-
Καλησπέρα έχω ένα astra h diesel με κινητήρα γενιάς euro 4 .το αγόρασα στα Χανιά καθώς εκεί μένω και εργάζομαι τα τελευταία χρόνια ,μετά τις γιορτές μάλλον θα ανέβω Αθήνα για μόνιμα ξέρετε αν θα έχω κάποιο πρόβλημα εξαιτίας του νόμου με την τροχαία ή τις ασφαλιστικές ?
-
Καλησπέρα έχω ένα astra h diesel με κινητήρα γενιάς euro 4 .το αγόρασα στα Χανιά καθώς εκεί μένω και εργάζομαι τα τελευταία χρόνια ,μετά τις γιορτές μάλλον θα ανέβω Αθήνα για μόνιμα ξέρετε αν θα έχω κάποιο πρόβλημα εξαιτίας του νόμου με την τροχαία ή τις ασφαλιστικές ?
-
-
Δύσκολα θα σε σταματήσει η τροχαία. Πολύ φοβάμαι όμως ότι με τις ασφαλιστικές εταιρείες δε θα τη βγάλεις καθαρή σε περίπτωση σοβαρής ζημιάς ή κλοπής. Θα βρουν την παραμικρή λεπτομέρεια για να μη σε αποζημιώσουν. Κάποιο μέλος είχε ανοίξει ένα θέμα πριν κάνα δίμηνο, δεν τον αποζημίωναν για κλοπή. Δε θυμάμαι τι έγινε τελικά.
-
Και εγώ αυτό φοβάμαι και το να το πόυλησω είναι λίγο δύσκολο δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση και καθολου λεφτά για άλλο ....
-
Δηλαδή ακόμα και που θα θεωρούμε περαστικός σε περίπτωση στραβης δεν πρόκειται να με καλύψουν
-
Δε νομίζω ότι κάποιος εδώ μέσα μπορεί να στο πει με ακρίβεια αυτό. Σε μικροτρακάρισμα ίσως και μη γίνει θέμα. Σε σοβαρή ζημιά όμως, ολική καταστροφή οχήματος, θανατηφόρο δυστύχημα, νομίζω ότι θα βρεθείς μπλεγμένος.
Βλέπω στο καρ ότι το Astra σου πιάνει 5-6 χιλιάρικα. Σε αυτά τα χρήματα μπορείς να αγοράσεις κάτι που να ανταποκρίνεται στις σημερινές σου ανάγκες.
Επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποια είναι τα όρια της πόλης, που απαγορεύεται να διαβείς. Αν θυμάμαι καλά, από τη Βάρκιζα και ανατολικά δεν ισχύει απαγόρευση. Αντίστοιχα, πρέπει να βρούμε τα βόρεια και δυτικά όρια.
Αν εσύ, ας πούμε, κινείσαι στη Σαρωνίδα ή στην Ελευσίνα ή στην Κηφισιά, ενδέχεται να μη σε αφορά ο περιορισμός.
-
https://imageshack.com/i/po5sV2EPj
Εγώ μένω βόρειο ανατολικά προς Παλλήνη το παραπάνω λινκ είναι το ΦΕΚ που βρήκα βέβαια δεν είμαι 100% σίγουρος αν αναφέρεται στο παρόν θέμα λέει συγκεκριμένα σε ποιες περιοχές απαγορεύεται να κυκλοφορείς -
Και όντως τόσο πουλιέται στο car βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως τα αγοράζει κάνεις Εγώ το έχω αγγελία 5500 Άλλα δεν στέλνει κάνεις και το αμάξι είναι άριστο
-
Μπράβο, είναι αυτό ακριβώς που ψάχναμε. Το ΦΕΚ ορίζει την περιφέρεια απαγόρευσης και δυστυχώς για σένα, η Παλλήνη είναι εντός της.
Αν ανοίξεις τους Χάρτες και βρεις τις πόλεις που ορίζουν αυτή την περιφέρεια, θα δεις πού βρίσκονται τα όρια και πού η Παλλήνη.Όσο για την πώληση, θα είναι πιο εύκολο να το δώσεις σε μάντρα για ανταλλαγή. Λογικά θα το θέλουν, υπάρχουν πολλά αθηναϊκά κορόιδα που δεν ψάχνονται όπως εσύ, αγοράζουν παλιά πετρέλαια κι αν γίνει η στραβή, θα βρεθούν μπλεγμένοι.
Ενδεχομένως να στο πάρουν λίγο πιο φτηνά από ό,τι υπολόγιζες, αλλά θα μπορέσεις να το ανταλλάξεις με κάτι άλλο. -
Άμα το δώσω θα το δώσω εδώ στα Χανιά που κυκλοφορούν άπειρα .Δεν υπάρχει λόγος να το πάω Αθήνα και αν το πάρει κανένας άλλος .τώρα που θα ανέβω όμως για 10 μέρες Αθήνα για τις γιορτές θα βγαίνω από το σπίτι και θα σκέφτομαι να το πάρω Δηλαδή ? Δεν με καλύπτει το γεγονός ότι στην άδεια γραφει για έδρα τα χανια
-
Δε γνωρίζω. Καλύτερα να ρωτήσεις τον ασφαλιστή. Αν κι αυτός είναι στα Χανιά, ας μιλήσει με κάποιον συνάδελφό του στην Αθήνα.
-
Πολύ κρίμα γιατί μ αρέσει σαν αμάξι το έχω και λίγο καιρό Άλλα τι να κάνεις δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή... Δεν φανταζόμουν ότι θα χρειαζόταν να ανέβω Αθήνα ξανά για μόνιμα Άλλα τίποτα δεν είναι σταθερό στις μέρες μας ... το γεγονός όμως που από τον νόμο εξαιρούνται τα ΤΑΞΙ είναι απίστευτο ...ίσως ένας από τους μεγάλους λόγους που η ρύπανση στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο
-
Τα ταξί και τα φορτηγά βγάζουν απίστευτο ντουμάνι. Ασφαλώς κι ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη ρύπανση της Αθήνας.
-
Ο χρήστης nike έγραψε:
Άμα το δώσω θα το δώσω εδώ στα Χανιά που κυκλοφορούν άπειρα .Δεν υπάρχει λόγος να το πάω Αθήνα και αν το πάρει κανένας άλλος .τώρα που θα ανέβω όμως για 10 μέρες Αθήνα για τις γιορτές θα βγαίνω από το σπίτι και θα σκέφτομαι να το πάρω Δηλαδή ? Δεν με καλύπτει το γεγονός ότι στην άδεια γραφει για έδρα τα χανιαΣτην άδεια δεν γράφει ότι απαγορευεται η κυκλοφορία στην περιφέρεια Αττικής;Αν ναι τι το ψάχνεις παραπάνω;
Euro 4 αθηνα