-
Ο χρήστης andro έγραψε:
Είναι κάτι σαν ρυθμίσεις / έλεγχος που κάνει το αυτοκίνητο στα φρένα είναι φυσιολογικό, το κάνουν όλα! Πέτρο και εγώ που έχω τα 100PS πάλι το κάνει δεν έχει σχέση με τα πίσω δισκόφρενα.Αν μπορείς να μας πεις τι ακριβώς ρυθμίζει και πως!!!!
-
Δεν έχω στα άμεσα σχέδια μου να γίνω μηχανικός οπότε δε με ενδιαφέρει και παραπάνω ανάλυση, μου αρκεί η διαβεβαίωση από το συνεργείο της αντιπροσωπείας με τη παραπάνω φράση. Μπορείς κάλλιστα να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία που αγόρασες να σου δώσει περεταίρω πληροφορίες αφού σε ενδιαφέρει.
-
Α, μάλιστα,οκ !!!!
-
Παιδιά δεν είναι τίποτα αυτό μην αγχώνεστε,αν το έκανε κατά την διάρκεια της οδήγησης συνεχόμενα τότε να σας απασχολούσε!!
Παρεμπιπτόντως στους 5 μήνες που το έχω μια φορά το ένιωσα,σίγουρα θα το κάνει σε κάθε εκκίνηση.
Όπως είπε και ο Πέτρος κάνει check-καλιμπραριμα στο esp η στο σύστημα πέδησης.
Λογικά το κάνει σε αυτοκίνητα που έχουν esp,γιατί και σε ένα colt czt με esp που είχα το έκανε μαζι με εναν θόρυβο στα 10-20 χλμ,
αντιθέτως σε ένα corsa του 2011 χωρίς esp δεν έχω παρατηρήσει κάτι 7 χρόνια τώρα,που είμαι ψείρας με τους θορύβους χαχαχαχαχ.Κοιτάξτε να χαρείτε τα αυτοκίνητα σας γιατί είναι πολύ μικρή η ζωή,πολύ έχω αγχωθει και δεν βγάζει πουθενά με κάποιες κατασκευαστικές ατέλειες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και ο αντιπρόσωπος να τις ειχε εντοπίσει πριν το παραδώσει και όχι ο πελάτης!
Υ.Γ : Για τους μελλοντικούς αγοραστές,κατά την παραλαβή κάντε εξονυχιστικό έλεγχο στο αυτοκίνητο στο εξωτερικό κυρίως βαφή,αρμους,να κλείνουν καλα οι πόρτες κτλ γιατί έχουν ακουστεί ένα σωρό ιστορίες για την εξωτερική συναρμολόγηση από πολλους κατόχους μαζί και εγώ.
-
andro... μπορείς να μου πεις τον αριθμό της αντιπροσωπείας σου γτ εμένα δεν ήξεραν να μου πουν,και να παρω ενα τηλ στη δίκη σ να δω αν μ δώσουν την ίδια απάντηση με αυτο π είπαν σε σένα !!!
-
Από το τηλέφωνο λογικά δεν θα σου πουν τίποτα με σιγουριά γιατί μπορεί να μην καταλάβουν.
Γνώμη μου πέρνα από καμία άλλη αντιπροσωπεία να το δουν.
Από Αθήνα είσαι;
Μην στεναχωριέσαι φίλε δεν είναι βλάβη να ξέρεις!
-
Επισης περα απο αυτο που ειπε και ο Σπυρος, μην εμπιστευεστε με κλειστα τα ματια τις αντιπροσωπειες για οτι σας λενε.
Χιλιες φορες να στειλετε ενα επισημο email στην Ford (Ελλαδας ή και Ευρωπης). Πιο υπευθυνα θα απαντησουν. -
Πολύ σωστό αυτό που λες Πέτρο!
Μου έχει τύχει σε μηχανάκι να πάω σε 3 διαφορετικές αντιπροσωπείες και η κάθε μία να λέει τα δικά της χαχα
Κατα την γνώμη από την στιγμή που δεν είναι μεμονωμένο το τρέμουλο και είναι στο 90% των αυτοκινήτων το άλλο 10% δεν το έχει παρατηρήσει δεν είναι πρόβλημα!
Εγώ να φανταστείτε που τα παρατηρώ ολα, μετά από 5 μήνες ένιωσα το τρέμουλο.
Οπως έχω ξανά πει να μας προβλημάτιζε άμα ήταν συνεχόμενο κατά την χρήση του αυτοκινήτου!
-
Εμένα επισης όταν πηγαίνω πολύ σιγα σε κατηφόρα και πατήσω λίγο φρένο απλά να επιβράδυνω Οχι να σταματήσω , αν κοψω το τιμόνι σιγα σιγα άκουω έναν τριγμο απο μπροστά η απ τ αμορτισέρ νομίζω η απο φρένα-δίσκο πλάκες ;; Κανεις κατι Παρόμοιο;;ίσως ειναι επειδή με φρένο κόβεις τιμόνι και τρίζει τι τακακι στη διδκοπλακα δε ξέρω !! Απο αντιπροσωπεία μ είπαν δεν ειναι κατι !!
-
giannis222 Στη βελμαρ στο γέρακα μου το είπαν όταν πήγα στα 1000 για τον τεχνικό έλεγχο. Γενικά συμφωνώ και εγώ ότι συνήθως οι αντιπροσωπίες δε ξέρουν τι τους γίνεται αλλά από την άλλη δε μπορεί να το κάνουν όλα τα φιέστα ρε παιδία και να μην έχει βγάλει η Ford μια ενημέρωση μια ανάκληση σε κάτι μετά από έναν χρόνο κυκλοφορίας. Εδώ για την οθόνη που έτριζε έβγαλαν οδηγία που δεν έχει να κάνει με μηχανικό μέρος που είναι σημαντικό δε θα έβγαζαν για αυτό;
-
Παιδια μη τα μπλεκουμε τα πραγματα. Καμια σχεση οι τριγμοι της οθονης με τον θορυβο-δονηση στα πεταλια-φρενα.
Στην οθονη περιμενεις να μην τριζει και αν τριζει καταλαβαινεις οτι κατι εχει στραβωσει-δυσλειτουργει απο τη στιγμη που γινεται σε μερικα μονο Fiesta. Οποτε λογικη η ανακληση αν βγει ή εχει βγει..
Ο θορυβος στα πενταλ-φρενα ειναι κατι διαφορετικο και προσωπικα πιστευω πως 99,9999% ειναι καποιος ελεγχος στο συστημα των φρενων οποτε αν ειναι μια λειτουργεια του αυτοκινητου δεν υπαρχει λογος να βγει ανακληση.Εγω το ξαναλεω. Ειναι φυσιολογικο αυτο που ακουτε-νιωθεται στα πενταλ. Απο τη στιγμη που επαναλαμβανεται κατι κατω απο τις ιδιες συνθηκες (γυρω στα 10χλμ και μονο την πρωτη φορα που ξεκινας) και εχει παρατηρηθει στα περισσοτερα αυτοκινητα αν οχι σε ολα, τοτε ειναι μια στανταρ λειτουργια του αυτοκινητου. Μην ασχολειστε αλλο.
-
Αυτό εννοώ, ότι αν ήταν κάποιο πρόβλημα θα το είχε δει η Ford και θα έβγαζε οδηγία. Εφόσον το κάνουν όλα και δεν έχει βγει κάτι τόσο καιρό σημαίνει ότι είναι φυσιολογικό.
-
Ο χρήστης andro έγραψε:
Αυτό εννοώ, ότι αν ήταν κάποιο πρόβλημα θα το είχε δει η Ford και θα έβγαζε οδηγία. Εφόσον το κάνουν όλα και δεν έχει βγει κάτι τόσο καιρό σημαίνει ότι είναι φυσιολογικό.Αα καταλαβα λαθος τοτε φιλε andro. Sorry. H ουσια παντως αυτη ειναι οπως λες και εσυ και εγω.
-
Εμένα επισης όταν πηγαίνω πολύ σιγα σε κατηφόρα και πατήσω λίγο φρένο απλά να επιβράδυνω Οχι να σταματήσω , αν κοψω το τιμόνι σιγα σιγα άκουω έναν τριγμο απο μπροστά η απ τ αμορτισέρ νομίζω η απο φρένα-δίσκο πλάκες ;; Κανεις κατι Παρόμοιο;;ίσως ειναι επειδή με φρένο κόβεις τιμόνι και τρίζει τι τακακι στη διδκοπλακα δε ξέρω !! Απο αντιπροσωπεία μ είπαν δεν ειναι κατι !! Κατι παρόμοιο ;
-
Τρείς μέρες προσπαθώ να εντοπίσω αυτό που λέτε και δεν το καταφέρνω με τίποτα... Μήπως μπορεί κάποιος να γίνει λίγο πιο περιγραφικός? Είναι δόνηση, είναι ήχος, είναι σφύριγμα, είναι τρέμουλο, είναι συνδυασμός ήχου και δόνησης, τί είναι? Είναι στιγμιαίο ή διαρκεί κάποια δευτερόλεπτα? Κατάλαβα ποιά στιγμή λέτε οτι συμβαίνει, αλλά εξακολουθώ να μην το εντοπίζω.
Να πω οτι περιμένω πάντα να τελειώσει το cold start πριν ξεκινήσω kαι οτι απενεργοποιώ πάντα το start-stop με το που εκκινώ τον κινητήρα. (Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας, αλλά μήπως εξηγεί γιατί δεν διαπιστώνω την παρατήρηση...)
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Τρείς μέρες προσπαθώ να εντοπίσω αυτό που λέτε και δεν το καταφέρνω με τίποτα... Μήπως μπορεί κάποιος να γίνει λίγο πιο περιγραφικός? Είναι δόνηση, είναι ήχος, είναι σφύριγμα, είναι τρέμουλο, είναι συνδυασμός ήχου και δόνησης, τί είναι? Είναι στιγμιαίο ή διαρκεί κάποια δευτερόλεπτα? Κατάλαβα ποιά στιγμή λέτε οτι συμβαίνει, αλλά εξακολουθώ να μην το εντοπίζω.Να πω οτι περιμένω πάντα να τελειώσει το cold start πριν ξεκινήσω kαι οτι απενεργοποιώ πάντα το start-stop με το που εκκινώ τον κινητήρα. (Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας, αλλά μήπως εξηγεί γιατί δεν διαπιστώνω την παρατήρηση...)
εσυ παιδι μου το εστρωσες οπως επρεπει, αν ηταν να σπασει κατι θα ειχε σπασει...
υποθετω οτι απο το φορ και πλέι της υπογραφης σου, εχασε και το φορ και το λαγκ το φιεστα.... -
Δεν φταίω εγώ ...γάτε. Η πυκνή κλιμάκωση ευθύνεται!
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Τρείς μέρες προσπαθώ να εντοπίσω αυτό που λέτε και δεν το καταφέρνω με τίποτα... Μήπως μπορεί κάποιος να γίνει λίγο πιο περιγραφικός? Είναι δόνηση, είναι ήχος, είναι σφύριγμα, είναι τρέμουλο, είναι συνδυασμός ήχου και δόνησης, τί είναι? Είναι στιγμιαίο ή διαρκεί κάποια δευτερόλεπτα? Κατάλαβα ποιά στιγμή λέτε οτι συμβαίνει, αλλά εξακολουθώ να μην το εντοπίζω.Να πω οτι περιμένω πάντα να τελειώσει το cold start πριν ξεκινήσω kαι οτι απενεργοποιώ πάντα το start-stop με το που εκκινώ τον κινητήρα. (Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας, αλλά μήπως εξηγεί γιατί δεν διαπιστώνω την παρατήρηση...)
Αφού το κάνουν όλα και έτσι είναι.......... τότε το δικό σου έχει πρόβλημα και να το κοιτάξεις!!!!
-
Μα, ειλικρινά!
-
Χαχαχα εγραψες GGAB.. [emoji23]
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Αναστασία θα προσπαθήσω να στο περιγράψω καλύτερα γίνεται και όπως το νιώθω εγώ.
Καταρχήν, και εγώ πάντα ξεκινάω μετά το cold start και έχοντας απενεργοποιήσει το start-stop.
Μετά αφού ξεκινάω εκεί κοντά στα 10χλμ παρατηρώ καταρχην σαν μια δόνηση στα πεντάλ, και ταυτόχρονα έναν ήχο σαν να απεμπλεκεται κάτι οριστικά. Ηχος και δόνηση ταυτόχρονα συμβαίνουν και τα καταλαβαίνεις και τα νιώθεις σαν ένα πράγμα στα πόδια και τα αυτιά σου. Είναι στιγμιαίο όλο αυτό. Όχι κλάσματα του δευτερόλεπτου αλλά ούτε και ολόκληρο δευτερόλεπτο. Κάπου ανάμεσα. Σαν να ακούς ένα 'γκρρρ'..Αν μπορούσα να το προσομοιάσω τον ήχο δόνηση με κάτι αντίστοιχο το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το εξής.
Τραβάς χειρόφρενο σε δρόμο με απότομη κλίση όπου πιάνει οριακά το χειρόφρενο μεν αλλά ακίνητο το αυτοκίνητο. Τότε κουνας απότομα το σώμα σου και η δύναμη της κίνησης κουνάει και ελάχιστα το αυτοκίνητο για χιλιοστά έως εκατοστό και εκείνη την ώρα ακούγεται και θόρυβος από το χειρόφρενο στους πίσω τροχούς που πιάνει οριακά, σαν ένα 'γκρρρ'. Το έχετε νιώσει φαντάζομαι αυτό σωστα;Δεν ξέρω αν έδωσα σωστό παράδειγμα και αν γίνομαι κατανοητός.
Το παραπάνω το κάνω και σαν τεστ να δω αν πιάνει καλά το χειρόφρενο όταν παρκάρω σε αποτομους δρόμους με κλίσεις. [emoji12][emoji12]Θα το παρατηρήσω επιτηδες και αύριο πρωι για να δω καλύτερα πως μοιάζει γιατί πλέον έχω πάψει να δίνω σημασία σε αυτό!
ΥΓ. Πφφ βγήκε σεντόνι... [emoji4][emoji4] αλλά ελπίζω να καταλαβες Αναστασία!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ford Fiesta 2017