-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Πολύ καλή δουλειά Πάνο με πολύ καλά προιόντα. Καθρέφτης έγινε. Το καλοκαίρι θα είναι καλά προστατευμένο από τον ήλιο.
Σίγουρα! Απλά προχθες παρατήρησα στον ήλιο σε ένα σημείο να μην έχω αφαιρέσει καλά το κερί. Ελπίζω να επηρεάζει μόνο αισθητικά και όχι στη δουλειά που πρέπει να κάνει.
Aν κατάλαβα δεν το αφαίρεσες με τον πηλό και την SRP και πέρασες από επάνω το καινούργιο κερί; Αν είναι έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως σε προβληματίζει κάνε καλά με πηλό την περιοχή για να καθαρίσει εντελώς και πέρασέ την ξανά με κερί. Πάντως σε παλιό κερί αν περαστεί καινούργιο κερί, απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα έχεις δύο στρώσεις κερί.
Για τα περιτωματα πουλιων, απλα παπαρα μαντυλακι πανω με νερο και το αφαιρουμε μετα απο 3 λεπτα; Ή χρειαζμαστε και καποιο προϊον;
Εγώ χρησιμοποιώ μωρομάντηλα (sensitive). Έχω πάντα ένα πακέτο στο αυτοκίνητο για τέτοιες δουλειές .. Κατόπιν ρίχνω απιονισμενο νερό που έχω μαζί μου σε ένα spray για να φύγουν τα όποια κατάλοιπα και σκουπίζω τοπικά με πανί μικροϊνών..
Αν ξεραθεί και 'κάψει' το βερνίκι μόνον με αλοιφή γυαλίσματος φεύγει η θαμπάδα. Αλλιώς με υγρό πανάκι, με βαμβακάκι ποτισμένο με λίγο ελαιόλαδο για να μαλακώσει την κουτσουλιά, ή με μωρομάντηλο όπως είπε και ο φίλος ποιο πάνω.
Και τα πριόντα κάνουν δουλειά, αρκεί να είναι ποιοτικά. Στο όπελ μάλλον το βερνίκι είναι μαλακό και εύκολα κάνει θαμπάδα. Σε φορντ φιέστα δύσκολα να κάνει. Παίζει ρόλο αν η μπογιά είναι μαλακή ή σκληρή καθώς και ο χρόνος που μένει η κουτσουλιά και η θερμοκρασία. Αυτά έχω παρατηρήσει. Όπως και το ότι του γλάρου είναι φαρμακερή...Ίσως έχει μεγαλύτερη τοξικότητα δεν ξέρω... -
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Aν κατάλαβα δεν το αφαίρεσες με τον πηλό και την SRP και πέρασες από επάνω το καινούργιο κερί; Αν είναι έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως σε προβληματίζει κάνε καλά με πηλό την περιοχή για να καθαρίσει εντελώς και πέρασέ την ξανά με κερί. Πάντως σε παλιό κερί αν περαστεί καινούργιο κερί, απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα έχεις δύο στρώσεις κερί .
Όχι το καινούργιο κερί στο σκούπισμα δεν αφαίρεσα καλά.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Aν κατάλαβα δεν το αφαίρεσες με τον πηλό και την SRP και πέρασες από επάνω το καινούργιο κερί; Αν είναι έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως σε προβληματίζει κάνε καλά με πηλό την περιοχή για να καθαρίσει εντελώς και πέρασέ την ξανά με κερί. Πάντως σε παλιό κερί αν περαστεί καινούργιο κερί, απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα έχεις δύο στρώσεις κερί .
Όχι το καινούργιο κερί στο σκούπισμα δεν αφαίρεσα καλά.
Τώρα κατάλαβα...Αν μου τύχει με το Rapid Detailer της Autoglym ψεκάζω και σκουπίζω με μία πετσέτα μικροίνας, στο σημείο εκείνο και φεύγει το υπόλειμμα από το κερί. Νομίζω ότι γενικά με κάποιο Detailer μπορεί να φύγει
Μπορείς να δοκιμάσεις να ψεκάσεις με το lubricant που έχεις για τον πηλό και να σκουπίσεις με μια πετσέτα μικροίνας. Να το ψεκάσεις στο σημείο που δεν μπορείς να βγάλεις το κερί. Αλλιώς θα χρησιμοποιήσεις και τον πηλό και θα εφαρμόσεις ξανά το κερί Pano.
Αν θες με χλιαρό νερό και σαμπουάν για αυτοκίνητο δοκίμασε σε εκείνο το σημείο. Χλιαρό νερό, όχι ζεστό. -
Καλά τα καθαρίζουμε , καλά τα γυαλίζουμε , η μυρωδιά της καινουργίλας φεύγει ...
Τι αρωματικό να πάρουμε ;;; -
Ποτέ αρωματικό.
Κοίτα τι κάνει στο πλαστικό, και φαντάσου στα πνευμόνια (αν είσαι καπνιστής, βάλε άφοβα):
-
Exει ωραία αρωματικά της wurth που είναι σαν τα παλιά κλασικά δενδράκια. Από τα πρατήρια της Shell τα αγοράζω και τα βάζω κάτω από το κάθισμα το οδηγού. Δεν το ανοίγω όλο. Ανοίγω και το βγάζω σιγά - σιγά, κατά τη διάρκεια του χρόνου, όταν σταματάει να μυρίζει. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα σε υγρή μορφή κλπ που τα στερεώνουν σε αεραγωγούς. Η καρύδα μου αρέσει και είμαι ευχαριστημένος.
-
Γατάκια... Η μαμά πεζω μας έχει βάλει άρωμα στο αυτοκίνητο:-) με ανταλλακτικό cartridge....
-
Exει ωραία αρωματικά της wurth που είναι σαν τα παλιά κλασικά δενδράκια. Από τα πρατήρια της Shell τα αγοράζω και τα βάζω κάτω από το κάθισμα το οδηγού. Δεν το ανοίγω όλο. Ανοίγω και το βγάζω σιγά - σιγά, κατά τη διάρκεια του χρόνου, όταν σταματάει να μυρίζει. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα σε υγρή μορφή κλπ που τα στερεώνουν σε αεραγωγούς. Η καρύδα μου αρέσει και είμαι ευχαριστημένος.Έχουν διάρκεια αυτά; Εγώ παίρνω της areοn που είναι οκ αλλά δε βγάζουν πάνω από 2 μήνες. Επίσης έχω και το autofresh της autoglym που ψεκάζω 1-2 φορές το μήνα σε όλες τις ταπετσαρίες για να εξουδετερώνει διάφορες οσμές.
-
Exει ωραία αρωματικά της wurth που είναι σαν τα παλιά κλασικά δενδράκια. Από τα πρατήρια της Shell τα αγοράζω και τα βάζω κάτω από το κάθισμα το οδηγού. Δεν το ανοίγω όλο. Ανοίγω και το βγάζω σιγά - σιγά, κατά τη διάρκεια του χρόνου, όταν σταματάει να μυρίζει. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα σε υγρή μορφή κλπ που τα στερεώνουν σε αεραγωγούς. Η καρύδα μου αρέσει και είμαι ευχαριστημένος.
Έχουν διάρκεια αυτά; Εγώ παίρνω της areοn που είναι οκ αλλά δε βγάζουν πάνω από 2 μήνες. Επίσης έχω και το autofresh της autoglym που ψεκάζω 1-2 φορές το μήνα σε όλες τις ταπετσαρίες για να εξουδετερώνει διάφορες οσμές.
Τόσο πάει Pano. Ένα δίμηνο το πολύ. Δεν ξέρω για της Autoglym. Γενικά δεν έχω δοκιμάσει σε σπρέι. Μου αρέσει να έχει ένα άρωμα το αυτοκίνητο πάντως, μία μυρωδιά όταν ανοίγω την πόρτα.
Παλιά, το 1991, ήταν η εποχή των γυαλιστερών πλαστικών και βάζαμε δυο - τρία άτομα της Wurth ένα με σιλικόνη που είχε μία έντονη μυρωδιά για λίγο διάστημα μετά το ψέκασμα. Βασικά και κατά το ψέκασμα μου ερχόταν η μυρωδιά σαν από παράγωγο της βενζίνης κάτι...Με ζάλιζε. Αυτό ήτανε:
http://pstherm.gr/ylika-diafora/wurth-500ml-0893221.html
Τότε η Wurth θεωρούνταν και ακόμη είναι εταιρία κορυφή σε άλλους ίσως τομείς, όχι τόσο της περιποίησης του αυτοκινήτου. Το 1991 δεν υπήρχε μεγάλη γκάμα προιόντων περιποίησης. Δεν υπήρχε διαδίκτυο. Η Wurth για εμένα θεωρούνταν, κορυφή. Πολλοί βάζανε το παραπάνω υγρό σε σημεία στα πλαστικά που ακούγανε τριγμούς. Λένε ότι έπιανε το κόλπο....
Χρησιμοποιούσα για χρόνια το σαμπουάν της Wurth και ήμουν ευχαριστημένος. Δεν είναι εταιρία που μένει πίσω. Το παραπάνω προιόν το χρησιμοποιώ για τα λάστιχα στις πόρτες και τα διατηρεί σε πολύ καλή κατάσταση όταν άλλοι που ασχολούνται με το detailing χρησιμοποιούν προιόντα ειδικευμένα και καλά κάνουν. Είναι ακριβά τα λάστιχα στις πόρτες αν χρειασθεί να αλλαχθούν γιατί έχουν ξεραθεί και σχιστεί.
Θέλει όμως μετά την εφαρμογή του στα λάστιχα, να μείνουν για δύο ημέρες σε σκιερό μέρος οι πόρτες κλειστές, για να απορροφήσουν καλά τα λάστιχα το υγρό. Τέσσερα χρόνια το κάνω και είμαι πολύ ευχαριστημένος προσωπικά. -
Areon βρίσκω στο Σκρουτζ με 1€ τα απλά με πολλές επιλογές σε 'αρώματα'
Στο ebay πέτυχα πωλητή με ακριβότερα τη τιμή / τεμ, αλλά έχει πχ τα 40!! φθηνά... σα του σκρουτζ.
Έχει 'τύπου' αρωμάτων 3τεμ με 9€ περίπου..
Έχει 50ml μπουκαλάκι που ψεκάζεις-ανανεώνεις σε υπάρχον αρωματικό,το βρήκα 8€ Ελλάδα...
Σε πλαστικά απευθείας δε έβαζα ή ακουμπούσα, όπως ήταν τα κρεμουσα, αυτό κάτω από το κάθισμα δε το ήξερα -
Μου αρέσει να έχει ένα άρωμα το αυτοκίνητο πάντως, μία μυρωδιά όταν ανοίγω την πόρτα.
+1
το οποίο βέβαια είναι δύσκολο να το πετύχω λόγω ανύπαρκτης μόνωσης αλλά και του ότι με το που κατεβαίνει η οροφή όλη η ''εγκλωβισμένη'' μυρωδιά των αρωματικών εξαφανίζεται.
Γενικά πάντως θέλω να μοσχοβολάει μέσα, όπως ακριβώς οι κορασίδες όταν λούζονται με τα αρώματά τους. -
Παιδιά όσοι έχετε έστω και λίγο δέρμα στο αυτοκίνητο πάρτε αρωματικά (δεντράκια) από EBAY με μυρωδιά δέρματος. Ταιριάζει απόλυτα και δίνει την αίσθηση καινούριου αυτοκινήτου. Η μυρωδιά του δέρματος δίνει άλλη αίσθηση μέσα στο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Παιδιά όσοι έχετε έστω και λίγο δέρμα στο αυτοκίνητο πάρτε αρωματικά (δεντράκια) από EBAY με μυρωδιά δέρματος. Ταιριάζει απόλυτα και δίνει την αίσθηση καινούριου αυτοκινήτου. Η μυρωδιά του δέρματος δίνει άλλη αίσθηση μέσα στο αυτοκίνητο.Link;
Το πευκο δεν σου αρέσει; -
Μου αρέσει να έχει ένα άρωμα το αυτοκίνητο πάντως, μία μυρωδιά όταν ανοίγω την πόρτα.
+1
το οποίο βέβαια είναι δύσκολο να το πετύχω λόγω ανύπαρκτης μόνωσης αλλά και του ότι με το που κατεβαίνει η οροφή όλη η ''εγκλωβισμένη'' μυρωδιά των αρωματικών εξαφανίζεται.
Γενικά πάντως θέλω να μοσχοβολάει μέσα, όπως ακριβώς οι κορασίδες όταν λούζονται με τα αρώματά τους.Έτσι ακριβώς Pano! Να μοσχοβολάει σαν κοπέλα που είναι σινιαρισμένη!! Ξέχασα ότι έχεις cabrio...
Βασικά έχω 'χάσει' το topic που είχα ανοίξει....Θα το βάλω εδώ το βίντεο...τι να κάνω. Έψαξα αλλά δεν βρήκα το 'δικό' μου topic. Δεν πειράζει.
Αναφέρει την διαφορά στην ορολογία του polish με το compound στην πράξη. Εμείς λέμε θέλω γυάλισμα γιατί έχουμε μία λέξη. Οι Αμερικάνοι, μάλλον ο detailer του βίντεο, επισημαίνει ότι του ζητάνε να του το κάνει το αμάξι τους polish ενώ δεν θέλει μόνον polish αλλά θέλει και compound. Δεν γνωρίζουν οι πελάτες ότι polish είναι για να φύγουν ελαφριές ατέλειες στη βαφή, ενώ το compound και μετά το polish είναι που καθαρίζει την βαφή από τις ατέλειες και την κάνει σαν καινούργια.
Χωρίζει το αυτοκίνητο σε τρεις περιοχές. Στην μία εφαρμόζει polish, στην άλλη compound και στην τριτη compound και polish και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό με εξαίρεση κάποια σημάδια από πετραδάκια που δεν διορθώνονται.
Αναφέρει και το κάθε πότε πρέπει να γίνεται εφαρμογή πηλού. Λένε, μία φορά τον χρόνο. Αν το αμάξι είναι σε γκαράζ; Το δικό του έχει δύο χρόνια να το κάνει με πηλό.
Δεν είναι κανόνας να γίνεται συχνά η χρήση πηλού. Ανάλογα με τις συνθήκες τις καιρικές και το που παρκάρει κάποιος το αμάξι του τον περισσότερο χρόνο. Σε ανοιχτό ή κλειστό χώρο.
Το όλο θέμα στο βίντεο είναι η οπτική διαφορά στους 3 τομείς που γυαλίστηκαν με διαφορετικά αποτελέσματα οπτικά. Και όποιος δει το πως ήταν η βαφή (φαίνεται όταν βγάζει τις ταινίες) με τα swirls marks θα καταλάβει πόσο μειώνονται στο polish που χρησιμοποιείται συνήθως ψιλή αλοιφή προς μεσαία και στο compound μεσαία με διάφορες διαβαθμίσεις προς τα επάνω. Το 'κόστος' του καθαρίσματος της βαφής είναι η μείωση (μικρή ή μεγάλη εξαρτάται από την αλοιφή) του στρώματος του βερνικιού. Οι αλοιφές εξελίσσονται και τα λειαντικά τους στοιχεία δρούν καλύτερα.
Μπορείς να πάρεις compound αλοιφή και να την χρησιμοποιήσεις με το χέρι και αν θυμάμαι δεν χρειάζεται μετά να χρησιμοποιήσεις ψιλή. Η Meguiars την βγάζει εδώ και καιρό:
http://www.meguiars.com/en/automotive/products/g17216-ultimate-compound/
Οι CG διάβασα στα πεταχτά για μία υβριδική αν θυμάμαι που βγάλανε αλοιφή.
https://www.chemicalguys.com/V34_Optical_Grade_Hybrid_Compound_16_oz_p/gap_v34_16.htm
Σίγουρα προτάσεις υπάρχουν και από άλλες εταιρίες. Δεν μπαίνω όμως πλέον σε ξένα φόρουμς για να ξέρω τι γίνεται. Δεν έχω τον χρόνο να το κάνω. Στο youtube τα βλέπω και μετά μπαίνω στα site των εταιριών για λεπτομέρειες. -
Ο χρήστης paris13gr έγραψε:
Παιδιά όσοι έχετε έστω και λίγο δέρμα στο αυτοκίνητο πάρτε αρωματικά (δεντράκια) από EBAY με μυρωδιά δέρματος. Ταιριάζει απόλυτα και δίνει την αίσθηση καινούριου αυτοκινήτου. Η μυρωδιά του δέρματος δίνει άλλη αίσθηση μέσα στο αυτοκίνητο.
Link;
Το πευκο δεν σου αρέσει;Το πεύκο; Πεύκο μου αρέσει σε afroso στην λεκάνη της τουαλέτας...
Πέρα από την πλάκα, το άρωμα δέρματος παραπέμπει σε μυρωδιά καινούριου αυτοκινήτου. Στο 207 για 7 χρόνια είχα μέσα δεντράκια με άρωμα δέρματος. Όταν πήγα να το πουλήσω όλοι οι πωλητές με ρώταγαν πως κατάφερα και κράτησα την μυρωδιά του δέρματος και του καινούριου αυτοκινήτου σε αυτοκίνητο 7ετίας...
Αν ψάξεις στο ebay θα βρεις πολλά αρωματικά με μυρωδιά δέρματος. Εγώ είχα και έχω συλλογή...
Στο Fabia φυσικά έχω αρωματικά δέρματος. Άλλη αίσθηση.Στο Panda είχα 'αρωματικά δεντράκια' με άρωμα τροπικής καρύδας. Καλοκαιρινή αίσθηση, παραλία, μπανάκια κλπ... Ταίριαζε με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
-
Τι να αγορασουμε αυτα που μπαινουν στους αεραγωγους ή δεντρακια; Μερικα link με καλα πραγματα μπορειτε να βαλετε; Ειτε με καρυδα ειτε με αυτο το δερμα που λες, που πρωτη φορα το ακουω και φαινεται καλη ιδεα.
-
Δεντράκια. π.χ. https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw ... cat=108782
Κάνε μία 'συλλογή' και βλέπεις ποιο σου αρέσει καλύτερα.
Σίγουρα πάντως θα έπαιρνα ένα τέτοιο:
https://www.ebay.co.uk/itm/AIR-FRESHENE ... XQMXRQ7doXκαι ένα τέτοιο:
https://www.ebay.co.uk/itm/Gliptone-Sma ... SwFc5XwEaM -
Τα δεντράκια της areon υπάρχουν και στο skroutz κάπου στο ευρώ
-
-
https://www.mycarshop.gr/shop/arwmatiko-autokinitou-coconut-natural-wurth/
Το αγαπημένο μου.Πριν ή μετά από το Survivor;
Παρήγγειλα 4 διαφορετικά...
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ