-
Καλοταξιδο!!!>Ο χρήστης ArtMac έγραψε:
[emoji106] παρέλαβα το καροκ μου (1.5 style) την παρασκευή και έγιναn οι πρώτες εκτεταμένες βόλτες και κάποιες ώρες ψαχνοντάς το και πατώντας τα διαφορα κουμπακια (infontainment κτλπ). Γενικά πολύ καλή οδήγηση και σουπερ ανετο και πρακτικό αυτοκίνητο με πολυ καλά στημένες αναρτήσεις και φανταστική θέση οδήγησης όπως και τιμονιού. Στο πρώτο αρνητικό, το voice control δεν λειτουργει στις ελληνικές εκδόσεις ( θα το ψάξω όμως κάνοντας αλλαγές γλωσσας η επικοινωνόντας με τη skoda).
αναλυτικές εντυπώσεις θα γράψω στο τέλος του καλοκαιριού. παρηγγειλα 26 φεβρουαριου, ήτανε στην ελλάδα 26 απριλίου και αργήσαμε λίγο στην παραδοση (τελωνεία και φόρτος εργασίας εκ μέρους μου εκτός έδρας). γενικά 12 βδομάδες ( θα μπορουσε αν είναι και χειρότερα οπότε είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
θα σου πω και για τα δύο. περιμένοντας το καρόκ νοικιάσαμε ενα κασκαι για να κάνουμε κάτι εξορμήσεις στην εξοχή λόγω της δουλειάς μου. βεβαια το κασκαι που πηραμε ήτανε ντιζελ. σαν οδήγηση και σα στησιμο ήτανε συμπαθητικό δε λέω, αλλά σα ποιότητα κατασκευής και χώροι καμιά σχέση με το καρόκ. γενικά το καρόκ δεν το θεωρώ σπορ αλλά απο την άλλη σήμερα σε κάτι στροφιλικια μεταξύ πεντέλης και μάκρης με κόσμο μέσα τα πήγε πολυ καλά, κατα τους συνεπιβάτες μου άκρως ικανοποιητικά σα στήσιμο. Τώρα με τις ταχύτητες εγω δεν έχω κανένα θέμα, ίσα ίσα που το κυβώτιο είναι μια χαρά όλα ρολάρουν μαι χαρά προς το παρόν.καταναλώση είναι τσιμπημένη (8) αλλά δεν έκανα σχεδόν καθόλου ανοιχτό δρόμο.
-
Ο χρήστης ArtMac έγραψε:
[emoji106] παρέλαβα το καροκ μου (1.5 style) την παρασκευή και έγιναn οι πρώτες εκτεταμένες βόλτες και κάποιες ώρες ψαχνοντάς το και πατώντας τα διαφορα κουμπακια (infontainment κτλπ). Γενικά πολύ καλή οδήγηση και σουπερ ανετο και πρακτικό αυτοκίνητο με πολυ καλά στημένες αναρτήσεις και φανταστική θέση οδήγησης όπως και τιμονιού. Στο πρώτο αρνητικό, το voice control δεν λειτουργει στις ελληνικές εκδόσεις ( θα το ψάξω όμως κάνοντας αλλαγές γλωσσας η επικοινωνόντας με τη skoda).
αναλυτικές εντυπώσεις θα γράψω στο τέλος του καλοκαιριού. παρηγγειλα 26 φεβρουαριου, ήτανε στην ελλάδα 26 απριλίου και αργήσαμε λίγο στην παραδοση (τελωνεία και φόρτος εργασίας εκ μέρους μου εκτός έδρας). γενικά 12 βδομάδες ( θα μπορουσε αν είναι και χειρότερα οπότε είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!Καλα υπο νορμαλ συνθηκες, στο τελωνειο ποσο καιρο περιμενει?
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
Καλα υπο νορμαλ συνθηκες, στο τελωνειο ποσο καιρο περιμενει?
υπήρχε και μια αργοπορία εκ μέρους μου. το αυτοκινητο απο το τελωνειο μέχρι την εκθεση έκανε μια βδομαδα. Μόλις έδωσα την υπεύθυνη δήλωση για τις πινακίδες το αυτοκίνητο το πήρα σε 10 μερες.
-
Ο χρήστης ArtMac έγραψε:
θα σου πω και για τα δύο. περιμένοντας το καρόκ νοικιάσαμε ενα κασκαι για να κάνουμε κάτι εξορμήσεις στην εξοχή λόγω της δουλειάς μου. βεβαια το κασκαι που πηραμε ήτανε ντιζελ. σαν οδήγηση και σα στησιμο ήτανε συμπαθητικό δε λέω, αλλά σα ποιότητα κατασκευής και χώροι καμιά σχέση με το καρόκ. γενικά το καρόκ δεν το θεωρώ σπορ αλλά απο την άλλη σήμερα σε κάτι στροφιλικια μεταξύ πεντέλης και μάκρης με κόσμο μέσα τα πήγε πολυ καλά, κατα τους συνεπιβάτες μου άκρως ικανοποιητικά σα στήσιμο. Τώρα με τις ταχύτητες εγω δεν έχω κανένα θέμα, ίσα ίσα που το κυβώτιο είναι μια χαρά όλα ρολάρουν μαι χαρά προς το παρόν.καταναλώση είναι τσιμπημένη (8) αλλά δεν έκανα σχεδόν καθόλου ανοιχτό δρόμο.Όταν λες για ποιότητα κατασκευής, εννοείς ότι το καροκ υπερίσχυε του qashqai?
Sent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Όταν λες για ποιότητα κατασκευής, εννοείς ότι το καροκ υπερίσχυε του qashqai?
ναι η διαφορά είναι σαφώς αισθητή!
-
Σε ποιά σημεία είδες ανώτερο το karoq απ το QQ;
-
σε όλα πλην της τιμής!
σοβαρά τώρα δεν μπορω να πω τίποτα περαιτέρω αρνητικο για το qq πέρα απο γνωστά θέματα. το εσωτερικό του καροκ ποιοτικά αλλά και τεχνολογικά είναι σίγουρα ανώτερο του qq.
-
Χωρίς να μειώσω το karoq ή να φανώ υποστηρικτής του QQ αλλά το karoq πέρα απο το infotainment θεωρώ οτι δεν έχει κάτι παραπάνω που να το καθιστά πρώτη επιλογή.
Ήμουν σε αναζήτηση και είχα σαν πρώτη επιλογή το karoq αλλά κάτι η τιμή, κάτι ο κινητήρας, κάτι η φτωχή έκδοση και το a/c, οπως και κατά τη γνώμη μου τα υλικά ίσως είναι cheap με απέτρεψαν προς την αγορά του.
Δε ξέρω αλλά νομίζω πως το QQ δεν νομίζω πως μπορεί να το συναγωνιστεί... -
Τις 'οικονομίες' του QQ θα τις διαπιστώσεις μετά την αγορά. Πριν την αγορά θα προτιμήσεις το QQ γιατί η βασική του Karoq έχει 'μεγάλες ελλείψεις' (A/C αντί για κλιματισμό). Όταν αρχίσεις να χρησιμοποιείς το QQ θα διαπιστώσεις πως δεν υπάρχουν αεραγωγοί για τους πίσω επιβάτες, ούτε καν στα πόδια! Δεν έχω δει και οδηγήσει δυστυχώς το Karoq, αλλά θεωρώ πως θα έχει την προσοχή στην λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα του γκρουπ.
Επίσης, αμφιβάλλω αν τα υλικά του Karoq είναι πιο cheap από του QQ. Ρώτα όλους αυτούς τους ιδιοκτήτες του QQ που έχουν γίνει experts στο λύσιμο πόρτας και προσθήκης κόλλας, μονωτικών ταινιών κλπ στα πάνελ, ώστε να μην τρίζουν τόσο πολύ!
20ετίας VW τρίζει λιγότερο από καινούργιο QQ. Και αυτό επειδή ύστερα από 20χρόνια έχει αρχίσει πλέον να τρίβεται και να χαλάει η μόνωση.
-
Σημαντικη ελλειψη καθως σε αυτα τα λεφτα και στο μεγεθος της καμπινας δεν γινεται να ξεπαγιαζουν οι μπροστινοι επιβατες για να μπορει να μεταφερθει το κρυο και στους πισω.
-
Τουλάχιστον στο test drive η διαφορές QQ και Karoq είναι ξεκάθαρες.
Karoq (+)- Χώροι
- Υλικά κατασκευής στο εσωτερικό. Διαφωνώ με τον xRRx, εμένα μου άφησε άριστες εντυπώσεις, δε η ηχομόνωση όταν το οδηγούσες ήταν εξαιρετική.
- Ο εξοπλισμός του είναι ανεξήγητα φτωχός. Βάρυνε χωρίς λόγο το σηματάκι της Skoda. Αν είχαν τον ίδιο εξοπλισμό με το πρώτο Kodiaq Ambition 1.4 με τα 125hp, θα γαμούσε. Σημειωτέων ότι είχε το ίσιο κόστος (22.500€) με το Karoq Ambition 1.5
QQ (+)
+Εξοπλισμός. Στα 22.500 το παίρνεις με τα πάντα όλα μέχρι και 360 κάμερα.- Το έκανα test drive από σπόντα οπότε δεν είχα διαβάσει τπτ για τους ήχους εντός της καμπίνας και τους ήχους που μπαίνουν στην καμπίνα. Ε ναι, έχει ναι έχει ένα θεματάκι. Το οδήγησα μετά το xtrail και ρώτησα τον πωλητή τι συμβαίνει χαχαχαχααχ. Έκανε τον κινέζο.
-
Όλοι τον Κινέζο κάνουν...
-
Άσε και μιλάμε ότι το οδήγησε πρώτα η γυναίκα μου και ρώτησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Τι συμβαίνει? Γιατί κάνει τόσο θόρυβο αυτό? χααχαχαχχα
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν, το αμάξι έχει πολλά θετικά και για αυτό μοσχοπουλάει, αν κάποιος θέλει το συγκεκριμένο πακέτο θα το πάρει. Είναι σαν το Kuga που ο άλλος επέμενε ότι η πραγματική κατανάλωση εντός πόλης είναι 8.5 και μετά το test drive που έγραψε 13, κεκέδιζε. Άστε ρε φίλε, και το kuga έχει άπειρα θετικά, μείνε σε αυτά και άσε τις μ... -
Η αλήθεια είναι ότι κάθε όχημα έχει τα συν και τα πλέον. Ουσιαστικά προσπαθείς να επιλέξεις εκείνο το αμάξι που σου κάνει και έχει τα λιγότερα ελλαττωματα σε υποκειμενικό βαθμό.
Όσον αφορά τον θόρυβο, η αλήθεια είναι ότι στο Καροκ ήταν σαν πηγαίνεις εκκλησία. Πάνω σε αυτό, όταν πήγα να κάνω test drive στο Κηφισσό, είχε γενικά εκεί πολύ θόρυβο από αμάξια, χαμός. Με το που μπήκα μέσα, δεν ακουγόταν τίποτα. Εντυπωσιάστηκα. Με Qashqai ή Suzuki s-cross, είχα θόρυβο και ειδικά ακουγόταν ο αέρας στην εθνική που γενικά δε μου άρεσε.
Επίσης, κάτι πάλι υποκειμενικό, στο καροκ επειδή ήταν απλό το ταμπλό αλλά σοβαρό με έκανε να ασχοληθώ περισσότερο με τα μπιχλιμπιδια. Όταν μπήκα στο Qashqai, είχε τόσα πολλά κουμπιά που γενικά μου αρέσει αυτό αλλά μπαίνοντας στην σύγκριση με ζάλιζε τα πολλά κουμπιά και μια που μπήκα μέσα, μια που οδήγησαν, μια που βγήκα.
Τέλος κάτι άλλο που μπορεί κάπως να σχετίζεται με την ασφάλεια. Όταν οδηγούσα το καροκ, η οθόνη ήταν σε υψηλό ύψος με αποτέλεσμα ακόμα και να κοιταζα την οθόνη ( για χάρτη) είχε μια καλή επαφή με τον δρόμο.
Στον qashqai, η οθόνη είναι λίγο πιο κάτω, οπότε όταν κοίταζα το χάρτη το έκανα με κλέφτη μάτια για να μη χάσω επαφή με το δρόμο.Sent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Αυτο με την θεση της οθονης πιστευω και εγω ειναι σημαντικο.
Επισης με εξτρα ποσο μπαινει και ηλεκτρονικο καντραν, το οποιο παει ακομα παραπερα την ευκολια ενημερωσης. -
η οθόνη του QQ ειναι εκτος απο μικρη και χαμηλης αναλυσης τοσο που η καμερα 360 δεν βοηθαει...
-
Lap, super φαίνεται το ηλεκτρονικό καντράν, αλλά φαντάζομαι ότι θα κοστίζει αρκετά. Είδα το αντίστοιχο του 3008 και χάζεψα λίγο.
Αν είσαι στο ambition και ζορίζεσαι αλλά μπορείς να ανέβεις λίγο ακόμα, μάλλον clima θα πρότεινα και όχι την οθόνη. -
lefteri, δεν έχω και τρελή εμπειρία, δε μου άρεσε το QQ, αλλά η οθόνη μου φάνηκε ότι κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Για την κάμερα 360 δε λέω τπτ. Νομίζω ότι δεν προσφέρει κάτι, σαν το αυτόματο παρκάρισμα του Kuga.
-
Αν δεν ειναι αμεση η αναγκη για αυτοκινητο και υπαρχει και αλλο μεσο στην οικογενεια, προτεινω να μαζεψει ο υποψηφιος αγοραστης ενα εξαμηνο εννιαμηνο καποια παραπανω χρηματα και να παρει τον εξτρα εξοπλισμο.
Καθως οι περισσοτεροι θα τα κρατησουν 12-15 ετη θα ναι κριμα να μην εχει τεχνολογιες που σε πεντε χρονια θα τα εχουν ολα τα αυτοκινητα.
Skoda Karoq