-
Diesel να 'ναι και ό,τι να 'ναι!
-
Meco, 1.δε βαυκαλίζουμε κανενός γένια, 2.δε θα συμφωνήσουμε...όπως έγραψα,καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις αλλά χάνεις το όποιο δίκιο σου παραμένοντας τόσο απόλυτος.Μπορεί να είχα κι εγώ την ίδια άποψη αν δεν υπήρχαν δεκάδες οχήματα ατόμων του στενού μου κύκλου(και αρκετών ακόμα γνωστών μου,συναδέλφων κτλ) που έχουν εγκαταστήσει αέριο στα αυτοκίνητά τους(όλων των ειδών ΙΧ...SUV,κουπέ,μεσαία,επιδόσεων ή πιο μικρά) χωρίς να έχουν θυσιάσει σε τίποτα τις επιδόσεις που είχαν και πριν με τη βενζίνη.Αέριο/οικονομία και επιδόσεις μια χαρά πάνε μαζί,αποδεδειγμένα...και όχι μόνο μετά από 5.000 χλμ αλλά μετά από πολλά ταξίδια και χιλιάδες διανυθέντα χλμ.Το δικό μου ερώτημα ήταν αν μπορεί απροβλημάτιστα να εγκατασταθεί στα τρία συγκεκριμένα μοντέλα που αναφέρει ο τίτλος και για τα οποία δεν έχω δείγμα γραφής.
Οι απόψεις στα εκάστοτε fora και πιο συγκεκριμένα σ'αυτό που ανέφερες δε με αφήνουν αδιάφορο αλλά δε μου λένε και κάτι όταν έχω μπροστά μου τόσα παραδείγματα,χωρίς να αποκρύπτω φυσικά ότι γνωρίζω κάποιους ανθρώπους που τους έχει βγει το λάδι με το lpg και δεν το συνιστούν.
Όσον αφορά τα μεταχειρισμένα,όντως υπάρχει ρίσκο διότι δεν ξέρεις τη χρήση που έχει γίνει αλλά με τη λογική αυτή δε θα έπρεπε καν να αγοράζουμε μεταχειρισμένα επειδή όλα (μπορεί να) είναι ''σάπια''.
Εγώ το σταματώ εδώ,άλλωστε ό,τι ήταν να ειπωθεί περί αυτού,από τη δική μου τουλάχιστον πλευρά, ειπώθηκε ήδη και δεν έχει νόημα να συνεχιστεί στο παρόν thread.
Το fiestάκι δεν τον τρελαίνει! -
Na παει να τα κανει test drive και οποιο του κανει κλικ να παρει. Καποιο θα του κανει τη διαφορα μεσα εξω και οδηγικα. Πριν παρω το Civic τα ζυγισα ολα ακομα και το γεγονος οτι ειχε μεγαλυτερους χωρους με μικροτερο μακρος 4.24 για παρκαρισμα και το καραβακι για Σαλαμηνα.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Meco, 1.δε βαυκαλίζουμε κανενός γένια, 2.δε θα συμφωνήσουμε...όπως έγραψα,καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις αλλά χάνεις το όποιο δίκιο σου παραμένοντας τόσο απόλυτος.Μπορεί να είχα κι εγώ την ίδια άποψη αν δεν υπήρχαν δεκάδες οχήματα ατόμων του στενού μου κύκλου(και αρκετών ακόμα γνωστών μου,συναδέλφων κτλ) που έχουν εγκαταστήσει αέριο στα αυτοκίνητά τους(όλων των ειδών ΙΧ...SUV,κουπέ,μεσαία,επιδόσεων ή πιο μικρά) χωρίς να έχουν θυσιάσει σε τίποτα τις επιδόσεις που είχαν και πριν με τη βενζίνη.Αέριο/οικονομία και επιδόσεις μια χαρά πάνε μαζί,αποδεδειγμένα...και όχι μόνο μετά από 5.000 χλμ αλλά μετά από πολλά ταξίδια και χιλιάδες διανυθέντα χλμ.Το δικό μου ερώτημα ήταν αν μπορεί απροβλημάτιστα να εγκατασταθεί στα τρία συγκεκριμένα μοντέλα που αναφέρει ο τίτλος και για τα οποία δεν έχω δείγμα γραφής.
Οι απόψεις στα εκάστοτε fora και πιο συγκεκριμένα σ'αυτό που ανέφερες δε με αφήνουν αδιάφορο αλλά δε μου λένε και κάτι όταν έχω μπροστά μου τόσα παραδείγματα,χωρίς να αποκρύπτω φυσικά ότι γνωρίζω κάποιους ανθρώπους που τους έχει βγει το λάδι με το lpg και δεν το συνιστούν.
Όσον αφορά τα μεταχειρισμένα,όντως υπάρχει ρίσκο διότι δεν ξέρεις τη χρήση που έχει γίνει αλλά με τη λογική αυτή δε θα έπρεπε καν να αγοράζουμε μεταχειρισμένα επειδή όλα (μπορεί να) είναι ''σάπια''.
Εγώ το σταματώ εδώ,άλλωστε ό,τι ήταν να ειπωθεί περί αυτού,από τη δική μου τουλάχιστον πλευρά, ειπώθηκε ήδη και δεν έχει νόημα να συνεχιστεί στο παρόν thread.
Το fiestάκι δεν τον τρελαίνει!Αφού καταλαβαίνεις τι θέλω να πω είναι προφανές πως μόνο το δίκιο μου που δεν έχω χάσει!
Επανέρχομαι λοιπόν στο ερώτημά σου. Όπως έχει φανεί και στα RAV4 αλλά και σε άλλα αυτοκίνητα (ψάξε και μόνος σου στο διαδίκτυο σε διάφορα forum) δεν είναι για να το βάζεις και να σανιδώνεις το γκάζι. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ. Εγώ λίγο που το έψαξα σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα.
Εσύ τώρα μας λες ότι δεν σου λέει κάτι αυτό, αλλά προτιμάς να βασίζεσαι στα δικά σου παραδείγματα/εμπειρίες στα οποία όμως είναι αρκετοί που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ με το υγραέριο.Άλλο πράγμα να αγοράζω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο το οποίο όντως περιέχει ένα ρίσκο και άλλο αγοράζω μεταχειρισμένο με σκοπό να του κάνω πειράματα και να πολλαπλασιάσω την πιθανότητα να πάει κάτι στραβά. Δε νομίζω ότι διαφωνείς σε αυτό.
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Diesel να 'ναι και ό,τι να 'ναι!ό,τι να 'ναι και ό,τι να 'ναι
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Diesel να 'ναι και ό,τι να 'ναι!
ό,τι να 'ναι και ό,τι να 'ναι
Τι σε χαλάει? Αφού σε όποιο θέμα και αν ανοίξεις, ότι αμάξι και να ψάχνει κάποιος, diesel θα του προτείνουν. Εδώ έχει υπάρξει μέλος εδώ μέσα που έγραφε ότι και 1000 χλμ το χρόνο να κάνεις πάλι diesel πρέπει να διαλέξεις ...
A3 1.4 125ps vs Astra 1.4 140ps vs Giulietta 1.4 170ps