-
50 ευρώ στα 1.900 δεν είναι μικρό ποσό. Και σίγουρα δε θα χαρακτηριστεί περίεργος οποίος τού φάνε ένα 50άρικο στα καλά καθούμενα.
-
Ναι ρε παιδια αλλα μιλαμε για ΚΤΕΟ που ετσι κι αλλιως θα το πηρωνε, τι σε 6 τι σε 10 μηνες, υποχρεωση του ιδιοκτητη ειναι και εφοσον ηταν περασμενο τη στιγμη της πωλησης και υπηρχε το χαρτι δεν προκυπτει αλλη υποχρεωση. Κι ο Νεκ ομως πολυ αγχωθηκε, τον πηρε ο αλλος δυο τηλεφωνα και κατι εγινε, απο δω και περα δεν το σηκωνει ή το κλεινει με το που καταλαβαινει ποιος ειναι και end of story.
Γενικα υπαρχουν επιτηδειοι, ειτε πωλητες ειτε αγοραστες που κλαιγονται μετα για να 'γδαρουν' οσο μπορουν το θυμα τους εκμεταλλευομενοι το φιλοτιμο μερικων, στην προκειμενη βεβαια βλεπω κι εγω την τελευταια προταση του μιραζ
-
Ο πωλητής δεν παραποίησε το έγγραφο ΚΤΕΟ απλά ο αγοραστής δεν το έλεγξε.
Αντιλαμβάνομαι ότι ο αγοραστής νιώθει εξαπατημένος αφού τουλάχιστον λεκτικά δεν πήρε ακριβώς αυτό που του περιγράφτηκε από τον πωλητή όμως στις αγοροπωλησίες οχημάτων ο έλεγχος είναι επιβεβλημένος.
Η ευθύνη λοιπόν ανήκει πλέον στον αγοραστή και μόνο σε αυτόν!
Οι αντιδράσεις του παππού όμως, όπως και να το δείτε είναι απαράδεκτες! Πήρε χρονιάρα μέρα και τους καταράστηκε να φάνε τα χρήματα της αγοραπωλησίας στους γιατρούς! Αυτόματα έχασε το όποιο δίκιο του για μένα!
Στην θέση του πωλητή δεν θα του έδινα πλέον ούτε λεπτό! Ακόμα και αν δεχόμουν το -φαντάζομαι μη εσκεμμένο- λάθος της ημερομηνίας του ΚΤΕΟ, η εξύβριση της οικογένειας μου αυτόματα θα διέκοπτε την οποιαδήποτε διάθεση για επικοινωνία και συμβιβασμό. Αν συνεχίσει τα τηλεφωνήματα είτε σημειώνεις τον αριθμό και δεν απαντάς, είτε κάνεις την ιστορία που σου περιέγραψαν παραπάνω με την σύσταση μέσω αστυνομίας. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ηρθε μας εκανε παζαρια** το ειδε ελαχιστα** και αφου του ειπαμε οτι δεν χρειαζεται το αμαξι τιποτα διοτι κινηται, για ΚΤΕΟ εχει ενς χρονο ακομη, το πηρε.Για μένα το φταίξιμο είναι και των δυο σας με αρκετά μεγαλύτερο το φέρσιμο του παππού.
Απότι κατάλαβα από τα όσα παρέθεσες, ο παππούς, όντας άσχετος από αμάξια (μηχανολογικά), σε εμπιστεύτηκε οτι το αμάξι κινείται (όπως του είπες).
Το 'κινείται' όμως είναι σχετικό.Και ένα χρέπη αμάξι μπορεί να κινείται αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι πάει όπως πρέπει στο δρόμο.
Πχ μπορεί ένα ή δύο από τα αμορτισέρ να είναι κλούβια και να θέλουν αλλαγή.Όχι άμεση μεν αλλά να θέλουν να αλλαχτουν ώστε στις στροφές να μην σου πάει σαν βάρκα.
Ο παππούς λοιπόν, το πήγε μετά για service , όπου (εικάζω) τα εκεί αλλάνια τον έκοψαν άσχετο και άρχισαν να του λένε οτι το ένα θέλει άλλαγμα, το άλλο το ίδιο καιμε τα πολλά (ίσως) να τον φόρτωσαν με αλλαγές που να μην χρειάζονταν.
Πχ τα αμορτισέρ που είχε πάνω μπορεί να έβγαζαν άλλα 50.000 χιλιόμετρα και μπορουσε να το τρενάρει.
Τα συνεργεία να ξέρετε οτι δεν είναι εκκλησίες τη σήμερον ημέρα.Εαν σε δουν άσχετο θα σε βαρέσουν στην κεφάλα!
Σφάλμα μεγάλο του παππού που δεν έφερε κάποιον γνωστό του μηχανικό να ελέγξει από πριν το αμάξι.
Σφάλμα δικό σου που ενώ είδες οτι είναι παππούς, έπρεπε να ψιλιαστείς οτι θα είναι άσχετος και να τον προστατέψεις και να του πεις να παει σε δικό του άνθρωπο έμπιστο για service ή εαν δεν έχει να πάρει μαζί του κάποιον που γνωρίζει.
Το ΚΤΕΟ εγώ ασυζητητή θα πήγαινα και θα του το πλήρωνα ακόμα και εαν με έβριζε στο τηλέφωνο.
Απαράδεκτη η συμπεριφορά του παππού στο τηλέφωνο μεν αλλά εγώ θα έκανα και ένα βήμα πίσω λόγω της ηλικίας του.Και ας είχε άδικο.
Βέβαια όλα αυτά εξαρτώνται από τις ανοχές του καθενός σε αντίστοιχα περιστατικά και πόσο ευέλικτος είναι ώστε να βρίσκει τρόπους να απογεύγει τους καυγάδες με ωραίο τρόπο.
Πάντως γενικότερα παίδες να είσαστε όσο μπορείτε πιο ευγενικοί με όλους γιατί στις μέρες μας πολλοί τραβάμε ζόρια με τους απατεώνες που μας κυβερνάνε και δεν θέλει και πολύ να βγάλουμε τα νεύρα μας στον οποιονδήποτε. -
Στα πρωτα τηλεφωνα ειχα ολη τη καλη διαθεση να συζητησω μαζι του, του εξηγησα οτι εκαναμε λαθος στο ποτε περναγε ΚΤΕΟ, το αμαξι το επαιρνε η γυναικα μου στη δουλεια, οποτε δεν εχει χρεπιου κατασταση. Απλα μετα απο αρκετη κουβεντα και επειδη πρωτα τα ακουσα και ειδα οτι προκοπη δεν ειχε δεν ασχοληθηκα. Λαδια φιλτρα ξυδια κτλ επρεπε να τα αλλαξει οποιος και να ητανε και ειδικα εδω δεν σηκωνω κουβεντα μιας και ο ιδιος μας ειχε πει οτι ειχε αλλαξει παραπολλα αυτοκινητα μεχρι τωρα. Δεν ηταν καποιος χαζος. Πονηρος ισως αλλα εδω πιαστηκε απο τη μυτι οπως λεει μια παροιμια, γιατι ο ιδιος το αφησε να γινει. Λαστιχα αμορτισερ, θα τα αλλαζα και εγω φετος, αλλα δεν ηταν απαραιτητο αμεςα.Αλλωστε το αμαξι το διναμε οπως ηταν και δεν το καλυψαμε με μαυρη σακουλα.
Μετα απο 6 μηνες ομως να ξαναπαιρνει να μας λεει οτι εμεινε απο μπαταρια και να μας ξανα ευχεται ετςι, παει πολυ.
Παρολαυτα δεν θελησα να κανω κατι επιπλεον γιατι δεν ειμαι τετοιος ανθρωπος. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
............. και αν του ειπα ψεμματα, εγω φταιω που πιαστηκε κοροιδο?Αν του είπες ψέμματα, ναι εσύ φταις που τον επιασες κορόιδο. Και δικαιλογημένα σε βρίζει. Γενικά, όταν λέμε ψεμματα και παραπλανούμε κάποιον, δεν έχουμε την απαίτηση να μας κάνει άγαλμα και δε χαλιόμαστε αν μας βρίζει. Αυτό λέει η λογική.
δηλαδη αν κατεβαζα χιλιομετρα, αν ελεγα οτι καιει 5λ/100 και οτι εχει τελικη 250' κλπ και το πιστευε, εγω θα εφταιγα παλι?
Ναι, εσυ θα έφταιγες πάλι....Γενικά, όταν λέμε ψεμματα και παραπλανούμε κάποιον, δεν έχουμε την απαίτηση να μας κάνει άγαλμα και δε χαλιόμαστε αν μας βρίζει. Το οτι κάποιος είναι μαλάκας, διανοητικά καθυστερημένος, χαζός, αδαής κλπ, ΔΕΝ μας δίνει το δικαίωμα να τον εκμεταλλευτούμε. Αυτό λέει η λογική. Και η τιμιότητα.
Πέρα απο τα θεωρητικά 'αν'... Το οτι θέλει φέτος ΚΤΕΟ και οχι του χρόνου, είναι δικό σου σφάλμα. Απλά, αντρίκια, το αναγνωρίζεις και το διορθώνεις. Αυτή είναι η σωστή σειρά. Σφάλλω, αναγνωρίζω το σφάλμα μου, το αποκαθιστώ. Λήξις!
'Επρεπε να είχες κάνει τις παραπάνω ενέργειες αμέσως μόλις διαπιστώθηκε απο σένα (ή εκείνον) το σφάλμα. Τώρα, που ακολούθησαν κι άλλα 'γαλλικά', το πράγμα δυσκολεύει για όλους.Επίσης, είδες οτι είχες να κάνεις με γέρο άνθρωπο. Αυτός όπως λες και 'συ, αμέλησε να το ελέγξει το αμάξι, 'δεν ήξερε, δεν ρώτησε...' και την πάτησε (κατ΄εσέ....). Εσυ, δεν οφείλεις όταν έχεις συναλλαγή με ηλικωμένο, που δεν δίνει καμμία βάση στο τί και πώς αγοράζει, να καλύψεις τα νώτα σου για να μη βρεις το μπελά σου 'αυριο-μεθαύριο'....? Τον έβαλες, υπέγραψε κανα χαρτί οτι δε φέρεις καμμία ευθυνη για ο,τι προκύψει μελλοντικά και οτι το αυτοκίνητο ελέγθηκε απο τον ίδιο....?
Στα περί μπαταρίας, είναι φυσιολογική φθορά, μπορεί να συμβεί σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Αν δεν ρώτησε πότε άλλαξες τελευταία φορά (που υποθέτω απο τα λεγόμενά σου οτι δε ρώτησε....), τότε θα πρέπει να αποδεχθεί οτι ήταν πιθανό να συμβεί. Αναλαμβάνει το κόστος αντικατάστασής της, όπως κάθε οδηγός κάνει, όταν ξεμένει απο μπαταρία...
Στα περί αμορτισέρ που άλλαξε, δεν ξέρω να σου απαντήσω...Οπως ειπώθηκε ήδη, ίσως θέλανε αλλαγή, ίσως οχι....Οταν αγοράζεις αυτοκίνητο 10 ετίας και άνω, ανάλογα το αυτοκινητο, πώς και πού οδηγήθηκε, κλπ αντιλαμβάνεσαι οτι υπάρχει μια πιθανότητα να τα αλλάξεις. Αν δεν τα ελέγξεις πριν την αγορά και προκύψει ανάγκη αλλαγής, η ευθύνη είναι δική σου και οχι του πωλητή.
Εγω θα του πλήρωνα το ΚΤΕΟ να έχω τη συνείδησή μου ήσυχη κι εφ΄οσον ΔΕΝ τον είχα παραπλανήσει εσκεμμένα στα υπόλοιπα, οι κατάρες και τα μπινελίκια του κωλόγερου (πλέον), θα πηγαίνανε στο γνωστό... αποθηκευτικό χώρο δεδομένων. Θα έκλεινα το τηλέφωνο, πριν προλάβει να βγάλει άχνα...Ουτε καν θα κουραζόμουν να του ανταποδώσω....
-
Lol, ωραίος
-
@tarantules....Σφάλμα δικό σου που ενώ είδες οτι είναι παππούς, έπρεπε να ψιλιαστείς οτι θα είναι άσχετος και να τον προστατέψεις.....
Εδώ είναι όλο το'ζουμί' αδερφέ........
-
Πω καλά κάνουν και μας πιάνουν κοροϊδα οι μαντραδες κλπ... Αν ο αγοραστής δε βλέπει μόνος του τι χρωστάει το αμάξι και τι υποχρεώσεις έχει (ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων κλπ) δε φταίει ο πωλητής. Εσύ νεκ τα λεφτά σου τα πήρες, άμα συνεχίσει να σε παρενοχλεί ριχτου μια μήνυση και τέλος.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Φυσικά και φταίει ΚΑΙ ο πωλητής.
-
Ας τα ελέγξει ο άλλος, αυτά που του λέει ένα 6 μηνο μετά, είναι Βλακειες.
-
Όταν έδωσα το punto τον περασμένο Οκτώβριο, ο αγοραστής με ρώτησε αν είναι σε καλή κατάσταση. Του απάντησα πως είναι στην κατάσταση ενός αυτοκινήτου σχεδόν 15 χρόνων με 140000χλμ στην πλάτη του. Το είδε και από κοντά, του άρεσε, το πήρε με 2400€. Του είπα πως αν ήθελε μπορούσε να το ελέγξει σε συνεργείο της επιλογής του αλλά μου απάντησε πως ότι είναι να βγάλει, θα βγάλει. Το μόνο που μπορούσα να του πω με βεβαιότητα ήταν ότι δεν έχει τρακάρει και πως ήμουν συνεπής με τα σέρβις. Ότι άλλο και να του έλεγα θα ήταν περιττό. Μπορεί να έμενε από μπαταρία σε 2 μήνες, μπορεί να ήθελε αμορτισέρ σε 3 αλλά αυτά δεν μπορούσα να τα προβλέψω. Αλλιώς θα έδινα εγγραφή εγγύηση...
-
Ακριβώς. Το hyundai που έδωσα πριν λίγες μέρες, παρόμοια φάση.
Ποιο βλακας δεν υπαρχει, που μπλεξαμε.