-
Πήγα το Σάββατο να κλέισω αμάξι του οποίου η αγορά θα γίνει με χρηματοδότηση. Πίσω από το δελτίο παραγγελίας υπάρχουν οι όροι συμφωνητικού παραγγελίας αυτ/του, που μεταξύ άλλων αναγράφουν και τα εξής :
'ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΩΛΗΤΟΥ.- Κάθε βλάβη που προκαλείται στο αυτοκίνητο από τη στιγμή του οριστικού διακανονισμού του, βαρύνει αποκλειστικά τον αγοραστή.
- Ο πωλητής δεν ευθύνεται για οιανδήποτε ζημιά (ενδεικτικώς βλάβη, κλοπή, εμπρησμός κ.λπ.) που συμβαίνει στο αυτοκίνητο που πωλήθηκε από τη στιγμή του οριστικού διακανονισμού του έως την παραλαβή του από τον αγοραστή και για κάθε ζημιά που μπορεί να προκληθεί σε τρίτους από την χρήση του αυτοκινήτου.'
Δεν ορίζεται πουθενά τι ακριβώς σημαίνει οριστικός διακανονισμός, αλλά σε άλλο σημείο των όρων αναγράφεται :
'ε. Ο οριστικός διακανονισμός του αυτοκινήτου γίνεται πριν την μεταβίβαση της κυριότητος του αυτοκινήτου.'
Κακώς - κάκιστα διάβασα τους όρους το Σάββατο βράδυ. Βέβαια ούτε το δάνειο έχει εγκριθεί ακόμη για να υπογράψω τα συμβόλαια, ούτε τα χρήματα για τέλη ταξινόμισης - κυκλοφορίας έχω δώσει οπότε ακυρώνω την παραγγελία 'αναίμακτα'.
Τι λαμόγια όμως , και να πείς ότι είναι ψιλικατζήδες. Η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία της μιας από τις πιο καλοπουλημένες μάρκες στην Ελλάδα είναι. -
Πήγα το Σάββατο να κλέισω αμάξι του οποίου η αγορά θα γίνει με χρηματοδότηση. Πίσω από το δελτίο παραγγελίας υπάρχουν οι όροι συμφωνητικού παραγγελίας αυτ/του, που μεταξύ άλλων αναγράφουν και τα εξής :
'ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΩΛΗΤΟΥ.- Κάθε βλάβη που προκαλείται στο αυτοκίνητο από τη στιγμή του οριστικού διακανονισμού του, βαρύνει αποκλειστικά τον αγοραστή.
- Ο πωλητής δεν ευθύνεται για οιανδήποτε ζημιά (ενδεικτικώς βλάβη, κλοπή, εμπρησμός κ.λπ.) που συμβαίνει στο αυτοκίνητο που πωλήθηκε από τη στιγμή του οριστικού διακανονισμού του έως την παραλαβή του από τον αγοραστή και για κάθε ζημιά που μπορεί να προκληθεί σε τρίτους από την χρήση του αυτοκινήτου.'
Δεν ορίζεται πουθενά τι ακριβώς σημαίνει οριστικός διακανονισμός, αλλά σε άλλο σημείο των όρων αναγράφεται :
'ε. Ο οριστικός διακανονισμός του αυτοκινήτου γίνεται πριν την μεταβίβαση της κυριότητος του αυτοκινήτου.'
Κακώς - κάκιστα διάβασα τους όρους το Σάββατο βράδυ. Βέβαια ούτε το δάνειο έχει εγκριθεί ακόμη για να υπογράψω τα συμβόλαια, ούτε τα χρήματα για τέλη ταξινόμισης - κυκλοφορίας έχω δώσει οπότε ακυρώνω την παραγγελία 'αναίμακτα'.
Τι λαμόγια όμως , και να πείς ότι είναι ψιλικατζήδες. Η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία της μιας από τις πιο καλοπουλημένες μάρκες στην Ελλάδα είναι. -
Diladi to plirwneis, sto trakaro kai ante geia?
Pes mas tin antiproswpeia...Nikos
-
Δεν ξέρω μήπως τίθεται θέμα 'συκοφαντικής δυσφήμησης' κλπ. Για να σε βοηθήσω πάντως η αντιπροσωπία είναι η μεγαλύτερη μιας από τις 3 πρώτες σε πωλήσεις μάρκες στη Ελλάδα.
-
Ο χρήστης jpax έγραψε:
Δεν ξέρω μήπως τίθεται θέμα 'συκοφαντικής δυσφήμησης' κλπ. Για να σε βοηθήσω πάντως η αντιπροσωπία είναι η μεγαλύτερη μιας από τις 3 πρώτες σε πωλήσεις μάρκες στη Ελλάδα.δεν νοείται συκοφαντική δυσφήμιση, από τη στιγμή μου δεν λές ψέμματα. Και εφόσον όσα μας λες είναι γραμμένα πάνω στο συμβόλαιο, αυτό αποδεικνύεται έυκολα. Ποια αντιπροσωπεία είναι λοιπόν?
-
OK λοιπόν, είναι η Auto Point (Hyundai). Έχω σκαναρισμένους τους όρους, αλλά πως μπορώ να τους ανεβάσω;
-
μπορείς να τους ανεβάσεις εδώ: http://www.yousendit.com ή εδώ: http://www.putfile.com και να μας γράψεις το λινκ που μπήκε η φωτό.
-
Το ανέβασα στο briefcase του Yahoo :
http://f2.pg.briefcase.yahoo.com/bc/yiannispaxinos/lst?.dir=/Public&.view=l -
Ο χρήστης jpax έγραψε:
Το ανέβασα στο briefcase του Yahoo :
http://f2.pg.briefcase.yahoo.com/bc/yiannispaxinos/lst?.dir=/Public&.view=lβγάζει μήνυμα ' This folder is currently empty.'
-
http://s8.yousendit.com/d.aspx?id=3F9UL ... 2PHYTBCI4E
-
Ο αντιπρόσωπος τι σου είπε σχετικά με αυτό;
-
Το Σάββατο φεύγοντας είχε πέσει το μάτι μου στην τελευταία παράγραφο με αυτόν τον όρο, αλλά μέσα στη βιασύνη μου δεν έκατσα να διαβάσω όλη τη σελίδα και γύρισα και ρώτησα τον πωλητή τι ακριβώς εννοούν.
Αυτός απάντησε ότι ΄τοι είναι 'τυπικοί όροι του νομικού τμήματος' και ο όρος 'οριστικός διακανονισμός' ορίζεται ως η στιγμή που το αυτοκίνητο είναι ετοιμοπαράδοτο προς τον πελάτη, και τους καλύπτει στην περίπτωση που ο πελάτης αργήσει να παραλάβει το αυτ/το από την ημερομηνία που θα ειδοποιηθεί από τον πωλητή για ότι ζημιές στυχόν συμβούν.
Το Σάββατο βράδυ που διάβασα προσεκτικά όλη τη σελίδα είδα το : 'ε. Ο οριστικός διακανονισμός του αυτοκινήτου γίνεται πριν την μεταβίβαση της κυριότητος του αυτοκινήτου.' και με ζώσανε τα φίδια. -
Δηλαδή αν το αυτοκίνητο χτυπηθεί κατά τη μεταφορά (στο φτερό π.χ.),
η εταιρεία δεν θα το αναγνωρίσει;
Δε νομίζω ότι την συμφέρει κάτι τέτοιο
-
ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΙΔΕΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θα ανοίξω αντιπροσωπεία, και θα πουλάω νέα αυτοκίνητα!!!
Θα τσεπώνω το χαρτί, και άμα μαζευτούν αρκετοί (καμιά κατοστή αμάξια) θα πω να φορτώσουνε τα αμάξια από την Σεούλ στο εκεί εξωλέμβιό μου...
Αν φτάσει έφτασε, αν δε φτάσει ΣΚΟΤΙΣΤΗΚΑ, ας πρόσεχαν το υπέγραφαν!!! -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Δηλαδή αν το αυτοκίνητο χτυπηθεί κατά τη μεταφορά (στο φτερό π.χ.),η εταιρεία δεν θα το αναγνωρίσει;
Δε νομίζω ότι την συμφέρει κάτι τέτοιο
Κι εγώ αυτό νομίζω, είναι λίγο τραβηγμένο να ισχύσει!
Αλλά στην Ελλάδα ζούμε όλα γίνονται... -
Νομίζω πως η αγορά αυτοκινήτου με χρηματοδότηση σημαίνει πως: Μέχρι να γίνει η εξόφληση, το αυτοκίνητο ανήκει στην εταιρεία που το πούλησε, ή στην τράπεζα που έκανε την χρηματοδότηση, γιαυτό και το κατάσχουν εάν δεν πληρωθούν οι δόσεις. Ιδιοκτήτης πλέον δεν είναι αυτός στου οποίου η άδεια αναφέρει το όνομα του. Ο αναγράφόμενος στην άδεια κυκλοφορίας έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί μόνο το αυτοκίνητο και όχι να το πουλήσει ή να καταθέσει τις πινακίδες οριστικά, διότι δεν του ανήκει. Εάν λοιπόν γίνει κάποια ζημία κατά το χρόνο που το αυτοκίνητο δεν έχει εξοφληθεί, τη ζημία αναλαμβάνει αυτός που αναφέρεται στην αδεια κυκλοφορίας και όχι ο ιδιοκτήτης που είναι η τράπεζα ή η αντιπροσωπεία. Αυτό διασφαλίζουν με τους όρους που αναφέρονται στο συμβόλαιο πώλησης.
Έαν η άδεια δεν αναφέρει την ένδειξη 'παρακράτηση κυριότητας' τότε ναι υπάρχει πρόβλημα, διαφορετικά ισχύουν τα παραπάνω. -
Ο χρήστης luck έγραψε:
Νομίζω πως η αγορά αυτοκινήτου με χρηματοδότηση σημαίνει πως: Μέχρι να γίνει η εξόφληση, το αυτοκίνητο ανήκει στην εταιρεία που το πούλησε, ή στην τράπεζα που έκανε την χρηματοδότηση, γιαυτό και το κατάσχουν εάν δεν πληρωθούν οι δόσεις. Ιδιοκτήτης πλέον δεν είναι αυτός στου οποίου η άδεια αναφέρει το όνομα του. Ο αναγράφόμενος στην άδεια κυκλοφορίας έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί μόνο το αυτοκίνητο και όχι να το πουλήσει ή να καταθέσει τις πινακίδες οριστικά, διότι δεν του ανήκει. Εάν λοιπόν γίνει κάποια ζημία κατά το χρόνο που το αυτοκίνητο δεν έχει εξοφληθεί, τη ζημία αναλαμβάνει αυτός που αναφέρεται στην αδεια κυκλοφορίας και όχι ο ιδιοκτήτης που είναι η τράπεζα ή η αντιπροσωπεία. Αυτό διασφαλίζουν με τους όρους που αναφέρονται στο συμβόλαιο πώλησης.
Έαν η άδεια δεν αναφέρει την ένδειξη 'παρακράτηση κυριότητας' τότε ναι υπάρχει πρόβλημα, διαφορετικά ισχύουν τα παραπάνω.Δικαιούχος ασφαλιστικής αποζημίωσης σε περίπτωση ατυχήματος είναι η τράπεζα από την οποία χορηγήθηκε το δάνειο.
Και αυτό πρέπει να αναγράφεται και στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Δεν πάμε καθόλου καλά μου φαίνεται...