Χμμ... αντίστοιχη εμπειρία φίλου με Opel Corsa έχω να διηγηθώ κι εγώ. Πηγαίνει λοιπόν σε μάντρα στη Λαμία πριν 2.5 χρόνια και βρίσκει Corsa του '99 με 20000 χιλιόμετρα, αγρατσούνιστο, που υποτιθέμενα το είχε μια κοπελίτσα πριν και το πρόσεχε κτλ κτλ. Για την ακρίβεια, ο πατέρας του ήθελε να το το αγοράσει ως δεύτερο, αλλά εν τέλει κατέληξε σε αυτόν.
Όταν το πρωτοείδα μου έκανε εντύπωση η παντελής απουσία οποιασδήποτε γρατσουνιάς στο ασημί αμάξωμα και το αδιανόητα καθαρό διαμέρισμα του κινητήρα. Ή το αμάξι βάφτηκε ολόκληρο ή κυκλοφορούσε αεροστεγώς κλεισμένο και σκεπασμένο.
Μπαίνοντας μέσα πρόσεξα πως η ταπετσαρία ψηλά στη δεξιά κολώνα ήταν κάπως τσαλακωμένη, σε σημείο που λογικά δεν επεμβαίνεις παρά για να σφυρηλατήσεις ουρανό. Το λάστιχο γύρω από το άνοιγμα στο οποίο βρίσκεται η δεξιά πόρτα ποτέ δεν εφήρμοσε σωστά και συνέχεια βγαίνει. Το βασικότερο όλων όμως, και απορώ πως είναι δυνατόν να μην το πρόσεξαν, είναι πως το τιμόνι δεν είχε αερόσακο, αλλά μια άθλια πλαστική επένδυση, από την οποία εμφανώς έλειπε το σήμα της Opel.
Δε θα ξεχάσω ένα βράδυ που το δανείστηκα για να πάω στο Ελ. Βενιζέλος την αστάθεια του πίσω άξονα στην Αττική Οδό. Σε σχέση με το δικό μου, πήγαινα με 40-50 λιγότερα χλμ/ώρα και πάλι ανησυχούσα.
Τον τελευταίο καιρό μάλιστα ο φίλος μου διαμαρτύρεται διαρκώς για την ασταθή συμπεριφορά στην εθνική όδο, καθώς με τη σταδιακή φθορά ελαστικών και αμορτισέρ φάνηκε στο έπακρο η αδυναμία του αμαξώματος.
Τέλος, καθώς αποφάσισε πως δεν πάει άλλο και μέσα στην εβδομάδα παραγγέλνει καινούριο αυτοκίνητο, έκανε μια βόλτα από τις αντιπροσωπείες για να δει πόσο θα του το πάρουν.
Ο πρώτος μηχανικός με το που το βλέπει από απόσταση είπε 'Πες μου πως δεν ήσουν μέσα όταν τράκαρες', ενώ σε άλλη αντιπροσωπεία του είπαν, με το μάτι πάντα, πως το αμάξι έχει φέρει πολλές τούμπες. Πάντως, το αγοράζουν κανά 5χίλιαρο, δηλαδή 1500 λιγότερο από όσο το είχε πάρει.
Φαντάζομαι πως το επόμενο θύμα θα το αγοράσει γύρω στα 5500, και κατά πάσα πιθανότητα θα αργήσει να πάρει χαμπάρι το τι παίζει. Και να πεις πως δεν κάνει μπαμ το τι παίζει...