-
Σαν υπερυψωμένο coupe είναι...
Μου θυμίζει έντονα σχεδίαση Volvo και συγκεκριμένα το V40 Cross Country. -
Καλά τελικά ποια είναι τιμή του και που την ξέρετε?
-
Είναι άλλο η ποιότητα υλικών και άλλο η ποιότητα κατασκευής και η αξιοπιστία. Εγώ διάβασα πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το εργοστάσιο της Honda στο Μεξικό, καθώς δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις λόγω κλοπών. Κλέβουν είτε τις πρώτες ύλες είτε τμήματα από τα αυτοκίνητα, καθώς είναι φορτωμένα στα τρένα. Το ίδιο ισχύει και για το νέο Jazz (Fit στην Αμερική).
-
Ρίξτε μια ματιά εδώ
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Είναι άλλο η ποιότητα υλικών και άλλο η ποιότητα κατασκευής και η αξιοπιστία. Εγώ διάβασα πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το εργοστάσιο της Honda στο Μεξικό, καθώς δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις λόγω κλοπών. Κλέβουν είτε τις πρώτες ύλες είτε τμήματα από τα αυτοκίνητα, καθώς είναι φορτωμένα στα τρένα. Το ίδιο ισχύει και για το νέο Jazz (Fit στην Αμερική).Φιλε μου τετοια προβληματα με κλοπες αντιμετωπιζουν ολες οι εταιρειες που εχουν εργοστασια στο Μεξικο. Η Honda προσπαθησε να τα λυσει με προσληψη 2.000 security. Τωρα οσον αφορα στα προβληματα ποιοτητας, κανει πλεον αυστηροτερους ποιοτικους ελεγχους, μαλιστα επεβαλε και ποινες στους αρμοδιους διευθυντες της για τα προβληματα με τις ανακλησεις του υβριδικου Fit (http://www.reuters.com/article/2014/10/ ... FR20141023), δημιουργησε νεα θεση υπευθυνου ποιοτικου ελεγχου και καθυστερει τις πωλησεις ακριβως για να διασφαλιστει 100% οτι τα νεα αυτοκινητα δε θα αντιμετωπιζουν κανενα προβλημα. Βεβαια ειναι σοφο κανεις να μην αγοραζει ενα εντελως καινουργιο μοντελο τουλαχιστον τους 6 πρωτους μηνες της διαθεσης του ακριβως γιατι υπαρχει αυξημενος κινδυνος να υπαρχουν στις πρωτες παρτιδες ατελειες η ελαττωματα που θα διορθωθουν στη συνεχεια στη γραμμη παραγωγης.
Παντως ειναι περιεργη η αποφαση τους να κλεισουν μερος της γραμμης παραγωγης στο Swindon της Αγγλιας και να εισαγεται το ευρωπαικο HR-V απο το εργοστασιο του Μεξικό. -
Το νέο που μας έδωσες είναι ότι δεν θα κατασκευάζεται το HRV που θα προορίζεται για την Ελλάδα
στο εργοστάσιο της Αγγλίας , αλλά σε αυτό του Μεξικό;;Είναι σίγουρο αυτό;
Δεν μου αρέσει ως εξέλιξη... -
Και δώρο ενα σομπρερο....
-
... μαζί με ένα μεξικάνικο φασόλι ...
-
Ελπίζω να μην έχει στοιβαγμένο και κανένα μεξικανο λαθρομετανάστη. EΞ αλλου δεν θα δει και καμία βελτίωση απο το Μεξικό στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης sotirio έγραψε:
Το νέο που μας έδωσες είναι ότι δεν θα κατασκευάζεται το HRV που θα προορίζεται για την Ελλάδα
στο εργοστάσιο της Αγγλίας , αλλά σε αυτό του Μεξικό;;Είναι σίγουρο αυτό;
Δεν μου αρέσει ως εξέλιξη...Και το εργοστάσιο του Swindon δεν προβλέπεται να χρειαστεί για την κατασκευή επιπλέον μοντέλων αφού το νέο HR-V θα φτιάχνεται στο Μεξικό, ενώ το Jazz στην Ιαπωνία.
http://www.drive.gr/news/agora/honda-ai ... i-organosi -
Και Μεξικό και Σαρακάκης.
Σίγουρη 'επιτυχία'...
-
εσενα τι σου εχει κανει ο σαρακακης και τον εχεις ετσι αχτι?
-
Μετά από αυτά που έφαγα στην μάπα με το 'καινούριο' Mitsubishi που αγόρασα, λογικό είναι να μην έχω και την καλύτερη άποψη για τον όμιλό του αλλά και το δίκτυο honda-mitsubishi.
-
ε και γιατι δεν λες τι εφαγες στην μαπα, να μαθουμε και εμεις να το βγαλεις απο τον οργανισμο σου και εσυ?
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
ε και γιατι δεν λες τι εφαγες στην μαπα, να μαθουμε και εμεις να το βγαλεις απο τον οργανισμο σου και εσυ?Τα έχω πει (γράψει) πάμπολλες φορές στο παρελθόν. Ας μην επαναλαμβάνομαι σε θέμα που δεν αφορά προβλήματα, αλλά ένα μελλοντικό αυτοκίνητο.
-
Για το Σαρακακη θα συμφωνησω οτι ειναι η χειροτερη αντιπροσωπεια αυτοκινητων στην Ελλαδα, πιθανως και στην Ευρωπη.
Το καλο βεβαια ειναι οτι με αμαξι Honda δεν τον χρειαζεσαι σχεδον ποτε εκτος απροβλεπτων ατυχιων (τρακο κλπ.)...
Ωστοσο για το θεμα του εργοστασιου στο Μεξικο θα διαφωνησω.
Σημασια δεν εχει η χωρα που βρισκεται το εργοστασιο αλλα οι ποιοτικοι ελεγχοι που εφαρμοζονται.
Οποτε το μεξικανικο HR-V θα ειναι οσο ποιοτικο ειναι το τουρκικο Toyota ή η αιγυπτιακη Mercedes.
Εγω το 2011 πηρα κινεζικο Jazz και δε μου εχει κανει κιχ μεχρι στιγμης.
Οποτε αν ειναι εξισου καλοκατασκευασμενο και το HR-V δε θα με πειραξει οτι ο εργατης που χειριζοταν το ρομποτ στο εργοστασιο της Honda λεγοταν Carlos και ετρωγε burritos.
Αλλωστε ειναι παραλογο να στεκομαστε τοσο πολυ στη χωρα συναρμολογησης ενος αυτοκινητου οταν οι περισσοτεροι δινουμε ενα μισθο για να εχουμε στην τσεπη μας ενα κινεζικο iphone. -
Εγώ αυτοκίνητο Made In Mexiko δεν είχα ποτέ, οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν θα έχουν θέματα ή όχι.
Ωστόσο είχα αυτοκίνητο 'ιαπωνικό' Made In Italy, 'γερμανικό' Made In Belgium, 'ιαπωνικό' Made In Hungary.Με το ΓερμανοΒέλγικο δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Σοβαρή χώρα και σοβαρή αντιπροσωπεία.
Με το ΙταλοΙαπωνικό (Mitsubishi) το πρόβλημα ήταν εξαρχής ο γενικός αντιπρόσωπος που έριξε στην αγορά 'φτηνά καινούρια' αυτοκίνητα 'παροπλισμένα' και 'πεθαμένα'.
Με το Ουγγρικό (Suzuki) ήταν για γέλια το αυτοκίνητο παρόλο που ο γενικός αντιπρόσωπος είχε καλό δίκτυο και προσπαθούσε να προσφέρει 'ιαπωνικές υπηρεσίες'.
Ελπίζω αυτά τα συμπτώματα να μην υπάρχουν πια, αλλά εγώ πλέον δεν εμπιστεύομαι κάποιες χώρες συναρμολόγησης, ειδικά όταν δεν υπάρχει πραγματικός και σοβαρός έλεγχος από την μητρική εταιρεία. Κάποιες χώρες καλώς ή κακώς είναι επιρρεπείς στη λαμογιά και στην κουτοπονηριά.
-
Και το δικό μου παλιό ουγγαρεζικο σουζουκι ήταν ΓΤΠ.
Δεν θεωρώ πάντως σκάνδαλο ότι το χοντα ειναι μεξικανικό στην κατασκευή αλλα με προβληματίζει τι συνέπεια θα έχει αυτό στην τελική τιμη του. -
Δεν νομίζω να επηρεασθεί η τιμή λόγω Μεξικάνικης καταγωγής.
Θεωρώ πως θα ακολουθήσει την γνωστή αυξημένη τιμολογιακή πολιτική αποσιωπώντας την Μεξικάνικη καταγωγή.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλες οι εμπορίες θα προπαγανδίζουν ότι είναι Ιαπωνικό και ότι έρχεται από Ιαπωνία, όπως άλλωστε κάνανε και με μένα όταν πήγα να αγοράσω το Ιταλικό Mitsubishi. Σε όλες τις εμπορίες μου λέγανε ότι έρχεται από την Άπω Ανατολή και τους πίστεψα, όπως έγινε και με το Magyar SwiftΆρα μόνο εμείς εδώ μέσα θα ξέρουμε ότι το HRV θα είναι Μεξικάνικο, αφού το ψάχνουμε περισσότερο το θέμα.
-
Ωστόσο τα μεταφορικά από Μεξικό δεν μπορεί να ειναι τα ίδια με αυτά απο ευρωπαϊκή χώρα.
Honda HR-V 2014