-
Παιδιά καλησπερα πήρα ενα αυτοκινητο πινακιδομενο απο μαγαζί (εταιρία πώλησης μεταχειρισμένων) Αθήνα η τιμη του η τελική ήταν στα 2700 έβαλα σε κατάθεση σε προσωπικό του λογαριασμό 2000 κ τα 700 στο χέρι μετρητά όταν ήρθε η άδεια κυκλοφορίας στο όνομα μου του ζήτησα την απόδειξη ώστε η αγορά να υπάρχει κ για την δήλωση μου του χρόνου ο κύριος εκεί μου είπε πως το μόνο που μπορεί να δώσει ειναι μια υπεύθυνη δηλώση του προηγούμενου κατόχου που να λέει πως το αυτοκινητο πουλήθηκε στο ποσο των 500 ευρώ και βέβαια έχω την απόδειξη των 2000 ευρώ που κατέθεσα στην τράπεζα για τον εν λόγο .....κύριο την ίδια μέρα που έγινε η μεταβιβαση στο όνομα μου .Αυτο που κατάλαβα εκ των υστέρων βέβαια ειναι οτι κάποιος είχε παει στο μαγαζί
του άφησε το αυτοκινητο γιατι θα πήρε κάποιο αλλο φυσικά κ αυτός δεν παρέδωσε πινακίδες με σκοπό να το πουλήσει εγκαίρως να πω να βγάλει τα χρήματα του μαύρα να πω δεν ήξερες δεν ρώταγες λέει μια παροιμία !!! Όντως γελάστηκα !! Το μόνο σίγουρο ειναι πως ούτε ο πρώην κάτοχος πιστεύω δεν πρεπει να γνωρίζει κατι τέτοιο κ δεν ξέρω τι θα δηλώσει στην εφορία εγώ στο προηγούμενο αυτοκινητο που είχα και το πούλησα στα 2500 εύρο μετα την μεταβιβαση πήγαμε στα ΚΕΠ και κάναμε υπεύθυνη δήλωση αγοραστής με πωλητή επικυρωμένη παντα Η δίκη του δήλωση που μου έδωσε δεν ειναι καν επικυρωμένη κ φυσικά δεν εχει τα στοιχεία του αλλα τα στοιχεία του προηγούμενου κατόχου όταν του είπα οτι αυτήν δεν ειναι καν επικυρωμένη ειπε οτι μέχρι 500 ευρώ δεν χρειάζετε επικύρωση Γιατι τόσο κοροϊδία ρε παιδιά ;
Εγώ τώρα τι θα δηλώσω στην εφορία;
Να κανω καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη; -
Παιδιά καλησπερα πήρα ενα αυτοκινητο πινακιδομενο απο μαγαζί (εταιρία πώλησης μεταχειρισμένων) Αθήνα η τιμη του η τελική ήταν στα 2700 έβαλα σε κατάθεση σε προσωπικό του λογαριασμό 2000 κ τα 700 στο χέρι μετρητά όταν ήρθε η άδεια κυκλοφορίας στο όνομα μου του ζήτησα την απόδειξη ώστε η αγορά να υπάρχει κ για την δήλωση μου του χρόνου ο κύριος εκεί μου είπε πως το μόνο που μπορεί να δώσει ειναι μια υπεύθυνη δηλώση του προηγούμενου κατόχου που να λέει πως το αυτοκινητο πουλήθηκε στο ποσο των 500 ευρώ και βέβαια έχω την απόδειξη των 2000 ευρώ που κατέθεσα στην τράπεζα για τον εν λόγο .....κύριο την ίδια μέρα που έγινε η μεταβιβαση στο όνομα μου .Αυτο που κατάλαβα εκ των υστέρων βέβαια ειναι οτι κάποιος είχε παει στο μαγαζί
του άφησε το αυτοκινητο γιατι θα πήρε κάποιο αλλο φυσικά κ αυτός δεν παρέδωσε πινακίδες με σκοπό να το πουλήσει εγκαίρως να πω να βγάλει τα χρήματα του μαύρα να πω δεν ήξερες δεν ρώταγες λέει μια παροιμία !!! Όντως γελάστηκα !! Το μόνο σίγουρο ειναι πως ούτε ο πρώην κάτοχος πιστεύω δεν πρεπει να γνωρίζει κατι τέτοιο κ δεν ξέρω τι θα δηλώσει στην εφορία εγώ στο προηγούμενο αυτοκινητο που είχα και το πούλησα στα 2500 εύρο μετα την μεταβιβαση πήγαμε στα ΚΕΠ και κάναμε υπεύθυνη δήλωση αγοραστής με πωλητή επικυρωμένη παντα Η δίκη του δήλωση που μου έδωσε δεν ειναι καν επικυρωμένη κ φυσικά δεν εχει τα στοιχεία του αλλα τα στοιχεία του προηγούμενου κατόχου όταν του είπα οτι αυτήν δεν ειναι καν επικυρωμένη ειπε οτι μέχρι 500 ευρώ δεν χρειάζετε επικύρωση Γιατι τόσο κοροϊδία ρε παιδιά ;
α) αν το αυτοκινητο ηταν ιδιοκτησιας του προηγουμενη ιδιωτη ιδιοκτητη, τοτε τι αποδειξη (λιανικης πωλησης?) να σου δωσει και ποιος?
β) για την εφορια, δεν χρειαζεσαι καποια αποδειξη αλλα μια δηλωση και των δυο οτι το ιχ υπ΄αριθμον ταδε πουληθηκε απο τον ταδε στον δεινα για λεφτα τοσα. Προφανως πρεπει να συμφωνειτε στο ποσο.
γ) Η δηλωση με λιγοτερο ποσο, συμφερει εσενα γιατι ετσι δειχνεις οτι 'καταναλωσες' λιγοτερο απο τα δηλωμενα στην εφορια εισοδηματα σου. Δηλαδη σου τρωει λιγοτερο απο το ποθεν εσχες σου. Η δηλωση μικροτερου ποσου για την συνδιαλαγη, ειναι προβλημα για αυτον που σου το πουλησε γιατι αντιστοιχα κ αυτος δεν μπορει να δειξει οτι εβαλε στη τσεπη του τα 2700, που ετσι κ αλλιως ειναι αφορολογητα.
δ) εγω ξερω οτι αρκει μια υπευθυνη δηλωση, χωρις επικυρωση, ανεξαρτητως ποσου. Και προφανως, αν ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου μεχρι να μεταβιβαστει στα χερια σου ηταν ο Ιδιωτης Μητσουλας, τοτε αυτου τα στοιχεια θα εχει γιατι αυτος σου το πουλησε.
-
Πρακτικά αρκεί να δηλώσετε και οι δυο το ίδιο! Το αποδεικτικό της τράπεζας επαρκεί σαν δικαιολογητικό
-
Αν είχε να κάνει με ιδιώτη θα ήταν μονάχα στο μαγαζί να το βλέπει ο κόσμος κ όλη η διαπραγμάτευση θα γινόταν εγώ κ αυτος εδώ είχε να κάνει ο μαγαζάτορας μάντρας αυτοκινήτων πήρε τα 2700 δίχως να δώσει τιμολόγιο η απόδειξη όπως υποχρεούτε καθε σωστός επαγγελματίας
Προσοχή ενημέρωση κανω να μην την πατήσει κάποιος άλλος -
Για να κόψει απόδειξη πρέπει να είναι στο όνομά του. Άρα να κάνει μεταβίβαση πρώτα σε αυτόν και μετά σε εσένα.
Αν το έχει αφήσει ο άλλος για πούλημα δεν το κάνει. Βάλε ότι για να γίνει μεταβίβαση πρέπει να έχει και ασφάλεια.
Και τέλη. Και πινακίδα, που μπορεί να έχει καταθέσει ο ιδιοκτήτης. Όλα αυτά είναι χρήματα που γλιτώνει.
Δεν λέω ότι δεν γίνεται, αλλά δεν μου κάνει εντύπωση ότι πολλοί δεν το κάνουν.
Όσων αφορά το ποσό που σου έκοψε, κερδίζεις γιατί δεν αναλώνεις εισόδημα από προηγούμενα έτη. Δεν χάνεις κάτι, αλλά ας απαντήσει και κάποιος σχετικός. -
Ο χρήστης blomberg έγραψε:
Αν είχε να κάνει με ιδιώτη θα ήταν μονάχα στο μαγαζί να το βλέπει ο κόσμος κ όλη η διαπραγμάτευση θα γινόταν εγώ κ αυτος εδώ είχε να κάνει ο μαγαζάτορας μάντρας αυτοκινήτων πήρε τα 2700 δίχως να δώσει τιμολόγιο η απόδειξη όπως υποχρεούτε καθε σωστός επαγγελματίας
Προσοχή ενημέρωση κανω να μην την πατήσει κάποιος άλλοςξαναλεω:
αν ο ιδιοκτητης του οχηματος, συμφωνα με την αδεια του, ηταν ο ιδιωτης Ταδε Ταδοπουλος, τοτε οπου και να ηταν το αμαξι και οποιος και αν εκανε τη συμφωνια μαζι σου και πηρε τα λεφτα, ο Ταδε Ταδοπουλος στο πουλησε και αρα δεν θα μπορουσε να σου κοψει καμμια αποδειξη ο μαντρας. Δεν τιθεται δηλαδη θεμα 'επρεπε-δεν επρεπε' και 'τα πηρε μαυρα ή ασπρα', αλλα οτι κυριολεκτικα δεν μπορουσε να σου κοψει αποδειξη/τιμολογιο γιατι δεν σου πουλησε ο μαντρας, εμπορευμα ιδιοκτησιας του.
Αν μετα ο Ταδε Ταδοπουλος εδωσε 1-5-100-2700ευρω μιζα στο μαντρα για τη διαμεσολαβηση του, αυτο ειναι δικο τους θεμα. Εσυ υποτιθεται οτι τα εδωσες στον Ταδε Ταδοπουλο για μια ιδιωτικη αγοραπωλησια ενος οχηματος, και εφ'οσον εκεινος ηταν ο προηγουμενος ιδιοκτητης που σου το μεταβιβαζει, μονο ετσι θα μπορουσε να γινει.
-
Ιδιώτης με ιδιώτη χρειαζετε υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη αν θελουμε να ειναι έγκυρη Όσο αφορά την πώληση του μάντρα δεν στο διευκρινίζει κανείς όταν πας να κανείς μια αγορά οτι το αυτοκινητο ειναι ιδιώτη κ εγώ απλός κανω τον μεσάζων !!
-
για την επικυρωμενη, διατηρω μια επιφυλαξη γιατι ο λογιστης μου μου εχει ρητα πει οτι δεν χρειαζεται να ειναι, αρκει να συμφωνουμε και οι δυο στο ποσο φυσικα. Για την ακριβεια, επειδη δεν το καναμε το Γεναρη του 2016, και για να μη ψαχνομαστε τωρα εγω με τον αγοραστη, συμφωνησαμε να γραψουμε ο καθενας την υπεθυνη δηλωση του αλλου (που υποτιθεται οτι μετα ανταλλαξαμε και πηρα εγω στα χερια μου εκεινου) , χωρις κανενα προβλημα.
-
δεν χρειάζεται επικύρωση της υπεύθυνης δήλωσης. Συμφωνία στα πόσα χρειάζεται (αγόρασα από...-πουλησα σε...) και τα ΑΦΜ.
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αγορά χωρις (απόδειξη τιμολόγιο)