-
Ψιλο με τις παντες!!!!!!......μετα απο 2-3 γυρους.
Κατι σε πιο γρηγορο απο το μηχανημα αραχνη του safetrack με ελλειψη προσφυσης πισω.
Για χαβαλε καλο πειραμα αλλα δεν θα πας γρηγορα. -
Καλο πειραμα, ετσι και αλλιως, καλο θα ηταν να ειχαν στενοτερα ελαστικα πισω, οπως στενοτερα εχουν άλλα μπροστα.
Δεν θα το αναλυσω, αλλα εγω θα το δοκιμαζα. Το να 'γυρναει', ενα σταθερο εκ φυσεως μπροστοκινητο, καλο ειναι, κακο δεν ειναι.
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Καλο πειραμα, ετσι και αλλιως, καλο θα ηταν να ειχαν στενοτερα ελαστικα πισω, οπως στενοτερα εχουν άλλα μπροστα.Δεν θα το αναλυσω, αλλα εγω θα το δοκιμαζα. Το να 'γυρναει', ενα σταθερο εκ φυσεως μπροστοκινητο, καλο ειναι, κακο δεν ειναι.
ετσι, αυτη ηταν η σκεψη μου αλλωστε. Φυσικα μπορεις να παιξεις και με τις πιεσεις των ελαστικων για ακομη καλυτερο ζυγισμα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αρα η χρηση ημισλικ προφανως εχει καποιους περιορισμους για τη χρηση δρομου.η δικη μου αρχικη σκεψη ηταν μηπως υπαρχει καποιο που να μπορει να αντεξει τη πιεση στη πιστα, χωρις να ειναι επικινδυνο στο δημοσιο δρομο. Απο οτι καταλαβα, τετοιος συνδιασμος ειναι δυσκολος να επιτευχθει. Σωστα?
Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί εξ ορισμού συμβιβασμό....
Ούτως ή αλλως δεν μπορείς ιδεατά να κάνεις και τα δυο καλά, πόσο μάλλον στην ελληνική άσφαλτο. Άρα αν προσμετρήσεις και τον παράγοντα της πλήρους συνείδησης του τί κάνεις, πώς αντιλαμβάνεσαι ότι συμπεριφέρεται το αμάξι σου, και της εγκράτειας που πρέπει να επιδεικνύεις σε ακραίες καταστάσεις (είτε σε στάσιμα νερά με τα ημι-σλικ είτε με νορμάλ λάστιχα να τα λιώνεις ασύστολα σε πίστα), τότε δεν πιστεύω πως είναι άσχημα...
Σε κάθε περίπτωση εσύ είσαι εκείνος που θα σταθμίσει την αναλογία χρήσης δρόμου-πίστας και την οδηγική σου συμπεριφορά και παρορμητικότητα... εμείς είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε, εφόσον διαθέτουμε, εμπεριστατωμένες απόψεις και εμπειρίες...
Μια δοκιμή θα σε έπειθε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πάντως!
-
Το καλύτερο είναι να τα έχεις φορεμένα σε δύο ζαντούλες στο υπόγειο και όποτε θες να πας μια γρήγορη βόλτα, να τα φοράς. Δε θα σου πάρει πάνω από 10 λέπτα και μάλλον θα σε κάνει να ξαναερωτευτείς το αυτοκίνητό σου . Το να τα έχεις όμως μόνιμα πάνω, δεν είναι το καλύτερο. Άντε να γυρίζεις αργά κουρασμένος από τη δουλειά και να πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι μέσα στο μποτιλιάρισμα, τα σλικ δεν μπορούν να ζεσταθούν και αν κοκκαλώσει απότομα ο μπροστινός σου, θα του τη σκάσεις
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
...Φυσικα μπορεις να παιξεις και με τις πιεσεις των ελαστικων για ακομη καλυτερο ζυγισμα.Οι αλλαγές στις πιέσεις θα σου αποδώσουν περισσότερο σε νορμάλ ελαστικά όπου η πλεονάζουσα πίεση θα ασκήσει κάποια μεγαλύτερη δύναμη στα κατά τ'άλλα μαλακά πλαϊνά, παρά στα ημι-σλικ με τα στιβαρά προφίλ τους...
Εκεί η ενδεχόμενα αρκετά μεγαλύτερη πίεση (Δ>=20-30%) να δημιουργούσε διάφορες ανεπιθύμητες παρενέργειες (υπερβολική και πρόωρη φθορά είτε στα άκρα ή ακόμα και στη μέση -υπό συνθήκες-, μον. απώλεια ιδανικής πρόσφυσης λόγω υπερθέρμανσης του υλικού), από το όποιο προσδοκώμενο όφελος (ελαφρά καλύτερη πρόσφυση εμπρός ή πίσω, μικρότερη φθορά πλαϊνών, κλπ)
Όσοι γνωρίζουν λίγο περισσότερα τα τεχνικά περί ελαστικών μπορούν να μας δώσουνε και λίγο περισσότερο τα φώτα τους....
Το καλύτερο είναι να τα έχεις φορεμένα σε δύο ζαντούλες στο υπόγειο και όποτε θες να πας μια γρήγορη βόλτα, να τα φοράς. Δε θα σου πάρει πάνω από 10 λέπτα και μάλλον θα σε κάνει να ξαναερωτευτείς το αυτοκίνητό σου
Συμφωνώ και επαυξάνω, εξ ου και ψάχνω πλέον για σφυρήλατες ζάντες για τα ημι-σλικ...;)
-
10' για να βγαλω βαλω???
μετα θα θελω πληρες γευμα για να συνελθω!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
10' για να βγαλω βαλω???μετα θα θελω πληρες γευμα για να συνελθω!
Μην μου πεις πως θες περισσότερο χρόνο για 2 ζάντες!!!
Υ.Γ.
Τα Μέγαρα προσφέρουν μόνο light snacks και όχι πλήρη διατροφή! Θα πρέπει να φέρεις το δικό σου ταπεράκι! ROFL -
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
10' για να βγαλω βαλω???
μετα θα θελω πληρες γευμα για να συνελθω!
Μην μου πεις πως θες περισσότερο χρόνο για 2 ζάντες!!!
Υ.Γ.
Τα Μέγαρα προσφέρουν μόνο light snacks και όχι πλήρη διατροφή! Θα πρέπει να φέρεις το δικό σου ταπεράκι! ROFLθα τα αλλαζω σπιτι τοτε, για να εχω προσβαση σε ..προμηθειες!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
θα τα αλλαζω σπιτι τοτε, για να εχω προσβαση σε ..προμηθειες!Κάτσε γιατί με μπέρδεψες τώρα...! LOL
Τί θες να πεις δηλαδή;
α) Ό,τι θα έκανες περισσότερο από 10' ν'αλλάξεις δυο ζάντες;
β) ότι δεν σου φτάνει το φαγητό για να ανακάμψεις;
γ) ότι δεν έχεις ταπεράκι; ή
δ) Ό,τι μας ντρέπεσαι;; ROFLΑπαιτώ εξηγήσεις!!! LMAO
-
θα τα αλλαζω σπιτι τοτε, για να εχω προσβαση σε ..προμηθειες!
Κάτσε γιατί με μπέρδεψες τώρα...! LOL
Τί θες να πεις δηλαδή;
α) Ό,τι θα έκανες περισσότερο από 10' ν'αλλάξεις δυο ζάντες;
β) ότι δεν σου φτάνει το φαγητό για να ανακάμψεις;
γ) ότι δεν έχεις ταπεράκι; ή
δ) Ό,τι μας ντρέπεσαι;; ROFLΑπαιτώ εξηγήσεις!!! LMAO
α) δεν ξερω δεν απαντω! (εχω 5 μπουλονια!)
β) πιθανον να χρειαστω refill, κανει και ζεστη τωρα...!
γ) ταπερακι βρισκω!
δ) δε σας ντρεπομαι! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
α) δεν ξερω δεν απαντω! (εχω 5 μπουλονια!)
β) πιθανον να χρειαστω refill, κανει και ζεστη τωρα...!
γ) ταπερακι βρισκω!
δ) δε σας ντρεπομαι!That's a 4TF boy! LOL
-
Μέ τα 048 (Medium) έχω κάνει ένα από τα καλύτερα οδοιπορικά μου,στό δεύτερο πόδι τής Χαλκιδικής.
Τά φόρεσα γιά να τα στρώσω.
Στό ταξίδι πού γινότανε στήν ευθεία,τα λάστιχα παρέμεναν παγωμένα (χειμώνας καιρός όμως),ενώ στά στροφιλίκια τής Χαλκιδικής έπιασαν θερμοκρασία.
Εκπληκτικό φρένο καί πρόσφυση.
Φόρυβος σίγουρα περισσότερος από όλα τα 'δρόμου' πού έχω φορέσει μέχρι σήμερα.
Υπο βροχή (καταρακτώδη) τα οδήγησα λίγο,μέσα στήν πόλη (χαμηλές ταχύτητες) καί δέν ήταν τόσο τραγικά όσο τα φανταζόμουν. -
κοιτα να δεις που θελουμε και θερμομετρο για τα λαστιχα!!!
βρισκουμε?
ποσο? -
ότι δεν έχεις ταπεράκι;Εννοείς type-rάκι; Ε δεν έχει, απ΄ό,τι ξέρω!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
κοιτα να δεις που θελουμε και θερμομετρο για τα λαστιχα!!!
βρισκουμε?
ποσο?Για κοίτα και απο δώ...
-
σωστος ο Τεο, αλλα για οσους εχουν μικροτερο budget...
κι ο ε-γιαλος(ebay) φιλος μας ειναι οπως ο γκουγκληςhttp://search.ebay.de/pyrometer_W0QQflocZ1QQfromZR8QQfsooZ1QQfsopZ3QQsaslcZ2QQsbrsrtZl
-
Αφού αναφέρθηκες στο e-γιαλό , κοιτάξτε και από δω...
http://search.ebay.co.uk/Non-Contact-La ... 1QQfromZR8
http://search.ebay.co.uk/pyrometer_W0QQ ... Z1QQfsooZ1
-
πως φαινεται οταν ο αλλος το εχει ψαξει το θεμα!!!!
-
Σπύρο , σε βλέπω για ένα σετ μεταχ. σιδερένια 15' ζαντολάστιχα.
Λειώνεις τη πρώτη φορά τα λάστιχα στη πίστα και την επομένη τους έχεις φορέσει ένα σετ DOT λαστιχάκια και είσαι ..... οκ
Ημι-σλικ λαστιχα για το δρομο!