-
Παδια εχω ενα προβλημα...Αγορασα ανταπτορα απο 38 pin σε 16pin obd 2 και επισης αγορασα το διαγνωστικο μηχανηματακι elm 327.Τα συνδεω και αναβει ενα μικρο κοκκινο λαμπακι στο διαγνωστικο.Παιρνω και το κινητο και ανοιγω το bluetooth.Ανιχνευεται το διαγνωστικο και βαζω κωδικο 1234.Συνδεεται.Ανοιγω την εφαρμογη Torque(την δωρεαν εκδοση)Γραφει πανω πανω οτι προσπαθει να συνδεθει κτλ. αλλα τελικα δεν συνδεεται και ξαναπροσπαθει.....τιποτα ανοιγω στην εφαρμογη και διαφορα διαγραμματα ή π.χ. θερμοκρασια ψυκτικου αλλα τιποτα παλι.
Βοηθηστε με λιγο τι παιζει οσοι γνωριζετε.
Φταιει το κινητο,το αυτοκινητο ή το διαγνωστικο? -
Παδια εχω ενα προβλημα...Αγορασα ανταπτορα απο 38 pin σε 16pin obd 2 και επισης αγορασα το διαγνωστικο μηχανηματακι elm 327.Τα συνδεω και αναβει ενα μικρο κοκκινο λαμπακι στο διαγνωστικο.Παιρνω και το κινητο και ανοιγω το bluetooth.Ανιχνευεται το διαγνωστικο και βαζω κωδικο 1234.Συνδεεται.Ανοιγω την εφαρμογη Torque(την δωρεαν εκδοση)Γραφει πανω πανω οτι προσπαθει να συνδεθει κτλ. αλλα τελικα δεν συνδεεται και ξαναπροσπαθει.....τιποτα ανοιγω στην εφαρμογη και διαφορα διαγραμματα ή π.χ. θερμοκρασια ψυκτικου αλλα τιποτα παλι.
Ολα φταινε
Απο 38 σε 16 ποσα και ποια πιν παει και γεφυρωνει θα πρεπει να δεις, αν ανιστοιχουν σε συγκεκριμενο πρωτοκολλο
Το Τorque εχει ξεχωριστο 'λαμπακι' για να δειξει συνεδση διανγωστικου με το κινητο και ξεχωριστο για συνδση με το αυτοκινητο, ποιο ειναι αναμμενο?
επισης εχει ρυθμισεις για διαφορες 'ειδικες' περιπτωσεις, πχ πιο αργη μεταφορα δεδομενων ή εναλλακτικο τροπο μεταδοσης data, ή ποσο γηγορα θα ψαχνει για το σωστο πρωτοκολλο επικοινωνιας κλπ κοιτα στα settings
επισης φτιαξε ενα προφιλ για το αυτοκινητο με ονομα πχ Merc1, αλλο ενα merc2 με λιγο διαφορετικες ρυθμισεις, οποιο πιασει
Το αυτοκινητο να δουλευει, οχι απλα με κλειδι στη μηχανη, μπορει να χρριεατιε να περιμενεις
Δoκιμασε επισης να το σβησεις, να το βγαζεις/ξαναβαζεις το διαγνωστικο πχ , ειναι λιγο μυστηριο εχω καταλαβει.Kalh tyxh
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ολα φταινεΑπο 38 σε 16 ποσα και ποια πιν παει και γεφυρωνει θα πρεπει να δεις, αν ανιστοιχουν σε συγκεκριμενο πρωτοκολλο
Το Τorque εχει ξεχωριστο 'λαμπακι' για να δειξει συνεδση διανγωστικου με το κινητο και ξεχωριστο για συνδση με το αυτοκινητο, ποιο ειναι αναμμενο?
επισης εχει ρυθμισεις για διαφορες 'ειδικες' περιπτωσεις, πχ πιο αργη μεταφορα δεδομενων ή εναλλακτικο τροπο μεταδοσης data, ή ποσο γηγορα θα ψαχνει για το σωστο πρωτοκολλο επικοινωνιας κλπ κοιτα στα settings
επισης φτιαξε ενα προφιλ για το αυτοκινητο με ονομα πχ Merc1, αλλο ενα merc2 με λιγο διαφορετικες ρυθμισεις, οποιο πιασει
Το αυτοκινητο να δουλευει, οχι απλα με κλειδι στη μηχανη, μπορει να χρριεατιε να περιμενεις
Δoκιμασε επισης να το σβησεις, να το βγαζεις/ξαναβαζεις το διαγνωστικο πχ , ειναι λιγο μυστηριο εχω καταλαβει.Kalh tyxh
Ενας μικρος εφιαλτης μου ακουγεται!!!
Το λαμπακι που βρισκεται?δν το ειδα καθολου πριν.Για προφιλ που πρεπει να παω να φτιαξω?(δεν πολυσκαμπαζω απο αυτα)
Να ειναι χαλασμενο δεν παιζει ομως ε?Αυτο για τα πιν πως να το καταλαβω?να ανοιξω τον ανταπτορα?Να αλλαξω θεση παντως δεν παιζει αφου εχει δυο προεξοχες η φυσα του ανταπτορα και δυο εσοχες η φυσα του αυτοκινητου.
-
Mε elm 327 απο ebay δεν καταφερα ποτε να συνδεθω σε κανενα αμαξι. Μεχρι που πηρα ενα φορητο διαγνωστικο με 70 ευρω απο μαγαζι και κανω την δουλεια μου.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Mε elm 327 απο ebay δεν καταφερα ποτε να συνδεθω σε κανενα αμαξι. Μεχρι που πηρα ενα φορητο διαγνωστικο με 70 ευρω απο μαγαζι και κανω την δουλεια μου.Οοοο μην μου λες τετοιααα θα ξεπαραδιαστω.....
-
Με elm 327 απο eBay έχω συνδεθεί σε ενα καρο αμάξια.
Χωρίς αυτό βεβαια να σημαίνει οτι θα συνδεθεί και με όλα, έτσι; στην εδώ περιπτωση πχ, ο ανταπτορας απο 38 σε 16 μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα όπως ηδη ανέφερε ο trident. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Mε elm 327 απο ebay δεν καταφερα ποτε να συνδεθω σε κανενα αμαξι. Μεχρι που πηρα ενα φορητο διαγνωστικο με 70 ευρω απο μαγαζι και κανω την δουλεια μου.Με βλακειουλα των ~6 € (ηταν το 'ακριβο' γιατι ειχε και διακοπτη on off ) και Torque, εχω συνδεθει και εχω δει στοιχεια, με:
- Ford Focus II 2005, (με ιδιο του 2004 και με Focus 1 του 2003 δεν συνδεθηκε)
- Suzuki Jimny 2001
- Daihatsu Sirion ~2009
- Hyundai Accent 2001
- Chevrolet Cruze 2009
μπορει και αλλα που δεν θυμαμαι τωρα.
Θεωρουμε οτι το αυτοκινητο ειναι μετα το 2001, αν ναι, τοτε εχει μεγαλες πιθανοτητες να συνδεεται, με το δικο σου πρεπι να συνδεεται σφυριζοντας.
Ενας μικρος εφιαλτης μου ακουγεται!!!
Το λαμπακι που βρισκεται?δν το ειδα καθολου πριν.Για προφιλ που πρεπει να παω να φτιαξω?(δεν πολυσκαμπαζω απο αυτα)
Να ειναι χαλασμενο δεν παιζει ομως ε?Αυτο για τα πιν πως να το καταλαβω?να ανοιξω τον ανταπτορα?Να αλλαξω θεση παντως δεν παιζει αφου εχει δυο προεξοχες η φυσα του ανταπτορα και δυο εσοχες η φυσα του αυτοκινητου.
Εχει στην κεντρικη σελιδα κατω απο το λογοτυπο κατι μικρα εικονιδια μαυρισμενα, (κατι σαν δορυφορο/αντεννα, ενα κινητο, ενα ανταπτορακι και ενα αυτοκινητακι)
Υποθετω πως εχεις ενεργοποιημενο το bluetooth, οταν συνδεθει με το ανταπτορακι μενει αναμμενο το αντιστοιχο εικονιδιο, οταν συνδεθει με τον εγκεφαλο μενει αναμμενο το αυτοκινητακι. -
Λοιπον ανακεφαλαιωνοντας.Εχουμε και λεμε:
Αφου προσπαθει να συνδεθει και δεν τα καταφερνει μου λεει κτ για τον ανταπτορα οτι δεν τον βρισκει ή κατι τετοιο.
Μετα ξαναπροσπαθει εκ νεου ανα 60 δευτερολεπτα.
Καποια στιγμη ΝΑΙ βγαζει πανω δεξια σε μια λεπτη μαυρη λωριδα δυο μπλε συμβολα σιγουρα ενα αυτοκινητακι και ενα ακομη(τα εμφανιζει μαζι)
Το elm εχει πανω 3 λαμπακια στο πισω μερος.Διαφορετικα χρωματα.Οταν το συνδεω για ενα δευτερο αναβουν και τα τρια και μετα μενει αναμενο μονο το κοκκινο.Ο ανταπτορας ειναι και καλα μονο για μερσεντες... και μπορει να ανοιχθει αφου εχει βιδουλες και σε καθε πιν αναφερει και νουμερο.
Σημειωση:με εχει φθασει στα ορια μου.ποση ωρα πρεπει να δουλευει για να βρει το σωστο πρωτοκολλο? -
Το αυτοκινητο ειναι του 2001 και μετα?
bluetooth ή wifi (αναλογα το ELM που εχεις παρει) ειναι ενεργοποιημενα στο κινητο?
Βρισκει το ELM το κινητο σου??
Eπαιξες με τις ρυθμισεις?
Προφιλ φτιαξες?
Το αυτοκινητο δουλευει εκεινη την ωρα?(πες μου οχι σε ενα απο αυτα, που τα εχω ξαναρωτησει, να καταλαβω οτι με γραφεις κανονικα)
τα εικονιδια ειναι μεσα στην οθονη της εφαρμογης, κατω απο τη λεξη torque και λιγο προς τα αριστερα θα τα δεις μαυρισμενα καπως και οταν ψαχνει να αναβοσβηνουν μπλε και να μενουν μπλε οταν συνδεθει,
τα αλλα που σου εμφανιζει στη μαυρη λωριδα πανω ειναι οτι εκεινη την ωρα ψαχνει. Αν μενουν αναμμενα, ισως εχει συνδεθει κιολας? δε θυμαμαι αυτη τη στιγμη, πηγαινε στο realtime informaton και δες το στροφομετρο (στην εφαρμογη), δειχνει στροφες? πατα μια γκαζια, κουνιεται ο δεικτης???Ωρες ωρες θελει 2 λεπτα, αλλες φορες σνδεεεται σε λιγοτερο απο 20 δευτερολεπτα.
-
Το αυτοκινητο ειναι του 2001 και μετα?
bluetooth ή wifi (αναλογα το ELM που εχεις παρει) ειναι ενεργοποιημενα στο κινητο?
Βρισκει το ELM το κινητο σου??
Eπαιξες με τις ρυθμισεις?
Προφιλ φτιαξες?
Το αυτοκινητο δουλευει εκεινη την ωρα?(πες μου οχι σε ενα απο αυτα, που τα εχω ξαναρωτησει, να καταλαβω οτι με γραφεις κανονικα)
τα εικονιδια ειναι μεσα στην οθονη της εφαρμογης, κατω απο τη λεξη torque και λιγο προς τα αριστερα θα τα δεις μαυρισμενα καπως και οταν ψαχνει να αναβοσβηνουν μπλε και να μενουν μπλε οταν συνδεθει,
τα αλλα που σου εμφανιζει στη μαυρη λωριδα πανω ειναι οτι εκεινη την ωρα ψαχνει. Αν μενουν αναμμενα, ισως εχει συνδεθει κιολας? δε θυμαμαι αυτη τη στιγμη, πηγαινε στο realtime informaton και δες το στροφομετρο (στην εφαρμογη), δειχνει στροφες? πατα μια γκαζια, κουνιεται ο δεικτης???Ωρες ωρες θελει 2 λεπτα, αλλες φορες σνδεεεται σε λιγοτερο απο 20 δευτερολεπτα.
Το αυτοκινητο ειναι του 95 για αυτο πηρα και ανταπτορα(+ακουσα αλλοι με το ιδιο αυτοκινητο εχουν διαγνωστικο με ανταπτορα)
Blueatooth ειναι και το βρισκει και βαζω κωδικο 1234 και συνδεεται.
Ρυθμισεις και προφιλ οχι δεν εφτιαξα οπου και να παταω στο torque μου βγαζει μονο πως να εμφανισω νεες λειτουργιες(π.χ. θερμοκρασια,ταση κτλ)
Το αυτοκινητο ναι σαφως δουλευει.
Το στροφομετρα π.χ. δεν κουνιεται αφου καταρχας σε ολα τα πραγματα μου βγαζει στην μεση τους data ή no data -
ΩΠΑ
Αν δεν το εχω χασει το μυαλο μου εντελως, το Torque και τα ELM αφορουν συνδεσεις OBDII (OBD2) και ΜΟΝΟ.
To obd2 αφορα αυτοκινητα που κυκλοφορησαν στην **Αμερικη απο το 1996 και μετα ή Ευρωπη απο 2000 και μετα και ουσιαστικα ειναι μια λιστα με συγκεκριμενες παραμετρους με συγκεκριμενες αξιες που τις βρισκει κανεις και τις διαβαζει με τον ιδιο τροπο, ανεξαρτητα απο το αυτοκινητο, (πχ, η θερμοκρασια ψυκτικου ειναι στη διευθυνση χψζ και εχει τιμες απο -70 μεχρι +140, σε ΟΛΕΣ τις μαρκες και ολα τα μοντελα με οbd2) ή οταν εχεις φτωχο μειγμα κατω απο ενα οριο, αναβει λαμπακι και δειχνει κωδικο λαθους P0171 αν θυμαμαι καλα, ΣΕ ΟΛΑ.
Πριν απο αυτο, ο καθε κατασκευαστης εκανε οτι του γουσταρε, εντελως ομως.
Κατα τη γνωμη μου, με αυτοκινητο του 1995 δε θα συνδεθεις ποτε. Αντε να ηταν του 1999 και η Mercedes να ειχε καλυψει τις προδιαγραφες πιο νωριςαπο την τυπικη υποχρεωση της, επειδη ετυχε.
Ξερεις κοσμο που το εκανε με τον ανταπορα που πηρες και συνδεθηκε με elm327 και to torque?** αλλ οχι μονο
-
Οντως ξερω κοσμο που συνδεθηκε και στο εξωτερικο σε φορουμ εχουν συνδεθει!!!Επειδη το κατεχεις απ οτι βλεπω,με το εν λογω διαγνωστικο γινεται να συνδεθω με λαπτοπ?Αν οχι με λαπτοπ και την 38 pin φυσα τι μπορει να γινει?Ο ηλεκτρολογος καπως συνδεονταν
-
Σορρυ δεν ξερω συγκεκριμενα, πρεπει να δεις στα φορουμ που λενε οτι συνδεθηκαν με τι και πως το καταφεραν.
-
Σορρυ δεν ξερω συγκεκριμενα, πρεπει να δεις στα φορουμ που λενε οτι συνδεθηκαν με τι και πως το καταφεραν.Κοιαταξα...μονος τροπος ενδεδειγμενος αυτος!!!Anyway ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου κ την βοηθεια σου!
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Σορρυ δεν ξερω συγκεκριμενα, πρεπει να δεις στα φορουμ που λενε οτι συνδεθηκαν με τι και πως το καταφεραν.
Κοιαταξα...μονος τροπος ενδεδειγμενος αυτος!!!Anyway ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου κ την βοηθεια σου!
ρε συ κανενα προβλημα για το χρονο, αλλα μου φαινεται ΠΟΛΥ περιεργο, για βαλε κανα λινκ να δουμε τι στο διαολο κανουν.
(Απο οτι ειδα το w202 κυκλοφορουσε απο το 1993 μεχρι το 2000.
MH μου βαλεις αμερικανικο site, ειπαμε εκει εχουν OBD2 απο το 1996, ενω στην Ευρωπη απο το 2000, ισα που θα το προλαβε θεωρητικα) -
Εδω κατι ευρωπαιοι λενε ο ιδιο που λεω και εγω, αμα βρεις κατι διαφορετικο, ριχτο
http://www.mbclub.co.uk/forums/electronics/153021-w202-98-petrol-obd2-diagnostics.html
-
Εδω κατι ευρωπαιοι λενε ο ιδιο που λεω και εγω, αμα βρεις κατι διαφορετικο, ριχτοhttp://www.mbclub.co.uk/forums/electronics/153021-w202-98-petrol-obd2-diagnostics.html
Το ειδα χθες αυτο το λινκ.Στο φορουμ αυτο στο τελος εχει τα εξης:
Για συνδεση με υπολογιστη : http://www.hfmscan.com/en/mercedes_diag ... _soft.html
και η περιπτωση μας : http://www.hfmscan.com/en/mercedes_diagnose_ELM327.html -
Μολις ειδα πως για το αυτοκινητο μου επαναπρογραμματιζει το elm?!?!
Ξαναδιαβαζω πολλες φορες αλλα δν καταλαβαινω πως.....ανοητοι ηλεκτρολογοι μηχανικοι!!!!!!!!!
OBD 2-Προβλημα στη συνδεση