-
Καλησπέρα σε όλους.Παιδιά ειμαι νεος στη παρεα κ ελπιζω στη βοηθεια σας.πριν λιγο καιρο αγορασαμε στην οικογενεια ενα opel corsa c και τωρα τελευταια ακουγόταν πολυ εντονος θόρυβος στο δισκο πλατο και επειδη ειχε και αρκετα χιλ. το αμαξι (180.000) πηγα συνεργειο.μετα απο υπόδειξη του μαστορα αποφασησαμε να κανουμε μετατροπη του μεταβλητου βολαν κ δισκο πλατο με το σετ της valeo σε σταθερό ωστε να μην εχουμε θεμα συντομα.αφου καναμε την αλλαγή κ φτασαμε στη δοκιμη,το αμαξι σταματησε να κανει το θόρυβο που εκανε κ ακουγεται να δουλευει κανονικα.με το που δοκιμασαμε τον συμπλεκτη διαπίστωσε οτι οταν αφηνεις τ πεντάλ στη μεση της διδρομης ακουγεται ενας θορυβος(σα να τρεμει χαλασμενο ρουλεμαν η κατι τετοιο).επισης μετα απο λιγη ωρα κ στ ρελαντι τ αυτοκινητου παει να τ κανει κ ξανασταματαει ή αν τον κανει συνεχόμενα,οταν ανεβαζεις στροφες σταματαει εντελος.μηπως ξερει κάποιος κατι επι του θέματος?ο μαστορας υποστηρίζει οτι μπορει να ειχε προβλημα κ τ σασμαν κ απλα επνιγε τον θορυβο του σασμαν ο θόρυβος του βολαν..ευχαριστω εκ τ προτερου
Στάλθηκε από το HUAWEI GRA-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα σε όλους.Παιδιά ειμαι νεος στη παρεα κ ελπιζω στη βοηθεια σας.πριν λιγο καιρο αγορασαμε στην οικογενεια ενα opel corsa c και τωρα τελευταια ακουγόταν πολυ εντονος θόρυβος στο δισκο πλατο και επειδη ειχε και αρκετα χιλ. το αμαξι (180.000) πηγα συνεργειο.μετα απο υπόδειξη του μαστορα αποφασησαμε να κανουμε μετατροπη του μεταβλητου βολαν κ δισκο πλατο με το σετ της valeo σε σταθερό ωστε να μην εχουμε θεμα συντομα.αφου καναμε την αλλαγή κ φτασαμε στη δοκιμη,το αμαξι σταματησε να κανει το θόρυβο που εκανε κ ακουγεται να δουλευει κανονικα.με το που δοκιμασαμε τον συμπλεκτη διαπίστωσε οτι οταν αφηνεις τ πεντάλ στη μεση της διδρομης ακουγεται ενας θορυβος(σα να τρεμει χαλασμενο ρουλεμαν η κατι τετοιο).επισης μετα απο λιγη ωρα κ στ ρελαντι τ αυτοκινητου παει να τ κανει κ ξανασταματαει ή αν τον κανει συνεχόμενα,οταν ανεβαζεις στροφες σταματαει εντελος.μηπως ξερει κάποιος κατι επι του θέματος?ο μαστορας υποστηρίζει οτι μπορει να ειχε προβλημα κ τ σασμαν κ απλα επνιγε τον θορυβο του σασμαν ο θόρυβος του βολαν..ευχαριστω εκ τ προτερου
-
-
Ε ναι πολυ πιθανο...δλδ φορουσες βολαν 2πλης μαζας και εβαλες μονης!πολυ πιθανο να εκανε ζημια στο σασμαν ..περπατατο λιγο να δεις τι και πως και βλεπεται...δεν ξερω κατι εγω να σου πω..
-
Ναι ετσι ακριβως απο διπλης μαζας σε μονης.σετ της valeo για το συγκεκριμενο αυτοκινητο.και για λιγα λεπτα που τ δοκιμασαμε να εκανε ζημια στο σασμαν?λιγο παραξενο μ φαινεται.για να βοηθησω ο θορυβος που ακουγεται ειναι σαν να τρεμει ο κεντρικος αξονας που δινει κινησει στ σασμαν κ μολις αυξανεις τις στροφες τ κινητηρα να κεντραρετε και να σταματαει..
-
πολλες φορες σε αυτη την αλλαγη απο 2πλης μαζας βολαν σε μονης κανει θορυβο στο ρελαντι, αυτο στη μεση της διαδρομης του πεταλιου ειναι προβλημα.
ο μηχανικος σου τι σου ειπε? -
Αυτο ειναι το περιεργο,οτι το ρελαντι δουλευει φυσιολογικα οπως δουλευε.επισης ουτε κατι αλλο άλλαξε στη συμπεριφορά του αυτοκινητου.επισης εξαφανίστηκε κ ο αρχικος θόρυβος απο τ βολαν κ τον δισκο.ο μηχανικος υποστηρίζει οτι η μετατροπη πετυχε κ οτι αυτος ο θορυβος τωρα ειναι απο τ σασμαν
-
Αυτο το κωλοβολαν διπλης μαζας εχει καψει πολυ κοσμο.
-
Φιλε μ..εννοείς τη μετατροπη που εκανα σε μονης ή γενικοτερα το διπλης που φοραει απο την μανα τ?εισαι παθον?μηπως ξερεις τιποτα γ τ προβλημα μ?αν τ μετακινω ετσι θα εχω θεμα?
-
Οκοιταξε να δεις!βαζεις διπλης μετα λιγες χιλιαδες χλμ χαλανε και κανουν θορυβο ρελαντι!βαζεις μονης εντοπιζεις τα κουσουρι που δημιουργησε ο διπλης!διπλης να παρεις εχει πχ 1000 ευρω ενω ο μονης 200 και δεν τον αλλαζεις κιολλας!ο διπλης εχει ομαλη εκκίνηση στο συμπλεκτη ..ο μονης οπως παλια!τωρα περπατατο και βλεπεις τι και πως!
-
επειδη δεν εχω προσπαθησει αυτη την μετροπη ακομα, μηπως γνωριζετε αν το διπλης και το μονης μαζας εχουν το ιδιο βαρος?
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
επειδη δεν εχω προσπαθησει αυτη την μετροπη ακομα, μηπως γνωριζετε αν το διπλης και το μονης μαζας εχουν το ιδιο βαρος?~9kg και τα δύο
http://www.e-opel.gr/product-category/c ... 01-2006/2-φρένα-συμπλέκτες-corsa-c-2001-2006/page/2/ -
Τι προσφέρει ο διπλής ρε παιδιά? Δεν έχω οδηγήσει ποτε και δεν κατανοώ τι σημαινει οτι ειναι πιο ομαλός απο τον μονής?
Και ειδικα αναρωτιέμαι σε τέτοια μικρά αμαξακια τι χρησιμευει...αν ηταν για μεγάλου κυβισμού με ροπές και ξεσπάσματα απο χαμηλά το καταλαβαίνω. -
ο διπλης κανει λιγο πιο ομαλη την συμπλεξη του συμπλεκτη κατα το αφημα του πενταλ για να ξεκινησει το αμαξι (το βολαν εχει περισσοτερη αδρανεια σε σχεση με τον δισκο ενος απλου συμπλεκτη)...παντα συνοδευεται απο 'ξερο' δισκο (δηλ χωρις ελατηρια)....επειδη κουνιεται σε σχεση με το απλο βολαν συνηθως περναει καποιο ζορι στον πρωτευων του σαζμαν μεσω του δισκου αρα και οταν κανεις την πετατροπη με απλο βολαν ακουγετε το ρουλεμαν του πρωτευων....
οταν ερθει η ωρα του να αλλαξεις δισκοπλατου πρεπει να ελεγχεις την κατασταση του βολαν...δυστυχως στα περισσοτερα θελει αντικατασταση γιατι την ακουει το ελατηριο που εχει μεσα και δεν λειτουργει σωστα και λογω €€€ ολοι οι αφτερμαρκετ κατασκευαστες δινουν απλο βολαν με κανονικο δισκοπλατο για να κανεις την μετατροπη....
-
athanas25..twra pou egw ekana thn metatroph k pes oti akougete to rouleman tou prwteuwn,les na exw thema an t douleuw etsi t amaksi?tha m dhmiourgisei megalitero provlima?
Θόρυβος σε opel corsa c cdti 1.3