-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Εγώ αντιστρέφω το ερώτημα, και λέω πείτε μου που υπερτερεί το ΣΕΝΤΑΝ του στέησιον!!!!!!!!!!!!!!Ακούω κατεβατά της... μίας πρότασης...
ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ!!!!Κοινώς... κολοκυθόπιτα!!!!
Οι 156 μου αρέσουν εξίσου ΑΠΟΛΥΤΑ κλαι σαν 4Θ και σαν στέησιον. Και έτσι ενώ είναι τελικά ισοδύναμες, η σπορτβάγκον είναι πρακτικότερη...Οι Λίμπρα, Α4, 407, Λαγκούνα, Μαζντα6, Σιτροέν Σε5, Βέκτρα μου αρέσουν αρκετά περισσότερο ως στέησιον, παρά ως σεντάν...
Και όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο περισσότερα στέησιον γίνονται ομορφότερα!!!
Και παραμένουν πρακτικότερα!!!!Σε τι άλλο υπερτερούν τα σεντάν;
-Στην 156, όσο λατρεύω την σεντάν, άλλο τόσο και περισσότερο μου αρέσει η sportwagon. Δείχνει (σχεδιαστικά) σαν να φτιάχτηκε από ένα κομμάτι μέταλλο το αμάξι, πολύ αρμονικό.
-Λίμπρα μου αρέσουν εξίσου και οι δύο.
-Λαγκούνα ΕΙΝΑΙ πιο όμορφη η στέισον και δεν ακούω κουβέντα!
-6, C5, Vectra, θα διαφωνήσω.
-Α4 θα συμφωνήσω. -
IKEA, ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ, ΜΩΡΑ θέλουν station ή SUV...............
Ένα S4 Avant δεν με χάλαγε καθόλου αν και εργένης!!!!!!!!
-
Τα SUV έχουν λιγότερο χώρο από τα αντίστοιχα SW!
-
Υπερτερούν -συνήθως- και στην αεροδυναμική τα station
-
Συμφωνώ με hrdouka.
Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά:
-Στα στέησον δεν μπορείς να φορτώσεις και άρα να αξιοποιήσεις τον κενό χώρο μεταξύ εταζέρας και οροφής, διότι χάνεις την ορατότητα προς τα πίσω. Ή μάλλον μπορείς να το κάνεις αλλά γίνεσαι επικίνδυνος.
Το αυτό ισχύει με όλα τα αυτοκίνητα.-Έχει πράγματι μεγάλο άνοιγμα πορτμπαγκάζ, καταπίνοντας με ευκολία ογκώδη αντικείμενα, όπως τηλεοράσεις 65 ιντσών, 5θέσιους καναπέδες, πιάνα με ουρά, ή μοτοσυκλέτες.
Υπάρχουν άνθρωποι, που δεν ενδιαφέρονται να μεταφέρουν με το προσωπικό τους αυτοκίνητο, τόσο ευμεγέθη αντικείμενα, οπότε το στέισον τους είναι παντελώς άχρηστο.-Ο ίδιος ο χώρος αποσκευών, είναι τις περισσότερες φορές ίδιας χωρητικότητας (αν όχι μικρότερος στα στέησον), και ίδιου σχήματος.
-Δεν υπάρχουν διαφορές στην οδική συμπεριφορά, την ακαμψία και άλλους τομείς και αν υπάρχουν είναι ανεπαίσθητες και ανάξιες λόγου.
-Είπαμε ότι και ο σκύλος σας θα χαρεί σαν πο%στης αμά πάρετε στέησον.
-Το θέμα στυλ είναι άκρως υποκειμενικό. Σε άλλους από εμάς αρέσουν τα saloon,σε άλλους τα στέησον, καμία συζήτηση επ' αυτού.
Άρα βρήκαμε και για ποιούς προορίζονται τα στέησον: για όσους εκτιμούν αυτό το στυλ και θέλουν να μεταφέρουν συχνά ή λιγότερο συχνά ή μία φορά στα 5 χρόνια, ογκώδη αντικείμενα. Ή έχουν σκύλο.
-
cmarin, αν ενδιαφερεσαι ακομα:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=12434 -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
cmarin, αν ενδιαφερεσαι ακομα:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=12434Φυσικά και ενδιαφέρομαι ακόμη. Την έχω δει την αγγελία, ευχαριστώ!
Φίλε Pai Mei φαίνεται ότι δεν έχεις παιδιά, αφού θεωρείς ότι μόνο αυτά μπορείς να μεταφέρεις. Εντελώς υποκειμενικά δεν μου αρέσουν ούτε τα σεντάν, ούτα τα πολυμορφικά (δεν έχουν και χώρους), ενώ συμβίβάζομαι με ελάχιστα SUV.
Για τον χώρο πάνω από την εταζέρα, συμφωνώ να μην τον κλείνεις αλλά όλο και κάτι μπορεί να περισσεύει. Δεν το θεωρώ καθόλου επικίνδυνο. Τι να πουν και οι νταλικέρηδες ή τα βανάκια. -
Στη σύγκριση sedan-station, τα αντίστοιχα sedan μάλλον δεν υπερτερούν πουθενά σε σχέση με τα station.
(μή μου αναφέρετε περί παρκινγκ και βάρους )
Οπότε, έγκειται ο παράγοντας 'σχεδίαση'
-
Στα SW μπορεις και να κοιμηθεις μεσα.Οι διακοπές του 'φτωχου'.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Στη σύγκριση sedan-station, τα αντίστοιχα sedan μάλλον δεν υπερτερούν πουθενά σε σχέση με τα station.(μή μου αναφέρετε περί παρκινγκ και βάρους )
Αν δεν κανω λαθος το Β6 Α4 Στεσιον ειναι κατα 1 εκ πιο κοντο απο το σενταν
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Για τον χώρο πάνω από την εταζέρα, συμφωνώ να μην τον κλείνεις αλλά όλο και κάτι μπορεί να περισσεύει. Δεν το θεωρώ καθόλου επικίνδυνο. Τι να πουν και οι νταλικέρηδες ή τα βανάκια.Συμφωνω και συμπληρωνω, γιατι γραφτηκε και παραπανω οτι ειναι επικινδυνο κτλ:
Ενα όρθιο ογκωδες αντικειμενο (π.χ. ποδηλατακι, καροτσακι, βαλιτσα κλπ), στερεωμενο με τα αγκιστρα (αν χρειαζεται) και με διαχωριστικο διχτυ και 'στριμωγμενο' απο τις υπολοιπες αποσκευες, δεν ειναι επικινδυνο. Οτι περισσευει χωραει στον κενο χωρο πανω απο το υψος των παραθυρων, ενω στο sedan δεν μπαινει με τιποτα.Και μην ξεχναμε (ηδη αναφερθηκε) την περιπτωση IKEA, μετακομιση, πραγματα απο/στο εξοχικο κλπ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στα SW μπορεις και να κοιμηθεις μεσα.Οι διακοπές του 'φτωχου'.Με προτασεις σαν τα RS6, S4 Avant, 156 κλπ που 'επεσαν' στο τραπεζι, δεν το νομιζω.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Τα SUV έχουν λιγότερο χώρο από τα αντίστοιχα SW!Και επειδη το διαπιστωσα αυτο ιδιοις ομμασι, αλλα και για MPV σε αντιπροσωπεια της Ρενω, μπορει καποιος να μου λυσει την απορια: Γιατι το SW το Μεγκαν ειναι τοσο πολυ φτηνοτερο απο το Σενικ;
-
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Στη σύγκριση sedan-station, τα αντίστοιχα sedan μάλλον δεν υπερτερούν πουθενά σε σχέση με τα station.
(μή μου αναφέρετε περί παρκινγκ και βάρους )
Αν δεν κανω λαθος το Β6 Α4 Στεσιον ειναι κατα 1 εκ πιο κοντο απο το σενταν
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο
**B6 A4: ** 4548x1772x1428
**B6 A4 Avant: **4545x1772x1428Β7 Α4: 4586x1772x1427
B7 A4 Avant: 4586x1772x1453 -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Φίλε Pai Mei φαίνεται ότι δεν έχεις παιδιά, αφού θεωρείς ότι μόνο αυτά μπορείς να μεταφέρεις. Εντελώς υποκειμενικά δεν μου αρέσουν ούτε τα σεντάν, ούτα τα πολυμορφικά (δεν έχουν και χώρους), ενώ συμβίβάζομαι με ελάχιστα SUV.
Για τον χώρο πάνω από την εταζέρα, συμφωνώ να μην τον κλείνεις αλλά όλο και κάτι μπορεί να περισσεύει. Δεν το θεωρώ καθόλου επικίνδυνο. Τι να πουν και οι νταλικέρηδες ή τα βανάκια.Πράγματι cmarin δεν έχω παιδιά. Και θα ήταν λίγο πρώιμο για ένα παιδί να έχει παιδιά!
Αν κάποτε πάντως αποκτήσω παιδιά, πρώτα ο Θεός, θα επιθυμούσα αυτά να μην υπερβαίνουν τα δύο, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με το αυστηρά 4θέσιο sport saloon, που ίσως έχω αποκτήσει.
Καλό θα ήταν επίσης τα παιδιά, να έχουν από τη βρεφική τους κιόλας ηλικία απεξαρτηθεί από άχρηστα συμπράγκαλα όπως καροτσάκια κλπ, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να γεμίσω το αυτοκίνητό μου με τέτοιες αηδίες.
Δύο παιδικά μπακετάκια πίσω με τα παιδάκια να χαμογελούν κάθε φορά που η ουρά πηγαίνει πέρα-δώθε, ζώνες 4 σημείων, εγώ και η γυναίκα μου μπροστά και στο πορτμπαγκάζ μόνο φυσιολογικές αποσκευές...Κάπως έτσι θα ήθελα να είναι το αυτοκινητικό-πατρικό μέλλον μου... -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Αν κάποτε πάντως αποκτήσω παιδιά, πρώτα ο Θεός, θα επιθυμούσα αυτά να μην υπερβαίνουν τα δύο, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με το αυστηρά 4θέσιο sport saloon, που ίσως έχω αποκτήσει.
Καλό θα ήταν επίσης τα παιδιά, να έχουν από τη βρεφική τους κιόλας ηλικία απεξαρτηθεί από άχρηστα συμπράγκαλα όπως καροτσάκια κλπ, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να γεμίσω το αυτοκίνητό μου με τέτοιες αηδίες.
Δύο παιδικά μπακετάκια πίσω με τα παιδάκια να χαμογελούν κάθε φορά που η ουρά πηγαίνει πέρα-δώθε, ζώνες 4 σημείων, εγώ και η γυναίκα μου μπροστά και στο πορτμπαγκάζ μόνο φυσιολογικές αποσκευές...Κάπως έτσι θα ήθελα να είναι το αυτοκινητικό-πατρικό μέλλον μου...Mεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις....λέει ο σοφός λαός. Για το ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο που φαντάζεσαι, σου εύχομαι να το αποκτήσεις με τις παραπάνω προϋποθέσεις, όσο φανταστικές κι αν ακούγονται.
-
Καλό θα ήταν επίσης τα παιδιά, να έχουν από τη βρεφική τους κιόλας ηλικία απεξαρτηθεί από άχρηστα συμπράγκαλα όπως καροτσάκια κλπ, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να γεμίσω το αυτοκίνητό μου με τέτοιες αηδίες.Μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μη λες. Ή αλλιως, Τα λιγα λογια ζαχαρη και τα καθολου μελι.
Δύο παιδικά μπακετάκια πίσω με τα παιδάκια να χαμογελούν κάθε φορά που η ουρά πηγαίνει πέρα-δώθε, ζώνες 4 σημείων, εγώ και η γυναίκα μου μπροστά και στο πορτμπαγκάζ μόνο φυσιολογικές αποσκευές......
Ετσι κι αλλιως, ολα τα παιδικα καθισματα ειναι μπακετακια με ζωνες 4 σημειων και (φαινεται να) εχουν πολυ καλη πλευρικη στηριξη.
Κάπως έτσι θα ήθελα να είναι το αυτοκινητικό-πατρικό μέλλον μου
Μεχρι τοτε, απολαυσε το παρον οσο μπορεις. Για το μελλον, δες τις παροιμιες παραπανω...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Mεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις....λέει ο σοφός λαός.Μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μη λες. Ή αλλιως, Τα λιγα λογια ζαχαρη και τα καθολου μελι.
Ταυτιση αποψεων μεχρι και στις παροιμιες. Τι σου κανει το ταυτοχρονο γραψιμο...
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Στα SW μπορεις και να κοιμηθεις μεσα.Οι διακοπές του 'φτωχου'.
Με προτασεις σαν τα RS6, S4 Avant, 156 κλπ που 'επεσαν' στο τραπεζι,** δεν το νομιζω**.
ΔΕ ΣΕ ΕΝΝΟΩ!!!!!!!!!!
Έχω Σπορτβάγκον, είμαι 1.77 και 85 κιλά, η δε κοπέλα μου 1.77 και 60 κιλά, και πήγαμε διακοπές (ΜΕΤΑ ΥΠΝΟΥ στο αμάξι!!!) σε:
Σαν Ρέμο - Μονακό-Νίκαια-Κάννες
Λίμνη Κωστάντσας - Ούλμ (2 φορες)
Χόκενχάιμ
Νίρμπουργκρινγκ
Κόμπλεντς - Λουξεμβούργο - Βέλγιο
Ίμολα - Σαν Μαρίνο
Γένοβα - ΜονακόΌποτε κάναμε ΜΙΑ διανυκτέρευση ήταν καλύτερα κι από ξενοδοχείο, όπου βρεθείς, όπου γουστάρεις.
Οι δύο συνεχείς διανυκτερεύσεις είναι οριακές, εκτός του καλοκαιριού που είναι αφόρητες αν δεν έχεις κάπου να κάνεις ντους...Πάντως αν την προπονήσεις να μην κουβαλάει 3 ντουλάπες για ένα ΠΣΚ μια χαρά κοιμάσαι σε ένα αερόστρωμα κάμπινγκ γκάς!!!
-
Δύο παιδικά μπακετάκια πίσω με τα παιδάκια να χαμογελούν κάθε φορά που η ουρά πηγαίνει πέρα-δώθε, ζώνες 4 σημείων, εγώ και η γυναίκα μου μπροστά και στο πορτμπαγκάζ** μόνο φυσιολογικές αποσκευές**...Κάπως έτσι θα ήθελα να είναι το αυτοκινητικό-πατρικό μέλλον μου...Και το παιδί αγκαλιά σε ΟΛΕΣ τις βόλτες; Καλά λουμπάγκα!!!!
Γιατί αποσκευές δικές σου, της γυναίκας, του μικρού παιδιού και το καρότσι του μωρού είναι φυσιολογικότατα μεν, αλλά δεν ξέρω κανένα σπορτ σεντάν που να τα καλοχωράει...
Περί Station, Estate, Combi (Kombi), Wagon, Break, Avant, Touring, Variant, Tourer