-
Καλησπέρα σε όλους , ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια Mercedes e 200 2007 w211 και θα ήθελα να ξέρω εάν πρόκειτε να πληρώνω τεκμήριο για αυτό το αυτοκίνητο ή φόρο πολυτελείας .
Ευχαριστώ ! -
Καλησπέρα σε όλους , ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια Mercedes e 200 2007 w211 και θα ήθελα να ξέρω εάν πρόκειτε να πληρώνω τεκμήριο για αυτό το αυτοκίνητο ή φόρο πολυτελείας .
Ευχαριστώ ! -
Ευχαριστώ ! -
Τεκμήριο έχουν ΟΛΑ τα αυτοκίνητα. Φόρο πολυτελούς διαβίωσης, έχουν τα αυτοκίνητα >2.000cc για το πρώτα 10 χρόνια από την άδεια κυκλοφορίας.
-
Νομιζω οτι τα αυτοκίνητα ανω της 10ετιας δεν εχουν φορο πολυτελειας.
Τεκμήριο δεν πληρωνει κανεις, απλα καθε αυτοκινητο ως περιουσιακο στοιχειο εχει βαση των κυβικων του και το ετος κυκλοφοριας , καποιο ποσο ως τεκμηριο . Αθροιζοντας ολα τα τεκμηρια απο τα αυτοκινητα μας, τις κατοικιες και το τεκμηριο διαβιωσης μας συγκετρωνεται ενα συνολικο ποσο το οποιο ονομαζεται τεκμαρτο εισοδημα . Δηλαδη για να εχεις στη χρηση ολα αυτα τα στοιχεια, εχεις ενα ελαχιστο εισοδημα. Αυτο το ποσο δεν θα πρεπει να ξεπερναει το συνολικο δηλωθεν πραγματικο εισοδημα μας. Ειδαλως φορολογουμαστε βαση του τεκμαρτου εισοδηματος που ειναι υψηλοτερο και οχι βαση του πραγματικου.
Επισης αν δεν εχει αλλαξει κατι θα πρεπει να δηλωθει η αγορα του αυτοκινητου και στην φορολογικη δηλωση του ετους χρησης που θα γινει η αγορα. Θα πρεπει ομως το ποσο αγορας που θα δηλωσεις να καλυπτεται απο τα εισοδηματα που θα εχεις εκεινη τη χρονια και υπολογισεται επιπροσθετα στα τεκμηρια εκεινης της χρονιας. Επειδη το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα καλυπτεται μπορεις να επικαλεστεις αναλωση κεφαλαιου προηγουμενων ετων για το ποσο αγορας. Δηλαδη αν δηλωνεις εισοδηματα πχ 10.000 και τα τεκμηρια του ετους ειναι πχ 9000 μπορεις το δηλωσεις μονο τα 1000€ για αναλωση κεφαλαιου. Φυσικα για την συγκέντρωση του υπολοπομενου κεφαλαιου για την αναλωση μπορεις να επικαλεστεις οσα προηγουμενα ετη θες δηλαδη να επικαλεστεις ακομη και εισοδηματα πριν απο 5, 10, 15 ... χρονια. Επειδη η φορολογικη δηλωση γινεται ηλεκτρονικα δεν προσκομίζεται και δηλωση αναλωσης κεφαλαιων και απο ποια ετη εγινε οπως γινοταν παλια. Αλλα καλο ειναι να υπολογισεις αν υπαρχουν περιθωρια και για ποια ποσα και ποια ετη επικαλεισαι, σε περιπτωση ελεγχου αλλα και να ξερεις τι γινεται στο θεμα αυτο σε περιπτωση οπου θελεις να προχωρισεις στο μελλον σε καποια αγορα που εμπιπτει στη νομοθεσια των τεκμηριων.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Τεκμήριο έχουν ΟΛΑ τα αυτοκίνητα. Φόρο πολυτελούς διαβίωσης, έχουν τα αυτοκίνητα >2.000cc για το πρώτα 10 χρόνια από την άδεια κυκλοφορίας.Για την ακριβεια, ανω το 1928κεκ.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Για την ακριβεια, ανω το 1928κεκ.Πολύ σωστά!
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας , με καλύψατε πλήρως !!!
Ερώτηση περι τεκμηρίων