-
Επίσης, μήπως ξέρεις τίποτα για τους διάφορους πωλητές και αντιπροσώπους ξένων προϊόντων στην Ελλάδα που δεν είχαν ποτέ μα ποτέ κανένα πρόβλημα να πουλήσουν όταν ο αγοραστής ήταν με δάνειο, με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουν οι τράπεζες και μαζί τους και το κράτος;
Μα που πήγαν τα λεφτά....μα που πήγαν τα λεφτά!!!
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Για τον μπάρμπα σε ένα ξερονήσι που ήμουν φαντάρος και πουλούσε το 1/4 ελαιόλαδο 1250 δρχ το 2000 ξέρεις τίποτα; Υπαλλήλους πάντως δεν είχε!
Μην τα ισοπεδώνεις όλα, ελπίζω να έπιασες το πνεύμα μου, αλλά μάλλον θα μείνω με την ελπίδα.
Το πιάνω το νόημα και δεν αναφέρομαι προσωπικά. Εσύ είσαι κατασκευαστής και πρωτοπόρος και μπράβο σου.
Πρέπει κι εσύ να καταλάβεις όμως ότι ο απομονωτισμός στην αγορά είναι επικίνδυνος για τον αγοραστή, ιδίως όταν δεν έχει τη δυνατότητα να ανεβάζει τα εισοδήματά του όποτε του κάθε πωλητή αναγκαίου προϊόντος του καπνίσει (βλέπε καύσιμα).
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Για τον μπάρμπα σε ένα ξερονήσι που ήμουν φαντάρος και πουλούσε το 1/4 ελαιόλαδο 1250 δρχ το 2000 ξέρεις τίποτα; Υπαλλήλους πάντως δεν είχε!
Μην τα ισοπεδώνεις όλα, ελπίζω να έπιασες το πνεύμα μου, αλλά μάλλον θα μείνω με την ελπίδα.
Το πιάνω το νόημα και δεν αναφέρομαι προσωπικά. Εσύ είσαι κατασκευαστής και πρωτοπόρος και μπράβο σου.
Πρέπει κι εσύ να καταλάβεις όμως ότι ο απομονωτισμός στην αγορά είναι επικίνδυνος για τον αγοραστή, ιδίως όταν δεν έχει τη δυνατότητα να ανεβάζει τα εισοδήματά του όποτε του κάθε πωλητή αναγκαίου προϊόντος του καπνίσει (βλέπε καύσιμα).
Δεν μιλάω από τη πλευρά του κατασκευαστή, αλλά βλέπω τα πράγματα από μια οπτική που βασίζεται στην συνέχεια και στο μέλλον.
Σίγουρα πρέπει να τιμωρηθούν όσοι πουλάνε βλέποντας πόσα τους λείπουν από το ταμείο, μίλησα με το πνεύμα της λογικής και των μικροοικονομικών της αγοράς του επιπέδου μας, αν παρακολουθείς οι περισσότεροι δεν πουλάνε όπως πούλαγαν προ κρίσης, το e-bay τους έχει ταρακουνήσει αρκετά, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα έξοδα ενός μαγαζιού, μιας επιχείρησης είναι πολύ μεγάλα και ανελαστικά και δεν είναι στο χέρι του επιχειρηματία να ρίξει τα πάγια κόστη τη στιγμή μάλιστα που και τα προσωπικά / οικογενειακά τους κόστη είναι στα ύψη.
Να κλείσουν είναι μια λύση αν δεν βγαίνουν, είναι όμως η σωστή λύση ?
Μήπως πρέπει να πέσουν τα ανελαστικά κοστολόγια όπως ενοίκια ( έχουν πέσει αλλά όχι αρκετά ) καύσιμα, φορολογία, ασφαλιστικά ταμεία, όλα αυτά διαμορφώνουν τις τιμές στα ράφια και όσο δεν το καταλαβαίνουν αυτοί που πρέπει να το καταλάβουν, τόσο θα πυροβολάνε τα πόδια τους φτωχοποιώντας μας τάζοντας εξόδους από μνημόνια κλπ για να παραμείνουν στις καρέκλες τους, που σήμερα με την πτώση της κατανάλωσης έχουν καθήσει όλα και λεφτά δεν μπαίνουν στα δημόσια ταμεία.Το θέμα λοιπόν δεν είναι απλό, είναι εξίσωση για πολύ δυνατούς λύτες που μάλλον δεν βγαίνει, και οι πολιτικοί εξακολουθούν τον χαβά τους γιατί δεν έχουν το ανάστημα που χρειάζεται τώρα η χώρα, θα έρθει και ο Σύριζα στα πράγματα και θα πέσουν τα στελέχη του σαν ακρίδες να γεμίσουν τις κοιλιές τους και να αγοράσουν φτηνά σπίτια και γή, και θα επαναληφθεί μια από τα ίδια με το Πασόκ του 1981, πάλι εμείς θα την πληρώσουμε όπως πάντα.
Με αυτά και με αυτά οι τιμές διαμορφώνονται από ανάγκη, οι όποιοι κακοί έμποροι στην αγορά θα σβύσουν, το μόνο καλό μιας κρίσης είναι το ξεκαθάρισμα της αγοράς, υπάρχουν όμως και άλλοι που είναι χιλιάδες και το παλεύουν με νύχια και δόντια, αυτό εννούσα όταν είπα να μην τα ισοπεδώνεις όλα.
Αρκετά με το όμως γιατί θα μας μαλώσουν.
-
Φιλε Quadra, παίζοντας το μαλάκα για χατίρι του εγχώριου 'επαγγελματία' που σε κλέβει αδιάντροπα δεν στηρίζεται η οικονομία. Τα ταμεία τα άδειασαν τα δομημένα και οι (μικροί και μεγάλοι) Τσοχατζόπουλοι, όχι οι ξένοι και η ελεύθερη αγορά. Ο ντόπιος έμπορος που φοβάται το ebay θέλει μείωση φόρων-εισφορών για να γίνει πιο ανταγωνιστικός, ας μάθει να μην βγάζει τα μάτια του ψηφίζοντας συστηματικά κρατικίστικα κόμματα.
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Φιλε Quadra, παίζοντας το μαλάκα για χατίρι του εγχώριου 'επαγγελματία' που σε κλέβει αδιάντροπα δεν στηρίζεται η οικονομία. Τα ταμεία τα άδειασαν τα δομημένα και οι (μικροί και μεγάλοι) Τσοχατζόπουλοι, όχι οι ξένοι και η ελεύθερη αγορά. Ο ντόπιος έμπορος που φοβάται το ebay θέλει μείωση φόρων-εισφορών για να γίνει πιο ανταγωνιστικός, ας μάθει να μην βγάζει τα μάτια του ψηφίζοντας συστηματικά κρατικίστικα κόμματα.Δεν είπα τίποτα περισσότερο από το να μην πάμε από την μία άκρη στην άλλη, αν διαβάσεις προσεκτικά τι έγραψα θα δείς ότι λέω τα ίδια με άλλα λόγια, ξαναδιάβασε προσεκτικά και θα δείς.
-
Όταν το ebay είναι σχεδόν 5 φορές φθηνότερο (και έχω αγοράσει διάφορα) είναι γιατί υπάρχουν πολλοί μεσάζοντες και αδικαολόγητα κέρδη , απαραίτητα για την επιβίωση τους σε συνδυασμό με τον χαμηλό τζίρο.
Είναι το ίδιο με τον αγρότη που θέλει να ζήσει με 5 στρέμματα χωράφι, τον επαγγελματία που θέλει πουλώντας δύο παντελόνια και μια μπλούζα να ζεί άνετα.
Ποιος με εξασφαλίζει ότι δίνοντας του τα λεφτά μου, αυτά θα γυρίσουν πίσω στην αγορά και τα ασφαλιστικά ταμεία;
Δηλαδή πρέπει πάλι εμείς να συντηρήσουμε τα λαμόγια;; -
Το αστειο της εβδομαδας ειναι οτι μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι το σκεπτικο για το ποστ μου που ξεκινησε ολη την ιστορια, ηταν απλα 'Σπυρο-φοιβο, η διηλεκτρικη σιλικονη ειναι γενικα ακριβο ειδος, μη νομιζεις οτι σε κλεβει ο ebayτζής, να, δες ενα παραδειγμα'
Το αν βγαζει και το ποσο βγαζει ο έμπορας και κατάστηματαρχης και παλιοτερα και σημερα, ειναι μια μεγαλη και περιεργη ιστορια, στραβη, οπως ολα οσα συμβαινουν σε τουτο τον τοπο.
Απ' την καλη: Ο Ελληναρας πελατης ως επι το πλειστον 'ξερει' οτι 'το ακριβοτερο ειναι και καλυτερο'. Του το εμαθε ο πατερας του που 'ηξερε'. Δεν εχει κριτηρια, γνωση, διαθεση και νιονιο (οκ, ισως και το χρόνο, αν και πλεον το ιντερνετ βοηθαει πολυ) για να ψαξει να βρει την ευκαιρια, αυτο που πραγματικα αξιζει. Ενδεχομενως να μη θελει γιατι το ποσό της αποδειξης ειναι και 'παράσημο' εναντι ων γειτόνων.... 'κυρια Κουλα, 220 χιλιαδες το πηραμε το στέρεο' φωναζε η μια κυρια στη αλλη στη γειτονια γυρω στο '81, εννοωντας 'εχουμε λεφτα για ξοδεμα μωρη ψόφια'. Καποιοι μπορουν και το εκμεταλλευονται, και καλα κανουν. Στην τελικη δεν κλεβουν, προιοντα πουλανε. Αμα θες το παιρνεις.
Απ' την αναποδη: Δεν ειναι καθε μερα Κυριακη, καποια στιγμη γυρναει ο τροχος, αλλαζει η αγορα, μαθαινουν οι πελατες, βγαινουν ανταγωνιστες. Καποτε πουλαγες το λαδι για χρυσαφι, τωρα ή θα κλεισεις ή θα προσαρμοστεις. Μη κλαις, εχουμε βαρεθει να σε ακουμε.
-
Λοιπόν τελικά πήραμε απο το ebay το γράσο της 3M . 250gr 27ευρώ με μεταφορικά το οποίο θα το χρησιμοποιήσω εκτος απο τον πολλαπλασιαστη και για τα φρένα και στην μπαταρία .
3M silicone paste - dielectric grease ειναι η πλήρη ονομασία .
Οσον αναφορά το θέμα που συζητάτε ειμαι της γνώμης πως πρέπει τα ελληνικά μαγαζιά να καταιβάσουν λιγο τα standards γιατι δεν μπορεί να φέρνουν προιόντα με 3 πλασια τιμή οτι κερδος και να υπάρχει στην μεσολάβηση . Στο κάτω κάτω ετσι δουλέυει και η ανταγωνιστική αγορά και πάμε μπροστά ... -
Πολλές φορές, έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ψωνίζουμε φθηνά, κάνοντας έρευνα αγοράς μόνο από τον υπολογιστή.
Αυτό όμως που βρίσκουμε είναι -ίσως- το φθηνότερο από αυτούς που έχουν δική τους ιστοσελίδα , πρόσβαση σε ιστοσελίδες που παρουσιάζουν κατάταξη προϊόντων με βάση την τιμή κτλ.
Υπάρχει όμως και ο πραγματικός κόσμος των καταστημάτων, με επιχειρηματίες ψαγμένους στα κόστη τους κτλ. που έχουν σημαντικά καλύτερες τιμές από αυτές που βγάζει το διαδίκτυο. Όχι πάντα, αλλά συμβαίνει.. -
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Λοιπόν τελικά πήραμε απο το ebay το γράσο της 3M . 250gr 27ευρώ με μεταφορικά το οποίο θα το χρησιμοποιήσω εκτος απο τον πολλαπλασιαστη και για τα φρένα και στην μπαταρία .
Οσον αναφορά το θέμα που συζητάτε ειμαι της γνώμης πως πρέπει τα ελληνικά μαγαζιά να καταιβάσουν λιγο τα standards γιατι δεν μπορεί να φέρνουν προιόντα με 3 πλασια τιμή οτι κερδος και να υπάρχει στην μεσολάβηση . Στο κάτω κάτω ετσι δουλέυει και η ανταγωνιστική αγορά και πάμε μπροστά ...το #8946 πηρες φανταζομαι. Κανει για πολλες δουλειες, μεχρι και για να μη κολλανε οι λαμπες του σπιιου στα ντουι, αλλα κρατα το μακρια απο αισθητηρες λ.
Προσεξε επισης, δεν καθαριζει καθολου ευκολα. -
ποια ειναι η λογικη του να εχεις ενα φως οπισθεν και ενα ομιχλης;;
δεν ειναι πιο λογικο και πιο κομψο να εχεις συμμετρικα;; -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
δεν ειναι πιο λογικο και πιο κομψο να εχεις συμμετρικα;;η συμμετρια ηταν της μοδας το 80 & 90 καποια στιγμη εγινε ξεπερασμενο και προσπαθησανε κατι το διαφορετικο με γνωμονα τη σχεδιαση(τα παλιοτερα ηταν κλασσικα υπερτετραγωνισμενα και υπερμεγεθη) το χωρο & το κοστος
-
δεν ειναι πιο λογικο και πιο κομψο να εχεις συμμετρικα;;Να προσθέσω νόμιμο και ασφαλές για τους άλλους, αν αυτά παίζουν ρόλο.
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
δεν ειναι πιο λογικο και πιο κομψο να εχεις συμμετρικα;;Να προσθέσω νόμιμο και ασφαλές για τους άλλους, αν αυτά παίζουν ρόλο.
Για τα πισω ομιχλης το σκεπτικο ειναι να ξεχωριζουν ευδιακριτα απο αυτα των φρενων! Αν και νομιζω οτι με το τριτο στοπ πλεον αυτο ειναι πολυ ευκολα διακριτο!
Στην δικη μου SLK ας πουμε εχει ομιχλης και στα δυο πισω φαναρια αλλα αναβει μονο το ενα! Με μια ρυθμιση απο το λογισμικο της Mercedes αναβουν και τα δυο... -
Στο 99% των αυτοκινητων που εχουν φωτα ομιχλης και απο τις δυο μεριες αλλα αναβει μονο η αριστερη (οδηγου), στα δεξια, η πλακετα ειναι ταπωμενη και δεν αναβει αν δεν αλλαξεις πλακετα (αν φυσικα εχει γραμμη ρευματος)
-
Εγω εχω 2 φωτα ομιχλης πισω οπως και 2 οπισθεν.
Οι κανονισμοι, προσταζουν οταν υπαρχει ενα φως ομιχλης πισω (το λιγοτερο) να ειναι τοποθετημενο απο τη μερια του οδηγου.
Επομενως τα δεξιοτιμονα και αριστεροτιμονα με μια λαμπα, εχουν εκ του εργοστασιου στην αντιθετη ακριβως μερια και το ενα φως της οπισθεν.Αυτα με 2 λαμπες ομιχλης, πρεπει να εχουν σε ξεχωριστο σημειο τα φωτα θεσεως απο αυτα της ακινητοποιησης αντι μιας θεσης με λαμπες διπλοης αντιστασης, για να τονιζεται η διαφορα οταν φρεναρεις.
Οπως επισης και αποσταση τουλαχιστον 10cm απο αυτα.Εγω παντως τα 2πλα φωτα οπισθεν τα βρισκω πολυ πρακτικα!!
-
ακριβως...
δεν παρκαρεις παντα με οδηγο απο την μερια του δρομου....!!
συν οτι ειναι ασχημο οπτικα...
υπαρχει και το στυλ βεβαιως βεβαιως.. -
Θελω να μαθω τι ειναι κατανεμιτης πιεσης φρενων !
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Οσον αναφορά το θέμα που συζητάτε ειμαι της γνώμης πως πρέπει τα ελληνικά μαγαζιά να καταιβάσουν λιγο τα standards γιατι δεν μπορεί να φέρνουν προιόντα με 3 πλασια τιμή οτι κερδος και να υπάρχει στην μεσολάβηση . Στο κάτω κάτω ετσι δουλέυει και η ανταγωνιστική αγορά και πάμε μπροστά ...το #8946 πηρες φανταζομαι. Κανει για πολλες δουλειες, μεχρι και για να μη κολλανε οι λαμπες του σπιιου στα ντουι, αλλα κρατα το μακρια απο αισθητηρες λ.
Προσεξε επισης, δεν καθαριζει καθολου ευκολα.Ναι αυτό πήρα .. Οντως εχει πολλές χρήσεις . Το μόνο που με προβληματίζει ειναι οτι η 3M λεει στο manual οτι εχει 'shelf life' 3 χρόνια . Αυτό σημαίνει οτι δεν κρατάει πανω απο 3 χρόνια αμα το βάλω στο αυτοκίνητο ? Μου φαινεται λιγο παραξενο .
-
ακριβως...
δεν παρκαρεις παντα με οδηγο απο την μερια του δρομου....!!
συν οτι ειναι ασχημο οπτικα...
υπαρχει και το στυλ βεβαιως βεβαιως..εγω αλλαξα τα φωτα οπισθεν που ειχε,και αντι για την κλασσικη λαμπα πυρακτωσεως εβαλα LED τα οποια κανουν την νυχτα μερα και ειναι και πολυ πιο ψυχρα.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........