-
[quote='Pavlos-84']
Από την σημερινή μου βόλτα Goodyear, Dunlop, Continental ήταν υπερβολικά μαλακά, τα μαγούλιαζα για την πλάκα με τα δυο μου δάκτυλα.
Pirelli κούτσουρο, Bridgestone (ER300) σκληρό αλλά με μία ελαστικότητα και Falken λιιιιγο πιο μαλακό από το ER. To T001 κι αυτό πλεόν είναι πολύ μαλακό.δηλαδή φίλε Παύλο το t001 ειναι μαλακό alla Goodyear,Dunlop,continental;
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Σήμερα έκανα μια βόλτα από 4-5 λαστιχάδικα και είδα κάποια λάστιχα. Ευτυχώς οι δύο με άφησαν να έρθω σε επαφή με κάποια από αυτά.
Φίλε vasvo γιατί λες ότι δεν θα με καλύψουν τα Toyo? Είναι σε ίδια φάση με Pirelli? Δυστυχώς ήταν το μοναδικό λάστιχο που δεν κατάφερα να πιάσω στα χέρια μου.
Από την σημερινή μου βόλτα Goodyear, Dunlop, Continental ήταν υπερβολικά μαλακά, τα μαγούλιαζα για την πλάκα με τα δυο μου δάκτυλα.
Pirelli κούτσουρο, Bridgestone (ER300) σκληρό αλλά με μία ελαστικότητα και Falken λιιιιγο πιο μαλακό από το ER. To T001 κι αυτό πλεόν είναι πολύ μαλακό.
Αυτό που ήταν σε μια ενδιάμεση κατάσταση και από ότι μου είπαν ο σκελετός τους είναι πολύ καλός είναι τα Vredestein.Φίλε Aikibill ήσουν σε όλα σωστός αλλά σαν άπιστος Θωμάς ήθελα να τα πιάσω για να το επιβεβαιώσω.
Ποιό Pirelli..και ποιό Falken;
Το P1 και το Verde (ελαφρως πιο μαλακό το Verde) και το Falken ZIEX ZE914.
To Falken το φοράει στο δικό του Vectra (το είδα αραγμένο απ' έξω) και σε 17000km εχει μείνει, λέει, απολύτως ευχαριστημένος.
Το Τ001 είναι ελάχιστα πιο σκληρό από το Goodyear. Κι απ' ότι μου είπε γι' αυτό το λόγο δεν το έχει καταργήση ακόμα το ER300. Για τα επόμενα 2 χρόνια δεν έχουν ενημέρωση ότι το Τ001 θα πάει στην δική μου διάσταση. Το κρατάνε ακόμα γιατί πουλάει σαν τρελό σε σχέση με το Τ001 που έχει απογοητεύση πολύ κόσμο.
Βέβαια κι αυτό υποθετικό είναι γιατί ο ξαδελφός μου που τα φοράει σε Polo 2004 σε 195/65/15 είναι ικανοποιημένος αλλά κάνει νορμάλ χρήσηΑπό το πιο μαλακό στο πιο σκληρό είναι ως εξής :
Continental PC5- Dunlop Blu - Goodyear Performance - Bridgestone T001 - Vredestein Sportrac 5 - Falken ZE914 -
Bridgestone ER300 - Pirelli P1 Verde - Pirelli P1
Ααααα και το Uniroyal RainSport 3 που μου πρότειναν είναι στο επίπεδο του Τ001 -
Φίλε Pavlos-84 που κατεληξες τελικα? ποιο θα βαλεις?
-
Ο χρήστης Pavlos-84 έγραψε:
Σήμερα έκανα μια βόλτα από 4-5 λαστιχάδικα και είδα κάποια λάστιχα. Ευτυχώς οι δύο με άφησαν να έρθω σε επαφή με κάποια από αυτά.
Φίλε vasvo γιατί λες ότι δεν θα με καλύψουν τα Toyo? Είναι σε ίδια φάση με Pirelli? Δυστυχώς ήταν το μοναδικό λάστιχο που δεν κατάφερα να πιάσω στα χέρια μου.
Pirelli κούτσουρο, Bridgestone (ER300) σκληρό αλλά με μία ελαστικότητα και Falken λιιιιγο πιο μαλακό από το ER. To T001 κι αυτό πλεόν είναι πολύ μαλακό.
Αυτό που ήταν σε μια ενδιάμεση κατάσταση και από ότι μου είπαν ο σκελετός τους είναι πολύ καλός είναι τα Vredestein.Φίλε Aikibill ήσουν σε όλα σωστός αλλά σαν άπιστος Θωμάς ήθελα να τα πιάσω για να το επιβεβαιώσω.
Ποιό Pirelli..και ποιό Falken;
Το P1 και το Verde (ελαφρως πιο μαλακό το Verde) και το Falken ZIEX ZE914.
To Falken το φοράει στο δικό του Vectra (το είδα αραγμένο απ' έξω) και σε 17000km εχει μείνει, λέει, απολύτως ευχαριστημένος.
Το Τ001 είναι ελάχιστα πιο σκληρό από το Goodyear. Κι απ' ότι μου είπε γι' αυτό το λόγο δεν το έχει καταργήση ακόμα το ER300. Για τα επόμενα 2 χρόνια δεν έχουν ενημέρωση ότι το Τ001 θα πάει στην δική μου διάσταση. Το κρατάνε ακόμα γιατί πουλάει σαν τρελό σε σχέση με το Τ001 που έχει απογοητεύση πολύ κόσμο.
Βέβαια κι αυτό υποθετικό είναι γιατί ο ξαδελφός μου που τα φοράει σε Polo 2004 σε 195/65/15 είναι ικανοποιημένος αλλά κάνει νορμάλ χρήσηΑπό το πιο μαλακό στο πιο σκληρό είναι ως εξής :
Continental PC5- Dunlop Blu - Goodyear Performance - Bridgestone T001 - Vredestein Sportrac 5 - Falken ZE914 -
Bridgestone ER300 - Pirelli P1 Verde - Pirelli P1
Ααααα και το Uniroyal RainSport 3 που μου πρότειναν είναι στο επίπεδο του Τ001Tα falken έχω στο 6 μου εδώ και 3 χρόνια.......απόλυτα ικανοποιημένος!
το Φθινόπωρο που θα τα αλλάξω σκέφτομαι να τα ξαναβάλω ή να δοκιμάσω και εγω τα CF2......η τιμή ίσως κρίνει την επιλογή μου. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Exω μια απορια. Εσεις που προτεινεται τα toyo proxes cf2 τα εχετε φορεσει; Γιατι εγω μεχρι στιγμης δεν τα εχω δει ουτε σε ενα αμάξι φορεμενα. Αν δεν τα φορατε πως εχετε αποψη; Αν τα φορατε πειτε μας αναλυτικες εντυπωσεις.
Τα φοραει εδω και 2 χρονια ο πατερας μου σε elantra και φιλος σε avensis
Αμφοτεροι απολυτα ικανοποιημενοι,καθως ειναι εξαιρετικα σε χλμ αποδοση,αθορυβα και ανετα σε ανοιχτο δρομο και αντεχουν σε κακουχιες.Για σπορ ανησυχιες δεν ξερω και δεν νομιζω οτι προοριζεται για κατι τετοιο........αυτα τα ολιγα!
Στα συν για μενα οτι ειναι ΜΟΝΟ made in Japan......Τελικά υπάρχει κανείς στο φόρουμ που όντως τα έχει δοκιμάσει τα Toyo CF2 και τα ξέρει
-
Βρήκα στην Θεσσαλονίκη CF2 τετράδα στην 205/55/16 στα 265 ευρώ μαζί με περαστικά ενώ αλλού εχουν 280-300 . Επιτρέπεται να γράψω όνομα ?
-
Και δε γράφεις;
-
Μπας και τα βάλει και κανένας να μας πει αν ειναι καλα απο πρώτο χέρι.
-
Ο χρήστης pko έγραψε:
Φίλε Pavlos-84 που κατεληξες τελικα? ποιο θα βαλεις?Προσανατολίζομαι προς το Vredestein αν και ακόμα δεν έχω βρει το Toyo να το πιάσω.
Παίζει βέβαια και το ER300 από την άποψη ότι όσα έχω δει δεν με καλύπτουν στο 100%@GGAB το Falken σε διαστάσεις 185/60/14 το βρήκα στα 200€
-
Έκλεισα ακριβώς 1 χρόνο και 16.000 χλμ με τα avon zv5 στη 205/55/16 και έχω να πω τα εξής:
Στο στεγνό οδόστρωμα και στη ζέστη είναι ακριβώς αυτό που διάβαζα απο rewiews εξωτερικού πριν τα τοποθετήσω....εξαιρετικά με υψηλότατα περιθώρια πρόσφησης. Και αρκετά άνετα στην οδήγηση στη πόλη. Σε σχέση μετο er300 που είχα πριν με τα οποία τις καυτές μέρες κινδύνευα τα avon είναι καλύτερα.
Τα πράγματα αντιστρέφονται στη βροχή. Δυστυχώς είναι κάτω του μετρίου εκεί που τα er300 ήταν εξαιρετικά. Και επειδή ο χειμώνας που μας πέρασε είχε μπόλικες μπόρες σχημάτισα πρώτης τάξεως γνώμη. Τώρα βρίσκουν πάλι το πάτημα τους. Θα τα κρατήσω άλλον ένα χρόνο και θα αλλάξω μετά γιατί επαναλαμβάνω βροχή και υδρολίσθηση δεν τη συμπαθούν. -
Προσανατολίζομαι προς το Vredestein αν και ακόμα δεν έχω βρει το Toyo να το πιάσω.
Παίζει βέβαια και το ER300 από την άποψη ότι όσα έχω δει δεν με καλύπτουν στο 100%@GGAB το Falken σε διαστάσεις 185/60/14 το βρήκα στα 200€
Δεν ξερω στη διασταση σου αν ειναι καλη τιμη.....που βρισκεται ο ανταγωνισμος;;;
Στη δικη μου η διαφορα αγγιζε τα 200€ -
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Βρήκα στην Θεσσαλονίκη CF2 τετράδα στην 205/55/16 στα 265 ευρώ μαζί με περαστικά ενώ αλλού εχουν 280-300 . Επιτρέπεται να γράψω όνομα ?Σε αυτη τη διασταση φιλος σε avensis τα εβαλε πριν 2 χρονια στα 340€!!!!!!Τι διαολο......επεσε η τιμη τους τοσο;;;;καμια παραεισαγωγη;;;;μαιμου;;;;τι ημερομηνια παραγωγης εχουν;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Βρήκα στην Θεσσαλονίκη CF2 τετράδα στην 205/55/16 στα 265 ευρώ μαζί με περαστικά ενώ αλλού εχουν 280-300 . Επιτρέπεται να γράψω όνομα ?
Σε αυτη τη διασταση φιλος σε avensis τα εβαλε πριν 2 χρονια στα 340€!!!!!!Τι διαολο......επεσε η τιμη τους τοσο;;;;καμια παραεισαγωγη;;;;μαιμου;;;;τι ημερομηνια παραγωγης εχουν;;;;
Πολύ φοβάμαι ότι κοντά έπεσες. Μακάρι να μην αναφέρεται σε γνωστό μαγαζί κατά ΕΡΤ3 μεριά, γιατί έχουν γραφτεί ομορφιές στο φόρουμ σχετικά.
-
Τι ειναι η παραεισαγωγη;
-
δηλαδη αν τα παραγγειλει το μαγαζι 'μεσω ιντερνετ' και παρακαμωει την εισαγωγικη ποιο ειναι το προβλημα;
με αυτο το τροπο μεγαλο λαστιχαδικο μου εδωσε τιμη γι τα ΥΟΚΟ G55 100+€ φτηνοτερα
απλα μου ειπε οτι θα καθυστερησουν 10-15 μερες παραπανω@Spiros-Foivos πες μας βρε το μαγαζι...
-
Ο χρήστης pko έγραψε:
Φίλε Pavlos-84 που κατεληξες τελικα? ποιο θα βαλεις?Προσανατολίζομαι προς το Vredestein αν και ακόμα δεν έχω βρει το Toyo να το πιάσω.
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Σε αυτη τη διασταση φιλος σε avensis τα εβαλε πριν 2 χρονια στα 340€!!!!!!Τι διαολο......επεσε η τιμη τους τοσο;;;;καμια παραεισαγωγη;;;;μαιμου;;;;τι ημερομηνια παραγωγης εχουν;;;;
Πολύ φοβάμαι ότι κοντά έπεσες. Μακάρι για τον φίλο μας να μην αναφέρεται σε γνωστό μαγαζί κατά ΕΡΤ3 μεριά, γιατί έχουν γραφτεί ομορφιές στο φόρουμ σχετικά.
Το μαγαζί λέγεται ΡΟΔΑ Μ.ΕΠΕ και βρίσκεται σε παράπλευρο της εγνατίας οδού ανάμεσα σε διαβατά και ευκαρπία .
Ημερομηνία παραγωγής έχουν μέσα στο 15 ( η κοπέλα δεν ήξερε ακριβές μήνα ) και μαζί με την ευθυγράμμιση 285€ τελική με φπα. Το μαγαζί φαίνεται να έχει δουλειά και ειναι αρκετά μεγάλο απο έξω ...
Τα λάστιχα μεχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν περαστεί αλλα μην περιμένετε σχόλια απο εμένα καθώς ακόμα δεν πήρα το δίπλωμα ....( τώρα τέλειωσα πανελλαδικές )
http://rodaelastika.carlink.gr/?cl=950 ( έχει την τοποθεσία με ακρίβεια ) -
Διαβατά και Σταυρούπολη μάλλον εννοείς. Ο δρόμος που βγαίνει από την Ιωνία στην οδό Θερμαϊκού, κάτω από την αερογέφυρα της Εγνατίας.
-
Προσανατολίζομαι προς το Vredestein αν και ακόμα δεν έχω βρει το Toyo να το πιάσω.
Καλή επιλογή το vredestein αν και το συγκεκριμένο δεν το εχω δοκιμασει. Ειχα δοκιμασει καποιο αλλο ελαστικο της vredestein και ειχα σχηματισει πολυ καλη εντυπωση. Το er300 ειναι λιγο παλιο σαν ελαστικο αλλα αμα σου αρεσει ξαναβάλτο. Να σε καλύψει κάποιο 100% δεν υπάρχει όχι μόνο σε σένα αλλά σε όλους μας! Πάντως όλα τα ελαστικά που ανέφερες είναι καλές επιλογές.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Διαβατά και Σταυρούπολη μάλλον εννοείς. Ο δρόμος που βγαίνει από την Ιωνία στην οδό Θερμαϊκού, κάτω από την αερογέφυρα της Εγνατίας.Ναι ,όντως
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]