-
Ο χρήστης music_lover έγραψε:
Δηλαδή η επαγωγή θερμότητας του κινητήρα σε ορισμένα αυτοκίνητα είναι ...Το σύστημα ψύξης ΑΠΑΓΕΙ τη θερμότητα από τον κινητήρα.
-
Κατ'αρχήν να συμπληρώσω οτι δεν μιλάω απόλυτα
Δηλαδή πχ δεν ανέφερα πουθενά οτι ΜΟΝΟ η θερμοαγωγιμότητα των μετάλλων επηρρεάζει την αξιοπιστία ενός κινητήρα αλλα ΚΑΙ η θερμοαγωγιμότητα την επηρρεάζει δηλαδή το κόλπο είναι στις λέξεις.Αναφέρθηκα σε ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ παράγοντες που επηρρεάζουν καταστάσεις και κάποιοι ακόμη αναφέρθηκαν απο τον @Δημήτριο
Επίσης δεν διαφώνησα στο οτι ο δείκτης θερμοκρασίας νερού δείχνει ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.Θεωρώ λογικό να δείχνει ένα φάσμα θερμοκρασιών λογικών προς λειτουργία του κινητήρα και φυσικά ο δείκτης οπως σωστά γράφτηκε δεν αποτελεί απόδειξη καλής διαχείρησης θερμοκρασίας μετάλλων...αλλίμονο...τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...
Οχι όμως σε όλα τα αυτοκίνητα πχ στο astra του αδελφού μου δείχνει συγκεκριμένα απο 80 εώς 110 βαθμούς αν θυμάμαι καλα ενώ στο swift μου δέν δείχνει με αριθμούς-δείχνει απλά μια κόκκινη περιοχή
Πάντως αυτό με το 'αυτό που θέλει να βλέπεις ο κατασκευαστής' το βλέπω λίγο ουτοπικό.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κατασκευαστής να μην σου δείχνει την πραγματική θερμοκρασία? η καλύτερα γιατί να σου κρατάει ακίνητο τον δείκτη απο 75 εώς 100 βαθμούς και ξαφνικά να σου δείχνει 105? Υπονοείται εδω οτι κάτι τέτοιο κάνουν οι Γιαπωνέζοι? προς τι? προς εντυπωσιασμό? η προς το οτι δεν χρειάζεται να ξέρει ο οδηγός αφού το αυτοκίνητο δουλέυει σε ανεκτές θερμοκρασίες? αλλά αν είναι έτσι γιατί τότε υπάρχει δείκτης και δεν υπάρχει απλά λαμπάκι προειδοποίησης?
Επίσης τα ευκόλως εννοούμενα παραλέιπονται και ως πρός το οτι άλλο θερμοκρασία νερού-ψυκτικού και άλλο κινητήρα και νομίζω πως αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό όταν σε προηγούμενο post στο τέλος αναφέρω:
'Επίσης άλλο θερμοκρασία νερού και άλλο κινητήρα,εμείς μόνο του νερού,αντε και του λαδιού μπορούμε να ξέρουμε,για την θερμοκρασία μετάλλων ρωτήστε του μηχανικούς της κάθε εταιρίας'Και φυσικά η αξιοπιστία ενός μοτέρ δεν εξαρτάται αποκλειστικά απο την σταθερότητα θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού
Αυτό όμως που θεωρώ δεδομένο είναι οτι ο οποιοσδήποτε κατασκευαστής ΞΕΡΕΙ λίγο-πολύ που το μοτέρ του πονάει αλλά ή ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ γιατί ανταλλακτικό είναι αυτό,πρέπει να το πουλήσει δηλαδή ξέρει αλλα δεν θέλει ή ξέρει αλλά δεν μπορεί... (αποκλείω την περίπτωση να μην ξέρει καθόλου)
Και εδώ έρχεται το θέμα της επιλογής των υλικών
Υπάρχει δηλαδή το ερώτημα: Η επιλογή των υλικών,η κατασκευή του κινητήρα,η λειτουργία του είναι θέμα τεχνογνωσίας της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας ή έχει σκοπιμότητες του στύλ 'ξέρω πότε θα χαλάσει-άστο να χαλάσει' (άλλο θέμα-μη επι του παρόντος)
Προσωπικά πιστέυω οτι οι Γιαπωνέζοι και ξέρουν και μπορούν και θέλουν ενώ ορισμένοι ευρωπαίοι πχ vw ξέρουν,μπορούν,δεν θέλουν και άλλοι ξέρουν αλλά δεν μπορούν πχ france (το θέλουν πάει περίπατο)
Ξέρει κανένας θερμοκρασίες βαλβίδων-εκκεντροφόρων-θαλάμου κάυσης?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δηλαδή η επαγωγή θερμότητας του κινητήρα σε ορισμένα αυτοκίνητα είναι ...
Το σύστημα ψύξης ΑΠΑΓΕΙ τη θερμότητα από τον κινητήρα.
ok επάγει-απάγει it's the same αφού έγινε κατανοητό τι εννοώ
thanks για την διόρθωση
-
Η μεταφορά θερμότητας είναι ένα περίπλοκο φαινόμενο και χρειάζεται να λύσεις δύσκολες διαφορικές εξισώσεις για να την υπολογίσεις αναλυτικά. Δεν έχει κανένα νόημα να το κάνεις.
Ένα παράδειγμα για να δείξω το πόσο περίεργα είναι τα πράγματα. Τα πτερύγια ενός αερόψυκτου κινητήρα εάν είναι πολύ μικρά ο κινητήρας υπερθερμαίνεται. Καθώς τα πτερύγια μεγαλώνουν η θερμοκρασία του κινητήρα μειώνεται. Αν όμως χρησιμοποιήσεις πολύ πολύ μεγάλα πτερύγια τότε πάλι ο κινητήρας υπερθερμαίνεται. Αυτό συμβαίνει γιατί το πολύ μεγάλο πτερύγιο θα έχει χαμηλή θερμοκρασία (λόγω μεγέθους) και η επαγωγή της θερμοκρασίας μεταξύ του πτερυγίου και του αέρα θα είναι μικρή (λόγω της μικρής διαφοράς θερμοκρασίας). Το σύνολο της θερμότητας που απάγεται είναι μικρό και ο κινητήρας υπερθερμαίνεται. Περίεργα, ε; που να δεις τις διαφορικές εξισώσεις που περιγράφουν το φαινόμενο.
-
Ο χρήστης music_lover έγραψε:
Πάντως αυτό με το 'αυτό που θέλει να βλέπεις ο κατασκευαστής' το βλέπω λίγο ουτοπικό.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κατασκευαστής να μην σου δείχνει την πραγματική θερμοκρασία? η καλύτερα γιατί να σου κρατάει ακίνητο τον δείκτη απο 75 εώς 100 βαθμούς και ξαφνικά να σου δείχνει 105? Υπονοείται εδω οτι κάτι τέτοιο κάνουν οι Γιαπωνέζοι? προς τι? προς εντυπωσιασμό? η προς το οτι δεν χρειάζεται να ξέρει ο οδηγός αφού το αυτοκίνητο δουλέυει σε ανεκτές θερμοκρασίες? αλλά αν είναι έτσι γιατί τότε υπάρχει δείκτης και δεν υπάρχει απλά λαμπάκι προειδοποίησης?
OK λοιπόν , συμφωνούμε
Αυτό τώρα ... δεν είναι κακό ο μέσος οδηγός να βλέπει μια τιμή θερμοκρασίας νερού όσο αυτή είναι μέσα στα όρια. Αντίθετα , νομίζω ότι είναι καλό αφού δεν θα ανησυχεί χωρίς λόγο αν τον έβλεπε πχ. στους 102 C. Δεν υπονόησα κάτι για τους Γιαπωνέζους , πολλοί κατασκευαστές το κάνουν , μάλιστα αυτού του είδους οι δείκτες είναι και πιο ακριβοί. Γι'αυτό ίσως πάνε να τους εξαφανίσουν και χρησιμοποιούν μόνο το λαμπάκι.
Ετσι σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο μπορείς να δείς μόνο το λαμπάκι (που χρειάζεται μόνο ένα switch στο κύκλωμα νερού) και παράλληλα να υπάρχει η δυνατότητα να δεις σε ψηφιακή ένδειξη τη θερμοκρασία νερού μέσω της ecu και του αισθητήρα θερμοκρασίας , που ούτως η άλλως χρειάζεται. Αν υπήρχε και όργανο και λαμπάκι θα χρειάζονταν ένας παραπάνω αισθητήρας με switch για το λαμπάκι και φυσικά το όργανο στο ταμπλώ ..... άρα οικονομία .
Για τα υλικά κατασκευής ..... όλοι ξέρουν τι είναι καλό , μην ανησυχείς
Το κόστος όμως , R&D και κατασκευαστικό ενός κινητήρα είναι απαγορευτικό για μοντέλα που το περιθώριο κέρδους είναι μικρό και τώρα πια γίνεται και με συνεργασίες. (πχ. PSA - BMW για τα καινούργια 1.4 - 1,6 -1.6Τ )
Και μην ξεχνάμε και την οικονομική κατάσταση της κάθε εταιρείας , μερικές έχουν τη δυνατότητα και μερικές όχι , γι'αυτό χρησιμοποιούν κινητήρες από το ράφι -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Για τα υλικά κατασκευής ..... όλοι ξέρουν τι είναι καλό , μην ανησυχείς
Το κόστος όμως , R&D και κατασκευαστικό ενός κινητήρα είναι απαγορευτικό για μοντέλα που το περιθώριο κέρδους είναι μικρό και τώρα πια γίνεται και με συνεργασίες. (πχ. PSA - BMW για τα καινούργια 1.4 - 1,6 -1.6Τ )
Και μην ξεχνάμε και την οικονομική κατάσταση της κάθε εταιρείας , μερικές έχουν τη δυνατότητα και μερικές όχι , γι'αυτό χρησιμοποιούν κινητήρες από το ράφιΚαι 'γω αυτό πιστεύω. Ότι όλοι ξέρουν τι γίνεται με τις ανοχές, τις θερμοκρασίες και τα συναφή. Και τα ξέρουν όλοι τους πολύ καλά!
80 και πλέον χρόνια στο κουρμπέτι είναι όλοι τους, αλίμονο αν δεν ξέρανε! Εξάλλου τα στοιχεία μηχανών, σαν επιστημονικό αντικείμενο, έχουν φτάσει εδώ και πολλά χρόνια πολύ ψηλά. Μπορούν να αναπτύσσουν-προσεγγίζουν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό κάθε φυσική διεργασία που λαμβάνει χώρα σε μηχανισμούς ή μεμονωμένα στοιχεία.Νομίζω ότι όλα είναι θέμα επιλογών. Αν ο κατασκευαστής ορίσει μια περιορισμένη διάρκεια ζωής για το προϊόν του, τότε θα το φτιάξει έτσι, ώστε να μην ξεπεράσει (αρκετά στο περίπου βέβαια) αυτό που έχει θέσει. Όλοι ξέρουν, μπορούν αλλά ενίοτε δεν θέλουν!
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Αντιθετα αυτες τις μερες που εκανε παρα μα παρα πολυ ζεστη **πολλα γαλλικα πρεπει να δεινοπαθησαν **.Αυτα και στο ρελαντι να τα αφησεις κανα 20 λεπτο 90-95 βαθμους κελσιου δουλευουν .Ακομα και το χειμωνα!!!Φανταστειτε τωρα 4 ατομα με αποσκευες ,40 βαθμους εξω ,το κλιμα να δουλευει υπερωριες και να ανεβαινεις και καμια Καστανια στη Βεροια.....
Ένα Γαλλικό μοτέρ πάντως στην πίστα δεν έκανε κιχ (και είχε πέρίπου 36 βαθμούς υπό σκιά, αν είχε σκιά...)
Θίχτηκα τώρα!
Kala ekanes kai to aneferes Marko.
Oi galloi einai oi monoi pou bazoun kai thermokrasia ladiou se merika modela tous kai pou blepeis ton deikti na kouniete
Einai logiko stin pista na douleuei to moter merikous bathmous pio pano, alla auto den einai kako.Twra an o giaponezos filos niothei xaroumenos gia to oti o diktis einai statheros anexartita apo to fortio H tis synthikes, as skefti an auto einai swsto
Ακριβώς αυτό ήθελα να πω και εγώ φίλε μου, με πρόλαβες. Δεν είναι δυνατόν ένα μοτέρ να δουλεύει ακριβώς στην ίδια θερμοκρασία, είτε χειμώνα, είται καλοκαίρι, είτε ρολλάροντας, είτε οδηγείται σκισμένο...
Εγώ προσωπικά νιώθω πιο ασφαλής όταν βλέπω τις μεταβολές τις θερμοκρασίας, ανάλογα με το πώς του φέρομαι και ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, παρά να βλεπω έναν 'νεκρό' δείκτη θερμοκρασίας και να μην ξέρω πότε θα με προδώσει. Επιπλέον ο δείχτης λαδιού του vts είναι πολυ χρήσιμος στο να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει στη μηχανή του.
Πάντως, επειδή μου έχει τύχει μια φορά κολλημένος θερμοστάτης (και επειδή το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν Ιταλικό 20ετίας... ), μου έχει γίνει βίωμα σε όλα τα αυτοκίνητα που οδηγώ να τσεκάρω συνέχεια τη θερμοκρασία, σχεδόν όποτε κοιτάω το κοντέρ ή το στροφόμετρο. Στο κάτω-κάτω, όλα δίπλα είναι, δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να τα δει κανείς όλα με μια ματιά...
Τα μεταλλα ενος μοτερ ποτε ειναι πιο ευκολο και πιο γρηγορο να παθουν ζημια ?Οταν η θερμοκρασια του κινητηρα παραμενει σταθερη η οταν αναλογα με την χρηση η τις καιρικες συνθηκες ανεβοκατεβαινει? Ενα ψυγειο 25Χ40 περιπου, που ειναι το δικο μου (VTI) σε μοτερ με 160 ps, στροφαρει 8.500 rpm χειμωνα καλοκαιρι ο δεικτης μενει αμετακινητος και με 180.000 χλμ τι παει να πει αυτο?Ποιο μοτερ εχει καλυτερη ψυξη?Ποιο μοτερ εχει ανθεκτικοτερα μεταλλα?
Safos kai einai proteimotero na krataei statheri thermokrasia ena moter.
Alla stin praxi den to kanei.
Auto piga na sou eksigiso.
Oti ta organa einai rythmismena etsi oste se ena fasma thermokrasias na min kouniounte sou leo.Diladi auto to psigio sto VTI sou pos krata statheri thermokrasia mesa stin poli xwris na mpei to bentilater?
Giati mpanei to bentilater? Mipos giati anebike h thermokrasia?
Pos ginete eno einai akinito to amaxi sou na exei idia thermokrasia to nero me to otan eisai stin ethniki me 100km/h xalaros kai pernaei tosos aeras apo to psigio eno o kinitiras den kourazete?
An nomizeis oti ginete, tote h syzitisi den exei noima.Min fobase tin leksi anebike h thermokrasia. Den simenei oti anebike se apagoreutika epipeda.
Eixa amaxi turbo me 1.5 fora ta aloga tou VTI sou kai den kounithike POTE o deiktis tis thermokrasias se 200000km(pigenontas pragmatika gamiontas). Les na min allaze h thermokrasia tou nerou?
Otan ebgenes exo apo to amaxi to kalokairi meta apo taxidi nomizes oti o kinitiras tha exei 100c pano!!!!Λες να μη ξερω οτι αλλαζει η θερμοκρασια του ψυκτικου εστω και λιγο?Η οτι για αυτο το λογο μπαινει το βεντιλατερ, εστω και μετα απο μιση ωρα και με 40 βαθμους εξω?Μιλησα για θερμοκρασιες που δουλευουν τα γαλλικα οι οποιες ειναι υψηλες σε σχεση με τα japan μοτερ και οτι αναλογα της χρησης και των συνθηκων ,ειναι πιο ευκολο να καψουν φλαντσα κεφαλης η να εχουν περισσοτερες φθορες με το περασμα του χρονου σε αντλιες νερου, ψυγεια, θερμοστατες κλπ ανταλλακτικα δηλαδη...Και δε φοβαμαι τη λεξη ανεβηκε η θερμοκρασια, αλλοι θα πρεπει να ανησυχουν.Οσο για την αναφορα μου στον κινητηρα του VTI ,δεν εχει χαρακτηρα επιδειξης για τα 160ps που εχει (100 ps στο λιτρο, ατμοσφαιρικα μεχρι σημερα) πολυ απλα,αναλογικα της ιπποδυναμης του και του στροφαρισματος του θα επρεπε να ειχε μεγαλυτερο σε επιφανεια ψυγειο.Ασε που το ιδιο ψυγειο ειναι και για βελτιωση του μοτερ μεχρι 250 ps(νομιζω μεχρι 300) τουρμπισια .Τωρα τι σημαινει αυτο ........
-
Ο χρήστης jap-power έγραψε:
Λες να μη ξερω οτι αλλαζει η θερμοκρασια του ψυκτικου εστω και λιγο?Η οτι για αυτο το λογο μπαινει το βεντιλατερ, εστω και μετα απο μιση ωρα και με 40 βαθμους εξω?Μιλησα για θερμοκρασιες που δουλευουν τα γαλλικα οι οποιες ειναι υψηλες σε σχεση με τα japan μοτερ και οτι αναλογα της χρησης και των συνθηκων ,ειναι πιο ευκολο να καψουν φλαντσα κεφαλης η να εχουν περισσοτερες φθορες με το περασμα του χρονου σε αντλιες νερου, ψυγεια, θερμοστατες κλπ ανταλλακτικα δηλαδη...Και δε φοβαμαι τη λεξη ανεβηκε η θερμοκρασια, αλλοι θα πρεπει να ανησυχουν.Οσο για την αναφορα μου στον κινητηρα του VTI ,δεν εχει χαρακτηρα επιδειξης για τα 160ps που εχει (100 ps στο λιτρο, ατμοσφαιρικα μεχρι σημερα) πολυ απλα,αναλογικα της ιπποδυναμης του και του στροφαρισματος του θα επρεπε να ειχε μεγαλυτερο σε επιφανεια ψυγειο.Ασε που το ιδιο ψυγειο ειναι και για βελτιωση του μοτερ μεχρι 250 ps(νομιζω μεχρι 300) τουρμπισια .Τωρα τι σημαινει αυτο ........Σημαίνει από πολλά έως τίποτα!
Όσο για την αξιοπιστία των γαλλικών μοτέρ, θα ήθελα να πω πως είναι γνωστό τοις πάσοι ότι αποτελούν μνημεία αξιοπιστίας, απόδοσης και αντοχής στον χρόνο. Αυτό το αναγνωρίζουν ακόμα και τα πιο κολλημένα μυαλά σε 'αντίπαλα στρατόπεδα'...
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Λες να μη ξερω οτι αλλαζει η θερμοκρασια του ψυκτικου εστω και λιγο?Η οτι για αυτο το λογο μπαινει το βεντιλατερ, εστω και μετα απο μιση ωρα και με 40 βαθμους εξω?Μιλησα για θερμοκρασιες που δουλευουν τα γαλλικα οι οποιες ειναι υψηλες σε σχεση με τα japan μοτερ και οτι αναλογα της χρησης και των συνθηκων ,ειναι πιο ευκολο να καψουν φλαντσα κεφαλης η να εχουν περισσοτερες φθορες με το περασμα του χρονου σε αντλιες νερου, ψυγεια, θερμοστατες κλπ ανταλλακτικα δηλαδη...Και δε φοβαμαι τη λεξη ανεβηκε η θερμοκρασια, αλλοι θα πρεπει να ανησυχουν.Οσο για την αναφορα μου στον κινητηρα του VTI ,δεν εχει χαρακτηρα επιδειξης για τα 160ps που εχει (100 ps στο λιτρο, ατμοσφαιρικα μεχρι σημερα) πολυ απλα,αναλογικα της ιπποδυναμης του και του στροφαρισματος του θα επρεπε να ειχε μεγαλυτερο σε επιφανεια ψυγειο.Ασε που το ιδιο ψυγειο ειναι και για βελτιωση του μοτερ μεχρι 250 ps(νομιζω μεχρι 300) τουρμπισια .Τωρα τι σημαινει αυτο ........
Σημαίνει από πολλά έως τίποτα!
Όσο για την αξιοπιστία των γαλλικών μοτέρ, θα ήθελα να πω πως είναι γνωστό τοις πάσοι ότι αποτελούν μνημεία αξιοπιστίας, απόδοσης και αντοχής στον χρόνο. Αυτό το αναγνωρίζουν ακόμα και τα πιο κολλημένα μυαλά σε 'αντίπαλα στρατόπεδα'...
Aφου αποτελουν μνημεια αξιοπιστιας τοτε θα παρω ενα PSA αλλα στα μποτιλιαρισματα το καλοκαιρι θα εχω στην αναμονη στο κινητο μου ,την οδικη βοηθεια !Και αφου ειναι τοσο αξιοπιστα γιατι τοτε δεν τα βλεπουμε στα τεστ αξιοπιστιας που γινονται σε ευρωπη και αμερικη ( ασε που εκει δεν εισαγονται) καθε χρονο?Και εξηγησε μου σε παρακαλω τη φραση σου (Σημαίνει από πολλά έως τίποτα!)
-
Ότι και να λέτε το σύστημα ψύξης του civic δεν το βλέπουν ούτε με κιάλια τα γαλλικά. Με τόσο μικρό ψυγείο και δεν υπερθερμαίνεται ΠΟΤΕ. Άσε που έχει το ψυγείο του a/c ΔΙΠΛΑ και όχι μπροστά στο ψυγείο του κινητήρα και η λειτουργία του a/c δεν ζεσταίνει το ψυγείο του νερού. Ο ανεμιστήρας της ψύξης ακόμα και με πολλή ζέστη και με a/c μέσα στην πόλη δουλεύει λίγο και μετά κλείνει - δεν ενοχλεί το civic η ζέστη. Πάντως ο δείκτης θερμοκρασίας είναι 'αναίσθητος' στις μικροαλλαγές της θερμοκρασίας.
Το civic σε περίπτωση που υπερθερμανθεί (πολύ σπάνιο, μόνο από βλάβη) είναι πολύ πιθανό να πάθει ζημιά η κεφαλή/φλάντζα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει ποτέ γιατί ο κινητήρας απλά δεν υπερθερμαίνεται. Ο θερμοστάτης του νερού πληροφοριακά είναι 78C (εκτός από τα πολύ οικονομικά μοντέλα VTE που είναι 82C, μιλάω για 1995).
Το HRV 2004 φίλου έχει όμοιο σύστημα ψύξης μόνο που ο κινητήρας παίρνει πολύ λιγότερο νερό και φθάνει στη θερμοκρασία λειτουργίας ταχύτερα.
-
Eντάξει τα ιαπωνικά σας Honda είναι τα καλύτερα!
Satisfied now?Συγνώμη για το ύφος αλλά ξεκολλείστε λίγο...
-
κ εγώ είμαι της γνώμης ότι οι Ιαπωνικοί κινητήρες (μόνο οι κινητήρες ε?) είναι σαφώς ανώτεροι από τους άλλους (εκτός απο υπεραυτοκίνητα κ ειδικά μοντέλα), αλλά εντούτοις με το κακόμοιρο το clio I που μονίμως το σκίζω ανελέητα κ έχει 295.000χλμ δεν αντιμετωπίζω προβλήματα!
Εντάξυ στην πολύ ζέστη δουλεύει λίγο ποιό ψηλά ο δείκτης αλλά τι έγινε? με τέτοιο σκίσιμο επί 13.5 χρόνια κανένα πρόβλημα!Πάντως καλό θα ήταν να αφήσουμε τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε μοντέλα κ χώρια προέλευσης κ να μείνουμε στο θέμα μας!
Φιλικά πάντα
Νικόλας -
δε νομιζω οτι υπαρχει συγχρονο αυτοκινητο το οποιο να υπερθερμαινεται σε ενα μποτιλιαρισμα, αλοιμονο!
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
Πάντως καλό θα ήταν να αφήσουμε τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε μοντέλα κ χώρια προέλευσης κ να μείνουμε στο θέμα μας!Φιλικά πάντα
Νικόλαςμα καλα δεν εχεις καταλαβει οτι για πολυυυ κοσμο αυτο ειναι το μονιμο θεμα τους?
-
Ο χρήστης jap-power έγραψε:
Και εξηγησε μου σε παρακαλω τη φραση σου (Σημαίνει από πολλά έως τίποτα!)Τι να εξηγήσω;
Τα έγραψα στις προηγούμενες δημοσιευσεις μου.
Είπα : Όλα είναι θέμα επιλογών του κατασκευαστή.Ακόμα και αυτό που αναφέρει ο Leonp για την τοποθέτηση του συμπυνωτή του air-condition δίπλα ή πίσω από το ψυγείο του κινητήρα, μπορεί να διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο!
-
Αλοιμονο δεν υπαρχει λογος για τσακωμους κλπ.Μεσα απο την αντιπαραθεση αποκτας γνωσεις ,γινεσαι κριτης και πιστευω καλο ειναι να γινονται παντα σε νορμαλ επιπεδα! .O καθε ενας απο εμας εχει δικαιωμα να λεει τη γνωμη του εδω μεσα ποσο μαλλον οταν αυτη ειναι τεκμηριωμενη.
Φιλικα ,jap-power
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Ακόμα και αυτό που αναφέρει ο Leonp για την τοποθέτηση του συμπυνωτή του air-condition δίπλα ή πίσω από το ψυγείο του κινητήρα, μπορεί να διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο!Φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο, καλοκαιριάτικα που λειτουργεί το σύστημα ψύξης του κινητήρα στο φουλ, έχεις μπροστά το συμπυκνωτή του a/c και τροφοδοτεί με καυτό αέρα το ψυγείο της μηχανής. Το σιβικ, το έχει δίπλα στο ψυγείο της μηχανής και έτσι δουλεύει πολύ πιο άνετα. Ο ανεμιστήρας της ψύξης του κινητήρα ανάβει και σβήνει συχνά, δεν δουλεύει συνέχεια όπως στα περισσότερα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ακόμα και αυτό που αναφέρει ο Leonp για την τοποθέτηση του συμπυνωτή του air-condition δίπλα ή πίσω από το ψυγείο του κινητήρα, μπορεί να διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο!
Φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο, καλοκαιριάτικα που λειτουργεί το σύστημα ψύξης του κινητήρα στο φουλ, έχεις μπροστά το συμπυκνωτή του a/c και τροφοδοτεί με καυτό αέρα το ψυγείο της μηχανής. Το σιβικ, το έχει δίπλα στο ψυγείο της μηχανής και έτσι δουλεύει πολύ πιο άνετα. Ο ανεμιστήρας της ψύξης του κινητήρα ανάβει και σβήνει συχνά, δεν δουλεύει συνέχεια όπως στα περισσότερα αυτοκίνητα.
Μια ερώτηση: Μπορούμε από τη σχετική θέση των ανεμιστήρων να καταλάβουμε πως είναι τοποθετημένα το ψυγείο και ο συμπυκνωτής; Δηλαδή, στα αυτοκίνητα που οι δύο ανεμιστήρες είναι τοποθετημένοι ο ένας δίπλα στον άλλο (και όχι μπροστά ή πίσω από τον άλλο), έχουν σύστημα ψύξης, λ.χ., σαν του Civic; Ή για να καταλάβεις τι γίνεται πρέπει να αρχίσεις να κοιτάς από πιο κοντά ψυγεία και σωληνώσεις;
-
Συνέχεια, λόγω τραυματικών εμπειριών με παλιά αυτοκίνητα, που ανέβαζαν θερμοκρασία...
-
Εγώ επειδή έχω ακόμα παλιό αυτοκίνητο, το κοιτάζω σχεδόν συνεχώς το καλοκαίρι (κάθε 4-5 λεπτά) και λίγο πιο αραιά το χειμώνα.
Το καλοκαίρι συμπληρώνω και 1/4 του ψυγείου κάθε εβδομάδα. Αθάνατη Ιταλία των 70s!!
Στo Polo το κοιτάζω, αλλά όχι συνέχεια. Άσε που δεν έχω δει ποτέ το δείκτη να βρίσκεται σε άλλο σημείο από τους 90ºC
Καθε ποτε ελεγχετε τον δεικτη της θερμοκρασιας;