Χαιρετώ όλους στο φόρουμ, μιας και αυτό είναι το πρώτο μου ποστ. Όχι τυχαία σε αυτό το τόπικ, μιας και έχω καταλήξει στο Meriva για αγορά. Συνεπώς δεν ξέρω πόσο αντικειμενικός θεωρούμαι, πάντως ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ότι ξεκίνησα από το ΜΗΔΕΝ και χωρίς να έχω κάτι υπόψη... ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΟ ΟΠΕΛ ΜΕΡΙΒΑ. Επιλογή η οποία ενισχύθηκε/επιβεβαιώθηκε μετά από το τεστ drive 4 ημερών σε ένα 1.400άρι (εγώ ενδιαφέρομαι για 1.600) . Είδα πάρα πολλά αυτοκίνητα, από το τζαζ μέχρΙ το c-max... Συνεπώς είμαι 1000% βέβαιος για την επιλογή μου. Βέβαια, ανάλογα με τις ανάγκες και τα χρήματα που διαθέτει ο καθένας. Το c-max ας πούμε απορρίφθηκε αφού με την τρέχουσα προσφορά το 1600αρι είναι ασύμφορο με διαφορά 400 ευρώ από το 1.800αρι και πάνω από 20.000 ευρώ. Αφού φτάνω εκεί γιατι να μην πάίξω με Golf plus, Zafira, touran ? Και αν φτάσω εκεί γιατί να μη γράψω τελείως την οικογένεια και να κάνω μια τρέλα να βάλω λίγα ακόμα να πάρω ένα ΜΧ-5 να εκπληρωθεί το όνειρο που έχω από 18άρης; Οπότε ξαναγυρνάμε πιο κάτω...
Μια ερώτηση και πολύ θα ήθελα ρε παιδιά μια απάντηση... Τι σχέση έχει το τζαζ με το Meriva ? Και το ρωτάω γιατί πραγματικά έχω δει αρκετές φορές το συγκριτικό αυτό και μου έχει δημιουργηθεί η απορία αυτή. Τα είδα και τα δύο και όχι μία φορά... Πως ακριβώς συγκρίνονται τα δύο αυτοκίνητα; Με το κορσα το καταλαβαίνω... Αλλά με το Μερίβα; Τελείως άλλη κατηγορία. Το ένα ίσως είναι τι καλύτερο μίνι πόλης, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, αλλά ως μεταφορικό μέσο τετραμελούς οικογένειας και αποσκευών, συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Μιλάμε για μινι πολυμορφικό με χώρους και δυνατότητες διαμόρφωσης που σου σηκώνουν την τρίχα, με τιμή ξεφτίλα ( δηλαδή κάποιος θα πάρει το μάτριξ κομπλέ ενώ με τα ίδια λεφτά παίρνει οπελ; ) με 6 χρόνια εγγύηση και εντάξει δεν είναι το ασχημότερο αμάξι που βγήκε ποτέ... Προσωπικά δηλαδή το βρίσκω αρκετά όμορφο σε ασημί μεταλλικό (και ... το άλλο αμάξι είναι αλφα αν αναρωτιέστε για προσωπικό γούστο)
Το Jazz καλύτερο στο δρόμο, καλύτερο κιβώτιο και λίγο πιο νευρικό. Αλλά ως εκεί...
Συνολικά βρήκα το πακέτο Μερίβα πολύ αξιόλογο και ίσως την τιμιότερη πρόταση σε αυτήν την κατηγορία που πάιζει σχεδόν μόνο μαζί με το χιουντάι και το φίατ idea... ίσως και αρκετά καλύτερο από αυτοκίνητα ακριβότερα...
Πάντως, ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ ότι το τελικό συμπέρασμα δεν προέκυψε αμέσως, αλλά στο τέλος, όταν και μετά την τρίτη μέρα το αμάξι άρχισε και να γίνεται ενδιαφέρον οδηγικά. Καμία σχέση με την πρώτη μέρα πάντως... Επίσης, με το air condition στο φουλ την πρώτη μέρα σερνόταν, την τέταρτη ούτε καν κατάλαβα ότι λειτουργούσε. Και θυμίζω ότι μιλάω για το 1.400 ... Πάντως όσοι το σκέφτεστε ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΝΡΑΙΒ...
Επίσης, επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή ροπή του αυτοκινήτου
(τσεκάρετε πίνακες με χαρακτηριστικά και θα εκπλαγείτε από τις τιμές οι οποίες πραγματικά επιβεβαιώνονται)
Αφού πω τη γνώμη μου ότι η ίδια η οπελ ελλάδας έθαψε ένα πολύ καλό αυτοκίνητο που πουλάει σαν τρελό σε ιταλία γερμανία με ανύπαρκτη προώθηση για 2 χρόνια, τώρα είναι αργά... Πάντως, έχω καταλήξει στην αγορά του.
Ελπίζω να μην σας ξενέρωσα, αλλά χρειάζεται και κανένας αντίλογος που και που ...
Να πω ότι για να πάρω το όπελ θα πουλήσω το πεζώ της συζύγου ενώ όταν ξεμπλέξουμε από τις δόσεις μετά δίνουμε και την άλφα και έχουμε Trίλημμα... Golf GTI, Civic Type R ή Αstra GTC 2.0 (240 HP) ? Για να μη βάλω και το RX-8 μέσα... Αυτά και τα λέμε!!!