-
miatagreece..Δεν καταλαβα...πως δεν γινετε??αν εγω δεν αποδεχομαι την κληση και το οργανο(μπουζουκι)με γραψει τι γινετε??και εγω σου λεω οτι δεν την υπογραφω και οποτε δεν μπορει να ερθει και στην εφορια..τι γινετε σε αυτη την περιπτωση??
-
Ελάτε ρε παιδιά, αφού απαντήθηκε. Εφόσον δεν παραλάβεις την κλήση, απλώς το πρόστιμο πάει στην εφορία και το πληρώνεις τριπλό ως γενική οφειλή προς το δημόσιο (που άμα δεν το πληρώσεις, καληνύχτα), αν υπάρχει και παραπομπή σε δίκη και δεν πας, απλώς δικάζεσαι και καταδικάζεσαι ερήμην.
Με δυο κουβέντες: είτε το πάρεις, είτε όχι, η διαδικασία εξακολουθεί χωρίς πρόβλημα (για την τροχαία).
-
Ρε παιδια οτι θελουμε λεμε αν δεν υπογραψεις την κληση πως θα σου ερθει στην εφορια παμε καλα??αυτο που λες ισχυει για κλησεις τις οποιες εχεις υπογραψει και απλα δεν πηγες να πληρωσεις....τοτε ερχετε στην εφοριαστο τριπλο της αξιας της..
-
Όταν παίρνεις αμάξι, καταχωρείται η κυριότητά του με όλα σου τα στοιχεία (ΑΦΜ, αριθ. δελτίου ταυτότητας, οικονομική εφορία).
Αν δεν παραλάβεις/υπογράψεις, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να στείλουν το πρόστιμο στην εφορία. Εννοείται ότι θα το πληρώσει ο κύριος του οχήματος, είτε οδηγούσε, είτε όχι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σύμφωνα με τον ΚΟΚ απαγορεύεται, όμως δεν έχω ακούσει να πέφτει κλήση γι' αυτόν τον λόγο. Ίσως κατανοούν οι της τροχαίας ότι μάλλον καλό κάνει παρά ενοχλεί. Να έχεις όμως χαμηλά τη δέσμη.Η δέσμη πάντα είναι ρυθμισμένη σωστά και χαμηλά τι το έχουμε το ηλεκτρικό ρύθισμα για ντεκόρ? Αλλά και πάλι πώς να τυφλώσεις κάποιον με ντάλα ήλιο το μεσημέρι????
Anyway θέλω να δώ την φάτσα του Γερμανού, Ιταλού, Σουηδού, Σέρβου ( ναι και αυτοί το κάνουν ) όταν θα τους τους κόβει κλήση του όργανου και θα τους λέει 'Βερμποτεν ιν Γρεις, νείν φώτα καταλάβες'. Πολιτισμός παιδί μου πολιτισμός -
Οι απληρωτες κλησεις εχουν δυο κατηγοριες. Αυτες που ελαβες στο χερι, και αυτες που βρηκες στο παρ μπριζ. Αυτες που ελαβες στο χερι (ασχετο αν υπεγραψες η οχι, απο την στιγμη που εχει τα στοιχεια του οδηγου πανω σημαινει οτι σε σταματησαν και στην εδωσαν), αμα δεν πληρωθουν πανε δικαστηριο, δικαζεσαι ερημην, καταδικαζεσαι και σου ερχεται το τριπλασιο απο την εφορεια.
Αυτες που βρισκεις στο παρμπριζ (αρα ΔΕΝ εχεις λαβει αφου δεν υπαρχουν τα στοιχεια σου πανω παρα μονο τα στοιχεια του οχηματος), αμα δεν τις πληρωσεις ΙΣΩΣ τοτε να σου ερθουν μετα απο καποια χρονια αλλα το ποσο θα ειναι το ιδιο, επειδη δεν μπορει η αρχη αυτοματα να θεωρησει οτι δεν πληρωσες, αλλα μπορει πχ να στην πηρε ο αερας.
Και τα δυο με προσωπικη εμπειρια, ειδικα το τελευταιο οπου μου εχουν ερθει 1-2 κλησεις (μια απο Χανια, μια απο Σαντορινη) που ειχα παρει το 99 και 00 αντιστοιχα, οπου το ποσον ηταν το ιδιο απο τοτε.
-
απορία... τώρα που δεν έχω πινακίδες, παρκάρω όπου θέλω;;;
-
Χαλαρααααάαααααααα
Αν δείτε στην Ιπποκράτους πόσα αυτοκίνητα είναι χωρίς πινακίδες κατα το μεσημέρι θα παραξενευτείτε! Ναι μεν μερικές φορές παίζει ξήλωμα αλλά τις περισσότερες τις βγάζουν οι ίδιοι οδηγοί!!!
-
το θεμα ειναι τι γινεται αν σε πιασουν εν κινησει και δεν τις εχεις επανω...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
απορία... τώρα που δεν έχω πινακίδες, παρκάρω όπου θέλω;;;Παίζει κι ο γερανός αν το παρακάνεις.
Το θέμα είναι να μην πέσεις σε τροχαία κινούμενος χωρίς πινακίδες. Δεν ξέρω τι προβλέπεται σ'αυτή την περίπτωση, όμως δεν πρέπει να είναι καλό. -
εεεεεεφφταααααααασσσσεεεεεεεεεε
αρθρο 90 του ΚΟΚ, 20 χιλιαρικακια προστιμο αν δεν εχεις πανω και τις δυο πινακιδες η αν δεν ειναι ορατες για οποιονδηποτε λογο.
αυτο που δεν ξερω ειναι το τι γινεται σε περιπτωση παρανομης σταθμευσης σε σημειο που δεν προβλεπεται γερανος αλλα απλη κληση. Το οτι δεν εχεις πινακιδες πανω δικαιολογει την αμεση απομακρυνση του αυτοκινητου (ενω τα αλλα απλα παιρνουν την κληση τους)? Κανονικα δεν θα επρεπε γιατι ουτε εγκατελλειμενο μπορει να θεωρηθει (πρεπει να σου κολλησουν χαρτι και να σε προειδοποιησουν για καποιες μερες), ουτε να τους δινει η απουσια πινακιδων τετοιο δικαιωμα. Γνωριζει κανεις?
-
Στο θεμα των κλησεων δηλαδη απλως την υπογραφω και παω δικαστηριο μια ημερομηνια που αναγραφεται πανω σε αυτην; Για τις πινακιδες ειναι ενα κωλοπαιδι στην περιοχη μου που δεν εχει 1 χρονο τωρα και μου την εχει βιδωσει γιατι δε μιλαμε για γερανο εδω οποτε παρκαρει οπου θελει.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το θεμα ειναι τι γινεται αν σε πιασουν εν κινησει και δεν τις εχεις επανω...Σκέψου να σε πιάσουν να τις ξεβιδώνεις!!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Σκέψου να σε πιάσουν να τις ξεβιδώνεις!!
Βρίσκεις κατσαβίδι που βιδώνει αριστερόστροφα και τους μπερδεύεις.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
εεεεεεφφταααααααασσσσεεεεεεεεεεαρθρο 90 του ΚΟΚ, 20 χιλιαρικακια προστιμο αν δεν εχεις πανω και τις δυο πινακιδες η αν δεν ειναι ορατες για οποιονδηποτε λογο.
20 χιλιαρικα τι? ευρα?
-
Alfisti
συνελθε....
GeorgeTabs
πολυ πολυ να φας το ιδιο προστιμο.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Σκέψου να σε πιάσουν να τις ξεβιδώνεις!!
'Τις βγάζω για να τις γυαλίσω κύριε πόλιτσμαν. Είναι περιουσία του κράτους και οφείλουμε να τη διατηρούμε σε άριστη κατάσταση.'
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Τις βγάζω για να τις γυαλίσω κύριε πόλιτσμαν. Είναι περιουσία του κράτους και οφείλουμε να τη διατηρούμε σε άριστη κατάσταση.'τις βγάζω για να τις ψεκάσω καλύτερα με photoblocker
-
ηλαδη αποδεχομαι κανονικα την κληση αν δεν την πληρωσω παω δικαστικα να απολογηθω οχι γιατι δεν την πληρωσα αλλα γιατι πιστευω οτι δεν επρεπε να με γραψει το οργανο αν το δικαστηριο με βρει ενοχο πληρωνω το τριπλασιο??αν οχι τιποτα??τωρα που ειπες photoblocker λειτουργει??η τριχες??μονο βραδυ η και μερα??
-
Ο χρήστης 106Rallye έγραψε:
ηλαδη αποδεχομαι κανονικα την κληση αν δεν την πληρωσω παω δικαστικα να απολογηθω οχι γιατι δεν την πληρωσα αλλα γιατι πιστευω οτι δεν επρεπε να με γραψει το οργανο αν το δικαστηριο με βρει ενοχο πληρωνω το τριπλασιο??αν οχι τιποτα??τωρα που ειπες photoblocker λειτουργει??η τριχες??μονο βραδυ η και μερα??Αν το Δικαστηριο σε βρει ενοχο πληρωνεις την κληση εις διπλουν +δικαστικα εξοδα και βγαινει περιπου η κληση στα τριπλα λεφτα. Κοινως, ας υποθεσουμε την αγαπημενη κληση ολων εμας των μιατοβιων, η οποία ειναι 'ελλειψη η μη εμφανως τοποθετημενη εμπροσθια πινακιδα'. Τιμη: 33 ευρώ. Αν καταδικαστω στο Πταισματοδικειο πληρωνω 66 ευρω + 25 ευρω (Χ95%) δικαστικα εξοδα και ναμαι...
Το photoblocker απο οτι λενε, παιζει και μερα και νυχτα, αλλά θελει περιπου ενα μπουκαλι για τρεις - τεσσερις φορες 'πασαλειμα'.
Το «παίξιμο» των φώτων κυνηγαει να πατάξει η τροχαία