-
Kαλά μη σε τρομάζω αλλά γενικά μετά απο αυτό ειδικά που μου συνέβει δε τις εμπιστεύομαι. Φυσικά δε σημαίνει ότι θα έχεις πρόβλημα εσύ!
Τώρα όσο αφορά την εγγύηση και σε μένα η Varta ειχε δύο χρόνια εγγύηση με καρτελάκι απο το κατάστημα. Όταν την επέστρεψα στο κατάστημα και έκαναν τον έλεγχο, παρότι παραδέχτηκαν ότι είναι πρόβλημα της μπαταρίας δε μπορούσαν να μου αντικαταστήσουν την μπαταρία γτ έκαναν τηλεφωνημα στο προμηθευτή και δε δέχεται την επιστροφή της παλιάς! Με λίγα λόγια για τον πουτ#$% καβάλα! Τελικά πήρα την Mitsuba με συν 20 ευρώ από 30 που ήθελε στην αρχή.
Θυμάμαι όταν ήταν να πάρω την Varta, μια από τις μπαταρίες που μου είχαν προτείνει στο κατάστημα ήταν η Hankook αλλά δε τους άκουσα, τώρα ίσως να είχα την ίδια μπαταρία ακόμα.
Επίσης μην εμπιστεύεστε τα ματάκι της μπαταρίας ή θα είναι μούφα ή συνδεδεμένο σε ένα στοιχείο της μπαταρίας και δείχνει την κατάσταση του συγκεκριμένου. -
προσωπικά φίλε madwalker θα του την φοραγα κολάρο αν η bosch χαλαγε στους 3-6-9 μήνες απο ευθυνη της μπαταρίας κ μου εκανε τον ανήξερο κλπ κ οχι π.χ. απο δυναμό ή απο κακή χρήση της μπαταριας π.χ. παρκαρισμενο για ημέρες - μηνες με ξεχασμενο αναμμενο ραδιοφωνο - φως καμπινας κλπ κ δεν μου την αλλαζε με καινουργια - hankook θα επαιρνα πάλι την ( mf 55b24ls παίρνει ) αλλά δεν ειχε κοντά μου μαγαζί μέ ετοιμοπαραδοτη την hankook εβρεχε κιόλας κ ειχα ανάγκη κ τό αμάξι , θά δούμε πόσο θά κρατήσει .(εντυπωση μου εκανε η μεγαλη εως τεραστια διαφορα στις τιμες μεταξυ των μπαταριοκαταστηματων π.χ. στο praktiker την εχει γυρω στα 88 euro κ την βαζεις κ μονος σου ...ενω κ σε αλλα ειδα διαφορές από 10 - 15 - 20 euro κλπ
-
Ο χρήστης aristos6363 έγραψε:
προσωπικά φίλε madwalker θα του την φοραγα κολάρο αν η bosch χαλαγε στους 3-6-9 μήνες απο ευθυνη της μπαταρίας κ μου εκανε τον ανήξερο κλπ κ οχι π.χ. απο δυναμό ή απο κακή χρήση της μπαταριας π.χ. παρκαρισμενο για ημέρες - μηνες με ξεχασμενο αναμμενο ραδιοφωνο - φως καμπινας κλπ κ δεν μου την αλλαζε με καινουργια - hankook θα επαιρνα πάλι την ( mf 55b24ls παίρνει ) αλλά δεν ειχε κοντά μου μαγαζί μέ ετοιμοπαραδοτη την hankook εβρεχε κιόλας κ ειχα ανάγκη κ τό αμάξι , θά δούμε πόσο θά κρατήσει .(εντυπωση μου εκανε η μεγαλη εως τεραστια διαφορα στις τιμες μεταξυ των μπαταριοκαταστηματων π.χ. στο praktiker την εχει γυρω στα 88 euro κ την βαζεις κ μονος σου ...ενω κ σε αλλα ειδα διαφορές από 10 - 15 - 20 euro κλπKανονικά έτσι θα έπρεπε, να του άνοιγα το κεφάλι αλλά λες δε πάει στο διάολο!
Το Praktiker είναι λάθος επιλογή για λιπαντικά και μπαταρίες τουλάχιστον(εκτός του ότι είναι Γερμανικό), οι τιμές είναι υψηλές σε αυτά τα είδη. Οι Banner που είναι λίγο πιο τσιμπημένες με πολύ καλές κριτικές έχουν 75 ευρώ, άκου εκεί 88 ευρώ η Bosch. -
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Kαλά μη σε τρομάζω αλλά γενικά μετά απο αυτό ειδικά που μου συνέβει δε τις εμπιστεύομαι. Φυσικά δε σημαίνει ότι θα έχεις πρόβλημα εσύ!
Τώρα όσο αφορά την εγγύηση και σε μένα η Varta ειχε δύο χρόνια εγγύηση με καρτελάκι απο το κατάστημα. Όταν την επέστρεψα στο κατάστημα και έκαναν τον έλεγχο, παρότι παραδέχτηκαν ότι είναι πρόβλημα της μπαταρίας δε μπορούσαν να μου αντικαταστήσουν την μπαταρία γτ έκαναν τηλεφωνημα στο προμηθευτή και δε δέχεται την επιστροφή της παλιάς! Με λίγα λόγια για τον πουτ#$% καβάλα! .Ειμαι 99% σιγουρος οτι σου ελεγαν παπαριες...
Βαριοντουσαν να ασχοληθουν να σε εξυπηρετησουν.
Ενα τηλεφωνο στο 210-5701200 ( Κεντρικά Bosch στην Αθηνα Θα σε διαφωτισει. Ισως και τους κανεις και καλο ωστε να βγαινουν τετοια καταστηματα απο το Δικτυο) -
Λένε πως στα νησιά οι τιμές γενικά είναι λίγο ποιο πάνω αλλά εδώ μιλάμε για κλοπή. Ένα Honda Jazz που έχω έχει 35άρα μπαταρία (τριανταπεντάρα καλά διαβάσατε). Τη πρώτη φορά την αγόρασα το 05/2008 με 75€ τη δεύτερη το 12/2010 με 80€ και το 10/2012 με 60€. Τιμές που αντιστοιχούν σε μπαταρίες διπλάσιας χωρητικότητας. Επίσης και οι 3 αγοράστηκαν από τα Χανιά και μάλιστα από 2 γνωστούς μου ηλεκτρολόγους. Ο λόγος λέει του ότι είχαν τέτοια τιμή είναι ότι δεν είναι «κινήσημο» το νούμερο, τα 35 αμπερώρια δηλαδή. Άμα όμως τη χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή τι να κάνεις να κάθεσαι να ψάχνεις; Προ μία βδομάδα λοιπόν λόγο 7ημερης ακινησίας τα έπεξε και η τελευταία αλλά αυτή τη φορά δεν βιαζόμουν παρα τη φόρτισα και έψαξα λίγο από το νέτ. Εντέλει βρήκα την ίδια σε χωρητικότητα με 35,50€ (38,50 με μεταφορικά)μόνο και συμπέρανα ότι τόσο καιρό εδώ με έκλεβαν.
Κάτι σχετικό. Αληθεύει ότι στα ακριβά μοντέλα αυτοκινήτων η μπαταρία περικλείεται από θερμομόνωση τύπου πετροβάμβακα; Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Άκουσα ότι έτσι παρατείνεται η ζωή της. -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Τώρα όσο αφορά την εγγύηση και σε μένα η Varta ειχε δύο χρόνια εγγύηση με καρτελάκι απο το κατάστημα. Όταν την επέστρεψα στο κατάστημα και έκαναν τον έλεγχο, παρότι παραδέχτηκαν ότι είναι πρόβλημα της μπαταρίας δε μπορούσαν να μου αντικαταστήσουν την μπαταρία γτ έκαναν τηλεφωνημα στο προμηθευτή και δε δέχεται την επιστροφή της παλιάς! Με λίγα λόγια για τον πουτ#$% καβάλα! .Ειμαι 99% σιγουρος οτι σου ελεγαν παπαριες...
Ενα τηλεφωνο στο 210-5701200 ( Κεντρικά Bosch στην Αθηνα Θα σε διαφωτισει. Ισως και τους κανεις και καλο ωστε να βγαινουν τετοια καταστηματα απο το Δικτυο)Δεν ήταν Bosch αλλά Varta! Τότε δε το σκέφτεσαι και λες ας πάει στην ευχή, έχεις ανάγκη και την μπαταρία! Η μπαταρία να διευκρινήσω ότι ήταν εντελώς νεκρή! Έχω μείνει 2 φορές από μπαταρία και πάντα ένα μικρό φορτίο για τα λαμπάκια και το 'πέταμα' του γραναζιού στην πρώτη μιζιά υπήρχε! Στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν σαν να μην υπήρχε μπαταρία, συν ότι είχε τα χαρακτηριστικά σημάδια απο ηλεκτρολύτη στους πόλους, μιά μπαταρία χρήσης 3 μηνών.
Φυσικά μόλις έχασε έναν καινούργιο πελάτη , γτ καινουργιος ήμουν, αφού το κατάστημα που έπαιρνα παλιότερα μπαταρίες και αγόραζε μπαταρίες και ο πατέρας μου βρίσκόταν δίπλα και είχε κλείσει λόγω συνταξιοδότησης του ιδιοκτήτη. -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Λένε πως στα νησιά οι τιμές γενικά είναι λίγο ποιο πάνω αλλά εδώ μιλάμε για κλοπή. Ένα Honda Jazz που έχω έχει 35άρα μπαταρία (τριανταπεντάρα καλά διαβάσατε). Τη πρώτη φορά την αγόρασα το 05/2008 με 75€ τη δεύτερη το 12/2010 με 80€ και το 10/2012 με 60€. Τιμές που αντιστοιχούν σε μπαταρίες διπλάσιας χωρητικότητας. Επίσης και οι 3 αγοράστηκαν από τα Χανιά και μάλιστα από 2 γνωστούς μου ηλεκτρολόγους. Ο λόγος λέει του ότι είχαν τέτοια τιμή είναι ότι δεν είναι «κινήσημο» το νούμερο, τα 35 αμπερώρια δηλαδή. Άμα όμως τη χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή τι να κάνεις να κάθεσαι να ψάχνεις; Προ μία βδομάδα λοιπόν λόγο 7ημερης ακινησίας τα έπεξε και η τελευταία αλλά αυτή τη φορά δεν βιαζόμουν παρα τη φόρτισα και έψαξα λίγο από το νέτ. Εντέλει βρήκα την ίδια σε χωρητικότητα με 35,50€ (38,50 με μεταφορικά)μόνο και συμπέρανα ότι τόσο καιρό εδώ με έκλεβαν.
Κάτι σχετικό. Αληθεύει ότι στα ακριβά μοντέλα αυτοκινήτων η μπαταρία περικλείεται από θερμομόνωση τύπου πετροβάμβακα; Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Άκουσα ότι έτσι παρατείνεται η ζωή της.Τώρα ρώτησες πόσο την πουλάνε οι γνωστοί σου; Το μολύβι που περιέχουν είναι σαν το πετρέλαιο, ανεβοκατεβαίνει συνέχεια. Δεν χωράει μεγαλύτερη μπαταρία;
-
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Δεν ήταν Bosch αλλά Varta! .
Οτι πεις.................
-
Ενα τηλεφωνο στο 210-5701200 ( Κεντρικά Bosch στην Αθηνα Θα σε διαφωτισει. Ισως και τους κανεις και καλο ωστε να βγαινουν τετοια καταστηματα απο το Δικτυο)Εκανα εγω τετοιο τηλ... και πηρα πουλο του στυλ 'η εγγυηση διδεται απο το καταστημα', το οποιο στην περιπτωση μου εχει κλεισει.
-
Πας σε αλλο... Αν θελει - που πρεπει να σε εξυπηρετησει....
Την μπαταρια που θα σου βαλει του κοβεται πιστωτικό στο τελος του μηνα. Ουτε χανει ουτε πληρωνει τιποτα...
-
Σε αλλο καταστημα δεν πηγα.
Πηρα τηλ. Bosch και η κοπελα ηταν ευγενικη αλλα ακλονητη: 'την εγγυηση την παρεχει το καταστημα', 'μα αφου εκλεισε το καταστημα μωρη', 'δε μπορομε να κανουμε κατι εμεις', 'δωσε μου τον απο πανω', 'λειπει ο υπευθυνος παρτε τηλ Παρασκευη'.
Δεν πηρα, να λεμε αληθεια.
Απο αλλη πηγη εμαθα οτι κανουν εκπτωσουλα καλη στους εμπορες, υπο τον ορο να 'τρωνε' αυτοι τις εγγυησεις.
Δεν το εχω ψαξει περαιτερω. -
το πιστωτικό που σου ειπα ειναι η εκπτωση...
Anyway το ξεχυλωσαμε που λενε.
Τετοια 'κολπα' Ιαπωνική ΕΛΤΡΕΚΑ κ.λ.π. που παιρνουν καθε μηνα παλετες με μπαταριες δε τα κανουν.
Και το λεω γιατι τωρα τελευταια η Bosch/Varta ανοιχτοικε και σε ποιο 'λιανικη' ( σε μικρότερα μαγαζια ανταλλακτικών) γι αυτο ειπα και ειναι χρησιμες τετοιες καταγγελειες να καθαρισει το ΔυκτιοΝα μου πεις οτι ειναι αχρηστες υπερτιμημενες κ.λ.π. κ.λ.π. μαζι σου.
-
το πιστωτικό που σου ειπα ειναι η εκπτωση...Anyway το ξεχυλωσαμε που λενε.
Τετοια 'κολπα' Ιαπωνική ΕΛΤΡΕΚΑ κ.λ.π. που παιρνουν καθε μηνα παλετες με μπαταριες δε τα κανουν.
Και το λεω γιατι τωρα τελευταια η Bosch/Varta ανοιχτοικε και σε ποιο 'λιανικη' ( σε μικρότερα μαγαζια ανταλλακτικών) γι αυτο ειπα και ειναι χρησιμες τετοιες καταγγελειες να καθαρισει το ΔυκτιοΝα μου πεις οτι ειναι αχρηστες υπερτιμημενες κ.λ.π. κ.λ.π. μαζι σου.
μιλαω για εκπτωση στη αγορα.
τι δουλεια εχει η ελτρεκα και η ιαπωνικη αφου πηρα τηλ κατευθειαν bosch? -
Απλό
Αν ειχες αγορασει απο Ιαπωνική ή Ελτρεκα ( πχ ) δεν θα ειχε χρειαστει να φτασεις μεχρι την Bosch... -
Η εμπειρια μου απο τις μπαταριες. Το tucson μου MY 06 φοραγε μια rocket με σταμπο hyundai, στα σχεδον 5 χρονια, χωρις να εχει παθει κατι, την βγαζω προληπτικα και βαζω μια ΠΑΚ ελληνικη. Την rocket την δινω σε ενα φιλο με ενα kia sephia που τυχαια ειχε μεινει απο μπαταρια εκεινη τη περιοδο. Η rocket λοιπον παρεδωσε πνευμα πριν 6 μηνες, δηλαδη στα 9 χρονια σχεδον!! Τωρα στα 4 χρονια που φοραω την ΠΑΚ ειμαι ευχαριστημενος και συνεχιζει να λειτουργει σωστα.
-
Η ΠΑΚ,εντελώς ενημερωτικά,είναι πολύ καλύτερες από κάτι Μπός,Βάρτα κ.λ.π....Από αυτές που έχω δοκιμάσει(συμπ.τις προαναφερθείσες φυσικά),ξεχωρίζω τις Winner,Banner και κατόπιν τις Exide....
υγ.δε βάζω στη λίστα τις Odyssey,γιατί είναι εκτός συναγωνισμού για ευνόητους λόγους!! -
Ορθότατος!!!!!!
Αν και για τις odyssey λογω του κοστους τους εχω καποιες ενστασεις στο αν αξιζουν αν δεν τις θες για ΠΟΛΥ συγκεκριμένες χρησεις τυπου εργατη τυπου ελευθερο καμπινγκ κ.λ.π.
για πιο φυσιολογικά ειναι overkill ( κατα την ταπεινη μου αποψη παντα και ξαναλεω σε σχεση με τα 300αρια που κοστιζουν)
-
Απλό
Αν ειχες αγορασει απο Ιαπωνική ή Ελτρεκα ( πχ ) δεν θα ειχε χρειαστει να φτασεις μεχρι την Bosch...Πηγα για καφε σε ενα καταστημα φιλου, σε 2 ωρες που πηγα να φυγω, δεν επαιρνε ουτε με καλωδιο.
Ηταν παλια που ηταν η μπαταρια, πηγα σε ενα μαγαζι της γειτονιας (με δανεικο αυτοκινητο απο την κουμπαρα) και πηρα και την εβαλα μονος μου. Ο τυπος ειπε'εχει 2 χρονια εγγυηση, φυλα την αποδειξη'.
Ωραια ολα αυτα που λες, αλλα μετα Χριστον προφητης κλπ... -
Οι ΠΑΚ ήξερα ότι ήταν ελληνικές κάποτε, μετά τις έχασα από την αγορά και πριν λίγα χρόνια τις ξανάδα στην αγορά, από που κράταει η σκούφια τους;
Δεν ήταν Bosch αλλά Varta! .
Οτι πεις.................
Nαι σωστά! Και οι δύο τα ίδια σκ...α είναι!
-
Ο χρήστης Happy έγραψε:
Κάτι σχετικό. Αληθεύει ότι στα ακριβά μοντέλα αυτοκινήτων η μπαταρία περικλείεται από θερμομόνωση τύπου πετροβάμβακα; Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Άκουσα ότι έτσι παρατείνεται η ζωή της.Τώρα ρώτησες πόσο την πουλάνε οι γνωστοί σου; Το μολύβι που περιέχουν είναι σαν το πετρέλαιο, ανεβοκατεβαίνει συνέχεια. Δεν χωράει μεγαλύτερη μπαταρία;
Δυστυχώς δεν τους εμπιστεύομαι πια όταν κατάλαβα ότι δεν ισχύει ότι η μικρότερη είναι ακριβότερη. Μεγαλύτερη δεν χωράει εκτός αν κόψω λίγη λαμαρίνα.
Μπαταρία αυτοκινήτου...