-
Μαρκόνης (εκ του Marconi) ο ασυρματιστής!
Ντεϊμάνης ο υπεύθυνος βάρδιας την ημέρα !
-
Άσχετο, όποιος θέλει να μάθει αυτή την ορολογία και άλλα ακόμα, που φυσικά αναφέρονται σε βαπόρια και όχι σε ιστιοπλοϊκά ή σκάφη αναψυχής, πρέπει να διαβάσει Καββαδία (...ή να μπαρκάρει, αν και πολλές φορές διαβάζοντας Καββαδιακά ποιήματα είναι σαν τα ταξιδεύεις ο ίδιος...)
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κάποιος είπε ότι βρίσκει θέση παντού...Το στυλάκι 'απλώνω κάβο χοντρό μεταξύ του κρουζερ μου και του διμπλανού μου, κρατώντας θέση για το κρουζερ του άλλου που έρχεται' δεν το καταλαβαίνω.
Α! Ξέχασα! This is Greece!
Οπως επίσης δεν καταλαβαίνω το γεγονός ότι σε μαρίνες όπως στην Σκιάθο, που περιμένεις αρόδο να δέσεις σαν άνθρωπος, αφου έχεις φάει χυλόπιτα απο το VHF, ξαφνικά ακούς κάποιον άλλο να λέει 'ελα δικέ μου, έρχομαι, δένω, κτλ'. Και δένει ένας κρουζεράς!
ΥΓ Το ράλλυ Αιγαίου πότε ξεκινά>?
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Κάποιος είπε ότι βρίσκει θέση παντού...
Το στυλάκι 'απλώνω κάβο χοντρό μεταξύ του κρουζερ μου και του διμπλανού μου, κρατώντας θέση για το κρουζερ του άλλου που έρχεται' δεν το καταλαβαίνω.
Α! Ξέχασα! This is Greece!
Οπως επίσης δεν καταλαβαίνω το γεγονός ότι σε μαρίνες όπως στην Σκιάθο, που περιμένεις αρόδο να δέσεις σαν άνθρωπος, αφου έχεις φάει χυλόπιτα απο το VHF, ξαφνικά ακούς κάποιον άλλο να λέει 'ελα δικέ μου, έρχομαι, δένω, κτλ'. Και δένει ένας κρουζεράς!
ΥΓ Το ράλλυ Αιγαίου πότε ξεκινά>?
Δεν όλοι οι κρουζεράδες έτσι !!!!!!!!!
Αλλά πχ Σκιάθο στέλνεις τον καπετάνιο από Τρίτη να πιάσει θέση με το σκάφος και εσύ πας με το αεροπλάνο Παρασκευή!!!!!
Ομοίως και σε κάτι Αρμάτες και τετοια πάει ο καπετάνιος πρώτα για την θέση και οι άλλοι έρχονται με δελφινάκιόσο για τακτικές το ζώα ζωα ζωα ισχύει ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό στην θάλασσα!!!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
ΥΓ Το ράλλυ Αιγαίου πότε ξεκινά>?15 Ιουλίου, Πειραιά, Ιο, Κάλυμνο, Νάξο, Βουλιαγμένη.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κάποιος είπε ότι βρίσκει θέση παντού... τον θέλω μαζί μου!Παρων! Ξεχασα να αναφερω οτι κοσμικα λιμανια τα αποφευγω ευλαβικα. Και το οτι βρισκω παντου, ας μην το παρουμε τοις μετρητοις. Αλλα για να καταλαβεις περσυ 4 βδομαδες στο Ιονιο (ολο τον Αυγουστο) ΔΕΝ βρηκα θεση ΜΟΝΟ στο Φισκαρδο γυρω στις 5/8 και πηρα καβο στα βραχια, στην Καστο τη μεθεπομενη (λογω φλοτιλας = γκρουπ με πολλα ιστιοφορα μαζι) και στα Συβοτα της Λευκαδας 3 μερες αργοτερα. Βγαλε και ενα αροδο στην Αντιπαξο (που και παλι ημασταν το μοναδικο σκαφος στο λιμανακι), ολες τις αλλες μερες ημουν σε ντοκο σε ολα (πλην Ζακυνθου) τα νησια και λιμανια του Ιονιου. Αρα βρισκω
Τα ιστιοπλοϊκά έχουν την σωστή ταχύτητα για συρτή. Τα κακά αυτής είναι ότι πρώτον σου κόβει ταχύτητα (μήπως γίνομαι λίγο υστερικός.... ) και δεύτερον αν την ξεχάσεις μόλις μπεις σε λιμάνι και κάνεις ανάποδα (το όπισθεν στα ναυτικά) έχεις μια ωραία συρτή γύρω από την προπέλα σου... (ή και χειρότερα... δεν έχεις μηχανή!)
Καλα ολα αυτα που λετε αλλα το θεμα ειναι αλλου: Βγαζεις τιποτα; Δηλαδη αξιζει τον κοπο; Και: Ειναι ευκολη για ασχετο;
-
ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΦΟΥΣΚΩΤΟ...ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΟΡΙΖΟΝ 580 ΜΕ 140 ΣΟΥΖΟΥΚΙ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗ...
ΕΨΑΧΝΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΕΥΣΗ,ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ,ΑΝ ΣΕ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΝΑΣ ΚΟΛΟΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΣΠΑΝΕ..
ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ....
ΕΧΩ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΣΥΡΟ-ΚΥΘΝΟ-ΣΠΕΤΣΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ....(ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΩ ΑΝΑΒΥΣΣΟ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ)ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΦΟΥΣΚΩΤΟ:
1.GPS (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ)
2.BΥΘΟΜΕΤΡΟ (ΨΑΡΕΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ)
3.ΕΡΓΑΤΗ ΑΓΚΥΡΑΣ..(ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΛΟΥΚΙ ΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ)
4.ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ(ΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ...ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΑ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ΚΑΥΣΙΜΑ)
5.ΥΔΑΤΟΠΑΓΙΔΑ(ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΥΧΟΝ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ)
6.2 ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΤΗ (1-2-ΒΟΤΗ ΟΦΦ)
7.ΠΡΟΒΟΛΕΑ(ΧΕΙΡΟΣ Η ΣΤΑΘΕΡΟ)
8.ΣΙ-ΝΤΙ ΡΑΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΛΑ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΕΡΗΜΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ...
9.ΑΝΤΛΙΕΣ ΣΕΝΤΙΝΑΣ(ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΚΥΜΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ)
10.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΣΤΙΚΑ...
11.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΠΛΩΤΗ ΑΓΚΥΡΑ..
12.ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΠΕΛΛΑ
13.VHF MARINEΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ....
ΒΑΛΕ 30000 ΜΕ 32000 ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΞΑΜΕΤΡΟ ΜΕ ΤΡΕΙΛΕΡ ΚΑΙ 140 ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗ ΜΗΧΑΝΗ(ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 40 -45 ΜΙΛΙΑ ΤΕΛΙΚΗ).ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΝΤΕΣ(ΠΛΕΥΣΗΣ-ΔΩΜΑΤΙΟ-ΗΛΙΟΥ)
ΒΑΛΕ ΑΚΟΜΑ 3000 ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ...ΣΥΝΟΛΟ 35000 ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ..ΨΑΡΕΜΑ ,ΣΠΟΡ ΚΛΠ..
ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΓΙΑ....
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΟΤΙ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1ΛΙΤΡΟ ΤΟ ΜΙΛΙ...(ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΟΧΙ ΤΣΙΤΑ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ)
ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 50 ΩΡΩΝ (ΛΑΔΙΑ ΞΥΔΙΑ)
ΚΑΙ ΤΩΝ 100 ΩΡΩΝ...(ΑΝΩΔΙΑ-ΙΜΠΕΛΛΕΡ ΓΕΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ,ΡΥΘΜΙΣΜΑ.ΒΑΛΒΟΛΙΝΕΣ ΚΛΠ...)ΚΟΣΤΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1100 ΕΥΡΩ...
ΠΑΡΚΙΝΚ 10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΡΑ 60 ΤΟΝ ΜΗΝΑ...
ΒΑΛΕ ΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΠΑΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑ 20ΑΡΙΚΟ..
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΚΛΟΠΗ ,ΙΔΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΛΠ ΚΑΝΑ 300 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ...ΑΡΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 4000 ΕΥΡΩ...
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ.....ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΠΑΡΕΑ(ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΚΛΠ) ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ....
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥΛΑ ΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΗΜΙΣΥ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ... -
Θέλω ένα σκάφος με πανί, λίγο μεγαλύτερο απο σέρφ, αλλά πολύ μικρότερο απο ένα κανονικό ιστιοπλοικό. Υπάρχει κάτι σε καταμαράν? Μιά φορά είδα στην λαική απο τους Ρωσοπόντιους ένα καταμαράν φουσκωτό σε χρώμα χακί, πρέπει να ήταν στρατιωτικό. Γνωρίζει κανείς σχετικά?
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Θέλω ένα σκάφος με πανί, λίγο μεγαλύτερο απο σέρφ, αλλά πολύ μικρότερο απο ένα κανονικό ιστιοπλοικό. Υπάρχει κάτι σε καταμαράν? Μιά φορά είδα στην λαική απο τους Ρωσοπόντιους ένα καταμαράν φουσκωτό σε χρώμα χακί, πρέπει να ήταν στρατιωτικό. Γνωρίζει κανείς σχετικά?Hobbie Cat 15
http://www.hobiecat.com/sailing/index.html -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Θέλω ένα σκάφος με πανί, λίγο μεγαλύτερο απο σέρφ, αλλά πολύ μικρότερο απο ένα κανονικό ιστιοπλοικό. Υπάρχει κάτι σε καταμαράν? Μιά φορά είδα στην λαική απο τους Ρωσοπόντιους ένα καταμαράν φουσκωτό σε χρώμα χακί, πρέπει να ήταν στρατιωτικό. Γνωρίζει κανείς σχετικά?
Hobbie Cat 15
http://www.hobiecat.com/sailing/index.htmlΕυχαριστώ krusenstern
-
Τι θα πει μικρότερο από κανονικό ιστιοπλοϊκό?
Τα optimist είναι κανονικά αλλά είναι μικρότερα από μεγάλο σερφ.... Υπάρχουν σκάφη με πανιά σε όλα τα μεγέθη. Απλά αποφεύγοντας τις επίσημες αγωνιστικές κατηγορίες είναι πολύ φτηνότερα.
Τα Hobbiecat είναι όντως πολύ γνωστά για τα μικρά catamaran της. Πολύ γρήγορα και πολύ γέλιο. Τα καταμαράν σε αυτές τις κατηγορίες όμως είναι πολύ βαρύτερα από τα monohull που νομίζω παίζει ρόλο αν πρόκειται να το κουβαλάς (πχ 145 κιλά δεν κουβαλιούνται πάνω στην οροφή, θέλεις τρέιλερ)
Νομίζω η Metzeler (αυτή με τα λάστιχα) έβγαζε φουσκωτό καταμαράν ιστιοπλοϊκό κάποτε. Βέβαια σαν φουσκωτό πάσχει από ακαμψία και τριβές οπότε θα υστερεί σε επιδόσεις αλλά πλεονεκτεί αλλού! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τι θα πει μικρότερο από κανονικό ιστιοπλοϊκό?
Τα optimist είναι κανονικά αλλά είναι μικρότερα από μεγάλο σερφ.... Υπάρχουν σκάφη με πανιά σε όλα τα μεγέθη. Απλά αποφεύγοντας τις επίσημες αγωνιστικές κατηγορίες είναι πολύ φτηνότερα.
Τα Hobbiecat είναι όντως πολύ γνωστά για τα μικρά catamaran της. Πολύ γρήγορα και πολύ γέλιο. Τα καταμαράν σε αυτές τις κατηγορίες όμως είναι πολύ βαρύτερα από τα monohull που νομίζω παίζει ρόλο αν πρόκειται να το κουβαλάς (πχ 145 κιλά δεν κουβαλιούνται πάνω στην οροφή, θέλεις τρέιλερ)
Νομίζω η Metzeler (αυτή με τα λάστιχα) έβγαζε φουσκωτό καταμαράν ιστιοπλοϊκό κάποτε. Βέβαια σαν φουσκωτό πάσχει από ακαμψία και τριβές οπότε θα υστερεί σε επιδόσεις αλλά πλεονεκτεί αλλού!Πού μπορώ να ψάξω για τέτοια φτηνά σκάφη?
-
Κάνε και ένα search στο google για τα McGregor, νομίζω είναι αυτό που θες.
Νομίζω ότι κάποιος στη Θεσσαλονίκη τα φέρνει και εδώ.
Αν έχει κανείς εμπειρία από τα συγκεκριμένα σκάφη καλό είναι να την παραθέσει αν θέλει. -
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Κάνε και ένα search στο google για τα McGregor, νομίζω είναι αυτό που θες.
Νομίζω ότι κάποιος στη Θεσσαλονίκη τα φέρνει και εδώ.
Αν έχει κανείς εμπειρία από τα συγκεκριμένα σκάφη καλό είναι να την παραθέσει αν θέλει.Ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.bluemarine.gr/macnew/macgreg ... ng-gr.html -
Υπάρχουν και μικρότερα σκάφη από τα μακγκρέγκορ, ένας φίλος πήρε ένα ιστιοπλοικούλι 16 πόδια, είναι σε λεμβολόγιο κι όχι νηολόγιο (έχει μικρότερα κόστη σε μαρίνες κλπ), έχει ανασυρόμενη καρίνα και το μεταφέρει με τρέιλερ με το 1000αρι γιάρις του (οκ τραβηγμένο)
έχει καμπίνα-σαλόνι, δεν έχει μπάνια κλπ, κάνει το κέφι του και το πήρε μόλις 4000 ευρώ μαζί με το τρέιλερ , είναι βέβαια παμπάλαιο και πολύ αργό.
Για μαθήματα ιστιοπλοίας, υπάρχει σχολή που σε μαθαίνει και δεν είναι μόνο εκδρομές, δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά πόσο περισσότερο μαθαίνεις από μια άλλη σχολή, γι αυτούς που ξέρουν θα πώ ότι τελειώνοντας, κάθε μαθητής έχει κανει περιπου 100 λεπτά μανούβρες με τη μηχανή (μανούβρες για δέσιμο, όχι ταξίδι, αυτό δεν πιάνεται) Αν κάποιος θέλει λεπτομέρειες, pm
τα ρέλια βγαίνουν απο το rail και το σπινακόξυλο από το spinaker (μπαλόνι)
Στο δέσιμο, πρώτα δένουμε και μετά συζητάμε. Έτσι , τον κάθε ελληνάρα που μας λέει 'μη δέσεις εδώ, ενοχλείς, δεν είναι καλά κλπ. τον αγνούμε μέχρι να δέσουμε και μετά συζητάμε.
-
Το Σ/Κ φέραμε ένα ιστιοπλοικό BENETAU μοντέλο 84 απο το Πόρτο Καράς στην Καλαμαριά.
Η διαδρομή έγινε σε δύο δόσεις, η μία το Σάββατο με εκκίνηση στις 3 το απόγευμα και άφιξη στη Νέα Σκιώνη στις 8. Δεν πήγαμε απο γέφυρα Ποτίδαιας γιατί ο καπετάνιος θεωρούσε ότι το βάθος είναι οριακό.
Διανυκτέρευση στη Σκιώνη και την επόμενη ξεκίνημα στις 6 τα ξημερώματα και άφιξη στην Καλαμαριά στις 4 το απόγευμα.
Δυστυχώς η δεύτερη μέρα έγινε όλη σε μπουνάτσα με μηχανή γιατί το σκάφος έπρεπε να φτάσει έγκαιρα πίσω.
Αν και έχω δίπλωμα καπετάνιου απο το 91, λόγω υποχρεώσεων κατόρθωσα μόλις το 03 να κάνω βόλτα με το ίδιο σκάφος και άλλη μία προχτές.
Η εμπειρία είναι μοναδική
Αν κανείς σκαφάτος ψάχνει για παρέα , ας στείλει μήνυμα
Η πρώτη μου επαφή με την ιστιοπλοία έγινε το 89 με σκάφος ΣΟΛΙΝΓΚ που το ρίχναμε μέ ένα φίλο απο τον ΟΦΘ , ντεμέκ αγωνιζόμενοι.
Φοβερό το σκαφάκι με την ένοια οτι δεν είχε μηχανή, όλα γινόντουσαν με τα πανιά, στον απόπλου αλλά περισότερο στην προσέγγιση φοβερό γέλιο ακόμη και το βάλε βγάλε με το γερανό ήταν παιχνίδι . Αυτό κράτησε περίπου δύο μήνες , μετά ο φίλος αρώστησε και τέλος .
Μεγάλο κρίμα να μένεις 5 λεπτά απο τη θάλασσα (Ανάληψη) και να μην μπορείς να ασχοληθείς μ αυτή.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τα περι σεβασμου στη θαλασσα και ναυτοσυνης τα λεω και εγω γιατι οσες φορες και να τα πεις ειναι λιγες
car_crazy για να σου σηκωσει καποιος (εστω και ατζαμης) την αγκυρα παει να πει οτι τον καπακωσες. Και επειδη εχω βαρεθει να με καπακωνουν κρουιζεραδες που μπαινουν στα λιμανια με νοοτροπια Πορσε Καγιεν, εγω ειμαι με τον ατζαμη.
Kατ'άρχήν συγνώμη για την καθυστέρηση . Είχα ξεχάσει τελείως το Topic αλλά μια και το είδα τώρα είπα να απαντήσω.
Δεν είναι απαραίτητο να καπακώσεις κάποιον για να σου σηκώσει την άγκυρα. Τις περισσότερες φορές, αυτοί που αποκαλώ ατζαμήδες την ώρα που φουντάρουν 'ψαρεύουν' όχι μία αλλά και περισσότερες άγκυρες μαζί. Και το χειρότερο είναι να μην είσαι πάνω στο σκάφος...
Όσο για το 'καπάκωμα' είναι πολλές φορές αναπόφευκτο σε μικρά λιμανάκια (βλ. Πέρδικα). Δεν σημαίνει ότι θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα απαραίτητα αρκεί να βιράρουν τα σκάφη με την κατάλληλη σειρά
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Τα περι σεβασμου στη θαλασσα και ναυτοσυνης τα λεω και εγω γιατι οσες φορες και να τα πεις ειναι λιγες
car_crazy για να σου σηκωσει καποιος (εστω και ατζαμης) την αγκυρα παει να πει οτι τον καπακωσες. Και επειδη εχω βαρεθει να με καπακωνουν κρουιζεραδες που μπαινουν στα λιμανια με νοοτροπια Πορσε Καγιεν, εγω ειμαι με τον ατζαμη.
Kατ'άρχήν συγνώμη για την καθυστέρηση . Είχα ξεχάσει τελείως το Topic αλλά μια και το είδα τώρα είπα να απαντήσω.
Δεν είναι απαραίτητο να καπακώσεις κάποιον για να σου σηκώσει την άγκυρα. Τις περισσότερες φορές, αυτοί που αποκαλώ ατζαμήδες την ώρα που φουντάρουν 'ψαρεύουν' όχι μία αλλά και περισσότερες άγκυρες μαζί. Και το χειρότερο είναι να μην είσαι πάνω στο σκάφος...
Όσο για το 'καπάκωμα' είναι πολλές φορές αναπόφευκτο σε μικρά λιμανάκια (βλ. Πέρδικα). Δεν σημαίνει ότι θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα απαραίτητα αρκεί να βιράρουν τα σκάφη με την κατάλληλη σειρά
Αλλο να σου τη σηκωσει (με κλεφτη) και αλλο να στην ψαρεψει. Για να στην ψαρεψει παντως θελει ταλεντο, αν και εχω δει αρκετους (ειδικα) Ιταλους να μπαινουν στα λιμανια με την αγκυρα 2 μετρα μεσα και οποιον παρει ο χαρος.
Στην Αιγινα δεν εχω παει ποτέ, αλλα εχω μια φωτο απο Οθωνούς, ουτε στο παρκινγκ του ΟΑΚΑ στην SSS δεν ειδα τετοιο μπαχαλο. Μία των ημερων ισως τη δημοσιευσω.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αλλο να σου τη σηκωσει (με κλεφτη) και αλλο να στην ψαρεψει. Για να στην ψαρεψει παντως θελει ταλεντο, αν και εχω δει αρκετους (ειδικα) Ιταλους να μπαινουν στα λιμανια με την αγκυρα 2 μετρα μεσα και οποιον παρει ο χαρος.
Στην Αιγινα δεν εχω παει ποτέ, αλλα εχω μια φωτο απο Οθωνούς, ουτε στο παρκινγκ του ΟΑΚΑ στην SSS δεν ειδα τετοιο μπαχαλο. Μία των ημερων ισως τη δημοσιευσω.
Είναι ωραία στην Πέρδικα αλλά γίνεται χαμός τα σαββατοκύριακα...
Σίγουρα θέλει ταλέντο και συνήθως τις μ@λ@κιες τις κάνουν οι τουρίστες με τα νοικιάρικα... -
να ρωτησω κατι;
μπορει καποιος να μου πει δυο λογια για τα jet ski;καταναλωσεις
συντηρηση
αυτονομια
τιμες..
αξιζουν τα μεταχειρισμενα;
και ο,τι αλλο χρησιμο..
ευχαριστω(σημειωση: εννοειται οτι δε ζηταω να μαθω τα παντα ουτε και περιμενω κατι τετοιο, απλα λιγα λογια να ξερω περιπου περι τινος προκειται, να αποκτησω μια ιδεα)
Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).