-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
- Ένας πυροσβεστήρας ξηράς σκόνης 6 κιλών στην κουζίνα του σπιτιού μιάς και είναι πιο πιθανό η φωτιά να ξεκινήσει από εκεί....
Πυροσβεστήρας 5 ή 6 κιλών ξηράς κόνεως στις περισσότερες κουζίνες δύσκολα χωράει και θα καταλήξει στα αζήτητα, άσε που αν τον χρησιμοποιήσεις σε φωτιά πχ στην κουζίνα θα πρέπει μετά να πετάξεις τη μισή (τουλάχιστον) (η σκόνη είναι τοξική) και δεν είναι ό,τι καλύτερο για φωτιά + ηλεκτρισμό.
Πιστεύω οτι δίπλα σε όλα εκείνα που οι περισσότεροι έχουμε στην κουζίνα μας χωράει και ένας πυροσβεστήρας...Ο χώρος που καταλαμβάνει είναι ίδιος με τον χώρο που χρειάζεται μια μεσαία γλάστρα...Επίσης μπορούμε να τον έχουμε κοντά στην κουζίνα μας και όχι αναγκαστικά μέσα....Αυτά που κυρίως χρειάζονται πέταμα μετά από την χρήση του πυροσβεστήρα είναι τα τρόφιμα, όλα τα υπόλοιπα αφού καθαριστούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν... Τουλάχιστον έτσι γνωρίζω, όμως αν ξέρεις κάτι διαφορετικό και είσαι σίγουρος.....
Πάντως εγώ προτιμώ να πετάξω 'μια ντομάτα παραπάνω' παρά να δω το σπίτι μου να καίγεται....
-
Παιδιά ο πυροσβεστήρας είναι χρήσιμος μόνο αν προλάβεις την φωτιά στην αρχή της. Αν έχουν πάρει φωτιά τα ντουλάπια δεν θα φτάσει για να κάνεις κατάσβεση. Αν η φωτιά είναι στην αρχή μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα μέσα όπως ένα βρεγμένο πανί ή ένα καπάκι κατσαρόλας. Σαν οδηγία θα σας πω να αλλάζετε συχνά το αφρώδες υλικό από τον απορροφητήρα. Τα λάδια που μαζεύει κατά το τηγάνισμα κυρίως είναι σωστή ωρολογιακή βόμβα.
-
Ο χρήστης katerina kaperoni έγραψε:
- Ένας πυροσβεστήρας ξηράς σκόνης 6 κιλών στην κουζίνα του σπιτιού μιάς και είναι πιο πιθανό η φωτιά να ξεκινήσει από εκεί....
Πυροσβεστήρας 5 ή 6 κιλών ξηράς κόνεως στις περισσότερες κουζίνες δύσκολα χωράει και θα καταλήξει στα αζήτητα, άσε που αν τον χρησιμοποιήσεις σε φωτιά πχ στην κουζίνα θα πρέπει μετά να πετάξεις τη μισή (τουλάχιστον) (η σκόνη είναι τοξική) και δεν είναι ό,τι καλύτερο για φωτιά + ηλεκτρισμό.
Πιστεύω οτι δίπλα σε όλα εκείνα που οι περισσότεροι έχουμε στην κουζίνα μας χωράει και ένας πυροσβεστήρας...Ο χώρος που καταλαμβάνει είναι ίδιος με τον χώρο που χρειάζεται μια μεσαία γλάστρα...Επίσης μπορούμε να τον έχουμε κοντά στην κουζίνα μας και όχι αναγκαστικά μέσα....Αυτά που κυρίως χρειάζονται πέταμα μετά από την χρήση του πυροσβεστήρα είναι τα τρόφιμα, όλα τα υπόλοιπα αφού καθαριστούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν... Τουλάχιστον έτσι γνωρίζω, όμως αν ξέρεις κάτι διαφορετικό και είσαι σίγουρος.....
Πάντως εγώ προτιμώ να πετάξω 'μια ντομάτα παραπάνω' παρά να δω το σπίτι μου να καίγεται....
Πυροσβεστήρας διοξειδίου (CO2), μόνο μειονέκτημα το βάρος, που για 6 κιλά περιεχόμενο είναι συνολικά γύρω στα 20 κιλά. Κάνει για όλα και μετά ένα καθάρισμα και τελείωσες.
Όπως λέει ο EMMANOYHL, το καλό είναι να προλάβεις να επέμβεις στην αρχή τση φωτιάς. Εγώ για το σπίτι προτιμώ δυο - τρεις μικρούς πυροσβεστήρες, που στα ταξίδια μπορείς να τους πάρεις και μαζί σου. Αν, πάντως, προτιμήσεις ξηράς σκόνης, αναγόμωση εξάπαντος κάθε χρόνο, γιατί η σκόνη μπορεί να πετρώσει και όταν τον χρειαστείς να βγάζει μόνο προωθητικό αέριο. Αν διαθέτεις τέτοιον, πριν τον πας για αναγόμωση βάλε μια φωτιά κάπου έξω (μια παλιά πολυθρόνα είναι το τέλειο τεστ) και σβήσ' την. Θα πάρεις μια ιδέα του τι μπορεί να κάνει η σκόνη στο σπίτι σου.
Πάντως, σίγουρα το προτιμάμε από το να καούν τα πάντα..... -
Δεν κάνουν όλοι οι πυροσβεστήρες για όλες τις φωτιές όχι μόνο από την άποψη αν το κατασβεστικό τους υλικό είναι κατάλληλο αλλά και από την ευχρηστία. Ένα διοξειδίου δεν είναι ότι ποιο ιδανικό για κατάσβεση τηγανιού που του έχει φουντώσει το λάδι. Η δύναμη του αερίου βοηθά στο σκόρπισμα του λαδιού που καίγεται ιδίως όταν δεν ξέρεις την γωνία με την οποία πρέπει να στοχεύσεις τη φλόγα. Για το σπίτια κακά τα ψέματα ιδανικός είναι ο κόνεως και ας το κάνει χάλια όταν η κακιά ώρα τα φέρει να χρειαστεί. Η αναγόμωση δεν είναι υποχρεωτικό να γίνεται κάθε χρόνο. Μπορεί να γίνει έλεγχος και από εμάς αν έχει πετρώσει κουνώντας τον δυνατά για να δούμε αν μετακινείται η σκόνη εντός του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τον ελέγξουμε ποτέ φυσικά.
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
Αφού δεν έχω φωτιές γιατί να έχω πυροσβεστήρες;Μαλακία είπα ε;
μην αγχώνεσαι, έχουμε συνηθίσει
-
EMMANOYHL, με σωματικό βάρος 110 κιλά, μπορεί να είναι εύκολο να κουνήσεις δυνατά πυροσβεστήρα βάρους 7-8 κιλών. Με σωματικό βάρος 60 κιλά, αυτό είναι δύσκολο.
Για τα άλλα, θα επανέλθω asap.
-
Όχι, δεν έχω ο μλκ. Θα το κοιτάξω άμεσα. Φίλη katerina kaperoni ωραίο θέμα άνοιξες.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
EMMANOYHL, με σωματικό βάρος 110 κιλά, μπορεί να είναι εύκολο να κουνήσεις δυνατά πυροσβεστήρα βάρους 7-8 κιλών. Με σωματικό βάρος 60 κιλά, αυτό είναι δύσκολο.Για τα άλλα, θα επανέλθω asap.
Καλά μην αγχώνεσαι όλο και κάποιος ψωμωμένος θα υπάρχει στη γειτονιά!!!!!!
Και δυο επισημάνσεις για να μην υπάρξει τραυματισμός κατά τη χρήση των πυροσβεστήρων. Στους διοξειδίου δεν κρατάμε ποτέ τη χοάνη από μεταλλικό σημείο. Η πολύ χαμηλή θερμοκρασία έχει τα ίδια αποτελέσματα στο χέρι μας όπως αν το βάζαμε στη φωτιά απλά έγκαυμα. Επίσης σε όσους έχουν σκόνης που διαθέτει σωλήνα και πιστόλι στην άκρη αντί του ποιο απλού με την σκανδάλη πάνω στο σώμα του πυροσβεστήρα, ποτέ δεν τον ενεργοποιούμε αν δεν έχουμε πρώτα πατήσει το πιστόλι γιατί από την αύξηση της πίεσης μπορεί να σπάσει ο σωλήνας και αντί στη φωτιά η σκόνη να έρθει επάνω μας. Επίσης ποτέ δεν πάμε κόντρα στον άνεμο για τον ίδιο λόγο.
Πυρασφάλεια....