-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Για ρεζερβα ανάγκης(μικρή) υπάρχουν λαστιχα στα λαστιχαδικα η γίνεται ειδική παραγγελία;
Δεν πιστεύω να πανε αποκλειστικά πακέτο με την ζαντα τους;Μπορείς να παραγγείλεις εδώ:
http://www.camskill.co.uk/m127b0s0p0/Temporary_Spare_Tyres_-Space_Saver_Tyres-_16_inch -
Να σου πω την αλήθεια με αυτοκίνητο 105 μόνο ίππων και μετακινήσεις σχεδόν αποκλειστικά μέσα στην κίνηση της πόλης δεν ψάχνω για σπορ λάστιχο, για αυτό και οι παραπάνω υποψηφιότητες μου.Στην ιδια διασταση εχω energy saver αλλα μου ελιωσε εντελως στο πλαι εξωτερικα επειδη μαλλον ειχα χαμηλη πιεση αλλα και επειδη εκανα πολλα χιλιομετρα καθημερινα.Το επομενο τρομερο ελαστικο μου θα ειναι το vredestein sportrak 5 υπαρχει στην διασταση το οποιο εχει σκληρα πλαινα, ειναι πολυ καλο στη βροχη και ειναι σχετικα μαλακο το πελμα, εκτος αν επειδη κανω πολλα χιλ παω σε TOYO PROXES CF2 το οποιο λενε οτι ειναι αντιστοιχο αλλα με πιο σκληρο πελμα οποτε λογικα θα βγαζει και πιο πολλα χιλ. Η michelen,continental κλπ σιγα μην με ξαναδουν..
-
σε αλλο αυτοκινητο εχουμε michelen pilot sport 3 και ειναι πολυ καλο λαστιχο, το energy saver κατα γενικη ομολογια... δεν,η μισελεν ειναι κορυφαια εταιρεια λιγο σκληρο σε βλεπω που την αποκλειεις, ειδικα αν θελεις πολλα χλμ το primacy 3 εχω ακουσει οτι ειναι απο τα καλυτερα ελαστικα για αυτον τον σκοπο. Τα continental επισης ειναι κορυφαια λαστιχα αλλα εχουν φημη οτι δεν κρατανε για πολλα χλμ. Για τα ΤΟΥΟ εντυπωση μου κανει το οτι ειναι σχετικα ακριβοτερα σε σχεση με τον ανταγωνισμο στην ελλαδα ενω κατι τετοιο δεν ισχυει στο εξωτερικο. Για το vredestein δεν ξερω τιποτα.
-
και τα pirelli ειναι καλα και σε καλη τιμη.
-
Ο χρήστης VASI έγραψε:
Να σου πω την αλήθεια με αυτοκίνητο 105 μόνο ίππων και μετακινήσεις σχεδόν αποκλειστικά μέσα στην κίνηση της πόλης δεν ψάχνω για σπορ λάστιχο, για αυτό και οι παραπάνω υποψηφιότητες μου.
Στην ιδια διασταση εχω energy saver αλλα μου ελιωσε εντελως στο πλαι εξωτερικα επειδη μαλλον ειχα χαμηλη πιεση αλλα και επειδη εκανα πολλα χιλιομετρα καθημερινα.Το επομενο τρομερο ελαστικο μου θα ειναι το vredestein sportrak 5 υπαρχει στην διασταση το οποιο εχει σκληρα πλαινα, ειναι πολυ καλο στη βροχη και ειναι σχετικα μαλακο το πελμα, εκτος αν επειδη κανω πολλα χιλ παω σε TOYO PROXES CF2 το οποιο λενε οτι ειναι αντιστοιχο αλλα με πιο σκληρο πελμα οποτε λογικα θα βγαζει και πιο πολλα χιλ. Η michelen,continental κλπ σιγα μην με ξαναδουν..
τα ΤΟΥΟ εγγυημένα θα σε καλύψουν σε όλα,δοκιμασμένα επί 10+ χρόνια σε elantra με 195/60/15......
-
με χαλαει παντως που αγγλια τα toyo ειναι φθηνοτερα απο απο τα μοντελα της dunlop,goodyear και pirelli που ειχα αναφερει προηγουμενος ενω στην ελλαδα τα βρισκω ακριβοτερα.
Γιατι? η τους αγγλους καποιος προσπαθει να τους πιασει κωτσους η τους ελληνες (και υποψιαζομαι το δευτερο). -
Και γυρνώντας σε προηγούμενο ερώτημα
Pirelli cinturato p7 vs Michelin primacy 3 vs Goodyear efficient grip performance vs Dunlop sport blu response
Με κυρία έμφαση την αντοχή στις αμέτρητες λακούβες των ελληνικών δρόμων.Για υπενθυμιση
-
Δεν ξέρω ποιο αντέχει περισσότερο στις λακούβες, αλλά κατα τη γνώμη μου το καλυτερο απο τα παραπανω είναι το goodyear.
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
παιδιά τον Δεκέμβρη είχα πάρει χειμερινά και τώρα ήρθε η ώρα για θερινά...205/55/16
έχω focus 1600 sport 2006, τα προηγούμενα θερινά ήταν premiumcontact5 και πιο παλιά sportcontact2.
Aνεξαρτήτου τιμής τι προτείνετε; ψάχνω για το καλύτερο all around - κυρίως ΑΣΦΑΛΕΙΑ,κατανάλωση, κράτημα, διάρκεια.
να βάλω τα ίδια conti ή να δω κάποιο άλλο;
κάποιος έγραψε ότι τα michelen sport3 είναι καλύτερα;Καλυτερα απο premiumcontact5 ειναι τα Michelin Pilot sport 3. Ειναι διαφορετικης κατηγοριας λαςτιχο το ενα απο το αλλο. Το συγκεκριμενο Michelin ειναι πιο σπορ κατηγορια. Ακομα καλυτερα στο στενο και στις στροφες ειναι τα bridgestone Adrelanin re002.
Το pilot sport 3 ειναι καλυτερο απο το Adrenalin στη βροχη αλλα στο στεγνο και ειδικα με υψηλες θερμοκρασιες το Adrenalin ειναι καλυτερο απο το pilot.τελικά όταν λέμε πιο σπορ κατηγορία τι εννοούμε; καλύτερο στο κράτημα; φρενάρισμα τι γίνεται;;
ξαναλέω θέλω το καλύτερο all around ανεξαρτήτως κόστους...για τη ζωή μας μιλάμε.
Κάνω τη διαδρομή 100 χλμ. Θεσ/νικη - Ν.Σερρών ανά 2-3 μέρες. Εθνικός δρόμος αλλά με ανοικτές στροφές των 100+ χμλ/ώρα πάνω στο βουνό του λαχανά, που συχνά πιάνει και πάχνη και παγώνει πολύ τα ξημερώματα του χειμώνα... μετά ακολουθεί διαδρομή 25 χλμ. μέσα στα χωριά του κάμπου που έχουν κάκιστους δρόμους που φθείρουν τα λάστιχα.
Τι προτείνετε παιδιά, σε 2-3 μέρες τα βάζω... -
@ JOPAR
Goodyear efficient grip performance, κατά τη γνώμη μου καλύτερα ελαστικά από τα premiumcontact2 και premieumcontact5 (τα έχω δοκιμάσει και τα 3). -
Ενδιαφέρουσα η κατάθεση σου, μιας και τα premiumcontact 5 θεωρούνται πολύ καλά ελαστικα και δεν τα είχα στα υποψήφια μου μόνο λόγω γερμανικής προέλευσης. Μέχρι στιγμής έχω απόψεις:
Goodyear efficient grip performance 2
Michelin primacy 3 ( Xl) 1
Dunlop sport blu response (1)
Pirelli cinturato p7 0
Toyo proxes cf2. 1 αν και εκτός προτεινόμενων. -
Ενδιαφέρουσα η κατάθεση σου, μιας και τα premiumcontact 5 θεωρούνται πολύ καλά ελαστικα και δεν τα είχα στα υποψήφια μου μόνο λόγω γερμανικής προέλευσης. Μέχρι στιγμής έχω απόψεις:
Goodyear efficient grip performance 2
Michelin primacy 3 ( Xl) 1
Dunlop sport blu response (1)
Pirelli cinturato p7 0
Toyo proxes cf2. 1 αν και εκτός προτεινόμενων.TOYO PROXES CF2 Η VREDESTEIN SPORTRAK 5 που θα παει σιγα σιγα θα ξυπνησουμε. Επισης το uniroyal rainsport 3 φαινεται πολυ καλο αλλα οχι για πολλα χιλιομετρα. Εν τελει μαλλον vredestein sportrak5 .
-
Ο χρήστης JOPAR έγραψε:
παιδιά τον Δεκέμβρη είχα πάρει χειμερινά και τώρα ήρθε η ώρα για θερινά...205/55/16
έχω focus 1600 sport 2006, τα προηγούμενα θερινά ήταν premiumcontact5 και πιο παλιά sportcontact2.
Aνεξαρτήτου τιμής τι προτείνετε; ψάχνω για το καλύτερο all around - κυρίως ΑΣΦΑΛΕΙΑ,κατανάλωση, κράτημα, διάρκεια.
να βάλω τα ίδια conti ή να δω κάποιο άλλο;
κάποιος έγραψε ότι τα michelen sport3 είναι καλύτερα;Καλυτερα απο premiumcontact5 ειναι τα Michelin Pilot sport 3. Ειναι διαφορετικης κατηγοριας λαςτιχο το ενα απο το αλλο. Το συγκεκριμενο Michelin ειναι πιο σπορ κατηγορια. Ακομα καλυτερα στο στενο και στις στροφες ειναι τα bridgestone Adrelanin re002.
Το pilot sport 3 ειναι καλυτερο απο το Adrenalin στη βροχη αλλα στο στεγνο και ειδικα με υψηλες θερμοκρασιες το Adrenalin ειναι καλυτερο απο το pilot.τελικά όταν λέμε πιο σπορ κατηγορία τι εννοούμε; καλύτερο στο κράτημα; φρενάρισμα τι γίνεται;;
ξαναλέω θέλω το καλύτερο all around ανεξαρτήτως κόστους...για τη ζωή μας μιλάμε.
Κάνω τη διαδρομή 100 χλμ. Θεσ/νικη - Ν.Σερρών ανά 2-3 μέρες. Εθνικός δρόμος αλλά με ανοικτές στροφές των 100+ χμλ/ώρα πάνω στο βουνό του λαχανά, που συχνά πιάνει και πάχνη και παγώνει πολύ τα ξημερώματα του χειμώνα... μετά ακολουθεί διαδρομή 25 χλμ. μέσα στα χωριά του κάμπου που έχουν κάκιστους δρόμους που φθείρουν τα λάστιχα.
Τι προτείνετε παιδιά, σε 2-3 μέρες τα βάζω...Vredestein sportrak 5 η για πολλα χιλ toyo proxes cf2.
-
Την αντιπροσωπεία αυτών των δύο έχεις; Κουραστικό καταντάει!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Την αντιπροσωπεία αυτών των δύο έχεις; Κουραστικό καταντάει!Πάντως κάθε πρόταση ειναι καλοδεχούμενη και λαμβάνεται υπόψιν.
-
Εγω μιλησα με διαφορους εμπορους βρηκα τηλεφωνα στο ιντερνετ και μου εδωσαν τιμες διαφορετικες ανα περιοχη.
-
Την αντιπροσωπεία αυτών των δύο έχεις; Κουραστικό καταντάει!
Πάντως κάθε πρόταση ειναι καλοδεχούμενη και λαμβάνεται υπόψιν.
Θα πρεπει να ρωτησεις διαφορους εμπορους για τιμες π.χ.
2310755452 ΚΟΝΤΑΞΙΔΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 2261026102 ΚΑΝΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΙΑ, ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ ΛΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΛ,2130320396 ΜΠΥΡΗΣ ΑΘΗΝΑ κλπ.. -
Για αντιπροσωπειες δες στο διαδικτιο για TOYO toyotire.gr 21052888 Τενορα τεχνικη και για vredestein ΙΚΑΡΟΣ ΑΕΒΕ 2105124747 δεν εχω μιλησει με αυτους.
-
Καλησπέρα.
Έχουμε ένα Honda HRV και ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε λάστιχα. Είναι 5θυρο και 1.6 κυβικά.
Η χρήση του είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου σε άσφαλτο και λίγα χιόνια τον χειμώνα.
Από διαστάσεις όταν το πήραμε (καινούριο) φορούσε χιονολάστιχα nokian WR με διάσταση 205/65 R 15 94H.
Στο manual από την άλλη αναφέρει διαστάσεις
195/70R15 και 205/60R16
Και αυτά που φοράει τώρα και έφτασε η ώρα να τα αλλάξω είναι ΑVON ZV5 195/65R15
Γενικώς είχα θέμα την προηγούμενη φορά να βρω λάστιχα.
Με λίγο ψάξιμο μου πρότειναν στην ίδια διάσταση (195/65R15) Dunlop sport bluresponse.
Θα ήθελα κάποια γνώμη για αυτά και αν υπάρχει κάποια αντιπρόταση.
Ευχαριστώ
Βαγγέλης -
Τα κανονικά του λάστιχα είναι 195/70/15 με τον κινητήρα με τα 105 άλογα και 205/60/16 με τα 120 άλογα.Και στις 2 διαστάσεις υπάρχει πλέον πληθώρα επιλογών,ανάλογα τη χρήση που θες να κάνεις.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]