-
Το ίδιο σε Sonic gray. Έχω ανεβάσει φωτό 3 σελίδες πίσω. Από εκεί που δεν κυκλοφορούσε κανένα στα Ιωάννινα, πλέον είμαστε αρκετοί για να φτιάξουμε club για 10th gen Civic
-
Ε ρε και να πηγαίνω με το γλυκανάλατο Fabia στο δρόμο, να είμαι σε μία κατάσταση υπνηλίας και ξαφνικά από πίσω να εμφανιστεί ένα κόκκινο Honda Civic.
Υποθέτω ότι θα πάθω σοκ και θα ψάχνω να δω μήπως διακτινίστικα σε κάποια ταινία του Star Trek.Πάντως μόνο που το βλέπω το Civic επιβεβαιώνω ότι απευθύνεται σε συγκεκριμένο πελατολόγιο.
Και ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που δεν 'πουλά' πολύ. -
Ποιο είναι αυτό το πελατολόγιο κεραυνέ;
-
Το Civic στην ουσία ήταν και είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο.
Θεωρώ δύσκολο να το επιλέξει κάποιος ανύπαντρος σαν αμιγώς σπορ αυτοκίνητο.
Οι ηλικίες μέχρι τα 30 μάλλον θα προτιμήσουν κάτι άλλο ποιο φτηνό αν έχουν χρήματα, γιατί πλέον χρήμα δεν παίζει.
Από 30 έως 40 τα πράγματα περιπλέκονται αφού εδώ παίζει πλέον η SUV/Crossover κατηγορία και συνήθως μπαίνει στην μέση και η άποψη κάποια γυναίκας που κοιτά άλλα θέματα και όχι 'διαστημικές σχεδιάσεις'.Από 40 και πάνω τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, γιατί εδώ ξεκινά μία συντηρητική φιλοσοφία γύρω από την επιλογή ενός αυτοκινήτου. Ειδικά πάνω από τα 50 πρέπει να έχει κάποιος πολλά οδηγικά απωθημένα για να επιλέξει αυτό το Civic.
Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις σε όλα αυτά, απλά δεν νομίζω ότι αρκούν για να φανεί η κυκλοφορία του στο δρόμο. Και αναφέρομαι για την Ελλάδα.
-
Άσε τα γλυκόλογα και πες μας ότι είμαστε κάγκουρες...
-
Κάγκουρας ήταν ένας μικρός σήμερα το πρωί με ένα ACCENT της εποχή του 90 στο Χαλάνδρι.
Είχε body kit στο αυτοκίνητο στυλ IMPREZA WRX και το ηχοσύστημα έπαιζε στην διαπασών κάτι ραπ ελληνικά τραγούδια.Το Civic έχει προχωρημένη σχεδίαση, άκρως επιθετική.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Άσε τα γλυκόλογα και πες μας ότι είμαστε κάγκουρες... -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Άσε τα γλυκόλογα και πες μας ότι είμαστε κάγκουρες...
Είστε κάγκουρες (εγώ έχω σεντάν)!
-
-
Ερώτηση για τους κατόχους:
Έχετε καταφέρει να κλειδώνουν οι πόρτες αυτόματα όταν το αυτοκίνητο πιάνει τα 15km/h ή με το που ξεκινάει;
Στις ρυθμίσεις δεν υπάρχει το setting που έχουν τα μοντέλα της Βόρειας Αμερικής, και τα μαντζούνια με παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού lock στην πόρτα του οδηγού δεν έκανε τίποτα. -
Επιτέλους!!!!!!!!!! Να και καποιος που έχει την ίδια απορία με εμένα!!! Και δε ρωταω τοσο καιρο γιατι λεω θα με πουν γραφικο... κι ομως δε μπορει κατι πρεπει να γινεται.. επισης οταν ανοιγω πορτα οδηγού πως γινεται να ξεκλειδώνει όλο το αυτοκίνητο; γιατι πάω πίσω να ανοίξω στα παιδια για να βγουν και πρεπει να πατησω το κουμπι για να ξεκλειδωσει, αλλιως τραβαω σαν χαζος το πομολο της πορτας καθε φορα...
-
Για το ξεκλείδωμα σε όλες τις πόρτες με ένα press από το remote υπάρχει ρύθμιση στο infotainment. Ρυθμίσεις > Όχημα > Λειτουργία Κλειδιού Και απομακρυσμένο ξεκλείδωμα.
-
Ο χρήστης imakis έγραψε:
Στα Γιάννενα, sargus! Κι όπως φαντάζεσαι είναι το μοναδικό...Μαλλον εσυ ησουνα παρκαρισμενος, εξω απο την περιφερεια, σημερα το απογευμα ε?
-
Να πω και εγώ μερικά tips & tricks
- Για σύνδεση σε apple car play-> θέλει original καλώδιο και siri στο ΟΝ, δε χρειάζεται να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή στο iphone
- Λίγο γκάζι + αποσύμπλεξη, όπως ξεκινάς να φύγεις με ζώνη φορεμένη βγάζει το χειρόφρενο αυτόματα, οπότε δε χρειάζεται να βγάλεις το χειρόφρενο
- Με brake hold ON και ζώνη φορεμένη, όταν βγάλεις τη ζώνη μπαίνει χειρόφρενο αυτόματα, οπότε δε χρειάζεται να βάλεις χειρόφρενο
- Η αυτόματη μεγάλη σκάλα προβολέων απενεργοποιείται εύκολα αν σπρώξεις το φλας προς τα μπρος. Προσοχή με το φλας μπορείς να το απενεργοποιήσεις ακούσια.Για να ενεργοποιηθεί πάλι τραβάς το φλας προς τα σένα για 3 δευτερόλεπτα και ανάβει η ένδειξη στο ταμπλό αυτόματη μεγάλη σκάλα. Έτσι δεν τυφλώνεις τα διερχόμενα οχήματα
- Για άνοιγμα το κλιματισμού μου αρέσει να πατάω το auto και να ρυθμίζω μόνο θερμοκρασία. Για κλείσιμο πρέπει να κλείσεις το fan
- Για φωνητικές εντολές πρέπει να βάλεις τη γλώσσα στο tablet στα αγγλικά, αλλάζουν ΟΛΑ όμως στα αγγλικά.
- Προσοχή στα τυφλά σημεία ιδίως όταν κοιτάς προς την πλευρά του συνοδηγού δεξιά και πίσω για να βγεις σε ένα δρόμο. Γενικώς επειδή το αμάξι είναι σπορ και μυώδες θέλει να μάθεις τον όγκο του στην αρχή. Έβαλα ψηλά τη θέση οδήγησης γι αυτό το λόγο, να το ελέγχω καλύτερα.
- Εnjoy your civic
-
Ωραία η λίστα!
- Δεν το έχω καταφέρει ακόμα αυτό. Συνέχεια μου φωνάζει η κυρία να πατήσω το πεντάλ του φρένου.
- Και εγώ έτσι το κάνω το αφήνω αυτόματο, αλλά για να το κλείσεις εντελώς υπάρχει κουμπί στη κονσόλα, δεν χρειάζεται να πας μέσα στο tablet για να κλείσεις τον ανεμιστήρα.
- Στις αγγλικές φωνητικές εντολές πάντως είναι λίγο δύσχρηστο το 'δέντρο' για να κάνεις κάτι. Π.χ. θέλω να ανοίξω το AC, πρέπει να πω climate control > climate control on. Δεν μου το πιάνει αμέσως με climate control on. Για να πάρει τηλέφωνο επίσης κάπως περίεργο. Οπότε το άφησα στα ελληνικά, έβαλα custom φωνητικές εντολές για τα 4-5 τηλέφωνα που χρειάζονται και τέλος.
-
Ο χρήστης mazixoom έγραψε:
Ερώτηση για τους κατόχους:
Έχετε καταφέρει να κλειδώνουν οι πόρτες αυτόματα όταν το αυτοκίνητο πιάνει τα 15km/h ή με το που ξεκινάει;
Στις ρυθμίσεις δεν υπάρχει το setting που έχουν τα μοντέλα της Βόρειας Αμερικής, και τα μαντζούνια με παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού lock στην πόρτα του οδηγού δεν έκανε τίποτα.Χωρίς να ξέρω για το Civic, ξέρω ότι σε πολλά αυτοκίνητα η δυνατότητα αυτή ενεργοποιείται όταν μπαίνει στο αυτοκίνητο εργοστασιακός συναγερμός ή και άλλου κατασκευαστή συναγερμών αρκεί να το υποστηρίζει.
-
Ο χρήστης xremylos έγραψε:
Να πω και εγώ μερικά tips & tricks- Λίγο γκάζι + αποσύμπλεξη, όπως ξεκινάς να φύγεις με ζώνη φορεμένη βγάζει το χειρόφρενο αυτόματα, οπότε δε χρειάζεται να βγάλεις το χειρόφρενο
Αυτό ούτε σε μένα το κάνει. Μιλάει η κυρία και σου λέει να λύσεις το χειροφρενο. Μήπως είναι κάποια ρύθμιση;
-
Ο χρήστης mazixoom έγραψε:
- Δεν το έχω καταφέρει ακόμα αυτό. Συνέχεια μου φωνάζει η κυρία να πατήσω το πεντάλ του φρένου.
.
Αυτό ούτε σε μένα το κάνει. Μιλάει η κυρία και σου λέει να λύσεις το χειροφρενο. Μήπως είναι κάποια ρύθμιση;
Εννοείται οτι με το που βάζετε την ζώνη ενεργοποιείται και το Brake hold.
Τότε μόνο απεμπλέκει αυτόματα το χειροφρενο. - Δεν το έχω καταφέρει ακόμα αυτό. Συνέχεια μου φωνάζει η κυρία να πατήσω το πεντάλ του φρένου.
-
Ψάχτηκα αρκετά.. στο εξωτερικό γίνονται τα παρακάτω.. στο δικό μου δυστηχώς όχι.. θα πάω Σ να ρωτησωγια αυτα:
Γίνεται οι πόρτες να κλειδώνουν αυτόματα όταν το αυτοκίνητο φτάνει σε μια ορισμένη ταχύτητα ή όταν μετακινείται ο λεβιές απο τη θέση P;
Επίσης γίνεται όταν ανοίγω την πόρτα του οδηγού να ξεκλειδώνουν (και να μπορούν να ανοιχθούν εξωτερικά) όλες οι άλλες πόρτες;
-
Πρέπει να φοράς ζώνη αλλιώς μαγκώνει το χειρόφρενο, δοκίμασέ το
Νέο Honda Civic 2017