-
Καλησπέρα στην ομάδα και σε ολα τα παιδιά εδω μεσα. Εχω jimny του 2009 και εχω ενα θεματακι. Βασικα εμενα με ενοχλει και θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας. Γενικα ξερω οτι τα jimny ειναι σκληρα αμαξια αλλα αυτο το πραγμα οταν πεφτεις σε λακουβες ή σε περιεργο δρομο δεν το μπορω .Πολλοι κραδασμοί στο εσωτερικό του αμαξώματος μερικες φορες σε σημειο εκνευριστικο. Μπορω με καποιο τροπο να το σταματησω ή να το ελαχιστοποιήσω οσο το δυνατον γινεται??? γιατι δεν εχει καμια σχεση με αλλα επιβατικα που ειχα παλαιοτερα...σκεφτηκα αλλαγη αμοπρτισερ και ελατηριων αν και αυτα που εχει ειναι κομπλε ακομα και δεν χρειαζονται τπτ .... ΣΥΝ: αξίζει να πουλήσω το jimny και να παρω το grand vitara τι πετρελαιο 1.9 ..... εχω δει γενικα καλα λογια και στην καταναλώση ειναι τα ιδια πανω κατω αλλα και στην οδηγικη συμπεριφορά το grand vitara ειναι καλυτερο φανταζομαι(το αμαξι βρισκεται κυριως αθηνα και λιγες off road διαδρομες, χωριο και καμια βολτα στα βουνα χαλαρη) ..θα ηθελα την εμπειρια ολων εδω μεσα ...Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων
-
Καλησπέρα στην ομάδα και σε ολα τα παιδιά εδω μεσα. Εχω jimny του 2009 και εχω ενα θεματακι. Βασικα εμενα με ενοχλει και θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας. Γενικα ξερω οτι τα jimny ειναι σκληρα αμαξια αλλα αυτο το πραγμα οταν πεφτεις σε λακουβες ή σε περιεργο δρομο δεν το μπορω .Πολλοι κραδασμοί στο εσωτερικό του αμαξώματος μερικες φορες σε σημειο εκνευριστικο. Μπορω με καποιο τροπο να το σταματησω ή να το ελαχιστοποιήσω οσο το δυνατον γινεται??? γιατι δεν εχει καμια σχεση με αλλα επιβατικα που ειχα παλαιοτερα...σκεφτηκα αλλαγη αμοπρτισερ και ελατηριων αν και αυτα που εχει ειναι κομπλε ακομα και δεν χρειαζονται τπτ .... ΣΥΝ: αξίζει να πουλήσω το jimny και να παρω το grand vitara τι πετρελαιο 1.9 ..... εχω δει γενικα καλα λογια και στην καταναλώση ειναι τα ιδια πανω κατω αλλα και στην οδηγικη συμπεριφορά το grand vitara ειναι καλυτερο φανταζομαι(το αμαξι βρισκεται κυριως αθηνα και λιγες off road διαδρομες, χωριο και καμια βολτα στα βουνα χαλαρη) ..θα ηθελα την εμπειρια ολων εδω μεσα ...Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων
-
-
Το λάθος που κάνεις είναι να θεωρείς το Jimny 'επιβατικό'. Είναι κατσίκι για το βουνό. Για την άνεση μόνο άλλες αναρτήσεις μπορείς να βάλεις. Ένα πιο πολιτικό λάστιχο ίσως βοηθούσε επίσης, αλλά δεν θα δεις μεγάλη διαφορά.
Το Grand Vitara (φαντάζομαι εννοείς το τελευταίο μοντέλο) είναι πολύ πιο άνετο στον δρόμο.
-
δεν το θεωρησα ποτε επιβατικο απλα και στην αρχη που το οδηγησα πριν το παρω δεν το ενιωθα τοσο πολυ να με ενοχλει...αναρτησεις οταν λες??? οπως ειπα σκεφτηκα να δωσω 600-700 κατοσταρικα περιπου για αμορτισερ και ελατηρια αλλα να αξιζει η μετατροπη μην πανε στα αζήτητα τοσα λεφτα...επισης για λαστιχα που θελω προς το τελος της χρονια εχω δει απο διαφορα φορουμ αλλα κι απο εδω μεσα να δοκιμασω ειτε τα mishelin latitude ειτε τα yokohama geoland go12 ή at-s... οσο για το grand vitara λεω για μοντελο 07 με 08 πιστευω στις off road δεν θα εχω καμια τρελη διαφορα γιατι εχει και 4χ4 αργο κ γρήγορο ...ενω στην ασφαλτο θα ειναι καντάρια καλύτερο
-
Ποσα χλμ εχεις? κανεις off road?
αμορτισερ σινεμπλοκ μπαλακια ψαλιδιων τοπ μαουντ κτλ ειναι οκ?
-
Ο χρήστης titinho έγραψε:
στην αρχη που το οδηγησα πριν το παρω δεν το ενιωθα τοσο πολυ να με ενοχλειΜε τον καιρό φθείρονται οι αναρτήσεις και σκληραίνουν τα λάστιχα.
αναρτησεις οταν λες??? οπως ειπα σκεφτηκα να δωσω 600-700 κατοσταρικα περιπου για αμορτισερ και ελατηρια
Θα δεις κάποια διαφορά με τα αμορτισέρ, αλλά η μεγάλη διαφορά γίνεται με τα ελατήρια. Το θέμα είναι βρεις αυτό που θέλεις. Γενικά μην περιμένεις θαύματα, άκαμπτους άξονες έχει μπρος-πίσω.
-
Όπως είπε και ο Zeus το Jimmy είναι δεν έχει καμία σχέση με επιβατικό αυτοκίνητο. Ανταλλαγή με Vitara γίνεται μόνο αν ξεκαθαρίσεις τι θέλεις. Το ένα είναι κατσίκι το άλλο είναι πολύ πιο φιλικό στην άσφαλτο.
-
Δεν εχει κάνει πολυ off road να πω οτι εχει φθορα στις αναρτησεις και οτι εχει χτυπηθεί .... στο μηχανικο που το πηγα την τελευταια φορα δεν ειxαμε κανενα θεμα ολα κομπλε και γενικα ουτε εγω εχω διακρίνει καποιο θεμα στο αμαξι εκτος απο αυτο που το ειχε απο την αρχη... θελει λαστιχα τα οποια θα βαλω τελος καλοκαιριου αλλα το θεμα ειναι οτι δεν ξερω αμα αξιζει να τα αλλαξω ολα αυτα ωστε να εχω μειωμενο θορυβιο στο εσωτερικό...οποτε θα προτεινατε αμα ειναι να αλλαξει κατι να ειναι τα ελατήρια ????το ξερω οτι εχει ακαμπτους αξονες και γιαυτο ανεβαινει και πιο ευκολα σε ανωμαλους δρόμους και με πιο πολυ ασφαλεια απο την αποψη οτι δεν φοβασαι μην σπασει κατι τοσο πολυ...το vitara το σκεφτικα για 2 λογους...πρωτα για τους χωρους που ειναι ακρετα πιο ανετο αλλα και δευτερον για το οτι εχει αργο γρήγορο οπότε δεν θα χάνω τοσο πολυ στιο off road οπως π.χ αμα επαιρνα ενα αλλο suv
Suzuki JIMNY αμορτισερ (συν αλλο ενα ερωτημα)