-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Dimimis, από τις λίγες σχετικά γνώσεις μου περί Οικονομικής των Περιφερειών, συμφωνώ ότι μετά την πόλωση, έρχεται η ανάπτυξη των περιφερειών. Για την Ελλάδα, όμως, θα διαφωνήσω, μια που σπανίως ακολουθούμε το παράδειγμα άλλων χωρών. Οι κυβερνήσεις μας φοβούνται υπερβολικά το πολιτικό κόστος, για να ξεκινήσουν το οτιδήποτε επαναστατικό. Και η αποκέντρωση στην πράξη είναι τρομερά επαναστατική, όσο οι γενιές αναπτύσσονται μέσα στις δυο υδροκέφαλες πόλεις. Ποιον θα διώξεις, όταν σιγά-σιγά, και οι 'έχω ένα κτήμα και ένα σπίτι στο χωριό μου' μειώνονται μέρα με τη μέρα; Όλοι πλέον Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς γίναμε...Τώρα, για ποιον λόγο ακριβώς αδειάζουν στην πρώτη αργία, είναι μια πολύ δυνατή ερώτηση...Αυτο το υποδειγμα ισχυει ανεξαρτητα απο το αν λαμβανουμε υποψη το πολιτικο κοστος. Απλως αν παρουμε πιο σωστες αποφασεις, τα οφέλη πολλαπλασιαζονται!! Παντως εχει ευθηνη και ο υπαιθρος χωρος ως 'υποδοχεας' αυτων που αποκεντρωνονται , γιατι απο οτι φαινεται και τοπικα δεν παιρνονται οι σωστες αποφασεις!! το μαγαλυτερο ποσοστο των Δημαρχων του υπαιθρου χωρου ειναι ασχετοι απο τετοια ζητηματα και ξερου να κανουν μονο εργα υποδομης για να ευχαριστισουν τους ψηφοφορους!!! Διαφονω με το όλοι 'Αθηναιοι και Θεσσαλονικεις γιναμε'
δηλαδη οι αλλοι οικισμοι μικροι η μεγαλοι τη ρολο παιζουνε π.χ Λαρισα, Βόλος, Ιωαννινα, Κοζανη επειδη μετακινουνται μια στο τριμηνο στην Αθηνα ειναι Αθηναιοι?????? Το αδεισμα αυτο στις αργιες δειχνει πως ο κοσμος εχει αναγκη τον υπαιθρο χωρο, το πρασινο, την ησυχια, το φιλοξενο περιβαλλον, δηλαδη την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ!!! Βεβαιως η αποκεντρωση πρεπει να γινει σταδιακα και σιγα-σιγα!!! οχι πολυ επαναστατικα!! μηπως ειναι φορουμαδες ο Σουφλιάς και οι Συμβουλοι του??? -
Ο χρήστης dimimis έγραψε:
.... το μαγαλυτερο ποσοστο των Δημαρχων του υπαιθρου χωρου ειναι ασχετοι απο τετοια ζητηματα και ξερου να κανουν μονο εργα υποδομης για να ευχαριστισουν τους ψηφοφορους.............Τα έργα υποδομής συνήθως δυσαρεστούν τους ψηφοφόρους, τα έργα βιτρίνας τους ευχαριστούν. Κι αυτά, κυρίως, κάνουν οι (κομματικά τοποθετημένοι) Δημοτικοί Άρχοντες της Ελλάδας!
-
Μάρκο, εδώ δεν υπήρχαν ροζ χαρτάκια ή μέταλλο για πινακίδες!!! Και εσύ περιμένεις να γράφει Ο.Α.Σ.Θ. στο πάσο μας!
Η αποκέντρωση είναι επαναστατική, από τη στιγμή που οι νέοι δεν θέλουν να παραμείνουν ή να γυρίσουν στην επαρχία. Για την Ελλάδα, η αποκέντρωση είναι κάτι που θα πάρει πολλά χρόνια και πολλές κυβερνήσεις για να γίνει. Ο γνωστός του γνωστού του φίλου, μπορεί να απαλλάσσει έναν-έναν από εμάς από την (υποχρέωση-κίνητρο-όπως θέλετε πείτε το) για ένταξη στην κοινωνία της Μακεδονίας, της Θράκης, της Πελοποννήσου, της Κρήτης και της Ηπείρου, κλπ.
Για τα μικρά πράγματα που λέει ο Μάρκος ότι μπορούν να γίνουν, συμφωνώ. Κάθε τοπική πρωτοβουλία που διευκολύνει τον πολίτη (π.χ. αφού μιλάμε για λεωφορεία, οι μετακινήσεις δωρεάν των φοιτητών στην Αλεξανδρούπολη) είναι θεμιτή και σημαντική! Εδώ βλέπουμε ότι ομάδες μπάσκετ μετακομίζουν στην επαρχία και ο κόσμος σιγά-σιγά τις αγκαλιάζει. Δεν μπορώ να πιστέψω και εγώ, όπως και εσείς, ότι προτιμάμε να μένουμε στις υποβαθμισμένες περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από το να γνωρίσουμε τις όμορφες περιοχές της πατρίδας μας. Για το 'όλοι Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς γίναμε' είμαι κάπως απόλυτος. Τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται καθόλου με τις άλλες περιοχές, οι νέοι άνθρωποι που μένουν εκτός των δυο κολάσεων κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να γνωρίσουν το τι θα πει 'χωροταξικό πρόβλημα'.
Χαίρομαι και συγχαίρω τα παιδιά στο φόρουμ που ετοιμάζουν (ή έχουν ολοκληρώσει) την δική τους αποκέντρωση και δηλώνω ότι θα τους ακολουθήσω σύντομα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
.... το μαγαλυτερο ποσοστο των Δημαρχων του υπαιθρου χωρου ειναι ασχετοι απο τετοια ζητηματα και ξερου να κανουν μονο εργα υποδομης για να ευχαριστισουν τους ψηφοφορους.............
Τα έργα υποδομής συνήθως δυσαρεστούν τους ψηφοφόρους, τα έργα βιτρίνας τους ευχαριστούν. Κι αυτά, κυρίως, κάνουν οι (κομματικά τοποθετημένοι) Δημοτικοί Άρχοντες της Ελλάδας!
Right to the point (ελληνιστί)!!!
Η αλλοιώς...έχουμε ότι αξίζουμε!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πραγματικα στα ακινητα και στα ενοικια ο καθενας ζηταει ακριβως οσα του λειπουν!!!!!αφου βρισκουν κοροιδα και τα αγοραζουν, καλα κανουν....
Ειδικα στην Πελλοπόνησο,υπαρχουν οι Αυστριακο-Γερμανοι που αγοραζουν τα παντα και σε τιμες συμφερουσες ,τόσο για αυτους οσο και για τους πωλητες.
Πράγματι ανεβαίνουν οι τιμές,και σε κάποια μέρη θα γινουν και απλησίαστες για τους Έλληνες.Φυσικα υπαρχουν κι αυτοι πουστην ουσία δεν πουλάνε,απλα βαζουν μια εξωπραγματικη τιμη και...ποτε δεν ξερεις.
-
Το κακό είναι ότι σε βατές περιοχές για αγορά κάνεις κάποιος την βλακεία και αγοράζει ακριβά και ανεβαίνουν αυτόματα όλες οι άλλες τιμές. Τι φταίω εγώ που του άλλου δεν του κόβει ή έχει λεφτά για πέταμα;
-
.... το μαγαλυτερο ποσοστο των Δημαρχων του υπαιθρου χωρου ειναι ασχετοι απο τετοια ζητηματα και ξερου να κανουν μονο εργα υποδομης για να ευχαριστισουν τους ψηφοφορους.............
Τα έργα υποδομής συνήθως δυσαρεστούν τους ψηφοφόρους, τα έργα βιτρίνας τους ευχαριστούν. Κι αυτά, κυρίως, κάνουν οι (κομματικά τοποθετημένοι) Δημοτικοί Άρχοντες της Ελλάδας!
Στις πολεις ναι οταν σκαβουν μπροστα στο σπιτι σου!!!
Στα χωρια ομως οι ασφαλτοστρωσεις και οι ανακαινησεις των δικτυων υδρευσεις κλπ, τους φαινονται σαν θετικα στοιχεια στο προσωπο του τοπικου αρχοντα!!! -
...Στα χωρια ομως οι ασφαλτοστρωσεις και οι ανακαινησεις των δικτυων υδρευσεις κλπ, τους φαινονται σαν θετικα στοιχεια στο προσωπο του τοπικου αρχοντα!!!Κι εμένα σαν θετικά στοιχεία θα μου φαίνονταν, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα χωριό στο Ν. Ηλείας στο οποίο οι βρύσες να τρέχουν πόσιμο νερό και του οποίου οι δρόμοι να έχουν λιγότερες από δυο λακκούβες ανά 10 μέτρα.
Οι 'ανακαινίσεις' δεν σταματούν καθόλου, αποτελέσματα δεν βλέπουμε. Το καλύτερο είναι όταν σκάβουν τους πεζόδρομους αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους, γιατί 'κάτι είχαν ξεχάσει'... -
Το καλύτερο είναι όταν σκάβουν τους πεζόδρομους αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους, γιατί 'κάτι είχαν ξεχάσει'...Ή μετά την τρύπα της ύδρευσης να ανοίγει τρύπα και η ΔΕΗ, μετά το φυσικό αέριο, μετά για την αποχέτευση, μετά ο ΟΤΕ, μετά... Όπως μία φορά που μας κλείσανε την πιλωτή για 1εβδομάδα και κανένας κάφρος δεν είχε την ευαισθησία να βάλει ένα κομμάτι σίδερο για τα αυτοκίνητα...
Παντού (στην Ελλάδα) συμβαίνουν αυτά...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Παντού (στην Ελλάδα) συμβαίνουν αυτά...Χωριά χωρίς πόσιμο νερό, χωριά γεμάτα υπερήλικες συνταξιούχους των
-
Η θεωρία γίνεται πράξη και για μένα. Μετά από 12 χρόνια 'φιλοξενούμενος' στην Αθήνα, ήρθε η ώρα να μετακομίσω μόνιμα στα Χανιά.
Πολλές δυσκολίες για αρχή, για το σπίτι που θα μείνω αλλά και την δουλειά, αλλά πάντα αισιοδοξώ για το καλύτερο. Σε 2 μέρες φεύγω από Αθήνα και θα επιστρέψω μόνο για να μετακομίσω κάπου τον Σεπτέμβρη.Θα συνεχίσουμε να τα λέμε βέβαια ηλεκτρονικά και από κοντά όταν έρχομαι Αθήνα για δουλειές.
Θα μου λείψουν πάντως τα φαγοπότια του φόρουμ, τα Μέγαρα και οι καφέδες με τους γνωστούς αγνώστους. -
Μπράβο ρε Κώστα,ίσως να είναι ένα ποιοτικό άλμα πρός το καλύτερο
-
Καλή νέα αρχή!!!
-
καλη αρχη!
-
Καλή αρχή, το βήμα που έκανες, το έκανε ο ξάδερφός μου πριν μερικά χρόνια...Από Αθήνα...Χανιά και αυτός! Ωραία θα περάσεις, σου το εγγυόμαι!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Η θεωρία γίνεται πράξη και για μένα. Μετά από 12 χρόνια 'φιλοξενούμενος' στην Αθήνα, ήρθε η ώρα να μετακομίσω μόνιμα στα Χανιά.
Πολλές δυσκολίες για αρχή, για το σπίτι που θα μείνω αλλά και την δουλειά, αλλά πάντα αισιοδοξώ για το καλύτερο. Σε 2 μέρες φεύγω από Αθήνα και θα επιστρέψω μόνο για να μετακομίσω κάπου τον Σεπτέμβρη.Θα συνεχίσουμε να τα λέμε βέβαια ηλεκτρονικά και από κοντά όταν έρχομαι Αθήνα για δουλειές.
Θα μου λείψουν πάντως τα φαγοπότια του φόρουμ, τα Μέγαρα και οι καφέδες με τους γνωστούς αγνώστους.Καλή αρχή και καλή συνέχεια βρε γιατρέ!
-
Δεν ξερω αν αποτελει επιλογη σας ή αναγκη, αλλα πιστευω να ειναι μια αλλαγη προς το καλυτερο.
Τα Χανια απο τους κορυφαιους προορισμους στην προσωπικη μου λιστα (τουλαχιστον με το ματι του τουριστα ). Η Αθηνα αντιθετα, γκουχ, γκουχ.
Ευχομαι ολα να παν καλα!
-
Καλή αρχή Κωστή! Όλα θα πάνε καλά.
Να μας επισκέπτεσαι, ε;
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Θα μου λείψουν πάντως τα φαγοπότια του φόρουμ, τα Μέγαρα και οι καφέδες με τους γνωστούς αγνώστους.Εσύ να είσαι καλά Κώστα και για όλα αυτά που θα σου λείψουν .... θα προσπαθήσουμε να σου λείψουν όσο γίνεται λιγότερο
-
.... το μαγαλυτερο ποσοστο των Δημαρχων του υπαιθρου χωρου ειναι ασχετοι απο τετοια ζητηματα και ξερου να κανουν μονο εργα υποδομης για να ευχαριστισουν τους ψηφοφορους.............Μαθαμε κατι και σημερα...τα έργα υποδομής ειναι κατακριτέα
Οι δημαρχοι πρεπει να απασχολουνται αποκλειστικα σε διορισμους ημετερων
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)