-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Τελικά ούτε ένα καλό στην Αθήνα?!?!Κατά τ'άλλα 3ο βενζινάδικο που βλέπω πλύσιμο με απλή σκούπα πατώματος
Που φυσικα κανει και πρωτη δουλεια για να γρατζουναει το βερνικι της μπογιας.
Ν.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Τελικά ούτε ένα καλό στην Αθήνα?!?!
Κατά τ'άλλα 3ο βενζινάδικο που βλέπω πλύσιμο με απλή σκούπα πατώματος
Ν.
Δεν το συζητάμε.
Εδώ εσύ λες για τα μηχανήματα που υποτίθεται ότι είναι και φτιαγμένα για πλύσιμο αυτοκινήτων...
Φαντάσου σκούπες πατώματος! -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Τελικά ούτε ένα καλό στην Αθήνα?!?!
Κατά τ'άλλα 3ο βενζινάδικο που βλέπω πλύσιμο με απλή σκούπα πατώματος
Ν.
Δεν το συζητάμε.
Εδώ εσύ λες για τα μηχανήματα που υποτίθεται ότι είναι και φτιαγμένα για πλύσιμο αυτοκινήτων...
Φαντάσου σκούπες πατώματος!E καλα εγω ειμαι και λιγακι κολλημενος με μερικα πραγματα. Το πλυσιμο ειναι ενα απο αυτα.
Θυμαμαι οτα εμενα στα κρυα μερη των ΗΠΑ. Χιονιζε και εγω επλενα το αυτοκινητο καθε βδομαδα για τα αλατια... γιαυτο η μαμισια εξατμιση αντεξε για 12 χρονια
-
Τωρα μου εφεξε. Υπαρχουν αυτοεξυπηρετουμενα πλυντηρια αυτοκινητου στην Αθηνα/Ελλαδα;
Οταν λεω αυτοεξυπηρετουμενα εννοω οτι εχουν 5-6 θεσεις και εχει ενα λαστιχο με νερο με υψηλη πιεση. Βαζεις νομισματα μεσα και πλενεις. Εχει και ενα χρονομετρο και σου λεει τι εχεις 5 λεπτα οταν θες βαζεις και αλλα λεφτα. Ειναι πολυ βολικο αν δεν εχεις μερος να το πλενεις στο σπιτι.
Εψαξα για φωτο αλλα δεν βρηκα. Εχουμε 2-3 τοπικα θα βγαλω μια φωτοφραφια για να δειτε τι εννοω.
Νικος
-
Τωρα μου εφεξε. Υπαρχουν αυτοεξυπηρετουμενα πλυντηρια αυτοκινητου στην Αθηνα/Ελλαδα;Οταν λεω αυτοεξυπηρετουμενα εννοω οτι εχουν 5-6 θεσεις και εχει ενα λαστιχο με νερο με υψηλη πιεση. Βαζεις νομισματα μεσα και πλενεις. Εχει και ενα χρονομετρο και σου λεει τι εχεις 5 λεπτα οταν θες βαζεις και αλλα λεφτα. Ειναι πολυ βολικο αν δεν εχεις μερος να το πλενεις στο σπιτι.
Εψαξα για φωτο αλλα δεν βρηκα. Εχουμε 2-3 τοπικα θα βγαλω μια φωτοφραφια για να δειτε τι εννοω.
Νικος
Οχι Νίκο δεν υπάρχουν!Σε μερικά απο τα αυτόματα πλυντήρια μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνος σου την σκούπα μετά το πλύσιμο!!
Αλλά αφου υπάρχουν αλλού...θα μας έρθουν κι εδω!!! -
Υπαρχει τουλαχιστον ενα.Ειναι στην Χαλανδριου στο ρευμα για Αγια Παρασκευη.
'Μπουρμπουληθρας' λεγεται, και εχει και ζεστο νερο. -
Τωρα μου εφεξε. Υπαρχουν αυτοεξυπηρετουμενα πλυντηρια αυτοκινητου στην Αθηνα/Ελλαδα;Οταν λεω αυτοεξυπηρετουμενα εννοω οτι εχουν 5-6 θεσεις και εχει ενα λαστιχο με νερο με υψηλη πιεση. Βαζεις νομισματα μεσα και πλενεις. Εχει και ενα χρονομετρο και σου λεει τι εχεις 5 λεπτα οταν θες βαζεις και αλλα λεφτα. Ειναι πολυ βολικο αν δεν εχεις μερος να το πλενεις στο σπιτι.
Νικος
Υπάρχουν!
Ένα είναι κοντά μου!
Κάποτε λεγόταν ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΣ !!!!Και πάλι όμως η βούρτσα τους είναι τραγικής ποιότητας...
Ανάλογης ποιότητας με μια σκούπα πατώματος... -
Υπάρχει νομίζω ένα τέτοιο κάπου στα Σεπόλια...σε μία κεντρική οδό που ανεβαίνει Κυψέλη...(δεν θυμάμαι την οδό), είναι κοντά στις γραμμές του τρένου.
Δεν γνωρίζω όμως ποιότητα και τιμές...
-
Ο χρήστης NasDriver έγραψε:
Υπάρχει νομίζω ένα τέτοιο κάπου στα Σεπόλια...σε μία κεντρική οδό που ανεβαίνει Κυψέλη...(δεν θυμάμαι την οδό), είναι κοντά στις γραμμές του τρένου.Δεν γνωρίζω όμως ποιότητα και τιμές...
Είναι αυτό που λέω.
Αγ.Μελετίου -
Τωρα μου εφεξε. Υπαρχουν αυτοεξυπηρετουμενα πλυντηρια αυτοκινητου στην Αθηνα/Ελλαδα;
Οταν λεω αυτοεξυπηρετουμενα εννοω οτι εχουν 5-6 θεσεις και εχει ενα λαστιχο με νερο με υψηλη πιεση. Βαζεις νομισματα μεσα και πλενεις. Εχει και ενα χρονομετρο και σου λεει τι εχεις 5 λεπτα οταν θες βαζεις και αλλα λεφτα. Ειναι πολυ βολικο αν δεν εχεις μερος να το πλενεις στο σπιτι.
Νικος
Υπάρχουν!
Ένα είναι κοντά μου!
Κάποτε λεγόταν ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΣ !!!!Και πάλι όμως η βούρτσα τους είναι τραγικής ποιότητας...
Ανάλογης ποιότητας με μια σκούπα πατώματος...Αν υπάρχουν λέει!!!!
Πολλά,πάρα πολλά,εγώ πήγα σε ένα στην Αγ.Μελετίου κοντά στις γραμμές του τρένου αλλά έπαθα πανικό, έκανα αγώνα ταχυτητας με το νερό και την σκούπα λόγω χρονόμετρου και για να μην πολυλογώ,τελικά μου στοίχησε ποιό πολύ από το να το έδεινα για πλήσιμο και τελικά΄ούτε το φχαριστήθικα γιατί περίμεναν άλλοι 10 πίσω μου και με αγριοκοίταζαν όταν έβαζα δεύτερη μάρκα -
Ο χρήστης frixos έγραψε:
Νικος
Υπάρχουν!
Ένα είναι κοντά μου!
Ανάλογης ποιότητας με μια σκούπα πατώματος...Αν υπάρχουν λέει!!!!
Πολλά,πάρα πολλά,εγώ πήγα σε ένα στην Αγ.Μελετίου κοντά στις γραμμές του τρένου αλλά έπαθα πανικό, έκανα αγώνα ταχυτητας με το νερό και την σκούπα λόγω χρονόμετρου και για να μην πολυλογώ,τελικά μου στοίχησε ποιό πολύ από το να το έδεινα για πλήσιμο και τελικά΄ούτε το φχαριστήθικα γιατί περίμεναν άλλοι 10 πίσω μου και με αγριοκοίταζαν όταν έβαζα δεύτερη μάρκαΑν πας στη μεση της μερας Σαββατο ναι βεβαια θα εχει μια ουρα 10 αυτοκινητα. Εγω παντα πηγαινα το πολυ πρωι και ειχα το δικο μου κουβα και σαπουνι και σφουγγαρι. Οποτε εβαζα μια μαρκα μεσα ξεπλενα το αυτοκινητο και μετα το σαπουνιζα. Μετα αλλη μια μαρκα και το ξεπλενα.
Ποτε την βουρτσα που εχουν εκει. Μετα εξω για στεγνωμα και γυαλισμα.Κανα δυο φορες μου βαλανε χερι αυτοι που περιμενανε. Και μετα βαλανε μια πινακιδα οτι δεν επιτρεπεται να πλενεις με κουβα. Ακομα ομως το εκανα οταν δεν ειχε κοσμο.
Νικος
-
(Επειδή το θέμα μου δεν είναι ακριβώς ίδιο με του τόπικ δεν ξέρω αν θα έχει την ίδια ανταπόκριση με το να το έκανα σε ξεχωριστό, αλλά μιας και είναι παρεμφερές θα δοκιμάσω εδώ πρώτα και ελπίζω να πάρω γνώμες)
Ρε σεις εγώ πήγα χθες αμάξι 3 εβδομάδων (μην μπερδευτείτε, δεν είναι αυτό του άβαταρ και του nick) σε ένα πλυντήριο για πρώτη φορά.Όχι απ' αυτά με τους τροχούς αλλά αυτά τα πανιά/ βούρτσες για καλύτερα (πανάθεμά με...).Έμεινα μέσα στο αμάξι όσο πλενόταν.Ρε σεις δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός αλλά βαρούσαν με τόση δύναμη το αμάξι που κουνιόταν ολόκληρο και στο μυαλό μου έκανα κακές σκέψεις μέχρι να βγω.Τεσπα τελειώνει, πληρώνω, πάω σπίτι, παρκάρω, κατεβαίνω και τί να δω;;;Πίσω από την πόρτα του οδηγού (3θυρο) κάτι σα να έχει μείνει πάνω στο μαύρο χρώμα σα σαπούνι ξεραμένο, μαλάκι από βούρτσα ή κάτι τέτοιο.Πάω να το βγάλω μαλακά με το χέρι και τί συμπεραίνω;;;Ότι έχει φύγει το χρώμα!!!Και όχι μόνο!Είχε κάνει και μια μικρή καβούλα!Ναι σοβαρά μιλάω.Μια, ελαφριά μεν, αλλά καβούλα.Τρελάθηκα!Κάποιο χαλίκι ή κάτι τέτοιο είχε μείνει στα πανιά λέω και μου την έκαναν τη μαλακία δε μπορεί.Πάω πάνω αμέσως και αφού πλάκωσα όλες τις πόρτες του σπιτιού ,τους παίρνω τηλ. και τους λέω 'το και το'.Ελάτε από εδώ να το δούμε μου λένε, ζητήστε τον υπεύθυνο κύριο τάδε.Κατεβαίνω να φύγω και εν τω μεταξύ μέχρι να στεγνώσει εντελώς το αμάξι, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο ίδιο ύψος αλλά πιο δίπλα άλλα 4-5 στίγματα άσπρα (τα 2 μεγαλύτερα και τα άλλα μικρά).Εκεί ήταν που έγινα ακόμα πιο σίγουρος ότι η ζημιά έγινε στο πλυντήριο.Γιατί μια γραμμή από στίγματα δε μπορεί να γίνει ούτε από πόρτα (θα γινόταν σε ένα σημείο), ούτε από χαλίκια που πετάγονται όσο είσαι σε κίνηση (ούτε θα έκαναν τόσο μεγάλη ζημιά).Ενώ σε γραμμή ζημιά μπορεί να γίνει από τις πλάγιες βούρτσες που το βάραγαν.Τεσπα είδα και απόειδα με τα δεύτερα σημάδια, τι να κάνω πάω σε έναν 'υπεύθυνο' ο οποίος βέβαια τι να μου κάνει ένας νεαρός στην ηλικία μου ήταν και όχι το αφεντικό.Τεσπά αυτός μου έλεγε 'ρε φίλε σε καταλαβαίνω' κλπ. συγκαταβατικά και ότι 'δεν λέω ότι έχεις και άδικο, αλλά εμένα τόσο καιρό ζημιά στο εξωτερικό του αμαξιού δεν μου έχει ξανασυμβεί να μου παρουσιαστεί.Μόνο καμμια φορά εσωτερικά κάτι που μπορεί να σπάσουν τα παιδιά που το καθαρίζουν'.Και μου είπε να περάσω και σήμερα να το δει το αφεντικό.
Τεσπά δεν βλέπω κανένα νόημα να το πηγαίνω 100 φορές εκεί για να το δουν απλά.Γιατί να το παραδεχτούν ότι έγινε από τους ίδιους δεν πρόκειται.Όμως είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το πρόβλημα δεν έγινε από αλλού και 100% σίγουρος ότι δεν έγινε άλλη μέρα από χθες.Το 'χαζεύω' το αμάξι συνεχώς όταν μπαίνω ή βγαίνω (όχι απαραίτητα για να βρω σημάδια, αλλά για να το ευχαριστηθώ που είναι [ήταν ] απείραχτο ακόμα.Ξέρετε τώρα όλοι εδώ πόσο τα προσέχουμε όταν είναι καινούργια), σε γκαράζ κλειστό το βάζω, αν ήταν κάτι μέρες και ειδικά σε αυτό το σημείο (δεξιά του χερουλιού που ανοίγω την πόρτα) θα το είχα στάνταρ δει.Βέβαια μου είπαν κάποιοι γνωστοί μου (και για να με παρηγορήσουν κυρίως) ότι αυτά συμβαίνουν και μπορεί να μην έγινε και από εκεί, να μην τρελαίνομαι κλπ.Εγώ δεν το πιστεύω αλλά επειδή δεν θέλω να και είμαι απόλυτος, κάθομαι και σκέφτομαι από χθες κατά πόσο μπορεί να έγινε εκεί ή όχι, για να διώξω και τις τελευταίες αμφιβολίες.Το θέμα είναι όμως ότι επειδή καταλαβαίνω πως και δίκιο να έχω, για να το βρω θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να αποδείξω σε αυτούς ότι 'δεν είμαι ελέφαντας', ήρθα εδώ και πόσταρα για να μου πείτε αν έχει ακούσει κανείς άλλος εδώ ή του έχει συμβεί καμμια αντίστοιχη εμπειρία, για να δω αν έχει κάποιο νόημα να κινηθώ νομικά καθώς έχω κάνει καλή ασφάλεια με νομική προστασία κλπ., αλλά πολύ φοβάμαι ότι η ιστορία δεν θα βγάλει πουθενά.Ειδικά αν δεν έχει υπάρξει προηγούμενη αντίστοιχη υπόθεση.Ρε πούστη μου να το έξυνα εγώ κάπου πιο λίγο θα με πείραζε, αλλά να το πάω σε πλυντήριο για να μου το χαλάσουν αντί να το πλύνουν...Αυτό δε μπορώ να το χωνέψω.
Ευχαριστώ και σας συνιστώ να μην πηγαίνετε τα αμάξια σας σε πλυντήρια αυτοκινήτων, οποιουδήποτε είδους, αν τα αγαπάτε και τα προσέχετε.Ακόμα και αν δε σας κάτσει τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο το δικό μου. το γρατσουνάνε το χρώμα του όπως ήδη προανέφεραν πολλοί.
Ένας καμμένος.
-
Παιδιά το αμάξι σας ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ σε πλυντήριο με βούρτσες!!!!!!!!!
Το Xsara που είχα, 3 ημερών αμάξι μου έσπασαν τον καθρέπτη! σε πλυτηριο με βούρτσες!! Φυσικά και μου τον πλήρωσαν αλλά με τέτοια νεύρα που είχα με το ζόρι με κράταγαν 2 φίλοι μου και δεν τους έσπασα στο ξύλο! -
όχι σε βούρτσες, τα πανιά χαράζουν...
Τελικά που έχει καλό πλυντήριο?
-
To καλό πλυντήριο αγαπητέ φίλε είναι το 'χέρι'!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
To καλό πλυντήριο αγαπητέ φίλε είναι το 'χέρι'!Και όταν δεν έχουμε χρόνο?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Και όταν δεν έχουμε χρόνο?
Βάζουμε το χέρι αλλουνού να κάνει τη δουλειά μας.
Για το συμβάν δεν μπορώ να πω τίποτα αλλά δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο πρόβλημα αν και λόγο έλλειψης ευκολιών το αμάξι πλένεται σχεδόν αποκλειστικά σε πλυντήριο όπως και το προηγούμενο. -
Επαναφέρω το θέμα μετα απο καιρό γιατι πήρε το μάτι μου στο Internet αυτό:
http://www.autec-carwash.com/
Το έχει δει κανείς αυτό στην Αθήνα;;; Μου φαίνετε εξαιρετικά ενδιαφέρον (ουτε βουρτσες, ουτε πανιά, ούτε σφουγγάρι) αλλα με προβληματίζει στο κατα πόσο θα απομακρύνει αποτελεσματικά την βρωμιά -
Nα υποθέσω ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα τέτοιου είδος πλυντήριο;;;
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Και όταν δεν έχουμε χρόνο?
...Υπάρχουν αρκετα τοπικα βενζινάδικα που στο πλένουν στο χέρι...
Απο τα πλυντήρια σαφως καλυτερη δουλεια...
Αλλα απο την προσωπικη ενασχοληση οχι...
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ