Φίλε Spartan διάβασα πάλι προσεκτικά τι έγραψε ο dpolal και ομολογώ ότι δεν κατάλαβα που βρίσκεται η μομφή σου.
Όντως, τα προβολάκια ομίχλης πρέπει να χτυπάνε κοντά στο αυτοκίνητο όπως λες κι εσύ.
Όντως όπως δέχεσαι κι εσύ ο ρόλος τους δεν είναι να 'διαπερνούν' την ομίχλη αλλά να 'δείχνουν' τα όρια του δρόμου.
Γράφεις:
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Eμένα τα παραπάνω μου φαίνονται απόλυτα λογικά.Οταν λοιπόν μιλάμε για 'προβολείς ομίχλης' μιλάμε για φωτιστικά σώματα που πληρούν τις παραπάνω ακριβώς προυποθέσεις.
Λογικό και όμορφο. Παρακάτω μου το χαλάς και διαφωνούμε:
Επομένως, πώς είναι δυνατόν φώτα που 'χτυπούν' 5 και 8 αν θέλετε μέτρα εμπρός και μάλιστα κάτω, να ενοχλούν διερχόμενα ή προπορευόμενα οχήματα ??????
Είναι δυνατόν φίλε μου Spartan διότι όπως ξαναέγραψα και σε προηγούμενες σελίδες, οποιαδήποτε φωτεινή πηγή βρίσκεται στο οπτικό μας πεδίο, 'τραβάει' το μάτι και 'σκοτεινιάζει' ακόμα περισσότερο τον ήδη σκοτεινό λόγω νύχτας ορίζοντα. Δυστυχώς το παραπάνω ισχύει και δεν είναι προσωπική μου άποψη.
Ξεκαθαρίζω: Σε κατάσταση ομίχλης σαφώς και τα ανάβουμε. Είναι ιδιαίτερες συνθήκες, δύσκολες χωρίς αυτά.
Σε φιδίσιο δρόμο με στροφές ασφαλώς και μπορούμε να τα ανάψουμε κλείνοντάς τα όταν διασταυρωνόμαστε ή ακολουθούμε κάποιον.
Σε δυνατή βροχή τα ανάβουμε και τα κρατάμε.
Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι, συγχώρεσέ με αν όντως ξεχνάω αλλά σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ενοχλούν και δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάμε αναμμένα!!!
ΟΚ αν είναι μέρα δεν ενοχλούν...
Στο κάτω κάτω, κι εσύ τους ονομάζεις 'προβολείς ομίχλης' επομένως ετοιμολογικά δεν έχουμε διαφωνία μιας και τους ανάβουμε όταν έχει ομίχλη... Τι μας νοιάζει αν ενοχλούν όταν δεν έχει ομίχλη; Έτσι κι αλλιώς δεν τους ανάβουμε τότε...
Δεν ερχόμαστε σε αντιπαράθεση έτσι; Απόψεις ανταλλάσουμε και ζητώ συγγνώμη αν φαίνομαι εριστικός.