-
Αυτοί είναι οι στάνταρ μεικτοί μισθοί τους ή παίρνουν και άλλα από επιδόματα κλπ...κλπ..;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αυτοί είναι οι στάνταρ μεικτοί μισθοί τους ή παίρνουν και άλλα από επιδόματα κλπ...κλπ..;μη παρουμε και αμαρτια....χρονιαρα μερα.....
-
Δες παλια ποσοι δικηγοροι πηγαιναν να δωσουν εξετασεις για δικαστικο και κανε μια συγκριση με το τι συμβαινει τωρα. Μια γνωστη μου δεν εχει δουλεψει ποτε σαν δικηγορος πρεπει να χεις δωσει 3 η 4 φορες και συνεχιζει απτοητη. Ξεκινησε τη διαδικασια ελευθερη και τωρα εχει και παιδι
-
Που θα πάει, θα το καταλάβουν κάποτε ακόμα και οι Γερμανοί:
Βερολίνο, Γερμανία
Οι Βρυξέλλες θεωρούν «απαραίτητη» την αύξηση των μισθών στη Γερμανία, καθώς έτσι η χώρα θα μπορέσει να βοηθήσει και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σημείωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη Λάσλο Αντορ.«Θα είναι πολύ σημαντικό η Γερμανία να πολλαπλασιάσει τις δημόσιες επενδύσεις, να τονώσει τη ζήτηση και να μειώσει τα υπερβολικά εμπορικά πλεονάσματα, τα οποία ζημιώνουν τους ευρωπαίους εταίρους τους. Προς αυτό, μια αλλαγή της μισθολογικής πολιτικής είναι απαραίτητη, κατά την άποψη της [Ευρωπαϊκής] Επιτροπής», εξήγησε ο Ούγγρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt και δημοσιεύεται την Κυριακή.
«Η αύξηση των μισθών συνεχίζει να υπολείπεται σε σχέση με την εξέλιξη της παραγωγικότητας» εδώ και πάνω από δέκα χρόνια στη Γερμανία, επισήμανε επικριτικά ο Ευρωπαίος επίτροπος μιλώντας στη συντηρητική γερμανική εφημερίδα. «Θα ήταν προτιμητέο οι μισθοί να αυξάνονται παράλληλα με την παραγωγικότητα», πρόσθεσε.
Ο διάλογος περί αύξησης των μισθών αναζωπυρώθηκε το τελευταίο διάστημα στη Γερμανία. Ο Γενς Βάιντμαν, ο επικεφαλής της Bundesbank, του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας, εκτίμησε μάλιστα ότι οι μισθοί έχουν περιθώριο να αυξηθούν έως και κατά 3% καθώς «είμαστε σχεδόν σε κατάσταση πλήρους απασχόλησης».
Η Γερμανία εφάρμοσε μια πολιτική περιορισμού των μισθών εδώ και χρόνια, και αυτός υπήρξε ένας καθοριστικός παράγοντας για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών της.
Ενώ η ευρωζώνη συνεχίζεται να βρίσκεται εν μέσω οικονομικού μαρασμού, η ιδέα αυτή κερδίζει έδαφος μεταξύ ορισμένων ευρωπαίων, κατά τους οποίους μια άνοδος των μισθών στη Γερμανία θα είναι επωφελής για όλους στην ΕΕ, αφού θα διορθώσει εν μέρει το χάσμα ανταγωνιστικότητας, αλλά και θα τονώσει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης.
Η Γαλλία έχει προβεί επανειλημμένως σε εκκλήσεις για αυτό, το τελευταίο διάστημα μάλιστα διά στόματος του προέδρου της χώρας Φρανσουά Ολάντ. Η ρητορική του έχει θερμούς υποστηρικτές στη Γερμανία, ιδίως στις τάξεις των σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι είχαν εισηγηθεί το νόμο για τον κατώτερο μισθό ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2015.
Όμως η επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο ρίχνει μια βαριά σκιά στις επιθυμίες για αυξήσεις των μισθών. Η οικονομία της μεγαλύτερης οικονομίας της ΕΕ συρρικνώθηκε κατά 0,2% από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο.
Σε αυτό το πλαίσιο, η εργοδοσία στη Γερμανία έχει ήδη προειδοποιήσει ότι οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε διάφορους κλάδους, οι οποίες προβλέπεται να διεξαχθούν τους επόμενους μήνες, «θα είναι δύσκολες».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
-
Η Γερμανία εφάρμοσε μια πολιτική περιορισμού των μισθών εδώ και χρόνια, και αυτός υπήρξε ένας καθοριστικός παράγοντας για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών της.
Ο διάλογος περί αύξησης των μισθών αναζωπυρώθηκε το τελευταίο διάστημα στη Γερμανία. Ο Γενς Βάιντμαν, ο επικεφαλής της Bundesbank, του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας, εκτίμησε μάλιστα ότι οι μισθοί έχουν περιθώριο να αυξηθούν έως και κατά 3% καθώς «είμαστε σχεδόν σε κατάσταση πλήρους απασχόλησης».
Χαζός λαός πραγματικά. Ας του εξηγήσουμε εμείς πως παίζεται η μπαλίτσα της οικονομίας.
-
Καλό θα ήταν να καταλαβαίναουμε τι διαβάζουμε και τι σχολιάζουμε.
-
χωρις να συμφωνω, το εχουν δει σαν trade off.
πολυ χαμηλη ανεργια αλλα με μετριες και σταθερες αποδοχες. Πιεζουν παντως πολυ τα συνδιακατα για να αλλαξει λιγο η κατασταση. -
Καταλαβαίνουμε ΠΑΡΑ πολύ καλά τι διαβάζουμε. Η Γερμανία εφάρμοσε για πολλά χρόνια μια πολιτική μείωσης μισθών, με αποτέλεσμα όχι απλά να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της, αλλά ουσιαστικά να μηδενίσει την ανεργία.
Ακόμα και με αυτά φυσικά, οι Γερμανοί εργαζόμενοι που είναι εκτεθειμένοι στην 'αδυσώπητη καπιταλιστική οικονομία' είναι έτη φωτός καλύτερα από άλλους λαούς. Για την Ελλάδα δεν το συζητάμε καν.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πιεζουν παντως πολυ τα συνδιακατα για να αλλαξει λιγο η κατασταση.Εδώ είναι το όλο ζουμί. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ικανοποιημένοι και ας χαίρεται ο ΧΛ...
-
Για ρώτα τους όμως, στην θέση των εργαζόμενων ποιας χώρας θα ήθελαν βρίσκονται;
-
Για αυτό λέω ότι δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις. Μιλάμε για την χώρα με την ισχυρότερη οικονομία στην Ευρώπη που όμως έχει δυσαρεστημένους εργαζομένους. Η υπεραξία της εργασίας τους δηλαδή γίνονται κεφάλαια για λίγους, ενώ οι εργάτες δεν έχουν τα ανάλογα κέρδη. Αν εσύ θέλεις να συγκρίνεις αυτή την χώρα με μια ημιαγροτική χώρα σαν την Ελλάδα, απλά θα προσφέρεις και άλλο γέλιο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πιεζουν παντως πολυ τα συνδιακατα για να αλλαξει λιγο η κατασταση.
Εδώ είναι το όλο ζουμί. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ικανοποιημένοι και ας χαίρεται ο ΧΛ...
ειπα ειναι trade off. Πρακτικα μηδενικη ανεργια ειναι τεραστιο '+' για οποιαδηποτε οικονομια/κοινωνια. Απο την αλλη, ειναι απολυτως φυσικο να επιδιωκουν να μετατρεψουν ενα μερος της ανταγωνιστικοτητας και των τεραστιων εξαγωγων τους, σε πραγματικες μισθολογικες αυξησεις.
-
Όπως στο λέει ο Σπύρος. Έχουν πετύχει ουσιαστικά μηδενική ανεργία.
Αλήθεια, που είδες ότι έχει δυσαρεστημένους εργαζόμενους; Βλέπεις φερ ειπείν πολλές απεργίες από Γερμανούς εργάτες; Το ότι θέλουν μεγαλύτερους μισθούς δεν σημαίνει ότι θα προτιμούσαν σε αντάλλαγμα να είχαν και μεγαλύτερη ανεργία που είναι και το ουσιαστικότερο πρόβλημα σε μια οικονομία.
-
Brazil’s numbers are better than any country in Western Europe. For instance, in France only 9% really like their jobs, 65% are checked out and 26% are very unhappy. Germany is a bit better, with 15% happy, 61% not engaged and 24% actively disengaged.
http://www.forbes.com/sites/susanadams/ ... worldwide/
Η χαρά του Μαρξ είναι η έρευνα!
Αλλά δεν πα να μαμηθούν και οι εργαζόμενοι ρε Χρήστο; Μου θέλουν και αύξηση τα βρωμοκκούνια! Αρκεί που η Μερκελίνα και ο γερμανικός ΣΕΒ είναι χαρούμενοι... μέχρι να τους κόψει ο Πούτιν το αέριο.
-
Και ως πιστοί στον μαρξισμό, φέρνουμε στο τραπέζι άσχετα πράγματα.
Από το site που παρέθεσες:
To do its engagement tally, Gallup put together a list of 12 statements. I’ll list them here and you can see how you measure up:
- I know what is expected of me at work
- I have the material and equipment I need to do my work right.
- At work, I have the opportunity to do what I do best every day.
- In the last seven days, I have received recognition or praise for doing good work.
- My supervisor, or someone at work, seems to care about me as a person.
- There is someone at work who encourages my development.
- At work, my opinions seem to count.
- The mission or purpose of my company makes me feel my job is important.
- My associates or fellow employees are committed to doing quality work.
- I have a best friend at work.
- In the last six months, someone at work has talked to me about my progress.
- This last year, I have had opportunities at work to learn and grow.
Μήπως μπορείς να μου υποδείξεις σε ποιο σημείο αναφέρει μισθούς και ανεργία, γιατί δεν το βρίσκω;
-
Πλάκα έχεις. Σου λέω ότι τα συνδικάτα στην Γερμανία ζητάνε (εδώ και χρόνια συμπληρώνω) αυξήσεις και μου λες ότι είναι χαρούμενοι oi εργαζόμενοι ως έχει. Μετά σου φέρνω έρευνα του καπιταλιστικού Forbes που λέει πως μόνο το 15% των Γερμανών εργαζομένων είναι ευχαριστημένοι και μου λες πως δεν είναι το remuneration στο short list.
Αφού το θες και σε τάλιρα όμως: http://www.gfk.com/news-and-events/pres ... 13-14.aspx
Όταν είσαι η Γερμανία με την γαμάτη εξαγωγική δραστηριότητα πως σου φαίνεται να είσαι στην μέση της λίστας;
-
Το πόσο είναι ευχαριστημένος κάποιος από την εργασία του, δεν είναι ένα θέμα στο οποίο όλοι θα απαντήσουν θετικά.
Ο 'μάνατζερ' που πήρε 'πτυχίο' και περίμενε να του δώσουν ολόκληρο τον τελευταίο όροφο στην Πλατεία Κοραή για να διευθύνει τους υπαλλήλους 'του', αλλά αντί αυτού βρήκε με γνωστό μια θέση χαμηλόμισθου υπαλλήλου σε κάποια εισαγωγική εταιρεία, σαφώς και θα απαντήσει ότι δεν του αρέσει η δουλειά του.Ο Βραζιλιάνος που αντί να πουλάει πρέζα με το όπλο στον κρόταφο, πουλάει μπιφτέκια σε κάποιο κεντρικό σημείο του Σάο Πάολο, θα κάνει τεμενάδες στην τύχη του.
-
Κυρ-Μανομ, υπάρχουν quantifiable metrics που βλέπουν τι γίνεται στον κόσμο. Δεν είναι τα ίδια για όλους βέβαια, αλλά σε γενικές γραμμές μπορούνε να δώσουν έναν μπούσουλα μεταξύ ισοδύναμων χωρών. Αλλά όχι μεταξύ Ελβετίας που θα στραβώσει ο υπάλληλος αν το complimentary sushi είναι χθεσινό και την Σιέρα Λεόνε που αν δεν πεθάνεις από βολίδα 7.62χ39 μπορείς να πεις πως ήταν μια καλή μέρα στη δουλειά!!!
Όπως και να έχει, η αγοραστική δύναμη του μέσου Γερμανού είναι χαμηλή σε σχέση με την βιομηχανική και εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας και όλο αυτό εις βάρος του εργαζομένου και εις όφελος της εργοδοσίας. Διαφωνείς;
-
Βασικά το άρθρο (και αν θέλει κανείς και ένα αγγλόφωνο ορίστε) δε μιλάει για το ποιός εργαζόμενος είναι ευχαριστημένος ή όχι, αλλά μας μεταφέρει την άποψη ενός επιτρόπου ο οποίος είναι της άποψης πως η (οικονομική) μπαλίτσα που παίζει η Γερμανία στην αγορά εργασίας δεν είναι ούτε καλή ούτε πρέπουσα και οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής ακουμπούν όλη την Ε.Ε.
-
Σωστό αυτό που λες Garland, αλλά στην συνέχεια επισύναψα στατιστικά στοιχεία τα οποία στηρίζουν πως οι εργαζόμενοι στο 4ο Ράιχ δεν είναι peachy!
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)