-
Ο χρήστης martzogr έγραψε:
καλημερα σας!
εχω ενα suzuki alto του 99
θελω ν αλλαξω λαστιχα!
μου προτεινουν kleber στα 160 ευρω και dunlop στα 175
τι θα βαζατε μια και ειμαι ασχετη
οδηγηση συντηρητικη, με ενδιαφερει να μη γλυστρανε στη βροχη και επειδη ειμαι και σε νησι οι χωματοδρομοι ειναι μεσα στο προγραμμα!τα kleber θεωρω πως ταιριαζουν καλυτερα με αυτο το ελαφρυ αυτοκινητο, εχω δοκιμασει σε nissan sunny τα kleber dynaxer 2 185/60R14 τοσο σε χωματοδρομους οσο και σε βρεγμενο οδοστρωμα ικανοποιημενος
-
Επιασε 1000 σελιδες το τοπικ.
-
Σημερα εβαλα τα latitude tour στο forester στην εργοστασιακη διασταση 215/60/16 στα 520.
Αν και ειναι πολυ νωρις για κριτικη θα πω απλα τα εξης,ειναι υσηχα ειναι ωραια στα βρεγμενο δεν νομιζω οτι εχουν καμια διαφορα σε σχεση με ενα αμιγως ασφαλτινο ελαστικο.
Κατι σημαντικο:πριν αλλαξω ελαστικα το αυτοκινητο τραβουσε υπερβολικα δεξια σαν να ειχε τρελο προβλημα ευθυγραμισης αφηνες το τιμονι και σε 1 μετρο ειχες βγει εκτος δρομου,εν τελει ηταν απλα θεοστραβα τα λαστιχα καθολου παραλογο αν σκεφτει κανεις οτι ηταν τα primacy και ειχανε γραψει πολλα χιλιομετρα σε χωραφια. -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Σημερα εβαλα τα latitude tour στο forester στην εργοστασιακη διασταση 215/60/16 στα 520.
Αν και ειναι πολυ νωρις για κριτικη θα πω απλα τα εξης,ειναι υσηχα ειναι ωραια στα βρεγμενο δεν νομιζω οτι εχουν καμια διαφορα σε σχεση με ενα αμιγως ασφαλτινο ελαστικο.Μα κι αυτο αμιγως ασφαλτινο δεν ειναι??
-
Το δίνουν 95 ασφαλτο 5 χωμα
Είναι σαφώς πιο ενισχυμένο από το primacy -
Τι σημαινει ρε παιδια 95-5.... ημαρτον....
Οποιοδηποτε ελαστικο 5% χωμα παει....
Δε χρειαζεται και φαντασια να καταλαβεις ενα ελαστικό....
Αμα εχει φυσιολογικά κενα απο τακουνι σε τακουνι ειναι απλώς ασφαλτινα. Οσο μεγαλωνει το κενο συζηταμε για πραγματικά χωματινο και δη μη..... 'στερεας μορφης' χωμα....
Αμα το χωμα ειναι θεοξερο σα τσιμεντο τι συζηταμε.....
Αντε το πολυ πολυ να εχει λιγο πιο γερα πλαινα... πιο πολυ για να εχει και αυξημενη ικανοτητα βαρους παρα για αντοχη.... -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Το δίνουν 95 ασφαλτο 5 χωμα
Είναι σαφώς πιο ενισχυμένο από το primacyΤί λές άνθρωπε μου;
-
Βοήθησε με αν κάνω λάθος....
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=10252Εδώ το λέει 90 άσφαλτο 10 χώμα.
-
Ας μου πει καποιος τι σημαινει 10 % χωμα (πχ) και μετα συνεχιζουμε τη κουβεντα.....
Να το πω πιο απλά ΠΟΙΑ ειναι η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΉ κλιμακα?????......
και τα.... 'κριτιρια' για θεσμοθετηση το οποιου... 'ποσοστου'???Παπαριες καμαρωτες....
Αν θελουμε να ειμαστε σοβαροι 4 ( το πολυ ) ειναι οι 'διαβαθμισεις'
Τελειως ασφαλτινα σα κι αυτα που συζηταμε
Τελειως χωματινα
σαν
τα ντεμι πανσιον με κυριο εκπροσωπο το
και τα πιο χωματινα με καποια ικανοτητα στην ασφαλτο με κυριο εκπροσωπο το
ή αυτο
Το χωμα ( και ξαναλεω ΔΕΝ εννοω το 'τσιμενταρισμενο' απο την ξεραίλα) θελει αυλακια αναμεσα στα τακουνια...
δεν υπαρχουν αυλακια - δεν ειναι για χωμα....
Απλά πραγματα...Κι ενα κουιζ....
τι πελμα 'κρυβεται' απο κατω???
-
Είχα διαβάσει οτι στα χιονολάστιχα η πρόσφυση οφείλεται στην ικανότητα τους να ''κρατάνε'' φίλμ χιονιού στο πέλμα τους,ώστε να υπάρχει τριβή απο χιόνι ....στο χιόνι!
Με την ίδια λογική,το sportage φοράει χωμάτινα...... -
Ουσιαστικά τα χιονολάστιχα απο οσο ξερω 'λειτουργουν' χαρι στις 'απειρες' μικρο-χαρακιες που εχουν ΑΡΚΕΙ το 'υπεδαφος' να ειναι ασφαλτος ωστε να δημιουργηται τριβη ( και στον παγο ακομα επιφανιακα υπαρχει μικροποσοτητα χιονιου ή εστω 'τριμενου παγου'. Επεισεις το 'μιγμα' του ελαστικου ειναι ΠΟΛΥ πιο μαλακό ωστε να μη κοκκαλωνει - πετρωνει οπως τα συνιθισμενα.
( Ας κρατησουμε το κουιζ λιγο ακομα αλλα εισαι πολυ κοντα... )
-
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.
Ελπίζω να μην είμαι off-topic.
Kάθε πότε είναι καλό να κάνουμε τα ελαστικά εμπρός - πίσω; Κάθε 10.000 ή κάθε 15.000 χλμ;
Ξέρω οι απόψεις διίστανται και για τον αριθμό των χιλιομέτρων και για το αν πρέπει να γίνεται η διαδικασία αλλά ας μου δώσει κάποιος μια απάντηση.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
εντελώς θεωρητικά κάθε 15Κ..........αν δεν τα κυνηγάς μην τα κάνεις τράμπα καθώς ουσιαστικά δεν κερδίζεις κάτι.
τις περισσότερες φορές θες μετά ζυγοστάθμιση και σπανιότερα και ευθυγράμμιση. -
Εξαρταται τη χρηση... και τυχον ατυχιες τυπου λακουβα/πεζοδρομιο που θα χαλασουν το σκελετο...
εξαρταται και απο τη 'γομα' τα μαλακα λιγοτερο τα σκληρα περισσότερο....Δε νομιζω οτι υπαρχει 'κανονας'....
Ναι οκ οταν γεμισουν μικρες μικρες χαρακιες δειγμα οτι 'ξεραθηκαν' ε δε θελει και ρωτημα πλεον... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
εντελώς θεωρητικά κάθε 15Κ..........αν δεν τα κυνηγάς μην τα κάνεις τράμπα καθώς ουσιαστικά δεν κερδίζεις κάτι.
τις περισσότερες φορές θες μετά ζυγοστάθμιση και σπανιότερα και ευθυγράμμιση.ειχα κανει τραμπα σε ενα αυτοκινητο και τραβουσε εντονα δεξια, το αυτοκινητο ομως ηταν οκ απο θεμα ευθυγραμμισης αυτο που το εκανε να τραβαει εντονα δεξια οφειλονταν στο οτι το πελμα απο το λαστιχο του αριστερου τροχου ηταν 5mm ενω το αλλο 4mm
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
τις περισσότερες φορές θες μετά ζυγοστάθμιση και σπανιότερα και ευθυγράμμιση.ειχα κανει τραμπα σε ενα αυτοκινητο και τραβουσε εντονα δεξια, το αυτοκινητο ομως ηταν οκ απο θεμα ευθυγραμμισης αυτο που το εκανε να τραβαει εντονα δεξια οφειλονταν στο οτι το πελμα απο το λαστιχο του αριστερου τροχου ηταν 5mm ενω το αλλο 4mm
και ουσιαστικά χαλάς την σωστή ευθυγράμμιση για να το φέρεις στα ''γούστα'' του ελαστικού........αν έρχεται!
-
Ποιά η γνώμη σας για τα latitude cross?
65-35 είναι και ακούω πολύ καλά σχόλια.
Είμαι ανάμεσα σε αυτά και στα geolandar g012.
Γνώμες? -
Ο χρήστης steliosss94 έγραψε:
Ποιά η γνώμη σας για τα latitude cross?
65-35 είναι και ακούω πολύ καλά σχόλια.
Είμαι ανάμεσα σε αυτά και στα geolandar g012.
Γνώμες?Φοβερα τα cross εξισου αποτελεσματικα με 50-50 λαστιχο στο off road. Τα yoko ειναι χειροτερα στην ασφαλτο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
με 50-50 λαστιχο στο off road.
Σαν ποιο ας πουμε??
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
με 50-50 λαστιχο στο off road.
Σαν ποιο ας πουμε??
Τωρα μην αρχισουμε να λεμε τι ειναι off road και τι οχι, αφου ξερεις ειναι πολυ υποκειμενικη εννοια. Και εσυ εισαι απο αυτους που κινησε πραγματικα off road σε πολυ μεγαλο ποσοστο σε σχεση με εμας. Οποτε ενα 65-35 οπως το cross ειναι υπεραρκετο για κατοχους suv.
Αρκει να μας πει και ο φιλος που ρωτησε τι αμαξι εχει και τι χρηση κανει.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]