-
.
-
.
-
Καλησπερα σας! Ειμαι αναμεσα σε suzuki swift hybrid και nissan micra dci. Θα ηθελα να με ενημερωσει καποιος κατοχος swift hybrid για την καταναλωση του εντος πολης. Ευχαριστω εκ των προτερων!
-
Ο χρήστης giannismat έγραψε:
Καλησπερα σας! Ειμαι αναμεσα σε suzuki swift hybrid και nissan micra dci. Θα ηθελα να με ενημερωσει καποιος κατοχος swift hybrid για την καταναλωση του εντος πολης. Ευχαριστω εκ των προτερων!Στην ίδια περίπτωση διλήμματος ημουν κι εγώ πέρυσι,αλλά λόγω πολλών χιλιομέτρων κατέληξα στο 2ο και ως τώρα δεν το έχω μετανιώσει.Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το Swift αλλά για το micra μετά από 1 χρόνο και 45000 χιλιόμετρα έχω σχηματίσει μια αρκετά καλή άποψη.
Θετικά σε σύγκριση με Swift
•Πολύ καλή οδική συμπεριφορά,νομίζεις ότι οδηγάς αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας
•κατανάλωση ,είμαι στα 4.6-4.8 μικτα με ταχύτητες 100-120
•ομορφιά οχήματος (ΚΑΤ εμε πιο όμορφο από το Swift)
•Μεγαλύτερος χώρος αποσκευών από Swift
Αρνητικά :
•Χώροι για τους πίσω χειρότεροι από το Swift
•Κατανάλωση εντός πόλης νομίζω ότι θα υπερτερεί το Swift λόγω υβριδικού
•Ίσως έχει και καλύτερες επιδόσεις το swift λόγω βάρουςΠοια έκδοση micra κοιτάς;έχω εγώ την n connecta.Αν κοιτάς acenta και το Swift glx τότε το swift υπερτερεί και σε εξοπλισμό.Απο εκεί και πέρα μεγάλο ρόλο παίζει και το οου κανεις τα περισσότερα χιλιόμετρα .Εντος πόλης ή εκτός;Επίσης Swift 1.2 90hp ή 1.0 112;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση! Για το micra ενδιαφερομαι για την εκδoση acenta (πετρελαιο). Οσον αφορα το swift ενδιαφερομαι για το hybrid 1.2 90hp. Καθημερινα διανυω 25 με 35 χλμ εντος πολης και με κινηση. Ταξιδια εκτος αθηνας κανω 1 καθε 2 με 3 μηνες. Το ηπιο υβριδικο συστημα της suzuki διαφερει αρκετα απο το υβριδικο της toyota για αυτο ηθελα γνωμη σχετικα με την οικονομια καυσιμου εντος πολεως. Επισης, δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα η ταχυτητα αλλα περισσοτερο η καταναλωση. Θεωρω και τα δυο αυτοκινητα αρκετα ομορφα. Δινω ενα μικρο προβαδισμα στο swift hybrid λογω αξιοπιστιας της suzuki, εχοντας 2 ακομα αυτοκινητα στην οικογενεια τα οποια εχουν αποδειχθει πολυ αξιοπιστα. Nissan δεν ετυχε να περασουν απο τα χερια μας κ ειμαι λιγο διστακτικος.
-
Τότε θα σου πρότεινα Swift!Πολυ πιο πλούσιος εξοπλισμός,7ετη εγγύηση ενώ το mica 3ετη και σχεδόν ίδια μπορεί και λιγότερη κατανάλωση εντός πόλης!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!
-
Όταν λέτε θα υπερτερεί σε κατανάλωση το Σουίφτ, το κάνετε λίγο λιανά? Μήπως εννοείτε ότι π.χ. το Σουίφτ καίει π.χ. 5 λίτρα ενώ το Μίκρα καίει π.χ. 5,2? Γιατί αν είναι έτσι ή κάτι παραπλήσιο, τότε το πετρελαιοκίνητο είναι που υπερτερεί στην κατανάλωση διότι το καύσιμο είναι σημαντικά φθηνότερο ανά λίτρο από τη βενζίνα που καίει το Σουίφτ.
Δεν έχω οδηγήσει το Μίκρα. Έχω κάνει όμως περί τα 280.000 χλμ. με τον πετρελαιοκινητήρα του, σε διάφορα άλλα αυτοκίνητα. Περί τα 3.000 χλμ. εξ αυτών με ένα Νισσάν Τζουκ, που είναι βαρύτερο και ογκωδέστερο του Μίκρα, και με πολύ βαρύτερα-φαρδύτερα λάστιχα. Είχα 5,3 μικτή, με πόλη και εθνική, αλλά με σχετικό πάτημα. Εκτιμώ ότι το Μίκρα θα είναι ακόμη λιγότερη η κατανάλωσή του. Ο πετρελαιοκινητήρας της Ρενώ, ο 1.5, σκάβει.
Εντούτοις, η συνεχής χρήση του πετρελαιοκινητήρα σε συνθήκες ασφυκτικής πόλης, με συνεχή σταμάτα ξεκίνα και αρκετό ρελαντί, δεν είναι το καλύτερο σενάριο χρήσης του, την πληρώνουν διάφορα περιφερειακά εξαρτήματά του, όπως τα μικροφίλτρα.
Η μέση κατανάλωση του υβριδικού Σουίφτ, σύμφωνα με το spritmonitor, είναι στα 5,21 λίτρα ανά 100 χλμ.
-
δεν έχει εμφανιστεί σε τέτοιο θέμα ακόμα κ αρχίζω να ανησυχώ!
-
Ο γυρος κοιτα και τις ημερομηνιες.
Παντως ωραιο ειναι το micra...τουλαχιστον σχεδιαστικα
-
oops !
Suzuki swift hybrid ή nissan micra dci???????