-
Γεια σας παιδια.Σε πολλα συγχρονα αμαξια που κυκλοφορουν βλεπω υπαρχει το συγκεκριμενο συστημα/αλλαγης ταχυτητας.Πιστευετε οτι οντως βοηθαει σημαντικα στην οικονομια καυσιμα.Ερευνες δειχνουν οτι εξοικονομεις μεχρι και 10% καυσιμο κανοντας χρηση του.
-
Γεια σας παιδια.Σε πολλα συγχρονα αμαξια που κυκλοφορουν βλεπω υπαρχει το συγκεκριμενο συστημα/αλλαγης ταχυτητας.Πιστευετε οτι οντως βοηθαει σημαντικα στην οικονομια καυσιμα.Ερευνες δειχνουν οτι εξοικονομεις μεχρι και 10% καυσιμο κανοντας χρηση του.
-
-
αν εχεις στοιχειώδες IQ και ξερεις να οδηγεις, δεν το χρειαζεσαι
υποψην οτι πολλες φορες λεει οτι να ναι
πχ μπορει να τυχει σε ανηφορα με 5η και 2,500στρ να σου λεει να ανεβασεις σε 6η και άλλα τετοια κουφα -
Απο ένδειξη αλλαγής ταχύτητας δεν έχω εμπειρία,πολύ βολικό είχα βρει την στιγμιαία κατανάλωση που σε 'κράταγε' να μην πατάς παραπάνω το γκάζι.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Απο ένδειξη αλλαγής ταχύτητας δεν έχω εμπειρία,πολύ βολικό είχα βρει την στιγμιαία κατανάλωση που σε 'κράταγε' να μην πατάς παραπάνω το γκάζι.ΔΕν σε καταλαβα.Συγγνωμη,ειμαι καινουριος οδηγος.
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
αν εχεις στοιχειώδες IQ και ξερεις να οδηγεις, δεν το χρειαζεσαιυποψην οτι πολλες φορες λεει οτι να ναι
πχ μπορει να τυχει σε ανηφορα με 5η και 2,500στρ να σου λεει να ανεβασεις σε 6η και άλλα τετοια κουφαΑμα ειναι σωστη η ενδειξη δε γραφει βλακειες. Εμενα προσωπικα διαβαζει ανηφορες κατηφορες και δε σου λεει να ανεβασεις αμα δε τραβαει το αμαξι.
Προσωπικα με 1 βδομαδα συνηθειας με το αυτοκινητο αλλαζω ταχυτητα στο κλασμα του δευτερολεπτου που μου προτεινει να αλλαξω απο μονος μου... -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
αν εχεις στοιχειώδες IQ και ξερεις να οδηγεις, δεν το χρειαζεσαι
υποψην οτι πολλες φορες λεει οτι να ναι
πχ μπορει να τυχει σε ανηφορα με 5η και 2,500στρ να σου λεει να ανεβασεις σε 6η και άλλα τετοια κουφαΑμα ειναι σωστη η ενδειξη δε γραφει βλακειες. Εμενα προσωπικα διαβαζει ανηφορες κατηφορες και δε σου λεει να ανεβασεις αμα δε τραβαει το αμαξι.
αυτο που περιεγραψα παραπανω το εχω δει σε skoda superb 1.8 tsi με 6αρι
επισης σε toyota auris 1.6 εχω δει σε τερμα γκαζι να σου λεει να ανεβασεις απο τις 2,800στρ
οταν θες να επιταχυνεις 'δυνατα' ειναι λαθος να αναβαζεις ταχυτητα με τοσες λιγες στροφες
ειμαι σιγουρος οτι εχει και άλλα 'φαουλ' το συστημα, αλλά δεν του εδινα και μεγαλη σημασια για να παρατηρησω τα πανταΠροσωπικα με 1 βδομαδα συνηθειας με το αυτοκινητο αλλαζω ταχυτητα στο κλασμα του δευτερολεπτου που μου προτεινει να αλλαξω απο μονος μου...
αφου κανεις που κανεις οτι σου λεει το αμαξι, επρεπε να παρεις ενα αυτοματο να κανει και τις αλλαγες μονο του
-
Ο χρήστης dradam έγραψε:
Απο ένδειξη αλλαγής ταχύτητας δεν έχω εμπειρία,πολύ βολικό είχα βρει την στιγμιαία κατανάλωση που σε 'κράταγε' να μην πατάς παραπάνω το γκάζι.
ΔΕν σε καταλαβα.Συγγνωμη,ειμαι καινουριος οδηγος.
εννοει να εχει το αμαξι ενδειξη στο καντραν της στιγμιαίας καταναλωσης ωστε να βλεπεις ποσο καιει εκεινη τη στιγμη
ετσι βλεπεις οταν καιει πολυ και δεν πατας πολυ το γκαζι -
ΔΕν σε καταλαβα.Συγγνωμη,ειμαι καινουριος οδηγος.
εννοει να εχει το αμαξι ενδειξη στο καντραν της στιγμιαίας καταναλωσης ωστε να βλεπεις ποσο καιει εκεινη τη στιγμη
ετσι βλεπεις οταν καιει πολυ και δεν πατας πολυ το γκαζιΣωστα.Σ ευχαριστω για τη βοηθεια.
-
αυτο που περιεγραψα παραπανω το εχω δει σε skoda superb 1.8 tsi με 6αρι
επισης σε toyota auris 1.6 εχω δει σε τερμα γκαζι να σου λεει να ανεβασεις απο τις 2,800στρ
[/quote]Το συστημα ειναι για φαση 'τραλαλα, παω νορμαλ και δεν καιω βενζινη', οχι για προσπερασματα.
-
οταν θες να επιταχυνεις 'δυνατα' ειναι λαθος να αναβαζεις ταχυτητα με τοσες λιγες στροφες
ειμαι σιγουρος οτι εχει και άλλα 'φαουλ' το συστημα, αλλά δεν του εδινα και μεγαλη σημασια για να παρατηρησω τα πανταDouble post
-
ειμαι σιγουρος οτι εχει και άλλα 'φαουλ' το συστημα, αλλά δεν του εδινα και μεγαλη σημασια για να παρατηρησω τα πανταΣε ενός φίλου το Auris 1.6 όταν κολλούσα το πόδι μου στο πάτωμα, το Shift Up έσβηνε και άναβε νομίζω κάπου στις 5-6 krpm.
Φυσικά το αγνοείς -και στις 6- αν θες να ξεζουμίσεις το μοτέρ...Όπως είπαν και οι προηγούμενοι πάντως, μετά από λίγο καιρό οδήγησης θα 'αισθάνεσαι' που πρέπει να αλλάξεις.
+1 σε αυτό που είπε ο Bill33. -
Μη το κοιτατε το συστημα οταν θελετε να προσερασετε.(το κοιτανε γνωστοι μου, αρα γινεται και γενικοτερα) Κατεβαστε ταχυτητα και δωστε τερμα γκαζια. Τα ατμοσφαιρικα καταντουν επικυνδυνα οταν βγαινεις για προσπεραση με 2000 στροφες.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Προσωπικα με 1 βδομαδα συνηθειας με το αυτοκινητο αλλαζω ταχυτητα στο κλασμα του δευτερολεπτου που μου προτεινει να αλλαξω απο μονος μου...
αφου κανεις που κανεις οτι σου λεει το αμαξι, επρεπε να παρεις ενα αυτοματο να κανει και τις αλλαγες μονο του [/quote]
Tο παραδειγμα το ανεφερα για να δειξω οτι τελικα υπαρχουν και καλοφτιαγμενα τετοια, που αν μαθεις το αυτοκινητο τελικα δε τα χρειαζεσαι! Δε νομιζω ετσι κι αλλιως κανεις να προσεχει την οθονη οταν οδηγαει, μονο απο περιεργεια για να δει τι του λεει το gadgetακι!
-
Ο χρήστης dradam έγραψε:
Γεια σας παιδια.Σε πολλα συγχρονα αμαξια που κυκλοφορουν βλεπω υπαρχει το συγκεκριμενο συστημα/αλλαγης ταχυτητας.Πιστευετε οτι οντως βοηθαει σημαντικα στην οικονομια καυσιμα.Ερευνες δειχνουν οτι εξοικονομεις μεχρι και 10% καυσιμο κανοντας χρηση του.Το σύστημά αυτό έχει αποτέλεσμα μονο αν οδηγείς χαλαρά και σε δρόμους χωρίς πολλή κίνηση.
Μεσα στην πολη και για προσπερασεις δεν βοηθάει μαλλον κακο κανει
Ενδειξη αλλαγης ταχυτητας..?????