-
Δεν θυμαμαι γαμωτο ποιο μου ειπε ο λαστιχας... Καλο λαστιχο ακουω απο ολους αλλα απο καποιους ακουω οτι δεν θα αντεξει πολυ. ξερενεται γρηγορα.Παιζουν και τα πιρελι τα cindurato που και αυτα καλα μου λενε.Αυριο θα παω να ρωτησω σε εναν που εχει dunlop και goodyear. εχω λιγο πελαγωσει.
-
Ο χρήστης kallipo έγραψε:
Καλησπέρα...Θέλω να αλλάξω τα ελαστικά σε ένα FIAT Punto με διαστάσεις 185/60/14 και μου πρότειναν τα DAYTON με 200 ευρώ...
Επίσης βρίσκω τα Turanza της BRIDGESTONE στις ίδιες διαστάσεις με 220 ευρώ...Μου είπαν ότι πρόκειται για κορυφαίο ελαστικό το DAYTON και ουσιαστικά για θυγατρική της BRIDGESTONE,όπως και η BFGOODRICH μου είπαν ότι πρόκειται για θυγατρική της MICHELIN.
Γνωρίζετε κάτι γι'αυτό;Γιατί να προτιμήσω τα DAYTON από τα BRIDGESTONE αφού διαφέρουν μόνο 20 ευρώ;
τα BFGood......τιμιότατα
-
τα ΑDVAN Sport V105 που αναφερονται και πιο πανω θεωρουνται κουτσουρα - πολυ σκληρα ???? .... γιατι αυτα τα DUNLOP RT απο οτι διαβαζω μπορει να μην ειναι τοσο μαλακα οσο τα MICHELIΝ αλλα δεν θα ειναι και τοσο σκληρα οσο θελω ...
για τα ADVAN SPORT YOKO επισης τι γνωμη εχετε ??? ....
-
Είναι ακόμα καλύτερο από το 103 που φοράς!!!!!Προχώρα άφοβα...
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Είναι ακόμα καλύτερο από το 103 που φοράς!!!!!Προχώρα άφοβα...M3 εμεις τα λεμε και στο cludford.gr .... σε εχω δει που εκθειαζεις τα Adrenalin ... αλλα επειδη δεν τα βρισκω σκεφτομαι για YOKO .... τωρα δεν φοραω YOKO ... και ρωταω ποια YOKO να προτιμησω ... τα 103 ή 105 ή καποιο αλλο YOKO ... θελω ελαστικο με πλαϊνα σκληρα αλλα μαλακο πελμα (δεν ξερω αν αυτα συνδυαζονται ... αλλα νομιζω και εχω διαβασει καπου οτι συνδυαζονται) ...
-
Ψάχνω για καινούργια λάστιχα για 2 αυτοκίνητα της οικογένειας στις εξής διαστάσεις:
- 185/60/14 (AR 33 Imola, τώρα φοράει Michelin Exalto - άψογο! )
- 185/65/14 (Carina E τώρα φοράει Michelin Energy )
Τα υποψήφια λάστιχα που σκέφτομαι, είναι λίγο-πολύ τα ίδια δηλ:
- BFGOODRICH G GRIP 185/60-14 H ή FULDA ECOCONTROL HP 185/60-14 H
σαν πιο low budget επιλογές- PIRELLI P1 CINTURATO VERDE 185/60-14 H
- GOODYEAR EFFICIENTGRIP PERF 185/60-14 H (COMFORT για το 185/65/14)
- DUNLOP BLURESPONSE 185/60-14 H
Τις low-budget επιλογές, τις σκέφτομαι κυρίως για το 65/14, διότι στα πιο “premium”, οι τιμές ανεβαίνουν δυσανάλογα σε αυτή την διάσταση…
Τα λαστιχα θα μπουν σε αυτοκίνητα που κινούνται ήρεμα έως ζωηρά, οπότε βασικά κριτήρια είναι: κράτημα, φρενάρισμα και αντοχή (ει δυνατό καλό all-around).
Για πείτε γνώμες-εμπειρίες….
-
Όλα αυτά είναι αξιοπρεπή λάστιχα. Μπορείς να κοιτάξεις και τα Yokohama C.Drive2.
-
YOKO S.drive .... μαγουλιαζουν ??? .... στεγνο και βροχη πως συμπεριφερονται ??? ....
-
Τα S δεν μαγουλιάζουν. Πολύ δυνατά στο στεγνό, ένα κλικ χειρότερα στη βροχή χωρίς φυσικά να είναι επικίνδυνα. Γενικά σπορ λάστιχο και αντέχει στην πίεση.
-
σε σχεση με S.drive τα ΥΟΚΟ 105 και 103 θεωρουνται το ιδιο σκληρα ???? ....
-
Πρόσφατα έβαλα για 2η φορά S-drive σε 195/45/15. Αν δεν σε ενοχλεί ο λίγο αυξημένος θόρυβος πιστεύω θα μείνεις πολύ ικανοποιημένος ειδικά αν το στρίβεις. Όπως ειπώθηκε, στο στεγνό είναι τρένο, στο βρεγμένο λίγο χειρότερο χωρίς να το λες κακό και το πλαινό απο τα πιο σκληρά δεν μαγουλιάζει έυκολα. Οπτικά όμορφο. Έχουν σχετικά μεγάλη ζωή χωρίς να φθείρεται πολύ το πέλμα, απλά σκληραίνει αρκετά κ εκεί καταλαβαίνεις οτι θέλεις αλλαγή. Εγώ στο συνιστώ άφοβα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όλα αυτά είναι αξιοπρεπή λάστιχα. Μπορείς να κοιτάξεις και τα Yokohama C.Drive2.Ποια θα ξεχώριζες από αυτά που προτείνω? Σχετικά με τα YOKO, τι χαρακτηριστικά έχουν (αντοχή, κράτημα κλπ)? Έχεις εμπειρία με αυτά?
-
Μάλλον τα Pirelli και τα Dunlop θα ξεχώριζα.
Σχετικά με τα Yoko, είχα τα C.Drive1 σε Mazda Xedos 6 και επειδή μου άρεσαν τα φόρεσα και σε Ford Focus Mk1. Μου άρεσαν τόσο πολύ που στην επόμενη αλλαγή ξαναέβαλα Yoko στο Focus, τα C.Drive2. Έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: Σχετικά σπορτιφ προσανατολισμό με πολύ καλή πρόσφυση και προοδευτικότητα σε στεγνό όταν ζεσταθούν. Κρύα, έχουν μερικά χαζογλυστρήματα σε χαμηλή ταχύτητα (π.χ. σπινάρισμα σε γλιστερή ανηφόρα στο ξεκίνημα) αλλά όλα εξελίσσονται προοδευτικά και 'γλυκά'. Στο βρεγμένο έχουν καλή πρόσφυση και αρκετή αντοχή στην υδρολίσθηση. Έχουν πολλή μεγάλη αντοχή και βγάζουν άνετα 70-80 χιλ χλμ χωρίς να πέσει σε απαράδεκτα επίπεδα η απόδοσή τους. Με άλλα λόγια έχουν σχετικά σκληρή γόμα αλλά η πρόσφυση όταν ζεσταθούν είναι καλύτερη από πολλά άλλα. Ειδικά σε σχέση με τα πολυδιαφημιζόμενα Continental Premium Contact (ένα από τα αγαπημένα λάστιχα του φόρουμ), τα Yoko είναι πολύ ανώτερα σε σβέλτη οδήγηση καθώς τα μαλακότατα Κόντι σαπουνιάζουν και γλυστράνε. Το μόνο μειονέκτημα των Yoko είναι τα μαλακά πλαϊνά που δίνουν μια ασάφεια στο τιμόνι στο turn in (σε σχέση ας πούμε με τα κορυφαία σε αυτόν τον τομέα Πιρέλλι και Μπριτζεστον - όχι σε σχέση με άλλα λάστιχα όμως). Αυτό όμως λύνεται εύκολα βάζοντας 2-4 PSI παραπάνω από αυτά που λέει ο κατασκευαστής.
-
@ REALZEUS :
για FOCUS MKII τα ΥΟΚΟ S.drive (για τα οποια δεν ξερω αν εχεις ιδια εμπειρια) πιστευεις οτι θα εμφανιζουν αυτο το μαγουλιασμα των C.drive ???? .... τουλαχιστον σε ενα λαστιχαδικο που επιασα το πλαϊνο των S.drive ειδα οτι εινα σχετικα σκληρο αλλα οχι οπως ενα BRIDGE 002 ....
-
Επειδή έχω εμπειρία και από S.Drive, σίγουρα έχει πολύ πιο σκληρό πλαϊνό από τα C καθώς είναι πιο σπορ λάστιχο. Φίλος και συμφορουμίτης, πραγματικά γρήγορος οδηγός, τα είχε σε Type R και ήταν απόλυτα ευχαριστημένος. Πάντως και τα 002 είναι καταπληκτικά λάστιχα.
-
μαλιστα .... μου φαινεται θα περιμενω μεχρι το Πασχα για να ερθουν τα S.drive ή τα 002 .... γιατι Αθηνα οπου εχω παει να ρωτησω δεν τα εχουν .... αντε να δουμε ....
-
Ο χρήστης Ελα Αλεκο έγραψε:
μαλιστα .... μου φαινεται θα περιμενω μεχρι το Πασχα για να ερθουν τα S.drive ή τα 002 .... γιατι Αθηνα οπου εχω παει να ρωτησω δεν τα εχουν .... αντε να δουμε ....Δύσκολο να βρείς εδω τα s-drive κ αν τύχει θα είναι 'μπαγιάτικα'. Εγώ τουλάχιστον είχα πρόβλημα να τα βρω. Κάποιοι μάλιστα μου λέγανε δεν παράγονται πλέον κ τέτοια κουλά. Πήγαινε εδώ:
-
το camskill φερνει με DOT προσφατα ???? .... μην μου ερθει κανενα χρονιαρικο ελαστικο και ψαχνομαι .... παντως εγω ειμαι διατεθειμενος να περιμενω μεχρι και το Μαϊο .... αλλο ενα χειμωνα τα PS3 το βγαζουν ... καλοκαιρι δεν βγαζουν ..... μεχρι το Μαϊο δεν θα ερθει τιποτα ???? ....
-
Εάν δεν το βιάζεσαι μπορείς να περιμένεις. Το καμσκιλ είναι αρκετά γνωστό, έχω ακούσει καλά λόγια και λογικά δεν θα του μένουν λάστιχα για πολύ καιρό στις αποθήκες. Λογικά πάντα.
Εγώ ψώνισα πριν λίγο καιρό απο wheelbasealloys γιατι ήθελα ζαντολάστιχα και τα s-drive ήταν μόλις 3 μηνών αλλιώς θα πήγαινα camskill χωρίς σκέψη -
ευχαριστω για τα online μαγαζια TRiBal81 .... θα τα εχω στα υποψιν ... αλλα θα περιμενω οπως σου ειπα ..... δεν μπορει καποια στιγμη θα ερθουν τα ρημαδια τα S.drive .... αλλη μια ερωτηση ... τα S.drive σε 205/55/16 εχουν προστατευτικο για τη ζαντα ??? ... γιατι μου φαινεται οτι δεν εχουν ....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]