-
Για ταρζανιές με πολύ σκληρό πλαϊνό πάντως ακόμα καλύτερα είναι τα σπορ Bridgestone S001.
-
vilam έγραψε:
Τα CF2 όντως από άποψη τιμής συμφέρουν, αλλά εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο η ασφάλεια. Αν βέβαια συνδυάζονται και τα δύο, σίγουρα καλύτερο για μένα.Προφανώς δεν γνωρίζεις τα προϊόντα της για να το λες αυτό!
Είναι vfm και παραπάνω τα toyo γενικότερα ,βάλε στα συν το Japan made και η ασφάλεια σου είναι δεδομένη.Η αλήθεια είναι ότι δεν τα γνωρίζω.. αλλά με τα όσα μου έχετε αναφέρει μέχρι τώρα, κλείνω προς τα toyo
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
...Εκτός από τα ίδια, τα falken και τα bridgestone Τ001 EVO, κάποια άλλη πρόταση.
Αν καταλήξεις στα Falken ZE914 δες στα 260€ αν συμφέρει οικονομικά.
-
Μη μαλώνετε ρε παιδιά, είναι εντελώς άσχημο, τη στιγμή που δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.
Στο θέμα μας, έχω τα toyo proxes cf2, έχουν 50,000 χλμ επάνω, έχουν αρκετό πέλμα ακόμη(περίπου στη μέση βρίσκεται, χοντρικά), και κρατούν καλά στο δρόμο. Στη βροχή κρατούν αρκετά καλά θα έλεγα, δεν έχω παράπονο αλλά δεν τρέχω και ποτέ στη βροχή, και στο στεγνό ουδέν πρόβλημα. Μόνο στις απότομες επιταχύνσεις (ταρζανιά- πρώτη και τέρμα γκάζι) εκεί γλυστράνε αρκετά.
Καλά τα toyo, ιδιαίτερα για Ελλάδα, με τις γενικότερα υψηλές θερμοκρασίες (προς το σκληρό η γόμα του).
Δεν έχουν αποκλειστεί τα toyo, απλά έχω διαβάσει για μαλακότερο πλαϊνό από τα αναφερθέντα και στο ναρκοπέδιο φοβάμαι.
Μαλακότερο σε σχέση με τα 914 που είναι πιο σπορ κατασκευή.......μαλακά δεν είναι σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό.
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Καλη σου μερα και καλα να περνας....Ευχαριστώ και σου εύχομαι το ιδιο
-
Καλημέρα σε όλους. Ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών σε punto t-jet. Διάσταση 205/45/17. Καλοβλεπω 3 περιπτώσεις. Fulda sportcontrol 2, hankook ventus prime 3 και nexen n'fera su1. Υπάρχει κάποιος που έχει δοκιμάσει τα εν λόγω λάστιχα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Τελικά, αν και καθυστερημένα ( την είχαμε την ψιλοστουκα μας την Παρασκευή, με αστείες ζημιές ευτυχώς), μπήκαν το πρωί τα falken. Εκανα ήδη τα πρωτα 30 χλμ και μέχρι το βράδυ θα γινουν 130. Θα επανέλθω για πρώτες εντυπώσεις και σε καμια βδομάδα για περισσότερα.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Τελικά, αν και καθυστερημένα ( την είχαμε την ψιλοστουκα μας την Παρασκευή, με αστείες ζημιές ευτυχώς), μπήκαν το πρωί τα falken. Εκανα ήδη τα πρωτα 30 χλμ και μέχρι το βράδυ θα γινουν 130. Θα επανέλθω για πρώτες εντυπώσεις και σε καμια βδομάδα για περισσότερα.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Τόσο χάλια ήταν τα προηγούμενα και στο παρά 5 έγινε η στραβή;;;;κρίμα....
Καλοταξιδα καλή επιλογή.......τα 914 να υποθέσω. -
Ναι τα 914.
Έφαγαν ένα λάκκο στον Πειραιά την Παρασκευή το πρωί και άρπαξε λινά. Δεν πέταξε κατευθείαν καρουμπαλο και δεν το πήρα πρέφα.
Μετά ανεβαίνοντας την Πειραιώς που έγινε η στραβή είδα και το καρούμπαλο.
Τεσπα ήδη χτες δυο φορές και σήμερα μια τα falken με έσωσαν.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ναι τα 914.
Έφαγαν ένα λάκκο στον Πειραιά την Παρασκευή το πρωί και άρπαξε λινά. Δεν πέταξε κατευθείαν καρουμπαλο και δεν το πήρα πρέφα.
Μετά ανεβαίνοντας την Πειραιώς που έγινε η στραβή είδα και το καρούμπαλο.
Τεσπα ήδη χτες δυο φορές και σήμερα μια τα falken με έσωσαν.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Πως σου φαίνεται η αίσθηση στο τιμόνι από τα σκληρά πλαϊνά;;;
-
panouskos είχα γράψει ποιο πριν σχετικά με το ψάξιμο που είχα κάνει αλλά για 15'' ζάντα ,.. μπορεί η ποιοτητα ελαστικού ανά μάρκα να αλλάζει με την διάσταση
''Χτες τοποθετήθηκαν τελικά τα continetal premium contact 5 195/50/15 ( V) ταχύτητα σε mitsubishi colt 1.3 κατασκευή πορτογαλιας 32 εβδομάδα με tread wear 280 rating A , E
η V ταχύτητα επιλέχθηκε λόγω προφίλ ελαστικού ( 50) ήταν να βάλω τα bridgestone t001 evo (κατασκευή γαλλια ) άλλα στην διάσταση μου έχει μόνο 3 αυλακώσεις όπως το παλιό too1 (όμοια χάραξη ) ενώ ακόμα και η ποιο μικρή διάσταση 185 είχε 4 αυλάκια θεώρησα οτι στο συγκεκριμένο προφίλ κρατήσανε το ίδιο καλούπι με τα παλιά και έκανα πίσω (να ενημερώσω ότι τα πλαϊνά είναι ένα κλικ ποιο σκληρά απο continetal καμιά σχέση με τα παλιά bridgestone και πουθενα στο ελαστικό δεν αναγραφουν την λεξη evo , ξεχωριζει απο τα 4 αυλακια , οπως και το νεο michelin energy saver + 4 αυλακια )
goodyear- dunlop φτιάχνονται τουρκιά και τα rating απο Α , C εγιναν B , E
επίσης τα hankook ventus prime 195/50/15 (V) κατασκευής Ουγγαρίας (καινούργια παραλαβή 43 εβδομάδα ούτε μήνα ) έχουν ακόμα ποιο μαλακά πλαϊνά και από τα continetal , έχουν όμως προστασία ζάντας αλλά σε review adac σε 15'' ζάντα ήρθαν σε χαμηλή θέση κατάταξής (14) ενω σε 16'' ζαντα ηταν στα πρωτα 3 ελαστικα
falken 914 αρκετά σκληρά πλαϊνά
ετσι οπως τα επιασα τα λαστιχα παντα σε 195/50/15 V ταχυτητα απο πλαινα
απο τα ποιο μαλακα στα ποιο σκληρα σε πλαινα ελαστικα
1)hankook ventus prime
2)continetal pc 5
3)bridgestone too1 evo!!!
4)dunlop-goodyear
5)pirelli
6)falken
ελαφρώς μπακαλιστικος τρόπος αλλά υπήρχε διαφορά -
ξέχασα το τελευταίο το michelin pilot sport 3 195/50/15 V
αυτό θα έπρεπε να πάει πάνω από τα hankook και το απέρριψα με την πρώτη ο λόγος ηταν γιατι το πλαινο του ηταν τοσο μαλακο ...σαν λαστιχο ποδηλατου σε τετοιο σημειο που αρχισα να φανταζομαι μπας και ηταν μαιμου κλπ 195/50/15V με το GRNX λογοτυπο με Α και F ταμπελακι προσοχη μπορει να εχει αλλαξει γιατι μεσα στο site της αντιπροσωπειας δινει πλέον Α και Ε -
Σ'ευχαριστω για τις εμπειρίες σου george. Τα μαλακά πλαϊνά είναι αλήθεια ότι με απέτρεψαν απο αρκετά ελαστικά. Τα falken 914 φορούσα στο προηγούμενο μου αυτοκίνητο. Όντως αρκετά σκληρό πλαϊνό και αρκετά καλό λάστιχο. Δεν τα επιλέγω αυτή τη φορά γιατί στη συγκεκριμένη διάσταση που φοραω τώρα, δεν βγαίνει με καλό ταμπελακι. Δεν ξέρω αν είναι κριτήριο το ταμπελακι, αλλά εμένα με αποτρέπει. Έχω καταλήξει στα 3 που ανέφερα, fulda, hankook και nexen λόγω κριτικών απο το εξωτερικό και λόγω ταμπελας. Γι'αυτο ρωταω μήπως τα έχει βάλει κάποιος να μας πει εντυπώσεις.
-
Ο χρήστης PANOUSKOS έγραψε:
Σ'ευχαριστω για τις εμπειρίες σου george. Τα μαλακά πλαϊνά είναι αλήθεια ότι με απέτρεψαν απο αρκετά ελαστικά. Τα falken 914 φορούσα στο προηγούμενο μου αυτοκίνητο. Όντως αρκετά σκληρό πλαϊνό και αρκετά καλό λάστιχο. Δεν τα επιλέγω αυτή τη φορά γιατί στη συγκεκριμένη διάσταση που φοραω τώρα, δεν βγαίνει με καλό ταμπελακι. Δεν ξέρω αν είναι κριτήριο το ταμπελακι, αλλά εμένα με αποτρέπει. Έχω καταλήξει στα 3 που ανέφερα, fulda, hankook και nexen λόγω κριτικών απο το εξωτερικό και λόγω ταμπελας. Γι'αυτο ρωταω μήπως τα έχει βάλει κάποιος να μας πει εντυπώσεις.Το ταμπελακι είναι μούφα!!!!
Ξέρεις πόσα κινέζικα έχουν Α,Β,69db ;;;;;άπειρα...... -
Καλησπέρα σας. Ψάχνω για την περιοχή της Αθήνας βουλκανιζατέρ με φθηνά λάστιχα αυτοκινήτου, κατά προτίμηση Bridgestone 175 60 15.
Ξέρετε κανά μαγαζί να προτείνετε;
Ευχαριστώ πολύ.
-
Πάνω κάτω όλοι τις ίδιες τιμές έχουν. Δες στο skroutz που κυμαίνονται και ρώτα σε λαστιχάδικα της περιοχής σου για διασταύρωση τιμών.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Σ'ευχαριστω για τις εμπειρίες σου george. Τα μαλακά πλαϊνά είναι αλήθεια ότι με απέτρεψαν απο αρκετά ελαστικά. Τα falken 914 φορούσα στο προηγούμενο μου αυτοκίνητο. Όντως αρκετά σκληρό πλαϊνό και αρκετά καλό λάστιχο. Δεν τα επιλέγω αυτή τη φορά γιατί στη συγκεκριμένη διάσταση που φοραω τώρα, δεν βγαίνει με καλό ταμπελακι. Δεν ξέρω αν είναι κριτήριο το ταμπελακι, αλλά εμένα με αποτρέπει. Έχω καταλήξει στα 3 που ανέφερα, fulda, hankook και nexen λόγω κριτικών απο το εξωτερικό και λόγω ταμπελας. Γι'αυτο ρωταω μήπως τα έχει βάλει κάποιος να μας πει εντυπώσεις.
Το ταμπελακι είναι μούφα!!!!
Ξέρεις πόσα κινέζικα έχουν Α,Β,69db ;;;;;άπειρα......Θυμάμαι σε είχα εμπιστευτεί τότε για τα falken που μου είχες πει. Η αλήθεια είναι ότι ήταν αξιοπρεπές λάστιχο. Θα το σκεφτώ. Έχεις δοκιμάσει κάποιο απ'τα 3 που κοιτάζω; Έχεις να προτείνεις κάποιο με σκληρό πλαϊνό απο προσωπική σου εμπειρία;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Πως σου φαίνεται η αίσθηση στο τιμόνι από τα σκληρά πλαϊνά;;;
Σαφώς καλύτερη, αλλά όχι χαοτική διαφορά. Και αυτά που φόραγα σκληρό πλαϊνό είχαν,αλλιώς δεν θα άντεχαν τόσο στα ναρκοπέδια , βεβαία τους έβαζα 34psi και τώρα τα falken έχουν 32psi, θα βάλω 34 και θα σου πω.
Εκεί που είναι πολύ καλύτερα είναι στο κράτημα σε αλλαγές κατεύθυνσης με μπόλικα.
ΗΔΗ έχουν πάνω τους 300+ χλμ.Προτείνονται ανεπιφύλακτα!!!
-
Ο χρήστης PANOUSKOS έγραψε:
Το ταμπελακι είναι μούφα!!!!
Ξέρεις πόσα κινέζικα έχουν Α,Β,69db ;;;;;άπειρα......Θυμάμαι σε είχα εμπιστευτεί τότε για τα falken που μου είχες πει. Η αλήθεια είναι ότι ήταν αξιοπρεπές λάστιχο. Θα το σκεφτώ. Έχεις δοκιμάσει κάποιο απ'τα 3 που κοιτάζω; Έχεις να προτείνεις κάποιο με σκληρό πλαϊνό απο προσωπική σου εμπειρία;
Οχι,δεν έχω δοκιμάσει κάποιο απο αυτά τα 3 που λες,ξέρω όμως οτι dunlop και hankook,έχουν μαλακά πλαινά. .......στη θέση σου θα έβαζα πάλι τα 914,πλέον έχεις και εσυ άποψη για αυτά.
-
Τα KAMA τα έχει δοκιμάσει κανείς;
Τα βρίσκω πολύ φθηνά (120€) για την διάσταση που θέλω 165/70/13.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]