-
Χθες φόρεσα το Goodyear Efficientgrip Performance σε 195/60R15 σε Focus mk1.
Πρώτες εντυπώσεις και συγκριτικά με το Bridgestone Re002 που φορούσα πριν είναι μακράν πιο αθόρυβο και πιο άνετο,αλλά κατά συνέπεια και αρκετά μαλακό στα πλαϊνά του. Πιστεύω ότι με λίγη συνήθεια θα στρίβει και πολύ καλά. Πολύ καλή συμπεριφορά και στα φρένα. Απομένει να δούμε το βρεγμένο που θεωρείται το δυνατό του σημείο.
Τιμή 300€ 4άδα σε κατάστημα στην Πάτρα, ετοιμοπαράδοτο και ΠΟΛΥ φρέσκο, 43η εβδομάδα του 2015.ΥΓ: Αν αυτό θεωρείται μέτριο, το Continental πόσο πιο μαλακό μπορεί να είναι??
-
Εγώ παντως μαλακα τα θεωρώ.
-
Ο χρήστης PyrgiotisRS έγραψε:
Χθες φόρεσα το Goodyear Efficientgrip Performance σε 195/60R15 σε Focus mk1.Πρώτες εντυπώσεις και συγκριτικά με το Bridgestone Re002 που φορούσα πριν είναι μακράν πιο αθόρυβο και πιο άνετο,αλλά κατά συνέπεια και αρκετά μαλακό στα πλαϊνά του. Πιστεύω ότι με λίγη συνήθεια θα στρίβει και πολύ καλά. Πολύ καλή συμπεριφορά και στα φρένα. Απομένει να δούμε το βρεγμένο που θεωρείται το δυνατό του σημείο.
Τιμή 300€ 4άδα σε κατάστημα στην Πάτρα, ετοιμοπαράδοτο και ΠΟΛΥ φρέσκο, 43η εβδομάδα του 2015.ΥΓ: Αν αυτό θεωρείται μέτριο, το Continental πόσο πιο μαλακό μπορεί να είναι??
τόσο ώστε στο χρόνο πάνω........να έχεις πάρει παραμάσχαλα 2-3!!!
-
Υπερβολικό μου ακούγεται αυτό... Φοράω από τον Οκτώβριο του 14 Continental 185/60/15 και μετά από 13.000 χμ και παρόλο που καθημερινά λόγω δουλειάς το αυτοκίνητο μπαίνει για μικρή απόσταση σε χωματόδρομο, σε άριστη κατάσταση είναι ακόμα τα λάστιχα και αποδίδουν άψογα όπως στα πρώτα χιλιόμετρα. Το ίδιο και στο Octavia του πατέρα μου, 195/65/15 αυτά, που τα κράτησε για 4 χρόνια...
-
Για να μην πω και για γείτονα που εχει conti με dot 08...
-
Είπαμε... όχι και 7 χρονών λάστιχα... Αυτά είναι ακατάλληλα λόγω ηλικίας πλέον. Εγώ αναφέρθηκα σε δυο παραδείγματα στα 4 χρόνια το ένα και τα δικά μου που είναι ενός έτους. Όταν το αυτοκίνητο φρενάρει σωστά, δεν επεμβαίνει το ESP αν πιεστεί, δε γλιστράει σε βρεγμένο δρόμο και γενικά σου δίνει την αίσθηση ότι πατάει σταθερά στο δρόμο, τότε σημαίνει πως τα λάστιχα είναι σε καλή κατάσταση.
-
σε εμένα τα ακούσματα που έχω και απο το στενό μου περιβάλλον,τα αποτελεσματα είναι απογοητευτικά......
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
σε εμένα τα ακούσματα που έχω και απο το στενό μου περιβάλλον,τα αποτελεσματα είναι απογοητευτικά......αναφέρομαι ξεκάθαρα στο θέμα της αντοχής!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
σε εμένα τα ακούσματα που έχω και απο το στενό μου περιβάλλον,τα αποτελεσματα είναι απογοητευτικά......
αναφέρομαι ξεκάθαρα στο θέμα της αντοχής!
Καποτε που τα είχαμε σε μια επαφη με αγριοπο πεζοδρομιο ειχε φυγει ένα κομματάκι από πλαινο αλλα όχι μεχρι λινα.Ευτυχως ηταν για αλλαγη.Σε άλλο αυτοκινητο τα σπορτκοντακτ εχει φυγει κομματκι μεχρι λινα.
-
Αυτά που φοράω πάνω τώρα έιναι τα Conti2, τα έχω από το 2010 με 70,000χλμ, θα έπρεπε ήδη να τα έχω αλλάξει και για αυτό έκανα την ερώτηση.
Γενικότερα το θεωρώ ένα πολύ τίμιο λάστιχο, άντεξε σε πολλές λακούβες-κρατήρες των ελληνικών δρόμων, το ένα έχει γερό σκίσιμο από τσιμεντένιο πεζοδρόμιο (όχι μέχρι τα λινα). Δεν το θεωρώ μαλακό όπως πολλοί, θα έλεγα είναι μέτριο. Πριν είχα Bridgestone RunFlat και ήταν σαν τις ρόδες των Φλιντστόουνς. -
Μεγάλη απογοήτευση τα continental στο qashqai.
Απο τα 30.000 χλμ. παρουσιάζουν υπερβολική φθορά.
Ούτε τα Michelin energy που φόραγα παλιότερα σε Golf Tsi δεν είχαν τόση φθορά... -
Εγω αυτό που κραταω από τα κοντι είναι ότι μεχρι και το τελευταιο χιλιομετρο-καραφλα κρατανε όπως όταν είναι καινουργια ανεξαρτήτως βρεγμενου-στεγνου.Απλα στην γρηγορη οδηγηση εχουν πολύ μαλακα πλαινα +Ευαισθησια με πεζοδρομια.Τωρα κατι πραγματα που ακουγονται του τυπου 'Επεσα σε λακουβα και εσκασε' προσωπικα τα ακουω και από το ένα αυτι μπαινουν και από το άλλο βγαινουν.Το 95%των ελληνων εχει λαθος πιεσεις στα ελαστικα του για ποικίλους λογους...και θα μιλησει ότι φταιει το λαστιχο που εσκασε....
-
πόσα χλμ κρατάτε τα ελαστικά ; , ο Δημήτρης πιο πάνω λέει 70.000χλμ
Τα Michelin energy , έχουν μεγάλο δείκτη φθοράς, αν θυμάμαι καλά κάπου στο 400, 'βγάζουν' πολλά χλμ , χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι έχουν καλή απόδοση.
-
Μετά από 5 έτη & 40.000 χλμ, τα Bridgestone B250 του Clio πήραν πόδι (165/65/13). Το αυτοκίνητο κινείται κατά βάση στην πόλη. Απεδείχθησαν αρκετά καλά, μιας & η φθορά τους δεν ήταν πολύ μεγάλη, ενώ μέχρι τέλους προσέφεραν ικανοποιητικό κράτημα & φρενάρισμα, τηρουμένων των αναλογιών, ασφαλώς. Όμως είχαν σκληρύνει σαν παξιμάδια & έκαναν αρκετό θόρυβο, οπότε έπρεπε να αλλαχθούν, για λόγους ασφαλείας. Ομολογώ πως ελλείψει χρόνου δεν το εψαξα ιδιαιτέρως, & τελικά κατέληξα στα Dunlop Streetresponse 2, στα 220 € τοποθετημένα, μιας & είδα ότι έχουν χαμηλό θόρυβο 68dB & καλούς δείκτες για φρενάρισμα & οικονομία (C & B, αντίστοιχα), Traction A, Temperature A, Treadwear 280 (όχι βέβαια ότι αυτά λένε και κάτι από μόνα τους). Ο λαστιχας μου έδωσε επιλογή μεταξύ αυτών, Michelin Energy E3B (παλιός τύπος), Β250 πάλι, Goodyear Efficient Grip (παρόμοια με τα Dunlop, μα λίγο ακριβότερα) & Toyo Nanoenergy 3, και ύστερα Sava, ως πιο οικονομικά. Ίσως έβαζα τα Toyo, μα ήταν σε έλλειψη τελικά. Πάντως, από τα πρώτα χλμ διαπίστωσα πολύ καλή ποιότητα κύλισης, φρέσκο γαρ. Δεν πρόλαβα να διαπιστωσω πολλά περί κρατηματος, τιμονιού & φρένων ακόμη. Έχει κανείς εμπειρία ή άποψη για τα συγκεκριμένα Dunlop σε θέματα κρατηματος & αντοχής; Αργούν να ζεσταθούν; Μου φαίνονται αρκετά μαλακά ή είναι ιδέα μου;
Σας ευχαριστώ. -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Μεγάλη απογοήτευση τα continental στο qashqai.
Απο τα 30.000 χλμ. παρουσιάζουν υπερβολική φθορά.
Ούτε τα Michelin energy που φόραγα παλιότερα σε Golf Tsi δεν είχαν τόση φθορά...Αν θες να μεινεις σε ασφαλτινα δεν υπαρχει κατι καλυτερο απο τα michelin latitute tour.-
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
πόσα χλμ κρατάτε τα ελαστικά ; , ο Δημήτρης πιο πάνω λέει 70.000χλμΤα Michelin energy , έχουν μεγάλο δείκτη φθοράς, αν θυμάμαι καλά κάπου στο 400, 'βγάζουν' πολλά χλμ , χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι έχουν καλή απόδοση.
Με αρκετα μπρος πισω(μου τρωει τα μπροστινα απεξω μερια)και χωρις κανιβαλισμούς σε στροφες βγαζουν ανετα πανω από 5-60.000χιλιομετρα.Βοηθα κιολας το γεγονος ότι εχω λιγο τσιτωμένες πιεσεις.
Παντως εχει να κανει σε σχεση με το αυτοκινητο και την ευθυγραμμιση του. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αν θες να μεινεις σε ασφαλτινα δεν υπαρχει κατι καλυτερο απο τα michelin latitute tour.-
Ναι συμφωνώ είναι πολύ καλά, όπως και τα Goodyear efficient grip suv.
Σκέφτομαι όμως τα latitude cross γιατί το κινώ αρκετές φορές σε χώμα / λάσπη. -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
.Νομίζω ότι μετά τα 40.000 χλμ. όλα τα λάστιχα θέλουν αλλαγή.
Παραπάνω είναι υπερβολή. -
Αν θες να μεινεις σε ασφαλτινα δεν υπαρχει κατι καλυτερο απο τα michelin latitute tour.-
Ναι συμφωνώ είναι πολύ καλά, όπως και τα Goodyear efficient grip suv.
Σκέφτομαι όμως τα latitude cross γιατί το κινώ αρκετές φορές σε χώμα / λάσπη.Φοραω τωρα τα cross 6 μηνες, ειναι απιθανα! Μονο χειροτερη συμπεριφορα θα δεις στην ασφαλτο σε στροφες με πολλα χλμ κατι απολυτο λογικο αν κρινεις απο τους ωμους του ελαστικου. Επισης λιγο παραπανω θορυβο που εμενα δεν με ενοχλει καθολου. Σε φρεναρισμα στο βρεγμενο και στεγνο αριστα. Φοβερη συμπεριφορα και οταν πεσεις σε λουμπες με νερο με αρκετα χλμ, διοχετευουν το νερο εξω γρηγορα και η αισθηση πλευσης και φρεναρισματος ειναι μηδενικη. Τωρα περιμενω να τα δω χιονια/παγο και λασπη, αν χειμωνιασει ποτε.
-
.Νομίζω ότι μετά τα 40.000 χλμ. όλα τα λάστιχα θέλουν αλλαγή.
Παραπάνω είναι υπερβολή.Τα tour τα κρατησα 80.000χλμ. Μεχρι τελευταια μερα δεν μου δημιουργησαν κανενα προβλημα, και ηθελαν ακομη κανενα χρονο για να βρουν δεικτη φθορας.
Τα αλλαξα γιατι ειχαν φτασει 4 ετων, και ειχα στραβωσει ενα λαστιχο απο δυσκολη εκτος δρομου διαδρομη.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]