτα και να του στείλεις τα αγαθά μετά, κάνε το έτσι.Ναι μεν πρεπει να σε πληρωσει. Αλλα οταν εισαι μελος του Paypal αν εισαι αυτο που λεμε verified τοτε το Paypal εχει τον αριθμο της τραπεζης/πιστωτικη καρτα και διευθυνση. Οποτε ανα καποιος ειχε προβλημα και εκανε παραπονα βρισκεται αμεσως. Επισης ακομα ενα καλο ειναι οτι μεσω Paypal χρησιμοποιεις πιστωτικη. Οποτε αν γινει κατι μπορεις να πραπονεθεις μεσω Paypal και μεσω της πιστωτικης σου. Και επισης νομιζω υπαρχει και ενα escrow service που κραταει τα λεφτα πριν τα δωσει στον δικαιουχο μεχρι να παραλαβει τα αγαθα.
Εγω προσωπικα εχω κανει ντουζινες συναλαγες με το paypal. Αμα τωρα υπαρχει φοβια και μη εμπιστοσυνη σε τιποτα τετοιο. συνατηθητε ζωντανα και παρτε μετρητα. Η Ελλαδα δεν ειναι και τοσο μεγαλη. Αν και αυτο δεν γινεται τοτε τι να πω. Κανετε μια ανιτκαταβολη μεσω ταχυδρομειου που νομιζω γινεται μονο με μετρητα. Η παψτε να πουλατε μιας και δεν εμπιστευεστε το συστημα
Νικος
-
Δεν υπαρχει κανενας τροπος για ανωνυμη συναλλαγη; Και εκτος ΕΛΤΑ βεβαια.Ποιον θες να εξαπατήσεις;
-
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=5925
ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
-
Θα ηθελα τη γνωμη σας για το εξης περιστατικο.
Στις 20/11 αγοραζω ενα μεταχειρισμενο Mio P350 απο εναν φιλο στην Αθηνα.
Ο ιδιος το στελνει με αντικαταβολη την ιδια ημερα στη Πατρα οπου μενω.
Την Παρασκευη 23/11 πηγαινω να το αναζητησω στο ταχυδρομειο στη Πατρα χωρις να μου εχει ερθει ειδοποιηση.
Μου λενε οτι ειναι νωρις ακομα γιατι κανει 3+1 (της καταθεσης) ημερες και αφου το Σαββατο τα δεματα δεν δουλευουν θα ερθει απο Δευτερα.
Ειχα μια αισθηση (με ολα αυτα να ειναι σωστα και να μην τα αμφισβητω) οτι κατι δεν παει καλα.
Την Δευτερα 26/11 ξαναπαω απο εκει και ο υπαλληλος μου λεει οτι παροτι θα επρεπε να ερθει, δεν εχει ερθει τιποτα και ελατε παλι αυριο.
Αυτη τη φορα χανοντας μαθημα απο το πανεπιστημιο και επειδη χρειαζομουν επειγοντως το gps για την πτυχιακη μου, επιλεγω να παρω τηλεφωνο.
Μπαινω στο site των ΕΛΤΑ και παιρνω το τηλεφωνο που αναγραφεται για το καταστημα Πατρων το οποιο δεν απαντα σε καμια απο τις πολλες προσπαθειες μου.
Οποτε αναγκαζομαι χανοντας και αλλο χρονο να παω απο εκει.
Η υπαλληλος μου ειπε οτι δεν εχει ερθει ουτε σημερα τιποτα.
Μου εδωσε δυο ακομα τηλεφωνα ωστε να επικοινωνησω μηπως εχει ερθει με τα σημερινα (της Τριτης) και ειναι ακομα στη διαλογη.
Δεν απαντουσαν και παλι αλλα τελικα καταφερνω να πιασω γραμμη και μου λενε οτι δεν εχει ερθει τιποτα.
Σημερα ηταν το αποκορυφωμα.
Ομως σημερα πηγε η μητερα μου να το αναζητησει με την ταυτοτητα μου γιατι ειχα και παλι μαθημα το οποιο δεν μπορουσα να χασω.
Πηγε λοιπον το πρωι απο εκει και η υπαλληλος αφου ακουει το συμβαν αναφερει οτι ''ε, σχετικα ειναι αυτα με τις ημερες.''
Της αναφερει οτι ξοδευει χρονο που δεν χρωσταει στα ΕΛΤΑ και η ο.τι αναφερεται πρεπει να ειναι σωστο, η δεν ξερουν τι λενε...
Ζητα τον διευθυντη του συγκεκριμενου ΕΛΤΑ (ΖΑΪΜΗ 23) ο οποιος λειπει με αδεια.
Ζητα την αναπληρωτρια και ειπαν οτι θα επρεπε να ειναι εδω αλλα δεν ειναι και δεν μπορουν να την βρουν ουτε στο τηλεφωνο.
Ζητα εναν οποιονδηποτε υπευθυνο αλλα μου λενε οτι δεν μπορει να γινει τιποτα.
Μια κοπελα πολυ εξυπηρετικη που δεν ηταν η δουλεια της μιας και ηταν στα γραμματα και οχι στα δεματα, παιρνει τον κωδικο αποστολης και κοιτα στο pc της και λεει οτι εχει πραγματι παραδοθει ενα δεμα στο ΡΟΥΦ αλλα δεν δειχνει να εχει φυγει απο εκει.
Ενημερωνομαι και παιρνω τηλεφωνο επιτοπου στην εξυπηρετηση πελατων που αναγραφεται στο sitε των ΕΛΤΑ.
Τελικα το τηλεφωνο ηταν λανθασμενο και ισχυει ενα αλλο παρομοιο.
Παιρνω εκει και η τηλεφωνητρια λεει οτι δεν υπαρχει τιποτα στο συστημα.
Της αναφερω οτι εχουν μπει στο συστημα στο καταστημα της Πατρας, οποτε υπαρχει αλλα τελικα δεν μου απαντα.
Μπαινω στο site και βλεπω οτι υπαρχει tracking system και εχει παραδοθει στην αποθηκη του ΡΟΥΦ.
Μπαινω στον καταλογο με τα καταστηματα και παιρνω το τηλεφωνο που αναφερεται για την αποθηκη του ΡΟΥΦ ενω στη μητερα μου ειπαν οτι επειδη ειναι αποθηκη δεν εχει τηλεφωνο.
Μετα απο πολλες προσπαθειες δεν απαντουν.
Παιρνω το 11888 τηλεφωνο και ζηταω καποιον αλλον αριθμο.
Μου δινουν ενα αλλο, το παιρνω τηλεφωνο και δεν απαντα.
Μετα απο αρκετες προσπαθειες μου απαντουν λεγοντας μου οτι εδω που πηρα ειναι λογιστηριο και μου δινουν εναν αλλο αριθμο.
Παιρνω τηλεφωνο αλλα δεν απαντουν.
Μετα απο αρκετες προσπαθειες το σηκωνει ενας κυριος ο οποιος αφου καταλαβαινει την κατασταση, μου λεει να παρω σε 20 λεπτα.
Ξαναπαιρνω και μου λεει οτι πραγματι εχει κατατεθει στο ΡΟΥΦ και εφυγε στις 21/11 στις 7.50 το πρωι με το φορτηγο.
Αποκλειεται να ειναι στο δρομο μεχρι τωρα, οποτε ειναι στη Πατρα και καπου εχει παραπεσει και μου λεει να ψαξουν στο βιβλιο παραλαβης ωστε να βρουν τον κωδικο.
Τα μεταφερω στη μητερα μου η οποια τα εξηγει στην υπαλληλο, ψαχνει στα βιβλια και δεν βρισκουν τιποτα.
Οι διαλογοι ειναι απειρου καλους, με ερωτησεις αν το εστειλε απο εταιρια, τι ειχε μεσα, αν το φορτηγο σταματαει στη διαδρομη για διαλειμμα κλπ.
Αφου δεν βγηκε καμια απολυτως ακρη φευγει ξεχνωντας το πορτοφολι της στον παγκο και ξαναγυρνα να το παρει.
Το παιρνει και μετρα τα χρηματα της και βλεπει οτι λειπει ενα 50αρικο.
Εξαγριωνεται και φωναζει τι εγιναν τα χρηματα της.
Και πεταγεται μια υπαλληλος και λεει ''Δε φτανει που το βρηκαμε, μας βγαζετε και κλεφτες.''
Ξερω ποια υπαλληλος ειναι.
Εχω τα στοιχεια της αλλα αδυνατω να το αποδειξω.
Εκει εχει μεινει η υποθεση.
Θα ηθελα να ξερω που μπορω να απευθυνθω ωστε να διεκδικησω νομικα αυτα που δικαιουμαι.
Τι μπορω βημα βημα να κανω ωστε να δικαιωθω ηθικα και χρηματικα.
Θα ηθελα οποιαδηποτε βοηθεια και ολα τα τηλεφωνα που ισως χρειαστω. -
Κι εγώ είχα αγοράσει ένα DVD με αντικαταβολή πριν μερικά χρόνια το οποίο δεν παρέλαβα ποτέ...
Και ναι, είχε σταλεί με αντικαταβολή στα ΕΛΤΑ.
Επειδή δεν είναι κάτι που χρειαζόμουν απαραίτητα, και εφόσον τελικά δεν μου κόστισε τίποτα, δεν το αναζήτησα. -
g47 φαίνεσαι μεν ως παραλήπτης, αλλά νομίζω επειδή είναι με αντικαταβολή δεν είναι ακόμα στη δικαιοδοσία σου το αντικείμενο (από τη στιγμή που δεν το έχεις παραλάβει και δεν έχεις καταβάλλει τα χρήματα). Δηλαδή ζημιωμένος τώρα φαίνεται ο φίλος σου που είναι και αποστολέας του αντικειμένου και δικαιούται τα χρήματα της αντικαταβολής.
Εκείνος δεν έχει κάνει κάποια ενέργεια από Αθήνα να δει τι έχει συμβεί?
-
που να δεις τα κούριερ ...καμώματα.
είχα πουλήσει κάτι μέσω του emarket. Επέλεξα για κακή μου τύχη να το στείλω στο παιδί στον Εβρο μέσω Γενικής Ταχυδρομικής με αντικαταβολή 175 ευρώ.
Το παληκάρι το παρέλαβε στις 10/9. Ε μέχρι τώρα δεν έχω πάρει ακόμα τα χρήματα της αντικαταβολής. Οταν το παρέλαβαν μου είπαν ότι θα μου το βάλουν σε 40 μέρες σε λογαριασμό που τους έδωσε η γυναίκα μου.
Παίρνω τηλ την πρώτη φορά...μου τα μασούσε η κοπέλα ...ναι ναι θα το κοιτάξουμε.
Την δεύτερη φορά όμως έγινα Τουρκος. Και μου ξεστόμισε το έξης τραγικό και εξωφρενικό: ξέρετε έχετε δίκιο αλλά η Γενική Ταχυδρομική (μαύρη ώρα που την επέλεξα και να μου κοπεί το χέρι εάν το ξανακάνω) αποδίδει την αντικαταβολή σε 65 (!!!!!) μέρες! ...για αυτό λέει ότι δεν δέχονται κι εκείνοι λόγω των πολλών παραπόνων.
Τα σχόλια δικά σας. Νταλαβερίζονται με τα λεφτά του κοσμάκη και μου το παίζουν και επιχειρηματίες Τ.Κ.
Να το έχετε υπόψιν σας...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
g47 φαίνεσαι μεν ως παραλήπτης, αλλά νομίζω επειδή είναι με αντικαταβολή δεν είναι ακόμα στη δικαιοδοσία σου το αντικείμενο (από τη στιγμή που δεν το έχεις παραλάβει και δεν έχεις καταβάλλει τα χρήματα). Δηλαδή ζημιωμένος τώρα φαίνεται ο φίλος σου που είναι και αποστολέας του αντικειμένου και δικαιούται τα χρήματα της αντικαταβολής.Εκείνος δεν έχει κάνει κάποια ενέργεια από Αθήνα να δει τι έχει συμβεί?
Ρωτησα και για αυτο γιατι ο φιλος δουλευει τα πρωινα αν και ως ενα σημειο εχω κανει ο.τι θα εκανε και ο αποστολεας, μιας και στο ΡΟΥΦ πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι απο εκει εχει φυγει...
Το μονο που μπορει να κανει (απο ο.τι μου ειπαν και δεν το εμπιστευομαι απολυτα, γιαυτο ρωταω, τι μπορει να γινει και απο τις δυο πλευρες)
ειναι μια αιτηση αναζητησης και σε περιπου 20 ημερες αιτηση αποζημιωσης.
Παρολαυτα, πιστευω πως νομικα μπορω να βγω ζημιωμενος.Καταλαβαινω, το παιδι εχασε τη συσκευη του και εγω δεν εδωσα τα χρηματα αλλα εχασα πρωινα, ειχα αισχρη αντιμετωπιση, και εγω χρειαζομουν τη συσκευη, και καποιος υπαλληλος μαλλον την εχει τωρα και μου εκλεψε υπαλληλος (Ναι το λεω με απολυτη βεβαιοτητα) το 1/3 της αντικαταβολης.
Πωληση μεσω ΕΛΤΑ