-
5w/20 οι honda & ford ecoboost και φυσικα στο δικο μου ατμοσφαιρικο 1.4 16βαλβιδο
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
5w/20 οι honda & ford ecoboost και φυσικα στο δικο μου ατμοσφαιρικο 1.4 16βαλβιδοΑτμοσφαιρικο 1400αρι θελει 5-20?
Και τουρμπο σαν τον ecoboost?Μακαρι να διαψευστω αλλα βλεπω σε χωρες σαν την Ελλαδα να σπανε για πλακα τα μοτερ αυτα.
Εγω παντως θα πηγαινα σε 5-30 που υπαρχουν και απειρες ποιοτικοτατες επιλογες, χωρις δευτερη σκεψη. -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
το ελάχιστο, ανάλογα με τις πιστοποιήσεις που πρέπει να πληρούν.
έχεις λάδι 5-30 που να πληρεί RN720 ? αν ναι πόσο ?
εχω 5-30 αλλα το rnz720 τι ειναι
Ναι εχω το κλασσικο 5w-30 20 ευρψ το 4λιτρο αλλα η συγκεκριμενη προδιαγραφη δεν την εω μημπως ειναι για renault μονο?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τί σε κάνει ικανό να θεωρείς? Μην το πάρεις προσωπικά αλλά έχει αναλυθεί πολλάκις αυτό οπότε διάβασε πιο πίσω. Ενδεικτικά μόνο θα σου πω ότι τα 0W-20 περνάνε τα ίδια τεστ με τα άλλα λιπαντικά και το HTHS τους για παράδειγμα βγαίνει με τον ίδιο τρόπο στους 150C όπως στα υπόλοιπα.
Μόνο που με το 0W-20 δε θα δεις ποτέ 150C σε στοκ αυτοκίνητο.το 0w-20 εχει ουσιαστικα καταργηθει/ 0w-30 πλεον
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Να συμπληρωσω κι εγω πως οχι μονο στην αμερικη αλλα και στη βουλγαρια και στη γερμανια ειναι ΟΛΑ τα μοβιλ κατω των 10 ευρω το λιτρο.....και εμεις εδω με πανω απο 10 ευρω το λιτρο δεν ξερουμε αν ειναι μαιμου..........
Ο κοσμος ειναι γεματος πορτοκαλιες........γιατι να βαλεις mobil?????
Υπαρχουν και εξαιρετικες Ελληνικες πορτοκαλιες.....θα συμφωνησω με το w202 AMG το 80% οι εταιριες οι Ελληνικες εχω δει πως τ φτιαχνουνε πουρου με πακιστανο Και ζεσταμα. Εξεροντας AVIN Και κανα 2 ακομα ολα τα αλλα θα σου βγαλουνε ζημια που δε καταλαβεις ποτε οτι σου εκανε ζημια το λαδι.
-
σε ενα αυτοκινητο καθημερινης χρησης ο κινητηρας δεν θα σπασει απο την επιλογη ενος λεπτορευστου λιπαντικου, αλλα απο την λαναθασμενη εντυπωση οτι ο οδηγος εχει αυτοκινητο πιστας
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
σε ενα αυτοκινητο καθημερινης χρησης ο κινητηρας δεν θα σπασει απο την επιλογη ενος λεπτορευστου λιπαντικου, αλλα απο την λαναθασμενη εντυπωση οτι ο οδηγος εχει αυτοκινητο πισταςAμα βαλεις καλο λαδι τιποτα δεν εχεις να φοβηθειςτωρα αμα ξεκινας με 150 φρενο τοτε αλλη ιστορια
-
Ο χρήστης saener2-- έγραψε:
Να συμπληρωσω κι εγω πως οχι μονο στην αμερικη αλλα και στη βουλγαρια και στη γερμανια ειναι ΟΛΑ τα μοβιλ κατω των 10 ευρω το λιτρο.....και εμεις εδω με πανω απο 10 ευρω το λιτρο δεν ξερουμε αν ειναι μαιμου..........
Ο κοσμος ειναι γεματος πορτοκαλιες........γιατι να βαλεις mobil?????
Υπαρχουν και εξαιρετικες Ελληνικες πορτοκαλιες.....θα συμφωνησω με το w202 AMG το 80% οι εταιριες οι Ελληνικες εχω δει πως τ φτιαχνουνε πουρου με πακιστανο Και ζεσταμα. Εξεροντας AVIN Και κανα 2 ακομα ολα τα αλλα θα σου βγαλουνε ζημια που δε καταλαβεις ποτε οτι σου εκανε ζημια το λαδι.
και εγω σε αυτές τις 2-3 αναφέρομαι..............
-
Ε πειτε ρε παιδια ποιες ειναι αυτες οι εταιριες!
-
Τί σε κάνει ικανό να θεωρείς? Μην το πάρεις προσωπικά αλλά έχει αναλυθεί πολλάκις αυτό οπότε διάβασε πιο πίσω. Ενδεικτικά μόνο θα σου πω ότι τα 0W-20 περνάνε τα ίδια τεστ με τα άλλα λιπαντικά και το HTHS τους για παράδειγμα βγαίνει με τον ίδιο τρόπο στους 150C όπως στα υπόλοιπα.
Μόνο που με το 0W-20 δε θα δεις ποτέ 150C σε στοκ αυτοκίνητο.το 0w-20 εχει ουσιαστικα καταργηθει/ 0w-30 πλεον
από ποιον έχει καταργηθεί ; από σένα
https://www.google.gr/search?q=0w20&ie= ... POaP22gdgG
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Ε πειτε ρε παιδια ποιες ειναι αυτες οι εταιριες!εγω βάζω το 5/40 στο 6 και το 10/40 στο ατος,τα τελευταία 4 χρονια
http://www.elin.gr/el/auto-tec.html -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Ε πειτε ρε παιδια ποιες ειναι αυτες οι εταιριες!οι αλλες 2-3 δεν ειναι και πολυ γνωστες.παντως οπως εγραψα και πιο πανω οποιος απο Ελλδα φτιαχνει λαδια πουρου ζεσταμα και πακιστανο και εγω παλαι το ιδιο εκανα και δεν ηξερα αν ειναι 20w-50 η 10w-40 και α ειχα και χημικους. Απο τοτε που συνεργαστηκα με avin ποτε προβλημα.Και μη ξεχνας η avin εκανε fason στην castrol οταν ηταν εδω
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
από ποιον έχει καταργηθεί ; από σένα
https://www.google.gr/search?q=0w20&ie= ... POaP22gdgG
to 0w-20 εχει πτωση man το ow-30 θα αρχιζει α κυκλφορει.επεισησς ow-20 κανεις δε μπορει να βγαλει στην ελλαδα
-
H προδιαγραφη RN 720 ειναι η τελευταια προδοαγραφη για renault τα οποια εχουν φιλτρο σωματιδων (diesel) και εχει να κανει με τα χαμηλα επιπεδα τεφρας θειου κτλ. Αντιγραφω:
Η νέα γενιά λιπαντικών Low SAPS είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο,φωσφόρο και θειϊκή τέφρα (Sulphated Ashes,Phosphorus,Sulfur) Οι νέες τεχνολογίες αντιρρύπανσης και τα συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων ,Diesel Particulate Filter (DPF) & Exhaust Gas Recirculation (EGR) απαιτούν λιπαντικά Low SAPS. Είναι απαραίτητα για τους νέους κιντήρες Euro V και ιδανικά για την καλύτερη συντήρηση των παλαιότερων κινητήρων Με την τεχνολογία Low SAPS επεκτείνεται η διάρκεια ζωής των συστημάτων αντιρρύπανσης και εξασφλίζεται η σωστή λειτουργία τους.
Τωρα σιγουρα εισαγομενα ειναι τα Pentosin απο την οποια εβαλα βαλβολινες και εχω σασμαν με 140000km βουτυρο.
Amsoil δουλευα παλια ηταν εισαγομενα...
Πηρα αυτα σε χαμηλη τιμη 30€ το 4 λιτρο απο καταστημα με ανταλακτικα group Vag.Παιζει να ειναι ελληνικα-τουρκικα κτλ?
http://fuchsoil.com.tr/product/motor-oils/1195.aspx
Θεωρητικα τα fuchs ερχονται και αυτα εισαγομενα ? -
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
H προδιαγραφη RN 720 ειναι η τελευταια προδοαγραφη για renault τα οποια εχουν φιλτρο σωματιδων (diesel) και εχει να κανει με τα χαμηλα επιπεδα τεφρας θειου κτλ. Αντιγραφω:Η νέα γενιά λιπαντικών Low SAPS είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο,φωσφόρο και θειϊκή τέφρα (Sulphated Ashes,Phosphorus,Sulfur)
Οι νέες τεχνολογίες αντιρρύπανσης και τα συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων ,Diesel Particulate Filter (DPF) & Exhaust Gas Recirculation (EGR) απαιτούν λιπαντικά Low SAPS.
Είναι απαραίτητα για τους νέους κιντήρες Euro V και ιδανικά για την καλύτερη συντήρηση των παλαιότερων κινητήρων
Με την τεχνολογία Low SAPS επεκτείνεται η διάρκεια ζωής των συστημάτων αντιρρύπανσης και εξασφλίζεται η σωστή λειτουργία τους.Τωρα σιγουρα εισαγομενα ειναι τα Pentosin απο την οποια εβαλα βαλβολινες και εχω σασμαν με 140000km βουτυρο.
Amsoil δουλευα παλια ηταν εισαγομενα...
Πηρα αυτα σε χαμηλη τιμη 30€ το 4 λιτρο απο καταστημα με ανταλακτικα group Vag.Παιζει να ειναι ελληνικα-τουρκικα κτλ?
http://fuchsoil.com.tr/product/motor-oils/1195.aspx
Θεωρητικα τα fuchs ερχονται και αυτα εισαγομενα ?Με διαφωτησες φιλε γιατι δεν την ειχα δει ποτε τη προδιαγραφη ουτε στο καταλογο που παραγκελνω δεν υπαρχει.Βεβαια ολο αυτο το συστημα οτι ειναι ειδικο για RENAULT κτλπ μλκιες δεν ισχιουν συμφωνιες ειναι για την οικονομα. Επισης το 5-30 που το πηρες με 30 ευρω δεν ειναι κ τοσο φτθην.Και ναι απο οσοσ ξερω εισαγωγη ειναι τα FUCHS. Τοις βαλβλινες αν επιτρεπεται ποσο στης χρεωσαν>
-
30€ τα 4 λιτρα για 5/30 συνθετικο θα ελεγα οτι 7,5€ το λιτρο ειναι καλη τιμη με αποδειξη....
τις βαλβολινες Pentosin τα 2 λιτρα αν θυμαμαι καλα 25€.(75/80 ιξωδες).
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
30€ τα 4 λιτρα για 5/30 συνθετικο θα ελεγα οτι 7,5€ το λιτρο ειναι καλη τιμη με αποδειξη....τις βαλβολινες Pentosin τα 2 λιτρα αν θυμαμαι καλα 25€.(75/80 ιξωδες).
Εγω το 4 λιτρο 5w-30 απο avin 20 ευρω το εχω και βγαινω οχι οτι το σκοτωνω.Επισης με τη βαλβολινη σε εγδαρε μια 80-90 18 λιτρη την δινω σε εμπορα 35 αντε να φτασει σε μαγαζι τα 50 και εσυ με 2 λιτρα 25?
-
Οι τιμές αυτές είναι ίδιες ανεξαρτήτων προδιαγραφών? Πχ ένα 5w30 VW 502.00 έχει την ίδια τιμή με ένα 5w30 VW 504.00 low saps ?
-
30€ τα 4 λιτρα για 5/30 συνθετικο θα ελεγα οτι 7,5€ το λιτρο ειναι καλη τιμη με αποδειξη....
τις βαλβολινες Pentosin τα 2 λιτρα αν θυμαμαι καλα 25€.(75/80 ιξωδες).
Εγω το 4 λιτρο 5w-30 απο avin 20 ευρω το εχω και βγαινω οχι οτι το σκοτωνω.Επισης με τη βαλβολινη σε εγδαρε μια 80-90 18 λιτρη την δινω σε εμπορα 35 αντε να φτασει σε μαγαζι τα 50 και εσυ με 2 λιτρα 25?
Επωνυμη βαλβολινη καλη κατω απο κανα 10ευρω το λιτρο δεν βρισκεις.
Οπως και λαδια, επειδη τα avin 5-30 εχουν 5 ευρω το λιτρο δεν σημαινει οτι τα castrol edge 5-30 που εχουν 10+ ειναι κλεψια.
Προφανως και ουτε ιδιες προδιαγραφες εχουν, ουτε ιδια χαρακτηριστικα. -
Δεν θα ειναι ιδιων προδιαγραφων γι αυτο ειναι πιο φτηνες οι δικες σου.Δηλαδη ποσο τις πουλας?
5 ευρω το λιτρο και ειναι wv504/507?
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]