-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γιατί δεν κατεβάζουν απλά την τιμή καταλόγου? (ρητορική ερώτηση)
Γιατί η έκπτωση είναι προσωρινή, η μείωση της τιμής καταλόγου όμως μόνιμη. (απάντησα κι ας είναι ρητορική)
Όχι απαραίτητα... Πολλές φορές, οι λέξεις έκπτωση, κέρδος, κτλ χτυπάνε περισσότερο στο μάτι από μία μείωση της τιμής. Χώρια που φωνάζουν ότι είναι μόνο για ένα (περιορισμένο) χρονικό διάστημα, οπότε, αν κάποιος το σκεφτόταν για αυτοκίνητο (και ίσως κατέληγε και σε κάποιο άλλο), πιθανό να αγοράσει (τώρα, αντί για 2 μήνες μετά) αυτό με την 'έκτακτη' προσφορά... Άσχετο με το ότι η προσφορά μπορεί να μην είναι και τόσο έκτακτη και παροδική...
-
ήδη υπάρχει face lift στο mondeo...
εν όψει. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Γιατί δεν κατεβάζουν απλά την τιμή καταλόγου? (ρητορική ερώτηση)
Γιατί η έκπτωση είναι προσωρινή, η μείωση της τιμής καταλόγου όμως μόνιμη. (απάντησα κι ας είναι ρητορική)
Όχι απαραίτητα... Πολλές φορές, οι λέξεις έκπτωση, κέρδος, κτλ χτυπάνε περισσότερο στο μάτι από μία μείωση της τιμής. Χώρια που φωνάζουν ότι είναι μόνο για ένα (περιορισμένο) χρονικό διάστημα, οπότε, αν κάποιος το σκεφτόταν για αυτοκίνητο (και ίσως κατέληγε και σε κάποιο άλλο), πιθανό να αγοράσει (τώρα, αντί για 2 μήνες μετά) αυτό με την 'έκτακτη' προσφορά... Άσχετο με το ότι η προσφορά μπορεί να μην είναι και τόσο έκτακτη και παροδική...
Θυμηθηκα που κάποτε είχα ρωτήσει για μια ποιό σπόρ έκδοση του προηγούμενου Nissan Almera (δεν θυμάμαι πώς λεγόταν) και ο πωλητής αφού μου την παρουσίασε με είχε πρήξει με το ότι δεν θα ήταν για πολύ καιρό, έπρεπε να βιαστώ κλπ κλπ κλπ...
Τελικά ένα σχεδόν χρόνο μετά ακόμα προσφερόταν...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Θυμηθηκα που κάποτε είχα ρωτήσει για μια ποιό σπόρ έκδοση του προηγούμενου Nissan Almera (δεν θυμάμαι πώς λεγόταν) και ο πωλητής αφού μου την παρουσίασε με είχε πρήξει με το ότι δεν θα ήταν για πολύ καιρό, έπρεπε να βιαστώ κλπ κλπ κλπ...Τελικά ένα σχεδόν χρόνο μετά ακόμα προσφερόταν...
Έτσι ακριβώς και με το Ibiza. Οι προσφορές άλλαζαν συνεχώς, στην πράξη όμως το αυτοκίνητο προσφερόταν συνεχώς περίπου 1500 ευρώ κάτω από την τιμή καταλόγου... (2000 ευρώ εσχάτως)
Ο markvag έδωσε και την προφανή νομίζω απάντηση στο ερώτημα.
Φταίω εγώ που εκνευρίζομαι με τις 'προσφορές' τους? -
Το σκεπτικό που ανέφερε ο φίλος dpolal σε προηγούμενο posting 'Κακά τα ψέματα σε όλα τα πράγματα όποιος αγοράζει από τους πρώτους συνήθως 'χάνει' σε σχέση με τους επόμενους αγοραστές. Απλά 'κερδίζει' το 'πλεονέκτημα' το να 'χαίρετε' πρώτος κάτι που οι άλλοι δεν έχουν εκείνη τη στιγμή.' είναι φιλοσοφικό και με χωρίς σημασία στην πράξη.
Όταν συγκρίνεις ένα αμάξι σε διαφορετικές περιόδους η σύγκριση αυτή είναι άκαιρη. Εγω πχ όταν πάω να αγοράσω ένα καινούριο αμάξι δεν θα σκεφτώ 'να αγοράσω τώρα το ταδε μοντέλο η να περιμένω κανα δυο τρια χρόνια?' Στήν πράξη υπάρχει μεγάλη περίπτωση κανεις να φτάσει να συγκρίνει δύο διαφορετικά αμάξια που την ίδια στιγμή το ένα είναι καινούριο μοντέλο και το άλλο είναι αρκετό καιρο στην αγορα. Εγώ προσωπικά προτιμώ ένα καινούριο μοντέλο με ότι θετικά και αρνητικά συνεπάγεται. Δέν είναι κριτήριο αγοράς μου το οτι θα το χαίρομαι την στιγμή που οι άλλοι δέν το έχουν αλλά ότι σάν επιλογή σε σχέση με κάποιο μοντέλο που είναι καιρό στην αγορά μου φένεται καλύτερη
-
Τελικά για τα ίμπιζα έπεσα λίγο έξω. Περίμενα την άλλη βδομάδα να το ανακοινώσουν και ήδη έβγαλαν διαφήμιση στην τηλεόραση. Πληρώνεις για 75 παίρνεις 101, για 115-παίρνεις 150 και κλάψε με μάνα για αυτούς που έδωσαν 18000 να πάρουν το 1.4 τοπ γκαν
-
Κοντέυω να βγάλω σπυράκια απ'το κακό μου. Έχω παραγγείλει το ibiza sport, έχω ήδη δώσει την προκαταβολή και περιμένω να έρθει το αυτοκίνητο. Τι λέτε να μπορώ να κάνω. Μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία και να εποφεληθώ από την προσφορά?
-
Και δεν τους το λες; Αν είναι λογικοί, μπορείς να επωφεληθείς κάπως, ειδικά αν δεν έχεις υπογράψει σύμβαση. Αν η προκαταβολή είναι σχετικά μικρή και σε συμφέρει, το πολύ να τους την αφήσεις και να πας αλλού να το πάρεις. Τρέξε τώρα που γυρίζει.
-
Η προκαταβολή είναι το 35% της αξίας οπότε μάλλον δεν με συμφέρει να τα αφήσω.. Θα πάρω τηλ. αύριο πρωί πρωί και βλέπουμε.
-
αν δεις ότι δεν γίνεται κάτι να απαιτήσεις δώρα. Όχι πατάκια και τέτοιες τρίχες κάτι ποιο αξιοπρεπές. Πάντως να επιμείνεις και πούλα τρέλα. Φόρτωσε γερά και αύριο βουρ. Αν είσαι σε άτοκο διακανονισμό δεν ισχύει αυτή η προσφορά. αλλά ρώτα σίγουρα το τι γίνεται. Η διαφήμιση λέει με μικρά γράμματα ότι ισχύει για συγκεκριμένο τρόπο εξόφλησης
-
Καλύτερα από κοντά. Γίνε πιεστικός, στο κάτω κάτω σου απαξιώνουν μερικώς το αυτοκίνητο πριν καν το πάρεις στα χέρια σου. Φώναξε και λίγο, γίνε 'ενοχλητικός' αν δεν δείξουν διάθεση να σε βοηθήσουν.
Ζήτα, ζήτα, ζήτα. Πάρε δωρεάν έξτρα, πάρε μπρελόκ, πάρε τζάμπα σέρβις. Κάτι θα δώσουν, δε μπορεί. Πάρε και στον επίσημο εισαγωγέα, δική του άλλωστε ήταν η απόφαση για την προσφορά, αυτός σε ζημιώνει. -
ειδα σε ενα περιοδικο που εγραφε οτι δινουν το φορντ μοντεο με εκπτωση μεχρι και 4000 ευρω!!! ισχυει; και γιατι γινετε αυτο;. δεν εχουν μεγαλη χασουρα οι αυτοκινητοβιομηχανιες κατ΄αυτον τον τροπο; τα παιζουν ολα για ολα με σκοπο την επικρατηση ή την καταστροφη τους;
Εκπτώσεις- Μειωσεις προσφορές