-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Γιατι απορείς?Εγώ απορώ γιατί τα αμάξια που βρίσκω πιο πολύ στο δρόμο δηλ:
Corolla
Golf
Astraείναι καταποντισμένα.
Η 147 έχει συνέπεια μεταξύ ψηφοφορίας και πραγματικότητας αφού εδώ στην Λαρισα κυκλοφορούν με το τσουβάλι.
Το mazda πρώτο σε ψηφοφορία αλλά σπάνια βρίσκω στο δρόμο.
Μήπως τελικά αγοράζουμε Γερμανό επειδή είναι πιο Premium από τον Ιάπωνα?
Γιατλι πως να εξηγήσω καταποντισμό των focus-astra-golf 3 από τα δημοφιλέστερα του Έλληνα
Εκτός κι αν αγοράζουμε τυφλοσούρτη
Μία παράμετρο που δεν λαμβάνουμε πολύ υπόψη στις πωλήσεις/ταξινομήσεις, ειδικά στην Αθήνα, είναι τα εταιρικά. Astra/Corsa/Corolla είναι από τους πρωταθλητές για διάφορους λόγους το καθένα.
Αν ψάξεις πολύ τα στατιστικά και αφαιρέσεις εταιρικές πωλήσεις, σε αυτοκίνητα ιδιωτών το Golf ανεβαίνει σχεδόν 1ο στην κατηγορία του
βέβαια το 4TF έχει άλλα κριτήρια
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γιατι απορείς?
Εγώ απορώ γιατί τα αμάξια που βρίσκω πιο πολύ στο δρόμο δηλ:
Corolla
Golf
Astraείναι καταποντισμένα.
Η 147 έχει συνέπεια μεταξύ ψηφοφορίας και πραγματικότητας αφού εδώ στην Λαρισα κυκλοφορούν με το τσουβάλι.
Το mazda πρώτο σε ψηφοφορία αλλά σπάνια βρίσκω στο δρόμο.
Μήπως τελικά αγοράζουμε Γερμανό επειδή είναι πιο Premium από τον Ιάπωνα?
Γιατλι πως να εξηγήσω καταποντισμό των focus-astra-golf 3 από τα δημοφιλέστερα του Έλληνα
Εκτός κι αν αγοράζουμε τυφλοσούρτη
Μία παράμετρο που δεν λαμβάνουμε πολύ υπόψη στις πωλήσεις/ταξινομήσεις, ειδικά στην Αθήνα, είναι τα εταιρικά. Astra/Corsa/Corolla είναι από τους πρωταθλητές για διάφορους λόγους το καθένα.
Αν ψάξεις πολύ τα στατιστικά και αφαιρέσεις εταιρικές πωλήσεις, σε αυτοκίνητα ιδιωτών το Golf ανεβαίνει σχεδόν 1ο στην κατηγορία του
βέβαια το 4TF έχει άλλα κριτήρια
Δεν διαφωνώ , αλλά εγώ μιλησα με βάση το τι βλέπω στο δρόμο. Είναι λίγο μπακάλικη μέθοδος.
Α μιας και μιλάς για το 4ΤF και τα κριτίριά του υπάρχει ένας τύπος με Golf V GTi που σε όλες τις ψηφοφορίες ψηφίζει RX8 Challenge
Ξέρεις μήπως ποιός είναι
-
Βγήκαν τα μαχαίρια..
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Α μιας και μιλάς για το 4ΤF και τα κριτίριά του υπάρχει ένας τύπος με Golf V GTi που σε όλες τις ψηφοφορίες ψηφίζει RX8 Challenge
Ξέρεις μήπως ποιός είναι
κάνας κοντράκιας της βούτας θα ναι
άλλα ψηφίζει, άλλα κράζει (GT, BMW 1, A4 1.6 τα αγαπημένα του ), άλλα αγοράζει, όπου φυσάει ο άνεμος
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ξέρεις μήπως ποιός είναι
άλλα ψηφίζει, άλλα κράζει (GT, BMW 1, A4 1.6 τα αγαπημένα του ), άλλα αγοράζει, όπου φυσάει ο άνεμος
Αυτός δεν είναι άνεμος...
Τρικυμία εν κρανίο είναι... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ξέρεις μήπως ποιός είναι
όπου υπάρχει μίσος υπάρχει και έρωτας όμως
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Ξέρεις μήπως ποιός είναι
όπου υπάρχει μίσος υπάρχει και έρωτας όμως
Φαντάζεσαι τον Ikar με 116 για everyday car και για τις εκδρομές να είναι με Α4 1.6? Αυτό να δω και μετά θα πιστέψω τα πάντα, μέχρι και το ότι ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια τα 7.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ξέρεις μήπως ποιός είναι
Αυτός δεν είναι άνεμος...
Τρικυμία εν κρανίο είναι...Ξέχασα ν'αναφέρω και τα Α3 1.6
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Φαντάζεσαι τον Ikar με 116 για everyday car και για τις εκδρομές να είναι με Α4 1.6? Αυτό να δω και μετά θα πιστέψω τα πάντα, μέχρι και το ότι ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια τα 7.
ναι μετά θα παντρευτώ και θα πάρω A-Class ή Opel στη γυναίκα έχετε ξεφύγει τελείως μου φαίνεται
(βόλτα είπαμε ότι θες;;;;;; )
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
** (βόλτα είπαμε ότι θες;;;;;; )**Έλα τώρα, μια πλακίτσα κάναμε, Φανταστικέ Ikar..
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Πιστεύω πως το Mazda 3 αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή όσων αφορά επιδόσεις, εμφάνιση, ποιότητα κύλισης, ποιότητα κατασκευής.
Δεν ξέρω αν το 3άρι είναι καλύτερο από την 147!
Αλλά σίγουρα η 147 είναι σαφώς πιο **ερωτική **από το mazda κάι ταιριάζει καλύτερα με το avatar σου
Σίγουρα είναι ποιό ερωτική και ταιριάζει με το avatar μου αλλά άμα δείς πόσο ανερωτική μπορεί να καταντήσει μέσα σε 4 με 5 χρόνια όταν αρχιζει και τρίζει και βγάζει μερικά 'ιταλικά' μικροπροβληματάκια, σίγουρα θα με καταλάβεις.
Άσε που ξεπέφτει και πολύ η αξία μεταπώλησής τους θεαματικά.
Πάντως είναι κούκλα. -
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Έχω την υποψία ότι πολλοί από εδώ μέσα άλλο αμάξι ψήφισαν αλλά στο τέλος άλλο θα αγόραζαν!
Απορώ πόσοι από αυτούς που ψήφισαν mazda 3 έχουν όντως mazda 3 και πόσοι από αυτούς που ψήφισαν πχ astra έχουν όντως astra...Έχεις δίκιο αλλά συμβαίνει και αλλού αυτό(όχι μόνο εδώ μέσα).
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας συνάδελφος της γυναίκας μου της εκθείαζε την 147(μέλι έσταζε το στόμα του) που είχε αγοράσει και όταν μετά από λίγο καιρό να πάρει αυτός αυτοκίνητο πήρε το leon 1.6
Πως το εξηγείς τώρα αυτό και πάω στοίχημα πως δεν θα μιλάει με τόσο ενθουσιασμό για το αυτοκίνητό του
-
Το κακό με την αγορά αυτοκινήτου είναι ότι σε υποχρεώνουν να το πληρώσεις. Το Leon είναι σαφώς φθηνότερο από την 147.
-
Ο χρήστης teo_3 έγραψε:
Σίγουρα είναι ποιό ερωτική και ταιριάζει με το avatar μου αλλά άμα δείς πόσο ανερωτική μπορεί να καταντήσει μέσα σε 4 με 5 χρόνια όταν αρχιζει και τρίζει και βγάζει μερικά 'ιταλικά' μικροπροβληματάκια, σίγουρα θα με καταλάβεις.
Άσε που ξεπέφτει και πολύ η αξία μεταπώλησής τους θεαματικά.
Πάντως είναι κούκλα.Τα προβλήματα αξιοπιστίας ειναι στα επίπεδα των άλλων. Τώρα ένα κλικ πάνω η κάτω ίσως να είναι αλλά όχι μεγάλα προβλήματα.
Επίσης όσες έχω δει στην Λάρισα (και είναι πάρα πολλές) είναι πολύ κλοδιατηρημένες. Δηλαδή δεν φαίνεται ο χρόνος που πέρασε.
Kαι μην μου πεις ότι έχεις φίλους γείτονες με προβληματικες Alfa γιατί το τι έχουν δει τα μάτια μου από golf , A3, A4 citroen ford κλπ δεν λέγεται. Απλά δεν τολμώ να γενικεύω.
Το μεγάλο πρόβλημα όλων των Alfa είναι ότι χάνουν έυκολα την αξία τους.
Όπως λέει και ο Jeremy στο Top Gear ' Τhe 166 depreciates just as fast as it accelerates'
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το κακό με την αγορά αυτοκινήτου είναι ότι σε υποχρεώνουν να το πληρώσεις. Το Leon είναι σαφώς φθηνότερο από την 147.Το παράδοξο της ψηφοφορίας είναι ότι
θα έπρεπε το φθινότερο αμάξι (πχ mazda) να κυκλοφορεί περισσότερο και ο κόσμος να ψήφιζε το ακριβότερο που ίσως είναι και καλύτερο( σειρά 1, Α3, 147, GOLF) γίνεται το αντίθετο!!!
Δηλαδή αγοραζει το ακριβότερο και ψηφίζει ως καλύτερο το φθινότερο!!
Πολλοί εδώ μέσα με έχουν σταμπάρει ότι με ενδιαφέρει το κύρος και η μούρη κλπ γιατί μεσα σε όλα τα κριτίρια επιλογής βάζω και αυτό. αλλά όχι ως βασικότερο.
όμως από την ψηφοφορία φαίνεται ότι το θέμα κύρους ενδιαφέρει όλους και γι'αυτό αυτός που πέρνει golf 1.6 χρυσοπληρώνοντάς ή focus ψηφίζει το ταπεινο Ιαπωνικό mazda
-
Μα η ψηφοφορία ρωτάει για το καλύτερο, όχι αυτό που θα αγόραζε κάποιος..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μα η ψηφοφορία ρωτάει για το καλύτερο, όχι αυτό που θα αγόραζε κάποιος..ακριβώς εδω΄είναι το πρόβλημα!!
Από ότι φαίνετε το καλύτερο είναι το mazda και η 147 αλλά πουλάει το golf to astra και το focus.
Δηλαδή παρόλο που είναι καλύτερο και φθινότερο ο κόσμος πέρνει το χειρότερο και ακριβότερο
-
Το θέμα είναι όμως ότι δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο, παρά μόνο αν βάλεις τον αγοραστή στην εξίσωση. Και επειδή καθένας μπορεί να μιλήσει μόνο βάσει του εαυτού του ή μόνο βάσει αυτού που θεωρεί εκείνος ως αντικειμενικό κριτήριο, τότε το καλύτερο για κάποιον δε σημαίνει ότι είναι το καλύτερο για μένα και αντιστρόφως.
Και επιπλέον, δεν κατάλαβα τι σημαίνει 'το καλύτερο και όχι αυτό που θα αγόραζε κάποιος'; Καθένας μας, δε θα αγόραζε το καλύτερο; Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να λέει 'πήρα το Γκολφ, όμως ξέρω ότι το Άστρα είναι καλύτερο αμάξι'
Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι σε ποιους τομείς υπερτερεί και υστερεί το κάθενα. Περίπου όπως κάνουν τα περιοδικά και βάζουν με άριστα το 10 βαθμολογία σε κάθε τομέα. Μόνο που για να είναι σωστό το 'συγκριτικό τεστ' (γιατί έτσι σκέτο είναι λάθος), θα πρέπει να προστεθεί ένας συντελεστής σημαντικότητας στον κάθε τομέα για τον υποψήφιο αγοραστή. Για κάποιον οι χώροι και η ποιότητα κατασκευής καθορίζουν αν ένα αυτοκίνητο είναι καλύτερο από ένα άλλο που έχει πχ πιο ευχάριστη οδηγική συμπεριφορά, αλλά δεν έχει χώρους και εξίσου ποιοτικό εσωτερικό.
-
Αγαπητέ Ποπολάρε τα στανταρ μου είναι τα εξής:
-Να στρίβει ικανοποιητικά
-Να έχει καλή αίσθηση επιλογέα
-Να μην είναι ιταλικό
-Να έχει καλή ηχομόνωση
-Να μην νοιώθεις ότι είσαι μέσα κλεισμένος σε κουτί (στο Α3 πχ ένοιωθα πολύ ανασφαλής σε αντίθεση με το sportback).
-Να έχει καλή κατανάλωση
-Επιδόσεις δεν με πολυνοιάζουν,αρκεί να έχει καλή αναλογία βάρους-κυβικών.
-Να γαντζώνει ικανοποιητικά στο δρόμοΗ τιμή δεν με ενδιαφέρει αρκεί να μην περνάει τα 30000 , θα βάλω ηλιοροφή -δερμάτινα και ηχοσύστημα.
Αύριο κάνω test drive το μαζντα , για να δούμε πώς είναι και αυτό.
Και κάτι άλλο , αν παραμερίσουμε την τιμή , ας υποθέσουμε ότι είναι ίδια, θα έπαιρνες το 3 ή το α3?
Αυτά....... -
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Και επιπλέον, δεν κατάλαβα τι σημαίνει 'το καλύτερο και όχι αυτό που θα αγόραζε κάποιος'; Καθένας μας, δε θα αγόραζε το καλύτερο; Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να λέει 'πήρα το Γκολφ, όμως ξέρω ότι το Άστρα είναι καλύτερο αμάξι'Σε αυτό δεν έχεις δίκιο.
**1.**Καταρχάς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η εμφάνιση του αυτοκινήτου. Μπορεί λοιπόν κάποιο αυτοκίνητο να είναι πολύ καλό όπως π.χ. το colt ή το jazz στα μικρά αλλά εγώ προτίμησα το corsa γιατί θεωρώ τα 2 προϊγούμενα άσχημα.
**2.**Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η τιμή. Οκ ξέρω ότι ΒΜW 1 είναι καλύτερο αμάξι από το astra αλλά δεν διαθέτω τόσο χρήματα.
**3.**Πολύ αγοράζουν αυτοκίνητο λόγω συναισθηματικού δεσίματος με κάποια μάρκα ή επειδή γνωρίζουν πάρα πολύ καλά κάποιο συνεργείο. (Σε αυτή την κατηγορία ανοίκει ο πατέρας μου)Και ας ξέρουν ότι κάποιο άλλο μοντέλο μπορεί να είναι λίγο καλύτερο από το δικό τους.
Το καλύτερο μικρομεσαίο 1600