-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Για τις ζωνες που δεν μαζεύουν, κάντε μια αναζήτηση στο Google, πολλοί ψεκάζουν το σημείο πού μαζεύει τη ζώνη με κάποιο λιπαντικό για να γλιστρά καλύτερα, και γενικά σκόνη και βρώμα δημιουργούν τέτοια θεματαΣτο δικό μου τουλάχιστον που ειναι αποστειρωμένο δεν ειναι σιγουρα σκόνη και βρώμα.
Ο μηχανισμός ειναι εξαρχής σκληρός και ακομα και οταν τραβάς να βάλεις τη ζώνη χρειάζεται δύναμη.
Το να το βάλεις λιπαντικά κλπ το μονο που εξασφαλίζεις ειναι λαδιές στα ρούχα σου οταν τη φορέσεις.
Κανονικά η φίλτατη νισσαν θα έπρεπε να αλλάζει το μηχανισμό... -
Όποτε ακούτε πως οι ζώνες ασφαλείας χρειάζονται λίπανση (λόγω σκόνης κλπ)
να σκέφτεστε πως έχετε να κάνετε με κατασκευαστική αβλεψία/αστοχία.Ακόμα και μετά από δεκαετία/-ες σε άλλα αυτοκίνητα
οι ζώνες τυλίγουν δυνατά και ξετυλίγουν άνετα.
Και εκεί υπάρχει σκόνη-βρωμιά.Πόσο μάλλον για καινούριο σχεδόν αυτοκίνητο.
Ο κατασκευαστής δε σχεδίασε σωστά (το μηχανισμό περιτύλιξης, τις γλίστρες κλπ).
Ή έχετε να κάνετα με ελαττωματικά εξαρτήματα.
Στη συνέχεια καταφεύγετε σε ημίμετρα. -
Καλησπέρα σε όλους,
Μια ερώτηση για όσους άλλαξαν τα λάστιχα (μπρος-πίσω)......
Αφήσατε τις ίδιες ζάντες οπως τις είχατε (και αλλάξατε μόνο τα λάστιχα από μπρος-πίσω)? -
Δε χρειάζεται να ξεζαντάρεις τα λάστιχα.
Και οι αισθητήρες ρυθμίζονται -
Πως ρυθμίζεις τους αισθητήρες? Στη νισσαν? Γιατί εμένα μου άλλαξαν το ζαντολάστιχο μπορς πίσω και οι αισθητήρες δείχνουν αναλόγως ζάντας. Δηλαδή ΄τωρα η πίεση του μπροστινού λάστιχου είναι πίσω και versa
-
Ρίξε μια ματιά στο maual του αυτοκινήτου
https://www.nissan-cdn.net/content/dam/Nissan/greece/manuals/qashqai/J11_Qashqai_June_2015_.pdf
Μέσα από το μενού των ρυθμίσεων μπορείς να ορίσεις πόση πρέπει να είναι η πίεση στα μπροστά και πίσω ελαστικά.
-
Καλημερα σας,
Προς ενημερωση των υπολοιπω μιας και μολις εφυγα απο τη νισσαν
Με την αλλαγη των ελαστικων, δεν μπορεις να κανεις κατι απο το μενου του αυτοκινητου.
Παρα το οτι ενω πηγαινα στο συνεργειο διαβασε μετα απο λιγη αποσταση διαβασε πλεον τις σωστες πιεσεις μετα την αλλαγη, οταν εφτασα εκει μιας και ειχα δρομο απεξω, μπηκα ανετος να πω οτι μαλλον δεν χρειαζεται κατι και μου ειπαν οτι χρειαζεται να περιμενω 5-10 λεπτα και οτι δεν αρκει που πηρε τις καινουργιες τιμες, μιας και χρειαζεται να του κανουν αυτοι αρχικοποιηση ελαστικων. Το αναφερω κυριως για οσους το εχουν κανει ηδη και πιστευουν οτι δεν υπαρχει θεμα. Περαστε μια βολτιτσα να εχετε το κεφαλι σας ησυχο. -
Σήμερα διαπίστωσα ότι έχει ξεκουμπώσει το μαύρο πλαστικό φρύδι πάνω από τον πίσω αριστερό τροχό. Παίζει πολύ DIY με αυτό το αμάξι
-
Μήπως σε τράκαραν??
-
Δεν είχαμε σχετικό περιστατικό, ούτε φαίνεται κάτι τέτοιο. Πρόσεξα απλά ότι το πλαστικό εξείχε στην κορυφή του. Το έπιασα για να το δω και πρόσεξα πως τα 2-3 κίτρινα κλιπς που έχει εσωτερικά έχουν ξεκουμπώσει/ σπάσει (δε το έψαξα παραπάνω μέσα στο κρύο). Ελπίζω να μην φύγει όλο καμιά ημέρα στον δρόμο...
ΥΓ. Εκτός και αν μας έδωσαν κανένα κοπανημένο, γιατί θυμάμαι πως από την αρχή ο πίσω προφυλακτήρας δεν εφάρμοζε ακριβώς από την πλευρά του συνοδηγού (πέταγε ένα 'δόντι' στο σημείο που ενώνεται με το υπόλοιπο αμάξωμα).
-
http://www.drive.gr/news/nea-montela/er ... an-qashqai
Τα έλεγα εγώ!Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οσο ανεβαινουν τα χιλιομετρα ολο και κατι νεο θα μας βγαζει...δλδ μετα τα 50κ-60κ(ή πολλα λεω;) θα ψαχνουμε που πηγαν διαφορα εξαρτηματα;
Οσο για το DIY μια εβδομαδα αφου το παρελαβα ειχε ξεκουμπωσει η πισω ΑΡ μονωση στον θολο....ξαπλωσα και το φιξαρα -
Ποιότητα κατασκευής στο Σάντερλαντ, όχι αστεία.
-
Το επόμενο θα το δίνουν στο κουτί του, στυλ ΙΚΕΑ, και θα το συναρμολογείς μόνος σου! Παίζει και να πετύχεις καλύτερη συναρμογή έτσι
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το επόμενο θα το δίνουν στο κουτί του, στυλ ΙΚΕΑ, και θα το συναρμολογείς μόνος σου! Παίζει και να πετύχεις καλύτερη συναρμογή έτσιΘεουλης
-
Σήμερα μείναμε και από μπαταρία!
Τάση σύμφωνα με το Torque στα 10V αντί για 14V κανονικά και φυσικά δεν έπαιρνε μπροστά.
Από την αντιπροσωπεία μου είπαν να το βάλω μπροστά με την βοήθεια άλλου (και με χοντρά καλώδια, γιατί τα 'απλά' καλώδια για βενζινοκίνητα δεν κάνουν), να τους το πάω και να το αφήσω για να το ελέγξουν. Ζήσε Μάι μου δηλαδή...Αν τυχόν έχει ξεκινήσει να σας βγάζει σφάλμα SS (σε εμάς είχε βγάλει αρχικά το καλοκαίρι και πλέον με τα κρύα έβγαζε κάθε ημέρα), ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ από την αντιπροσωπεία να σας αλλάξουν την μπαταρία. Συνήθως θα σας την μετρήσουν, θα σας δώσουν ένα χαρτί σαν απόδειξη που θα λέει ότι η μπαταρία είναι ΟΚ και θα σας στείλουν στο καλό.
Μεγάλη απατεωνιά, γιατί ενώ γνωρίζουν ότι υπάρχει θέμα με τις συγκεκριμένες μπαταρίες, δε προχωρούν είτε σε ανάκληση, είτε έστω σε αντικατάσταση μόλις ξεκινήσουν τα πρώτα προβλήματα.
Τελικά πήγα στον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς να μου την αλλάξει και η αντιπροσωπεία να πα να...
Bravo Nissan!!!
-
Έχει μαλιασει η γλώσσα μας στα ειδικά φορα να λέμε για το θέμα αυτό αλλά αντί για ανάκληση πρέπει να υπάρξει ταλαιπωρία!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το επόμενο θα το δίνουν στο κουτί του, στυλ ΙΚΕΑ, και θα το συναρμολογείς μόνος σου! Παίζει και να πετύχεις καλύτερη συναρμογή έτσιΚαλο!!!
Με ολα αυτα που γραφεται παντως ρε παιδια για τα προβληματα συναρμογης και τριγμων του αυτοκινητου, θυμαμαι ποσα post πισω οτι τα εγραφε και ο iceman7, και τον ειχαμε παρει με τις πετρες. Σαν να εχουν καποια βαση αυτα που ελεγε..
-
Τα παράπονα όλων έχουν βάση.
Και σίγουρα αστοχιες σε ένα καινούριο αυτοκίνητο στενοχωρουν, ταλαιπωρουν, εκνευρίζουν κλπ.
Γι' αυτό φυσικά υπάρχει το παρόν θέμα εδώ όπως και τα πιο ειδικά Q.G.C. Nissan Crossover Greek Club και το Qashqai J11 Greek Forum. -
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Με ολα αυτα που γραφεται παντως ρε παιδια για τα προβληματα συναρμογης και τριγμων του αυτοκινητου, θυμαμαι ποσα post πισω οτι τα εγραφε και ο iceman7, και τον ειχαμε παρει με τις πετρες. Σαν να εχουν καποια βαση αυτα που ελεγε..
Και να ήταν μόνο εδώ;
Δεν πειράζει βέβαια, αρκεί τουλάχιστον να ενημερώνεται ο κόσμος, να μπαίνει και στα ειδικά φόρα, να διαβάζει και να επιλέγει συνειδητά.Πέρα από τα θέματα ποιότητας κάποιον υλικών και της κάπως 'χαλαρης' συναρμογης που ειδικά το πρώτο μόνο από facelift και μετά έχεις ελπίδες να φτιάξει, τα άλλα και ειδικά κατι χαζό θέματα όπως αυτό με την μπαταρία ειναι πραγματικά περίεργο που δεν διορθώνονται εγκαίρως και αμεσα κατά το pdi ή με κάποια οδηγία ή ανάκληση και απλά ταλαιπωρούν κόσμο.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]