-
Καλησπερα σε ολα τα μελη !
Εχω μια απορια σχετικα με την βελτιωση του κινητηρα και θα το θεσω με ενα παραδειγμα !
Παμε σε εναν οικο βελτιωσης αυτοκινητων και μας λεει το ταδε προγραμμα..πχ ''giac''
το βαζεις στο αυτοκινητο σου και σου δινει τοσα αλογα και τοση ροπη !
Πως μπορω να ξερω εγω οτι ο προγραμματιστης εβαλε οντως το προγραμμα που συμφωνησαμε
και δεν εβαλε ενα πιο ''δευτερο'' σε ποιοτητα ωστε να του ερθει πιο φθηνα ?
Διαφορα θα δω σιγουρα,αλλα πως μπορω να τσεκαρω οτι οντως εβαλε αυτο που συμφωνησαμε ? -
Εχω μια απορια σχετικα με την βελτιωση του κινητηρα και θα το θεσω με ενα παραδειγμα !
Παμε σε εναν οικο βελτιωσης αυτοκινητων και μας λεει το ταδε προγραμμα..πχ ''giac''
Πως μπορω να ξερω εγω οτι ο προγραμματιστης εβαλε οντως το προγραμμα που συμφωνησαμε
Διαφορα θα δω σιγουρα,αλλα πως μπορω να τσεκαρω οτι οντως εβαλε αυτο που συμφωνησαμε ? -
Ίσως μόνο αν πάρεις κάποια γραπτή εγγύηση με τα λογότυπα της εν λόγω εταιρείας, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι ο συγκεκριμένος είναι όντως επίσημος αντιπρόσωπός της...[emoji6]
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ευχαριστω για την απαντηση !
Ο συγκεκριμενος ειναι ανιπροσωπος πολυ γνωστης εταιρειας και δινει λεει εγγυηση εφορου ζωης !
Να μεινω ησυχος ? -
Θεωρητικά ναι...
Για περισσότερη σιγουριά ψάξε λίγο παραπάνω για τον συγκεκριμένο βελτιωτή (που δε μας λες ποιος είναι) και πάρε γνώμες από πελάτες του με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο-μοτέρ.
Αν κατάλαβα καλά πάντως, μιλάς για πρόγραμμα-κονσέρβα που προορίζεται όμως για μοτέρ με εργοστασιακά specs ή με συγκεκριμένες βελτιώσεις. Αν μιλάμε για διαφορετικά setup πρέπει να γίνει πρόγραμμα custom στο δυναμόμετρο [emoji6]Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Κάνε δυναμομετρηση πριν και μετά για να δεις τι πήρε. Βασικά να δεις και τις καμπύλες ιπποδύναμης και ροπής (πιο βασική για μένα). Το να πήρε άλογα δεν λέει τίποτε αν ψάχνεις να τα βρεις.
-
Ο χρήστης baltas έγραψε:
Θεωρητικά ναι...
Για περισσότερη σιγουριά ψάξε λίγο παραπάνω για τον συγκεκριμένο βελτιωτή (που δε μας λες ποιος είναι) και πάρε γνώμες από πελάτες του με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο-μοτέρ.
Αν κατάλαβα καλά πάντως, μιλάς για πρόγραμμα-κονσέρβα που προορίζεται όμως για μοτέρ με εργοστασιακά specs ή με συγκεκριμένες βελτιώσεις. Αν μιλάμε για διαφορετικά setup πρέπει να γίνει πρόγραμμα custom στο δυναμόμετρο [emoji6]Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ΦΙλε μου..δεν εχω προβλημα να μιλησω ανοικτα. Το προγραμμα ειναι πραγματι κονσερβα της revo !
Ο συγκεκριμενος βελτιωτης ειναι αντιπροσωπος της cargate στο Ηρακλειο Κρητης και δινει εφορου ζως εγγυηση,
Κατι το οποιο αναφερει και η revo στο site της ! Τωρα αν ο αντιπροσωπος εδω την δινει σε καποιο χαρτι με logo
της εν λογω εταιρειας αυτο δεν το ξερω !
Επισης αν και εχω ψαξει αρκετα για τον συγκεκριμενο βελτιωτη δεν εχω ακουσει κατι...ουτε θετικο ουτε αρνητικο !
Επειδη ομως αν προβω στην αγορα της συγκεκριμενης κονσερβας (και ειμαι και καχυποπτος απ'τη φυση μου )θα κοστισει
κατι παραπανω απο τεσσερα κατοσταρικα (400ε) θα ηθελα να ειμαι σιγουρος για την αγορα που θα κανω και οτι δεν
θα πιαστω κοροιδο ! -
Η revo είναι σίγουρα μια εταιρεία με πολλά χρόνια στο χώρο και καταξιωμένη απ' όσο ξέρω.
Για τον συγκεκριμένο βελτιωτή δε γνωρίζω τίποτα, μιας και είμαστε σε αντιδιαμετρικά σημεία της χώρας. Περισσότερα ίσως μπορούν να σου πουν οι 'βελτιωμένοι' κάτοχοι VAG... -
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Κάνε δυναμομετρηση πριν και μετά για να δεις τι πήρε. Βασικά να δεις και τις καμπύλες ιπποδύναμης και ροπής (πιο βασική για μένα). Το να πήρε άλογα δεν λέει τίποτε αν ψάχνεις να τα βρεις.Εννοείται σημαντικό είναι να γίνει dyno πριν και μετά στο ίδιο δυναμόμετρο (όχι σε αυτό του βελτιωτή αλλά σε ανεξάρτητο) χωρίς κανείς -εκτός από σένα- να ξέρει τίποτα...[emoji6]
Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε μείζονα παρέμβαση βελτιωσης. Διαλέγεις ένα ανεξάρτητο δυναμόμετρο και συγκρίνεις διαφορές στις καμπύλες (όχι μόνο στα νούμερα).Απλά η ερώτηση ήταν ήταν για την εξασφάλιση της γνησιότητας κάποιου προγράμματος γνωστού βελτιωτικού οίκου, οπότε απάντησα ανάλογα [emoji41]
-
Είναι πολύ απλό, την ώρα του προγραμματισμού θα καθίσεις στη θέση του συνοδηγού και θα δεις στο laptop αν έχει φορτώσει το πρόγραμμα της revo .
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Είναι πολύ απλό, την ώρα του προγραμματισμού θα καθίσεις στη θέση του συνοδηγού και θα δεις στο laptop αν έχει φορτώσει το πρόγραμμα της revo .Φιλε μου ευχαριστω για την πληροφορια !
Tdi ειναι και μενα ο κινητηρας ! με 105 ps
-
Θα πάθεις μεγάλη πλάκα μετά το πρόγραμμα !
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Θα πάθεις μεγάλη πλάκα μετά το πρόγραμμα !Αν θες να μοιραστεις την εμπειρια σου...μαζι μας...θα ηθελα να ακουσω ¨: ποσο καιρο το ΄΄φορας΄΄ θετικα
αρνητικα..επιδοσεις..καταναλωση ! -
Η εφ'ορου ζωης εγγυηση αφορα τον κινητηρα η το προγραμμα;Σου δινει εγγυησηοτι δεν θα παθει τιποτα ο κινητηρας σου απο την χρηση του προγραμματος δηλαδη,η οτι το προγραμμα του δεν θα παθει τιποτα;
-
To πρόγραμμα...
-
Η revo βάζει κονσέρβες αλλά το δοκιμάζει το αμάξι έπειτα και παρεμβαίνει αν χρειαστεί κάτι. Σε μαμά μοτέρ χωρίς καμια μηχανική τροποποίηση γιατι να παλεύει με custom ? Βάζει δοκιμασμενες λύσεις που ηδη έχει δουλέψει στο δυναμομτερο και στο δρόμο. Το βρίσκω λογικό τεχνικά.
Με to tdi μοτέρ παιζει να δεις όντως μεγάλη διάφορα. Περιμένουμε εντυπώσεις όταν το βάλεις.
Κάνε δυναμόμετρήσεις φυσικά και σε άλλο δυναμομετρο πριν και μετα. Κατα προτίμηση στον φωτεινελη στο Πειραιά, έχει καλό δυναμομετρο.Όσο αφορά την εγγύηση παιδιά, πάρτε το με τη λογικη. Δεν χρειαζεται πολύ ανάλυση.
Εγγύηση κινητήρα αμα συμβεί η στραβη δεν μπορεί να αναλάβει. Διότι απλα δεν γινεται διάγνωση εαν φταιει το πρόγραμμα ή εαν προϋπήρχε κάποια εργοστασιακή αστοχία στο μοτέρ.
Δηλαδή τα tsi που είχαν θέματα κατασκευαστικά, οι πελάτες της κάθε revo ζηταγαν εγγύηση απο τον βελτιωτη για κάθε βλάβη?Εξάλλου ο βελτιωτης λεει οτι το πρόγραμμα δεν είναι ανιχνεύσιμο για προστασία του r&d τμηματος της.
Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καταρχήν τις περισσότερες φορές για να μπει το πρόγραμμα πρέπει να συνδεθεί ο τοπικός dealer με τα κεντρικά της βελτιωτικής εταιρείας, και επίσης συνήθως το flasher διαβάζει το VIN του οχήματος και 'κλειδώνει' πάνω του. Άρα αναγκαία προϋπόθεση για να μπει το remap είναι να το γνωρίζει ο βελτιωτικός οίκος. Άρα ένα το κρατούμενο.
Επίσης συνήθως μαζί με το remap λαμβάνεις και κάποιο χαρτί ('πιστοποιητικό') ορθής εγκατάστασης, το οποίο επίσης συνήθως συνοδεύεται και από dyno, για να δεις το πριν και το μετά. Αυτό το πιστοποιητικό έχει κάποια αναγνωριστικά του βελτιωτή, κάποιο serial, κάποιο bar code, ίσως κάποιο ολόγραμμα, άρα και εδώ έχουμε αποδεικτικό προέλευσης (και το γνωρίζει και η εταιρεία).
Τέλος, μπορείς όντως να ζητήσεις να δεις το πρόγραμμα, το flasher ή να σου δώσουν κάποια 'απόδειξη' ότι το πρόγραμμα είναι όντως της Revo, που συνήθως είναι η εγγύηση που δίνει ένας σωστός βελτιωτής για την ορθή λειτουργία του προγράμματός του.
-
Ο χρήστης manos0013 έγραψε:
Θα πάθεις μεγάλη πλάκα μετά το πρόγραμμα !
Αν θες να μοιραστεις την εμπειρια σου...μαζι μας...θα ηθελα να ακουσω ¨: ποσο καιρο το ΄΄φορας΄΄ θετικα
αρνητικα..επιδοσεις..καταναλωση !Εμένα το βασικό μου πρόβλημα ήταν πως ήταν ψόφιο κάτω από τις 1500στρ το οποίο δυσκόλευε αρκετά τη κίνηση μέσα στη πόλη. Πλέον δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, στρίβεις και με 3η στο κιβώτιο χωρίς πρόβλημα. Πάνω από τις 3.000 στροφές είναι αλλού το αυτοκίνητο! (και οι από πίσω)
Βελτιωση (tuning)κινητηρα- Απορια !!