-
Καλοτάξιδο.
-
Καλοριζικο!!!!!
-
Αυτό είναι...
Με 4 δημοσιεύσεις, χτυπάς αυτοκίνητο.
Και εις ανώτερα!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Καλορίζικο!Εύκολα τον πείσαμε, δε νομίζετε;
Δεν τον πεισαμε εμεις... το αυτοκινητο τον επεισε
-
Είχε εύκολο αντίπαλο
-
Ευχαριστώ παιδια!
Εντυπώσεις σε μιά βδομάδα!
Φιλε **coyote **παθαίνω εύκολα πονοκεφάλους απο air-contitions, το Jazz εχει ρύθμηση θερμοκρασίας και αεραγωγούς που ρυθμίζονται ώστε να μην με κτυπάει το παραμικρο ρεύμα αέρα στο κεφάλι. Γιά το ABS, δέν επιμένω 1 φρενάρισμα έκανα. Αλλά είχα διαβάσει στους 4Τ οταν πρωτοβγήκε (το ABS) , οτι δεν υπάρχει λογος λειτουργιας του κάτω απο 30 χιλ.- οταν βέβαια υπαρχει καλή πρόσφυση, δηλαδή οι μπλοκαρισμένοι τροχοι φρενάρουν καλύτερα. -
Παιδιά, καλώς σας βρίσκω!
Τέλος της εβδομάδας με αρχές της επόμενης παραγγέλνω το jazz (mt).Διάβασα τα σχόλιά σας και μου ενίσχυσαν σημαντικά την άποψη που είχα για το αυτοκίνητο. Είμαι ήδη κάτοχος honda και δεν θα μπορούσα να καταλήξω εύκολα σε κάτι άλλο.
Έχω επισκεφθεί το site της mugen ώστε να βρω part & accessories.
Μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάποιος κατάλογος (έντυπος ή ηλεκτρονικός) για να βρω parts στην Ελλάδα ;Μια συμβουλή μόνο σε άλλους υποψήφιους αγοραστές :
Προσέξτε πολύ με τα δώρα, τις δόσεις & τα χρηματοδοτικά γιατί από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία θα δείτε, ίσως όχι πολύ μεγάλες, διαφορές που μπορεί να βγείτε ωφελημένοι. -
'dimitr@k' καλώς ήρθες και καλοτάξιδο το νέο τουτού.
-
dimitr@k καλοταξιδο!!!
-
Πολυ καλη επιλογη.
Καλοταξιδο!!! -
Φίλε dimitr@k, καλοτάξιδο και καλοφόρετο (άντε να δούμε πότε θα το ακούσω και εγώ να μου το λένε )
-
Ευχαριστώ παιδιά !!!
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
dimitr@k καλοταξιδο!!!Εσύ BILL33 θα το δεις σύντομα στην πόλη μας...
-
Χαιρετώ όλους στο φόρουμ, μιας και αυτό είναι το πρώτο μου ποστ. Όχι τυχαία σε αυτό το τόπικ, μιας και έχω καταλήξει στο Meriva για αγορά. Συνεπώς δεν ξέρω πόσο αντικειμενικός θεωρούμαι, πάντως ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ότι ξεκίνησα από το ΜΗΔΕΝ και χωρίς να έχω κάτι υπόψη... ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΟ ΟΠΕΛ ΜΕΡΙΒΑ. Επιλογή η οποία ενισχύθηκε/επιβεβαιώθηκε μετά από το τεστ drive 4 ημερών σε ένα 1.400άρι (εγώ ενδιαφέρομαι για 1.600) . Είδα πάρα πολλά αυτοκίνητα, από το τζαζ μέχρΙ το c-max... Συνεπώς είμαι 1000% βέβαιος για την επιλογή μου. Βέβαια, ανάλογα με τις ανάγκες και τα χρήματα που διαθέτει ο καθένας. Το c-max ας πούμε απορρίφθηκε αφού με την τρέχουσα προσφορά το 1600αρι είναι ασύμφορο με διαφορά 400 ευρώ από το 1.800αρι και πάνω από 20.000 ευρώ. Αφού φτάνω εκεί γιατι να μην πάίξω με Golf plus, Zafira, touran ? Και αν φτάσω εκεί γιατί να μη γράψω τελείως την οικογένεια και να κάνω μια τρέλα να βάλω λίγα ακόμα να πάρω ένα ΜΧ-5 να εκπληρωθεί το όνειρο που έχω από 18άρης; Οπότε ξαναγυρνάμε πιο κάτω...
Μια ερώτηση και πολύ θα ήθελα ρε παιδιά μια απάντηση... Τι σχέση έχει το τζαζ με το Meriva ? Και το ρωτάω γιατί πραγματικά έχω δει αρκετές φορές το συγκριτικό αυτό και μου έχει δημιουργηθεί η απορία αυτή. Τα είδα και τα δύο και όχι μία φορά... Πως ακριβώς συγκρίνονται τα δύο αυτοκίνητα; Με το κορσα το καταλαβαίνω... Αλλά με το Μερίβα; Τελείως άλλη κατηγορία. Το ένα ίσως είναι τι καλύτερο μίνι πόλης, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, αλλά ως μεταφορικό μέσο τετραμελούς οικογένειας και αποσκευών, συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Μιλάμε για μινι πολυμορφικό με χώρους και δυνατότητες διαμόρφωσης που σου σηκώνουν την τρίχα, με τιμή ξεφτίλα ( δηλαδή κάποιος θα πάρει το μάτριξ κομπλέ ενώ με τα ίδια λεφτά παίρνει οπελ; ) με 6 χρόνια εγγύηση και εντάξει δεν είναι το ασχημότερο αμάξι που βγήκε ποτέ... Προσωπικά δηλαδή το βρίσκω αρκετά όμορφο σε ασημί μεταλλικό (και ... το άλλο αμάξι είναι αλφα αν αναρωτιέστε για προσωπικό γούστο)
Το Jazz καλύτερο στο δρόμο, καλύτερο κιβώτιο και λίγο πιο νευρικό. Αλλά ως εκεί...
Συνολικά βρήκα το πακέτο Μερίβα πολύ αξιόλογο και ίσως την τιμιότερη πρόταση σε αυτήν την κατηγορία που πάιζει σχεδόν μόνο μαζί με το χιουντάι και το φίατ idea... ίσως και αρκετά καλύτερο από αυτοκίνητα ακριβότερα...
Πάντως, ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ ότι το τελικό συμπέρασμα δεν προέκυψε αμέσως, αλλά στο τέλος, όταν και μετά την τρίτη μέρα το αμάξι άρχισε και να γίνεται ενδιαφέρον οδηγικά. Καμία σχέση με την πρώτη μέρα πάντως... Επίσης, με το air condition στο φουλ την πρώτη μέρα σερνόταν, την τέταρτη ούτε καν κατάλαβα ότι λειτουργούσε. Και θυμίζω ότι μιλάω για το 1.400 ... Πάντως όσοι το σκέφτεστε ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΝΡΑΙΒ...
Επίσης, επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή ροπή του αυτοκινήτου
(τσεκάρετε πίνακες με χαρακτηριστικά και θα εκπλαγείτε από τις τιμές οι οποίες πραγματικά επιβεβαιώνονται)Αφού πω τη γνώμη μου ότι η ίδια η οπελ ελλάδας έθαψε ένα πολύ καλό αυτοκίνητο που πουλάει σαν τρελό σε ιταλία γερμανία με ανύπαρκτη προώθηση για 2 χρόνια, τώρα είναι αργά... Πάντως, έχω καταλήξει στην αγορά του.
Ελπίζω να μην σας ξενέρωσα, αλλά χρειάζεται και κανένας αντίλογος που και που ...
Να πω ότι για να πάρω το όπελ θα πουλήσω το πεζώ της συζύγου ενώ όταν ξεμπλέξουμε από τις δόσεις μετά δίνουμε και την άλφα και έχουμε Trίλημμα... Golf GTI, Civic Type R ή Αstra GTC 2.0 (240 HP) ? Για να μη βάλω και το RX-8 μέσα... Αυτά και τα λέμε!!!
-
Ο χρήστης kobourk έγραψε:
Μια ερώτηση και πολύ θα ήθελα ρε παιδιά μια απάντηση... Τι σχέση έχει το τζαζ με το Meriva ? Και το ρωτάω γιατί πραγματικά έχω δει αρκετές φορές το συγκριτικό αυτό και μου έχει δημιουργηθεί η απορία αυτή. Τα είδα και τα δύο και όχι μία φορά... Πως ακριβώς συγκρίνονται τα δύο αυτοκίνητα; Με το κορσα το καταλαβαίνω... Αλλά με το Μερίβα; Τελείως άλλη κατηγορία. Το ένα ίσως είναι τι καλύτερο μίνι πόλης, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, αλλά ως μεταφορικό μέσο τετραμελούς οικογένειας και αποσκευών, συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Μιλάμε για μινι πολυμορφικό με χώρους και δυνατότητες διαμόρφωσης που σου σηκώνουν την τρίχα
και? ποια η διαφορά δε κατάλαβα? Το αμάξι που πηρες ειναι μόνο λίγο πιο φαρδυ. και πολύ πιο βαρύ? Απο διαμόρφωση νομίζω ότι το jazz κάνει κολοτουμπες
Στους χώρους το jazz ειναι μεγαλυτερο γιατι εχει και τα κενα κατω απο τα καθίσματα. Εμένα που εχω και αστρα (προηγούμενο) μου χωράει περισσότερα πράγματα και το καροτσι του μικρού μεσα στην καμπίνα κατω απο τα καθίσματα.Παντως αμα εσενα σου αρεσει... εγω πάω πάσο. Αλλά όχι και γιατι τα συγκρίνουμε. Και κάτι ακόμη. Για κοίτα τα ψιλά της εγγύησης της OPEL. Δεν ειναι ολική.... Το εχουν γράψει νομίζω και σε άλλα τοπικ
Καλες βόλτες και να παρεις TYPE-R (εριξα και την ψήφο μου)
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Και κάτι ακόμη. Για κοίτα τα ψιλά της εγγύησης της OPEL. Δεν ειναι ολική.... Το εχουν γράψει νομίζω και σε άλλα τοπικΚαλες βόλτες και να παρεις TYPE-R (εριξα και την ψήφο μου)
Ναι, είναι 2+4 τα χρόνια... Δύο ολική, 4 ΜΟΝΟ μηχανικά. Σωστή παρατήρηση!
Πάντως δεν το πήρα ακόμη. Κανόνισα και άλλο τεστ ντραιβ με το 1.6 αυτή τη φορά
-
Τσέκαρα το site της Οπελ και είδα ότι για πληρωμές τοις μετρητοίς κάνουν έκπτωση ίση με τα 2/3 του ΦΠΑ της βασικής έκδοσης, δηλαδή στο Meriva 1280 ευρώ, αληθεύει αυτό kobourk;
http://www.opel.gr/pdf/site_programs.pdfΠαιδιά ξέρετε αν παίζει καμία έκπτωση στο Jazz για αγορά τοις μετρητοίς;
-
Ο χρήστης BugsBunny έγραψε:
Παιδιά ξέρετε αν παίζει καμία έκπτωση στο Jazz για αγορά τοις μετρητοίς;
Kαμμία. Πατάκια - συναγερμός - πίσω αεροτομή σα δώρα. Ευρώ κάτω σε κανέναν από όσους έχω ρωτήσει.
-
Παιδιά ξέρετε αν παίζει καμία έκπτωση στο Jazz για αγορά τοις μετρητοίς;
Μόνο αυτά που σου ανέφερε ο harryv.
Έχεις δοκιμάσει σε αντιπροσωπεία να παζαρέψεις ή μόνο στον Σ;Inside information :
Οι αντιπρόσωποι 'παίρνουν' από το κάθε jazz 350
-
Τσέκαρα το site της Οπελ και είδα ότι για πληρωμές τοις μετρητοίς κάνουν έκπτωση ίση με τα 2/3 του ΦΠΑ της βασικής έκδοσης, δηλαδή στο Meriva 1280 ευρώ, αληθεύει αυτό kobourk;
http://www.opel.gr/pdf/site_programs.pdfΝαι φίλε . Αν θυμάμαι μάλιστα καλά εκτός από τα 2/3 σε πληρωμή μετρητοίς, κόβουν και όλο το ΦΠΑ σε έντοκο χρηματοδοτικό. Ή το ανάποδο...
-
Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας!
Μήπως ξέρετε αν κάποια αντιπροσωπία προσφέρει χρηματοδοτικό για το Jazz με άτοκες δόσεις;
Honda jazz VS Opel Meriva