-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Τα τελευταία χρόνια που πάω Σύρο και Κρήτη είμαι υπερευχαριστημένος από τα ταξίδια. Είναι και οι ώρες λίγες (άλλο 4 και 6 και άλλο 12-14), οπότε όλα καλά μου φαίνονται.
Κρήτη πλέον για Χανιά 4,5 ώρες , πήγα το Πάσχα και ήταν άψογα!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Κρήτη πλέον για Χανιά 4,5 ώρες , πήγα το Πάσχα και ήταν άψογα!έτσι μάλιστα! Προτιμότερο ΚΑΙ από αεροπλάνο κατ' εμέ (= 1ώρα δρόμος μέχρι το Βενιζέλος + 1ώρα πριν την πτήση παρών + 1/2 ώρας πτήση + 1/2 ώρας καθυστέρηση = 3 ώρες σύνολο + δεν ξέρεις αν θα πετάξεις )
με το καραβάκι είσαι κυριλλέ!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
έτσι μάλιστα! Προτιμότερο ΚΑΙ από αεροπλάνο κατ' εμέ (= 1ώρα δρόμος μέχρι το Βενιζέλος + 1ώρα πριν την πτήση παρών + 1/2 ώρας πτήση + 1/2 ώρας καθυστέρηση = 3 ώρες σύνολο + δεν ξέρεις αν θα πετάξεις )με το καραβάκι είσαι κυριλλέ!
...και καμμία σχέση η τιμή με αεροπλάνο. 40 το πήγαινε και 28 το έλα (αν τα βγάλεις μαζί) και 70 το αυτοκίνητο.
Βέβαια παίζει με τα άλλα τα αργά μία πρόσφορά που αν πάρεις πρωινο δρομολόγιο Σαββάτου ή Κυριακή με επιστροφή το αυτοκίνητο είναι δωρεάν και μάλλον εκεί θα καταλήξω για τον Αυγουστο. Απλά κάνεις 8 ώρες! -
Πήγα πέρσι Χανιά με το BlueStar II. Πολύ καλό πλοίο , γρήγορο, καθαρό, δεν κουνάει καθόλου, αθόρυβο με πολύ καλές καμπίνες. Εύγε !!!
-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Πήγα πέρσι Χανιά με το BlueStar II. Πολύ καλό πλοίο , γρήγορο, καθαρό, δεν κουνάει καθόλου, αθόρυβο με πολύ καλές καμπίνες. Εύγε !!!Δεν πάει πλέον Χανιά...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
έτσι μάλιστα! Προτιμότερο ΚΑΙ από αεροπλάνο κατ' εμέ (= 1ώρα δρόμος μέχρι το Βενιζέλος + 1ώρα πριν την πτήση παρών + 1/2 ώρας πτήση + 1/2 ώρας καθυστέρηση = 3 ώρες σύνολο + δεν ξέρεις αν θα πετάξεις )
με το καραβάκι είσαι κυριλλέ!
...και καμμία σχέση η τιμή με αεροπλάνο. 40 το πήγαινε και 28 το έλα (αν τα βγάλεις μαζί) και 70 το αυτοκίνητο.
Βέβαια παίζει με τα άλλα τα αργά μία πρόσφορά που αν πάρεις πρωινο δρομολόγιο Σαββάτου ή Κυριακή με επιστροφή το αυτοκίνητο είναι δωρεάν και μάλλον εκεί θα καταλήξω για τον Αυγουστο. Απλά κάνεις 8 ώρες!Ακόμα και 8 ώρες, καράβι και πάλι καράβι. Όσο υπάρχει καφές, τσιγάρα και καναπές, μια χαρά είμαστε. Περπατάς, βολτάρεις, την πέφτεις λίγο, μια χαρά. Και έχεις και το αμαξάκι σου μαζί, ειδικά για Κρήτη δεν γίνεται χωρίς!
Γενικά προτιμώ το καράβι, ακόμα και στην ταλαιωρία του (sado's post), από την 'αρτηριοσκληρωτική' ατμόσφαιρα των αεροδρομίων και των αεροπλάνων. Διακοπές και απόδραση είναι ΚΑΙ το ταξίδι, όχι μόνο ο προορισμός!
-
Πάει όμως Ρόδο!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πήγα πέρσι Χανιά με το BlueStar II. Πολύ καλό πλοίο , γρήγορο, καθαρό, δεν κουνάει καθόλου, αθόρυβο με πολύ καλές καμπίνες. Εύγε !!!
Δεν πάει πλέον Χανιά...
Κρίμα !! Που πάει τώρα?
-
Συμφωνω και εγω οτι η κατασταση εχει φτιαξει παρα πολυ τα τελευταια χρονια,αλλα υπαρχουν ακομα καποια κακως κειμενα που πρεπει να διορθωθουν.....
Οι τιμες στα πλοια μπορουσαν να ειναι πιο χαμηλες...
Οι παρεχομενες υπηρεσιες τουλαχιστον στα superfast που ταξιδευω ειναι αρκετα καλες.
Τα μπαρ δεν θυμιζουν σε τιποτα τα μπαρ με τις τυροπιτες που περιεγραψε ο Sado αφου πλεον σε ενα μεγαλο ποσοστο τα εχουν παρει αλυσιδες τυπου Γρηγορης,Everest κτλ.Γενικα οι αποστασεις εχουν μικρυνει αφου τα πλοια ειναι πιο γρηγορα και το ταξιδι με αυτα ειναι πλεον ανθρωπινο.
-
Εγώ πάντως τα νησιά τα έχω κόψει. Εκτός από την Κρήτη.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Εγώ πάντως τα νησιά τα έχω κόψει. Εκτός από την Κρήτη.Τι γίνεται όμως αν δεν μπορείς να τα κόψεις (κάτοικος, επαγγελματίας, ή ακόμα και με εξοχικό, γονείς, παπούδες κλπ);
Και καλά το νησί το κόβω. Την Κρήτη όμως αδύνατον. Έχω Κρητικιά πεθερά!!
Το ότι φέτος βέβαια θα είμαι στα μέρη σου είναι τυχαίο και μόνο... -
Εγώ πάλι τα γρήγορα δεν τα γουστάρω. Μου αρέσει απίστευτα πολύ να ταξιδεύω με το βραδινό για Κρήτη. Σίγουρα θα πετύχω κάποιον γνωστό, θα αράξουμε στο σαλόνι και τελικά μπορεί να προκύψει παρεάκι από το πουθενά. Καλή η ταχύτητα και το άψε σβήσε, αλλά η ανατολή του ήλιου στις 5:30 το πρωί δεν παίζεται.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Εγώ πάλι τα γρήγορα δεν τα γουστάρω. Μου αρέσει απίστευτα πολύ να ταξιδεύω με το βραδινό για Κρήτη. Σίγουρα θα πετύχω κάποιον γνωστό, θα αράξουμε στο σαλόνι και τελικά μπορεί να προκύψει παρεάκι από το πουθενά. Καλή η ταχύτητα και το άψε σβήσε, αλλά η ανατολή του ήλιου στις 5:30 το πρωί δεν παίζεται.Όταν φεύγεις 12 το βράδυ από Πειραιά, πάλι την ανατολή φτάνοντας θα τη δεις
-
... αλλά η ανατολή του ήλιου στις 5:30 το πρωί δεν παίζεται.....και η μπουγάτσα μόλις φτάσεις
-
Εγώ δεν έχω πάει ποτέ Κρήτη. Αλλά μάλλον θα πάω τον Σεπτέμβριο για έναν γάμο.
Δύο πράγματα μου είπαν:
Να μην φέρω την GT στην Κρήτη!
Να φάω τις μπουγάτσες που έχει! -
Το χειρότερο με μεγάλη διαφορά πλοίο που έχω ταξιδέψει είναι το Σαπφώ που έκανε το δρομολόγιο Χίος-Αθήνα-Χίος. Ακόμα κάνω τον σταυρό μου που κατάφερα και επέστρεψα από την Χίο με αυτό το καράβι σώος και αβλαβής. Σαν ένα μεγάλο Ferry-Boat ήταν. Από ότι άκουσα τώρα τελευταία πρέπει να έχει αποσυρθεί. Ευτυχώς δηλαδή . Το αστείο είναι ότι Εκείνη την φορά είχα πάει Χίο πρωί με αεροπλάνο και έφυγα βράδυ με την μαούνα. Τεράστια διαφορά...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ακόμα και 8 ώρες, καράβι και πάλι καράβι. Όσο υπάρχει καφές, τσιγάρα και καναπές, μια χαρά είμαστε. Περπατάς, βολτάρεις, την πέφτεις λίγο, μια χαρά. Και έχεις και το αμαξάκι σου μαζί, ειδικά για Κρήτη δεν γίνεται χωρίς!...
Σε Ελληνίδες ή σε ξένες;
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Εγώ δεν έχω πάει ποτέ Κρήτη. Αλλά μάλλον θα πάω τον Σεπτέμβριο για έναν γάμο.Δύο πράγματα μου είπαν:
Να μην φέρω την GT στην Κρήτη!
Να φάω τις μπουγάτσες που έχει!sorry για το off topic, αλλά οφείλω να σε προειδοποιήσω ότι αν πας στο Ηράκλειο και δεν έχεις κλειστό γκαραζ, είναι πολύ πιθανό να τη βρεις 'χαρακωμένη', καθώς πολλά πιτσιρίκια στο Ηράκλειο έχουν σα χόμπι να 'παίζουν' με το χρώμα του αυτοκινήτου σου, ειδικά αν αυτό είναι καινούργιο
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εγώ πάλι τα γρήγορα δεν τα γουστάρω. Μου αρέσει απίστευτα πολύ να ταξιδεύω με το βραδινό για Κρήτη. Σίγουρα θα πετύχω κάποιον γνωστό, θα αράξουμε στο σαλόνι και τελικά μπορεί να προκύψει παρεάκι από το πουθενά. Καλή η ταχύτητα και το άψε σβήσε, αλλά η ανατολή του ήλιου στις 5:30 το πρωί δεν παίζεται.
Όταν φεύγεις 12 το βράδυ από Πειραιά, πάλι την ανατολή φτάνοντας θα τη δεις
Μπα, δε με πείθεις! Ταξιδεύω 20+ χρόνια για Κρήτη, τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο κι όμως κάθε φορά για μένα οι διακοπές αρχίζουν από την ώρα που πατάω το πόδι μου στο πλοίο, είτε είναι το Άπτερα, είτε το Κνωσσός Παλάς. Άλλωστε τα μοντέρνα 'παλάτια' έχουν ελάχιστους εξωτερικούς χώρους, μοιάζουν περισσότερο με ξενοδοχεία. Ειδικά το High speed δε θα το μπορούσα με τίποτα!
Προς θεού, για τον απλό ταξιδιώτη ή τουρίστα δε συγκρίνονται, και είναι όντως καμάρι για την ακτοπλοϊα μας να έχουμε τέτοια 'παλάθια' (για να θυμούμαστε και την προφορά τώρα που μείνανε 20 μέρες για κάθοδο!). Απλώς για μένα είναι ΚΑΙ το ταξίδι απόλαυση και όχι μόνο ο προορισμός.
-
Μπα, δε με πείθεις! Ταξιδεύω 20+ χρόνια για Κρήτη, τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο κι όμως κάθε φορά για μένα οι διακοπές αρχίζουν από την ώρα που πατάω το πόδι μου στο πλοίο, είτε είναι το Άπτερα, είτε το Κνωσσός Παλάς. Άλλωστε τα μοντέρνα 'παλάτια' έχουν ελάχιστους εξωτερικούς χώρους, μοιάζουν περισσότερο με ξενοδοχεία. Ειδικά το High speed δε θα το μπορούσα με τίποτα!
Προς θεού, για τον απλό ταξιδιώτη ή τουρίστα δε συγκρίνονται, και είναι όντως καμάρι για την ακτοπλοϊα μας να έχουμε τέτοια 'παλάθια' (για να θυμούμαστε και την προφορά τώρα που μείνανε 20 μέρες για κάθοδο!). Απλώς για μένα είναι ΚΑΙ το ταξίδι απόλαυση και όχι μόνο ο προορισμός.
Κρήτη πάω πολύ συχνά για δουλειά, αλλά και διακοπές. Το ΠΟΛΥ να πάω με κάποιο γρήγορο πλοίο, αλλιώς αεροπλάνο. ΔΕΝ χάνουμε χρόνο στη διαδρομή, αφού δεν είναι οδική!
Διακοπές με πλοίο