-
Καλημέρα. Ήρθε η ωρα για αντικατασταση των energy saver σε clio III μετα απο 2 χρόνια και 70000. Τα saver ηταν μια χαρά, αλλα δεν βγαινουν με extra load και με τις ζάντες που έχω είναι απαραίτητο. Έχετε να πρότεινετε τπτ? Ο λαστιχας μου πρότεινε τα maxxis. Το πρόβλημα είναι οτι λόγω σπάνιας διαστασης(195/50/16) δεν υπαρχουν ετοιμαραδοτα ουτε αυτά ουτε αλλά που ψαξαμε. Χρονος αναμονής περιπου 2-3 μηνες. Αποκλείονται τα φτηνιαρικα τύπου sava, kormoran. Το αμάξι είναι όλη μέρα στο δρόμο.
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Καλημέρα. Ήρθε η ωρα για αντικατασταση των energy saver σε clio III μετα απο 2 χρόνια και 70000. Τα saver ηταν μια χαρά, αλλα δεν βγαινουν με extra load και με τις ζάντες που έχω είναι απαραίτητο. Έχετε να πρότεινετε τπτ? Ο λαστιχας μου πρότεινε τα maxxis. Το πρόβλημα είναι οτι λόγω σπάνιας διαστασης(195/50/16) δεν υπαρχουν ετοιμαραδοτα ουτε αυτά ουτε αλλά που ψαξαμε. Χρονος αναμονής περιπου 2-3 μηνες. Αποκλείονται τα φτηνιαρικα τύπου sava, kormoran. Το αμάξι είναι όλη μέρα στο δρόμο.Αν θέλεις κορυφαίο λάστιχο σε όλους τους τομείς, πολύ καλύτερο ακόμα και απο τα τελευταία μοντέλα της continental,michelin κτλ (με εξαιρέσεις φυσικά) και σε λογική τιμή και εφόσον λες πως το αμαξι ειναι ολη μερα στον δρόμο ένα λάστιχο θα πρότεινα μόνο
Uniroyal RainSport 3
είναι καινούργιο μοντέλο το 3άρι.... αν τελικά καταλήξεις προς εκει πες μου να σε ενημερώσω για το συγκεκριμένο λάστιχο γιατί αν και έχω δοκιμάσει πολλά, και πολλά καλά (με το καλύτερο για μενα το goodyear f1 eagle asymmetric 2 ) το rainsport 3 είναι πολύ ανώτερο...
βέβαια μιλάω για 17 άρα ζάντα αλλα σίγουρα υπάρχει και στην δική σου διάσταση...ψάξτο... -
Tα rainSport3 σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα στο δρόμο ,
αλλά δεν θα βγάλουν 70.000χλμ και ίσως να ανέβει λίγο η κατανάλωση σε σχέση με τα Saver.http://www.elastika-online.gr/cgi-bin/r ... ologation=
H διάσταση σου, είναι λίγο κουλή ... φίλος σε ClioIII βρήκε και έβαλε ετοιμοπαράδοτα, μόνο τα Continental sportContact2
-
Εγώ δεν βρίσκω κανένα ετοιμοπαραδοτο. Δεν με απασχολεί να βγάλουν τοσα πολλά χλμ. Τα uniroyal έχουν προστασία ζαντας? Τα dunlop sport bluresponse τα έχει δοκιμάσει κανεις?
-
Αυτο που λέει για τα χιλιόμετρα ο φίλος johnykyr ψιλο ισχύει... αλλα και λάστιχο με 60.000- 70.000κμ τι να το κάνεις? απο λάστιχο θα χει γινει πέτρα...
Προστασία ζάντας έχει αλλα νομίζω σε συγκεκριμένου δείκτες ταχύτητας...
Εγώ πχ για 215/45/17 έβαλα δείκτη ταχύτητας V που δεν έχει προστασία ζάντας. Με δείκτη W είχε! Πάντως δεν θεωρώ οτι η προστασία κάνει τοοοοσο μεγάλη δουλειά....αν πάς και το φάς στο πεζοδρόμιο , έχει τόσο βάρος το αμάξι που η προστασία ζάντας θα τσαλακωθεί και θα την ακούσει ούτως ή άλλως η ζάντα... έτσι νομίζω...όσο για τα συγκεκριμένα dunlop δεν τα χω δοκιμάσει αλλά μόνο που ακούω την λέξη dunlop σεληνιάζομαι
2 dunlop είχα, το ένα χειρότερο απ το άλλο... -
Εχουμε καμια γνωμη για barum bravuris 3, 195-50-15?
Με ενδιαφερει να μαθω: σκληροτητα πλαινων, αποδοση στεγνο-βρεγμενο, αντοχη γομας μετα τη διετια. -
Ερώτηση: Πώς γίνεται να δηλωθεί αλλαγή διάστασης των ελαστικών; Έχω ένα φορτηγάκι που φοράει μυστήρια διάσταση (225/75/15) και δεν βρίσκω τίποτα. Από την άλλη, σε κοντινή διάσταση (235/75/15) υπάρχουν πολλές επιλογές. Ο λαστιχάς λέει να ρωτήσω σε μια σχολή οδηγών, είναι σχετικά απλή διαδικασία ισχυρίζεται.
Ο λόγος που πρέπει να δηλωθεί η αλλαγή είναι ότι πλέον διαφορετική διάσταση από αυτή που αναγράφεται στην άδεια=κτεο γιοκ
-
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
Ερώτηση: Πώς γίνεται να δηλωθεί αλλαγή διάστασης των ελαστικών; Έχω ένα φορτηγάκι που φοράει μυστήρια διάσταση (225/75/15) και δεν βρίσκω τίποτα. Από την άλλη, σε κοντινή διάσταση (235/75/15) υπάρχουν πολλές επιλογές. Ο λαστιχάς λέει να ρωτήσω σε μια σχολή οδηγών, είναι σχετικά απλή διαδικασία ισχυρίζεται.Ο λόγος που πρέπει να δηλωθεί η αλλαγή είναι ότι πλέον διαφορετική διάσταση από αυτή που αναγράφεται στην άδεια=κτεο γιοκ
θα ψαξεις στο χρυσο οδηγο για Γραφείο Ταξινομήσεων - Μεταβιβάσεων Αυτοκινήτων αυτοι θα σου πουν αν γινεται και θα αναλαβουν την ολη διαδικασια εναντι αμοιβης
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Με ενδιαφερει να μαθω: σκληροτητα πλαινων, αποδοση στεγνο-βρεγμενο, αντοχη γομας μετα τη διετια.σε renault megane diesel το φορεσε αυτο ειναι της continental και ειναι οντως σκληρη γομα τα εχει 60κατι χιλιαδες χλμ, δεν θυμαμαι το προφιλ αν ηταν 50 η 55 αλλα μαλλον 55
σε στεγνο οδοστρωμα φρεναρισμα πανικου για αποφυγη ατυχηματος σε επαρχιακο δρομο με 130-140χλμ μου ειπε οτι σταματησε και απεφυγε το ατυχημα αλλα γνωριζω οτι αυτα τα megane(2003 montelo) εχουν καλα-αποτομα φρενα, στα 2 χρονια δεν μου ειπε να γλιστρησε με αυτα τα ελαστικα και εμεινε ευχαριστημενη -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Με ενδιαφερει να μαθω: σκληροτητα πλαινων, αποδοση στεγνο-βρεγμενο, αντοχη γομας μετα τη διετια.Φίλε το λάστιχο για τα λεφτά του είναι εγγύηση.
Αν και temperature B (Αν δεν κάνω λάθος) είναι αθόρυβο και έχει καλά χαρακτηριστικά σε φρένο. Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο λάστιχο.
Τα μάγουλα είναι ανθεκτικά, δεν ξέρω τι παίζει σε φθορά κάτω από 5mm πέλματος.
Δοκιμή σε Smart 175/50/15 στις πίσω ρόδες. -
Τι ξέρετε για τη Landsail ? Είναι κινέζικη αλλά σε κάποιες αγορές την εμπιστεύεται η BMW σαν ελαστικό πρώτης τοποθέτησης και γενικά έχει καλές κριτικές.
-
Παιδιά καλησπέρα σε όλους.Σκέφτομαι να αλλάξω ελαστικά,γιατί τα Toyo T1-R 205/40/17 που φόραγα παρέδωσαν πνεύμα.Αξίζει να αναφέρω ότι δεν έμεινα πολύ ικανοποιημένος,γιατί λόγω της απροσεξίας μου και των ελληνικών δρόμων το ένα ελαστικό σκίστηκε στο πλάι και ένα άλλο πέταξε βυζί. Από έρευνα αγοράς που έκανα,βρήκα τα Continental Premium contact 5 -Michelin Pilot sport 3-Dunlop Sport Max στα 500E περίπου,τα Matador στα 400Ε και τα Pirelli P zero nero στα 450Ε(με δωρεάν ευθυγράμμιση και εγγύηση 12 μηνών).Να αναφέρω ότι η οδήγηση μου γίνεται κυρίως στην πόλη,κυμαίνεται στα 10.000 χλμ τον χρόνο και εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις δεν είναι πολύ σπορτίφ.Επίσης,θα προτιμούσα τα νέα μου ελαστικά να μην 'κοπανάνε' παραπάνω απο τα Toyo.
Θα μου ήταν χρήσιμο άμα μου προτείνατε μια μάρκα ελαστικών ανάλογα με τα κριτήρια που αναφέρω παραπάνω.Ακόμα τα Pirelli αξίζουν σαν αγορά και πόσο σκληρά είναι?
Ευχαριστώ προκαταβολικά. -
Ζητούνται λάστιχα για Focus 12ετίας με χρήση ήρεμη (πολύ ήρεμη) οδήγηση μέσα στην πόλη και περιπου 13.000 χιλιόμετρα το χρόνο.
https://www.skroutz.gr/c/578/elastika.h ... asc&page=2
Βασικές επιλογές τα
BF Goodrich G-Grip
Toyo Proxes CF2ή οποιαδήποτε άλλα μπορώ να βάλω μέχρι 250 ευρω μάξιμουμ.
Σκεφτόμουν και τα πανφθηνα no-name της παρακάτω σελίδας αλλά απ' ότι διάβασα καλύτερα να αποφεύγονται τα Noname
https://www.skroutz.gr/c/578/elastika.h ... asc&page=1
Γνώμες ?
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Τι ξέρετε για τη Landsail ? Είναι κινέζικη αλλά σε κάποιες αγορές την εμπιστεύεται η BMW σαν ελαστικό πρώτης τοποθέτησης και γενικά έχει καλές κριτικές.Υπαρχει τετοια μαρκα;;;;;
Ποσο καλα μπορει να ειναι ;;;;;
Προφανως η BMW τα βαζει σε τριτοκοσμικες χωρες γιατι σεβεται τους αγοραστες της..... -
για μεσα στην πολη τα κινεζικα ειναι οτι πρεπει αν δεν εχεις να δωσεις για τα ποιοτικα λαστιχα που εβαζες οπως σε novex
η μονη αναφορα που εχει γινει στην Αμερικη για κινεζικο λαστιχο ειναι τα Telluride tires http://money.cnn.com/2007/06/26/autos/tire_recall/ oπου τα φορουσε van και εσκασε ενα απο τα 4 σε αυτοκινητοδρομο αφου κινουνταν καλοκαιρι με υψηλες ταχυτητες φυσικα αυτη η εταιρεια οπως και αλλες εχουν πουλησει χιλιαδες ελαστικα παγκοσμια αλλα απο την στιγμη που υπαρχει μια καταγραφη πρεπει να την αναφερουμε
υπαρχουν και τα καλα κινεζικα ελαστικα που φυσικα δεν μπορουν να συγκριθουν με τα continental αλλα οταν καποιος δεν εχει απαιτησεις απο αυτα κανει μια χαρα τη δουλεια του αρκει να βρει να τα αγορασει στην πραγματικη τους τιμη και οχι στην ισαξια με τα πολωνικα cormoran η debica
φυσικα δεν παυουν και ανακλησεις ελαστικων απο μεγαλες εταιρειες http://www.consumeraffairs.com/tire-recalls -
Ποιος 'εβαζε' novex;;;;
Υπαρχουν και τετοια;;;ποιοτικα;;;; -
Οσοι βαλετε κινεζικα να μαε πςιτε που κυκλοφορειτε για μην κυκλοφορουμε εμεις. Ρε παιδια ελεος βαλτε ενα ελαστικο τυπου bf goodrich κλπ απο θυγατρικες μεγαλων εταιρειων αλλα οχι κινεζο!!!
-
μην ανησυχεις η ανθρωπινη βλακεια υπερεχει σε αρκετο ποσοστο επι του σφαλματος των κινεζικων ελαστικων
-
Γεια χαρά σε όλους.
Ενδιαφέρομαι να ακούσω γνώμες για το τί λάστιχα να βάλω σε
1-atos prime 2001 με 155/70/13 και
2-opel astra TT 2007 με 225/45/17
Φυσικά και με ενδιαφέρει κυρίως το οικονομικό(δεν παίζει ούτε γιούρο που λένε... ) , αλλα δεν θέλω να σκοτωθώ κιόλας πχ με κινέζικα...
Καλά λόγια και οικονομικά έχω ακούσει για petlas(τούρκικα) . Να σημειώσω πως τα χιλιόμετρα γίνονται σε επαρχιακή πόλη και δε με ενδιαφέρει πχ το σταμάτα-ξεκίνα όπως τα σε φανάρια και πως θα προτιμούσα ενα καλύτερο πάτημα σε βρεγμένο απο οικονομία, θόρυβο κλπ . Φυσικά και ρόλο παίζει το στύλ οδήγησης του καθένα, γι' αυτο όλες οι γνώμες δεκτές... -
Στο ατος εβαλα περσυ για 2η φορα τα hankook optimo k715.........εξαιρετικο σε ολες τις συνθηκες
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]