-
δε θυμαμαι τη μαρκα που εχω τωρα αλλα μου τα προτεινε ο μηχανικος γιατι σε ενα αλλο σταματησε το πολυ το καψιμο! liqui moli το προηγουμενο και πιο παλια castrol ! το λιγο καψιμο περιπου 800 ml στα 5000
-
Καθε ποτε αλλαζεις τα λαδια?
Εχεις βαλει υγραεριο μηπως?Μπορεις να δοκιμασεις και τα λαδια του Lidl, τα οποια ειναι φθηνα και καλα
Εχουν δει μειωση στην καταναλωση λιπαντικου με αυτα
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=lidl
Ψαξε λιγο τις δημοσιευσεις του 21 Quadra που περιγραφει ακριβως τι και πως -
5 6000 αλλαζω εδω και καιρο!η προδιαγραφη που προτεινει το βιβλιο ειναι api sg και μεγαλυτερο
-
Και το Castrol και αυτο του Lidl σε καλυπτουν στις προδιαγραφες, οπως και σχεδον ολα τα επώνυμα λιπαντικα
Αν το ζητουμενο ειναι να μειωθει η καταναλωση λαδιου, ισως πρεπει να πας σε πιο 'χοντρο' λαδι πχ 10-50
Δοκιμασε ενα απο αυτα τα 2 λιπαντικα, για 2-3 αλλαγες τουλαχιστον, και βλεπεις.... -
O μόνος λόγος να βάλει κανείς πιο χοντρό λιπαντικό για να σταματήσει την κατανάλωση είναι αν δεν την παλεύει να κοιτάζει τόσο συχνά και να συμπληρώνει. Καλό στο μοτέρ του σίγουρα δεν κάνει, γιατί το πιο χοντρό λιπαντικό που δεν καίγεται δεν πάει στα ίδια σημεία και δεν λιπαίνει τόσο καλά. Πέραν του ότι το μοτέρ συνήθως δεν είναι σχεδιασμένο να δουλεύει με τόσο χοντρό λιπαντικό.
-
στο βιβλιο λεει και 10 50 ακομα και 20 50 βεβαια για αλλες θερμοκρασιες!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
O μόνος λόγος να βάλει κανείς πιο χοντρό λιπαντικό για να σταματήσει την κατανάλωση είναι αν δεν την παλεύει να κοιτάζει τόσο συχνά και να συμπληρώνει. Καλό στο μοτέρ του σίγουρα δεν κάνει, γιατί το πιο χοντρό λιπαντικό που δεν καίγεται δεν πάει στα ίδια σημεία και δεν λιπαίνει τόσο καλά. Πέραν του ότι το μοτέρ συνήθως δεν είναι σχεδιασμένο να δουλεύει με τόσο χοντρό λιπαντικό.Συμφωνω σε γενικες γραμμες
Πλην ομως το 10-50 που προτεινα ειναι μεσα στα λιπαντικα που γραφει το manual του αυτοκινητου
Συν οτι 10-40 με 10-50 εχουν κοντινη συμπεριφορα στην κρυα εκκινηση του μοτερ (Δεν προτεινα 15-40 ή 15-50)Οπως ειπα και πριν , δοκιμαζει τα 10-40 που ειπαμε, και βλεπει
Εκτος αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο -
μην συγκρινεις θερμοκρασιες κ προδιαγραφες προ 25ετιας, συμφωνα με την εξελιξη(αν κ αργησαν) οσο ψιλοτερο λαδι τοσο το καλυτερο
premium μαρκες αλλα κ μερικες μικροτερες χρησιμοποιουν 0w/16, 0w/20 κ μπουζι ιριδιου -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
μην συγκρινεις θερμοκρασιες κ προδιαγραφες προ 25ετιας, συμφωνα με την εξελιξη(αν κ αργησαν) οσο ψιλοτερο λαδι τοσο το καλυτερο
premium μαρκες αλλα κ μερικες μικροτερες χρησιμοποιουν 0w/16, 0w/20 κ μπουζι ιριδιουΣε εμενα αναφέρεσαι?
Μα το μοτερ αυτο ειναι σχεδιασμενο για τα ιξωδη που λεμε, ασε που δουλευε παντα με 10-40 , συν οτι καιει και λιγο λαδι πλεον
Δεν μπορει να πεσει πλεον σε τοσα χαμηλα ιξωδη -
οχι στο παιδι πιο πανω, απλα του απαντησες νωριτερα
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Δεν μπορει να πεσει πλεον σε τοσα χαμηλα ιξωδη
σιγα μην προτεινω σε κινητηρες που πλησιαζουν το τελος ζωης τους να μπει τετοιο λιπαντικο
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Δεν μπορει να πεσει πλεον σε τοσα χαμηλα ιξωδη
σιγα μην προτεινω σε κινητηρες που πλησιαζουν το τελος ζωης τους να μπει τετοιο λιπαντικο
-
Μπερδέψατε και έμενα!
Εγώ στο Getz του 2004 1.100 κυβικά βάζω τα 10w-40 τις LIDL χωρίς φόβο;
Είναι συνθετικά ή ημισυνθετικά; 10.000 χλμ πάνε; -
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
mission accompliced, εεεεεε?
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
mission accompliced, εεεεεε?
Μου θύμησες το Red alert..
-
Τα 10w-40 είναι ημισυνθετικά. Όσο αφορα τα χλμ τι αναφέρει το book service; Σε τι διαστήματα προτείνει να γίνονται οι αλλαγές λαδιών;. Για τα ημισυνθετικά αλλοι κατασκευαστες αυτοκίνητων προτείνουν 7500 και άλλοι 10.000, πάντως λόγω παλαιότητας δεν θα ηταν κακό να κανεις πιο συχνα αλλαγές εξάλλου τα λάδια του λιντλ είναι φτηνά.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Τα 10w-40 είναι ημισυνθετικά. Όσο αφορα τα χλμ τι αναφέρει το book service; Σε τι διαστήματα προτείνει να γίνονται οι αλλαγές λαδιών;. Για τα ημισυνθετικά αλλοι κατασκευαστες αυτοκίνητων προτείνουν 7500 και άλλοι 10.000, πάντως λόγω παλαιότητας δεν θα ηταν κακό να κανεις πιο συχνα αλλαγές εξάλλου τα λάδια του λιντλ είναι φτηνά.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τώρα έβαζα τα συνθετικά και τα άλλαζα κάθε 10.000, άλλα ενδιάμεσα συμπλήρωνα ~1,5 λίτρο.
Λέω να δοκιμάσω τα λάδια της LIDL και να δω αν θα τα καίει ανάλογα.. -
Για το CASTROL MAGNATEC 5W40 τι γνωμη εχετε;
Τα 4 λιτρα κοστιζουν 25-28 ευρω.Μου καει λαδι και συμπληρωνω μετα απο 6000 χλμ περιπου 600ml. Καιει αρκετα;
-
Φιλέ τι να σου πούμε με μισά δεδομένα; τι μοντελο εχεις τι χρονολογία ποσά χιλιομετρα;
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]