-
Καλησπερα ενδιαφερομαι για το νεο Ιμπιζα.Απ οτι ειδα εχει ελαστικα 185/65 15'' με ζαντα 5,5χ15 και offset ET40.Kαι εχω βρει στο ιντερνετ μια παρα πολυ ωραια ζαντα της momo την hyperstar evo τις οποιας οι διαστασεις ειναι 6,5χ15 με offset ΕΤ35.Γνωριζει κανεις αν μπαινει χωρις να αλλαξω τα εργοστασιακα λαστιχα;Και ταιριαζει στο offset του Ιμπιζα; Στο σαιτ που το ειδα γραφει εφαρμογη σε Ιμπιζα/Πολο και Τογιοτα Σελικα.Μηπως θα χρειαστει αποστατης;Οποιος γνωριζει ας μου πει μια γνωμη.
-
Καλησπερα ενδιαφερομαι για το νεο Ιμπιζα.Απ οτι ειδα εχει ελαστικα 185/65 15'' με ζαντα 5,5χ15 και offset ET40.Kαι εχω βρει στο ιντερνετ μια παρα πολυ ωραια ζαντα της momo την hyperstar evo τις οποιας οι διαστασεις ειναι 6,5χ15 με offset ΕΤ35.Γνωριζει κανεις αν μπαινει χωρις να αλλαξω τα εργοστασιακα λαστιχα;Και ταιριαζει στο offset του Ιμπιζα; Στο σαιτ που το ειδα γραφει εφαρμογη σε Ιμπιζα/Πολο και Τογιοτα Σελικα.Μηπως θα χρειαστει αποστατης;Οποιος γνωριζει ας μου πει μια γνωμη.
-
-
Και εαν γνωριζει καποιος μεχρι πιο offset και πιο φαρδος μπορω να παω χωρις να αλλαξω τα ελαστικα;
-
Εχει κανεις αποψη για το elastikaleader.gr;
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Καλησπερα ενδιαφερομαι για το νεο Ιμπιζα.Απ οτι ειδα εχει ελαστικα 185/65 15'' με ζαντα 5,5χ15 και offset ET40.Kαι εχω βρει στο ιντερνετ μια παρα πολυ ωραια ζαντα της momo την hyperstar evo τις οποιας οι διαστασεις ειναι 6,5χ15 με offset ΕΤ35.Γνωριζει κανεις αν μπαινει χωρις να αλλαξω τα εργοστασιακα λαστιχα;Και ταιριαζει στο offset του Ιμπιζα; Στο σαιτ που το ειδα γραφει εφαρμογη σε Ιμπιζα/Πολο και Τογιοτα Σελικα.Μηπως θα χρειαστει αποστατης;Οποιος γνωριζει ας μου πει μια γνωμη.Οφσετ 35 από 40 σημαινει 5 χιλιοστα πιο εξω.Αυξανεις το πλατος 1ιντσα αρα 2,54 εκατοστα.Δια δυο(μεσα-εξω)1,25 εκατοστα.Αρα η ζαντα θα ρθει συνολικα εξω 1,75εκ και θα παει και πιο μεσα 0,75.
Από ότι καταλαβαίνω η 5,5χ15 είναι σιδερενια,δες τι αλουμινιου του βαζουν ως εξτρα για να βγαλεις ακρη. -
Όμορφη ζάντα
Σε γκρι όπως το περιμένω θα είναι κούκλα -
@W202AMG αυτες που δινει η seat δεν μου αρεσουν ενω του εμπριου θα μου ερθουν ισως και πιο φθηνα απο τα 500 ευρω που ζηταει για τις 15αρες.
@terry 308 οντως θα του πηγαινουν πολυ.Εγω θα το παρω μαλλον ασημι.
Για το σαιτ ξερει κανεις κατι;Τι ρολο βαραει.... -
Πρώτα κοίτα εδώ τι ακριβώς προδιαγραφές ζάντας έχει το μοντέλο σου
https://www.wheel-size.com/Μετά πήγαινε στο κάτω μέρος και κάνε κλικ στο κόκκινο κουτάκι 'Wheel calculator' να δεις τι διαφορές δημιουργούνται αλλάζοντας ζάντα.
Σε ηλεκτρονικά μαγαζιά και σε sites των εταιρειών κατασκευής μπορείς να δεις τα πιστοποιητικά TUV των ζαντών που κυκλοφορούν Γερμανία και να ξέρεις τι offset περίπου επιτρέπεται. Αν δεν ξέρεις Γερμανικά, προσεγγίζεις τα σημαντικά σημεία με λίγη βοήθεια google translate (καλύτερα στα Αγγλικά). Πιστοποητικά έχει το site που έβαλες. Επίσης θα βρεις στο εξής Γερμανικό μαγαζί
https://www.felgenoutlet.com/enΓια παραγγελία στα ηλεκτρονικά μαγαζιά υπάρχουν δυσκολίες. Αυτό που είπες δεν έχει ούτε ένα τηλέφωνο ... Σε άλλα (και Αγγλίας-Γερμανίας) μην θεωρείς δεδομένο ότι θα έχουν μια ζάντα στα specs και χρώμα που φαίνονται στο site. Επίσης μπορεί να έχουν παράλογα μεταφορικά (π.χ. felgenoutlet).
Εγώ σου συνιστώ το: https://www.siriocenter.gr/
αν σε καλύπτει μια ζάντα που έχει πάρε τηλέφωνο και ρώτα αν μπορούν να την φέρουν. Αλλά γνώμη μου πάρε ζάντα με πιστοποιητικά TUV. -
Ευχαριστω Adriver
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
@W202AMG αυτες που δινει η seat δεν μου αρεσουν ενω του εμπριου θα μου ερθουν ισως και πιο φθηνα απο τα 500 ευρω που ζηταει για τις 15αρες.Δεν είναι ακριβή και μάλλον θα είναι καλύτερης ποιότητας, πιο ασφαλής από του εμπορίου και θα ταιριάζει καλά στο αυτοκίνητο σου χωρίς δαχτυλίδια.
Στο εμπόριο συνήθως έχουν άλλη διάμετρο κεντρικής τρύπας και βάζεις δακτυλίδια προσαρμογής (στα δίνουν όπως και κατάλληλα μπουλόνια) αλλά δεν είναι ιδανική λύση. Αν θέλεις να αλλάξεις με κανονική ρεζέρβα βγάζεις τα δακτυλίδα, αλλάζεις μπουλόνια ... -
Ειχα παλαιοτερα Πολο και ειχα αντικαταστησει τις σιδερενιες με του εμποριου,ειχα βαλει δαχτυλιδι αλλα αφησα τα δικα του μπουλονια και η ρεζερβα εμπαινε.
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Ειχα παλαιοτερα Πολο και ειχα αντικαταστησει τις σιδερενιες με του εμποριου,ειχα βαλει δαχτυλιδι αλλα αφησα τα δικα του μπουλονια και η ρεζερβα εμπαινε.Είσαι πιο έμπειρος!
Πρώτη φορά άλλαξα ζάντες και τα μπουλόνια είναι διαφορετικά, αλλά η ρεζέρβα μου είναι αλουμινίου κι όχι σιδερένια.Κι ένα Αγγλικό site που μπορεις να δεις τι ζάντες δινουν για το αυτοκίνητο σου, αλλά χωρίς πολλά τεχνικά στοιχεία
https://www.wheelbasealloys.com/ -
Οχι δεν το παιζω παντογνωστης
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
@
@terry 308 οντως θα του πηγαινουν πολυ.Εγω θα το παρω μαλλον ασημι.Το δικό μου θα είναι style plus οπότε θα έχει αλουμινίου ήδη, αν βρω να τις δώσω και η διαφορά είναι καλή, θα το σκεφτώ, αρκεί να ταιριάζουν και τα λάστιχα
Αλλαγη ζαντας