-
καποια νουμερα τον ψηφισαν κιολας, για να μην ερθει ο κομμουνιστης Τσιπρας
-
same difference
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
λεγεται συνεπεια και προστασια προς τον -διορισμενο- πελατη.και για να μην ξεχνιωμαστε, δειτε τι ποσοστα πηραν τα κομματα που υποσχονται και παρεχουν αυτη τη προστασια στις τελευταιες εκλογες
Σωστά και τα 2.
Ένα άλλο ζήτημα που εντοπίζω είναι ότι ενώ -εύστοχα- κατηγορείται ο Σύριζα ότι ΠΑΣΟΚίζει με ανεδαφική υποσχεσιολογία, κάποιοι μπορεί με τρόμο να συνειδητοποιήσουν ότι ενώ έριξαν στην κάλπη ΝΔ, τελικά ψήφισαν ...πολιτικές Σύριζα.
Ευτυχώς βέβαια που κανείς εδώ μέσα δεν ψήφισε ΝΔ για να έχει τέτοιες ενοχές...
-
καλά περιμένεις να παραδεχτεί κανείς οτι ψηφησε ΝΔ. Εδώ ντρέπονται να πουν οτι ψήφισαν Συριζα.
-
το στορι το ξερω...το σαξες δεν βλεπω....
το να φτασουμε τη Βενεζουελα, την Αιγυπτο και την Αργεντινη.....ειναι στοχος ζωης....
-
Τους φαγαμε ολους,θεωρουμαστε πιο επιφοβοι για χρεοκοπια απο Αργεντινη (ληγει στο τελος του μηνα προθεσμια για χρεοκοπια),Ουκρανια και Αιγυπτο.
-
Για να το καταλάβω λίγο παιδιά...
Οι κάθε Antinides μας έχουν περάσει γενεές 14 (και βάλε) εδώ και 5 χρόνια γιατί είμασταν στο παρά πέντε να χρεοκοπήσουμε. Έχουμε διαλύσει κάθε έννοια κράτους και κοινωνίας που είχαμε (ότι είχαμε τέλοσπάντων), έχουμε 1/3 άνεργους, έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα ( ), success story και πάλι είμαστε πιο πιθανό να χρεοκοπήσουμε από την Αίγυπτο που μέρα παρά μέρα σκοτώνουν στρατιώτες;;;;;
Δεν ξέρω για εσάς, εγώ μόνο Antonis θα ψηφίζω από τώρα και στο εξής!
Δεν είναι περίεργο βέβαια το συγκεκριμένο αποτέλεσμα από τη στιγμή που δίνουμε αντιπυρετικό (περιοριστικές πολιτικές) για σπασμένο πόδι (έλλειψη ρευστότητας και ανταγωνιστικότητας)...
Βέβαια, ευτυχώς που μας κυβερνά η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη, γιατί αλλιώς που ξέρετε... μπορεί και να είχαμε το μεγαλύτερο ρίσκο για χρεοκοπία παγκοσμίως...
-
και να σκεφτει κανεις ποσο χρημα τους δωσαμε εκει στη μπλακροκ.....
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
και να σκεφτει κανεις ποσο χρημα τους δωσαμε εκει στη μπλακροκ.....Ε, καλά... με τα χρήματα είναι γνωστό ότι είμαστε large...
.....
Είπα σε αυτό το σημείο να αναφέρω ένα παράδειγμα πολιτικού που έφαγε πολλά και τον ξαναψηφίσαμε (και ξανά και ξανά...), αλλά έπαθε overload το σύστημα...
-
ενα;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ενα;Ε... είπα να γράψω ένα, έτσι για να γεμίσω το post, αλλά ταυτόχρονα μου ήρθαν καμμιά 100ρια ονόματα (και ο κατάλογος μεγαλώνει όσο το σκέφτομαι), οπότε το σύστημα κράσαρε...
-
Αστόχησε το ΔΝΤ και στο «ψαλίδι» μισθών naftemporiki
Οι μειώσεις αποδοχών δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα και οδήγησαν σε πτώση την παραγωγικότηταΗ δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεγάλες περικοπές μισθών που ακολούθησε η Ελλάδα δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα και -πολύ περισσότερο- οδήγησαν σε πτώση την παραγωγικότητα, είναι το γενικό συμπέρασμα νέας έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με τίτλο «Προσαρμογή στις χώρες της Ευρωζώνης με ελλείμματα: πρόοδος, προκλήσεις και πολιτικές».
Είναι η πολλοστή φορά που το ΔΝΤ παραδέχεται ανοικτά τις αστοχίες της πολιτικής που ακολούθησε στην περιφέρεια της Ευρωζώνης και ειδικά στην Ελλάδα, καθώς τα μέτρα λιτότητας δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει τα προσδοκώμενα οφέλη, ειδικά σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι φωνές οικονομολόγων αλλά και αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που καλούν το Ταμείο να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα για τη σκληρή πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε.
Για μία ακόμη φορά οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ αναγνωρίζουν ότι οι αρχικές προσδοκίες για την αύξηση της παραγωγικότητας στις ελλειμματικές οικονομίες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- αποδείχθηκαν υπερβολικά αισιόδοξες και ότι ο πραγματικός ρυθμός αύξησης της παραγωγικότητας στην αγορά εργασίας επιβραδύνθηκε σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης.
Οι στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας σημαίνουν ότι τα ποσοστά εργασίας στις ελλειμματικές οικονομίες παραμένουν υψηλά, με εξαίρεση την Ιρλανδία, όπου αυξήθηκε το κόστος εργασίας ανά εργαζόμενο.
Στην Ελλάδα, η μείωση του κόστους εργασίας είχε ως κύρια πηγή τις περικοπές των μισθών. Ομως, η κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας ήταν τόσο μεγάλη, που η παραγωγικότητα περιήλθε σε τέλμα, παρά τις μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας. Αποτιμώντας τους σχετικούς οικονομικούς δείκτες των χωρών του Νότου που έλαβαν πακέτο διάσωσης, το Ταμείο αναγνωρίζει πως κατά γενική ομολογία τα μερίδια αγοράς σε όρους ανταγωνιστικότητας δεν βελτιώθηκαν στη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Επίσης, ο δείκτης που παρακολουθεί την ανταγωνιστικότητα των τιμών στις εξαγωγικές αγορές, δηλαδή την τιμή των εξαγωγών σε σχέση με την τιμή των αγαθών που παράγονται στην αγορά, επιδεινώθηκε στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία.
Και παρά την προσαρμογή των τιμών, υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις για ανακατανομή των πόρων από τους μη εμπορεύσιμους προς τους εμπορεύσιμους τομείς από τότε που ξέσπασε η κρίση. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά εργασίας συρρικνώθηκε ή παρέμεινε στάσιμη στους εμπορεύσιμους τομείς της Ελλάδας.
Κατά συνέπεια, η προσαρμογή του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ελλειμματικών χωρών της Ευρωζώνης επιτεύχθηκε μέσω της μείωσης της εσωτερικής ζήτησης και όχι μέσω της μεταστροφής του παραγωγικού τους μοντέλου, σύμφωνα πάντα με την έκθεση του ΔΝΤ. Επισημαίνεται δε ότι η προσαρμογή των ισοζυγιών στην Ευρωζώνη είναι άνιση, καθώς οι χώρες με πλεονάσματα δεν έχουν προχωρήσει σε σημαντική μείωσή τους.
Επίσης, η πρόοδος ως προς τις διαρθρωτικές αλλαγές ήταν περιορισμένη, με τις εξαγωγές να ανακάμπτουν, αλλά με το μεταποιητικό τομέα να παραμένει χαμηλότερα από τα προ της κρίσης επίπεδα.
Τα μεγάλα ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία συρρικνώθηκαν ή μετατράπηκαν σε πλεονάσματα κυρίως επειδή οι εισαγωγές και η δυνητική ανάπτυξη επιβραδύνθηκαν δραστικά.
Υπό αυτές τις συνθήκες, το ΔΝΤ υπογραμμίζει ξανά την ανάγκη υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την ανακατανομή των πόρων στους εμπορεύσιμους τομείς.
Κοινωνικές δαπάνες
Την ίδια στιγμή η Ελλάδα γνώρισε, μεταξύ άλλων χωρών, τις μεγαλύτερες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες το 2011 και το 2012, σύμφωνα με στοιχεία της French Directorate for Research, Studies, Evaluation and Statistics (DREES), τα οποία επικαλείται το Reuters.
Από το 2009 έως το 2012 σχεδόν κάθε χώρα μείωσε τις κοινωνικές δαπάνες της, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επισημαίνει ότι το 2010 και το 2011 οι κοινωνικές δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν παρά τους μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης.
Το 2011, το πιο πρόσφατο έτος που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι δαπάνες στο συγκεκριμένο τομέα αντιπροσώπευσαν το 29% του ΑΕΠ στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. Οι περικοπές ήταν ιδιαίτερα υψηλές στην Ελλάδα, στη Λετονία, στην Πορτογαλία και στη Ρουμανία.
Το 2012 ο μέσος όρος περικοπών δαπανών στην Ευρώπη μετριάστηκε, όμως εξακολούθησε να είναι ιδιαίτερα υψηλός σε χώρες όπως οι Ελλάδα, Ουγγαρία, Πορτογαλία και Σλοβενία και πάνω από το 1% σε χώρες όπως οι Κύπρος, Τσεχία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λιθουανία και Λετονία.
No shit Sherlock
-
Επειδη τοση αγνοια δεν μπορει να εχει ουτε παιδακι του Δημοτικου, επιμενω πως ειναι σχεδιο.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επειδη τοση αγνοια δεν μπορει να εχει ουτε παιδακι του Δημοτικου, επιμενω πως ειναι σχεδιο.Sent from my Neo V using Tapatalk.
χ2
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επειδη τοση αγνοια δεν μπορει να εχει ουτε παιδακι του Δημοτικου, επιμενω πως ειναι σχεδιο.Sent from my Neo V using Tapatalk.
Μπα... όπως σου έχω πει πολλές φορές, προσωπικά πιστεύω πολύ στην ανθρώπινη βλακεία...
Φυσικά, το αστείο είναι πως αν χθες το έγραφες εσύ αυτό θα σου την έπεφτε το μισό φόρουμ.
-
Αρχίζω να εξετάζω σοβαρά και την δική σου εκδοχή Μάρκο...
Εγώ είμαι παλιοκομμούνι. Ότι και να έγραφα, θα μου την έπεφταν οι νοικοκυραίοι!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αρχίζω να εξετάζω σοβαρά και την δική σου εκδοχή Μάρκο...Όταν έχεις αποκλείσει όλες τις λογικές εκδοχές, μένει η μη λογική... Γιατί δεν βλέπω πουθενά λογική ούτε με τις ακολουθούμενες πολιτικές, ούτε με τις προτεινόμενες...
-
Υπάρχει βέβαια και μια τρίτη εκδοχή, η οποία συνδυάζει τις δύο ανωτέρω: Τα βραχυπρόθεσμα συμφέροντα των διαφόρων μεγάλων παιχτών αντικρούονται με την προοπτική της μεσο-μακροπρόθεσμης ευημερίας και ορθολογικής λειτουργίας του καπιταλισμού. Δεν βάζω μέσα μαρξιστική θεώρηση γιατί θα πάμε αλλού. Αυτό που λέω είναι καθαρά Κευνσιανό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Υπάρχει βέβαια και μια τρίτη εκδοχή, η οποία συνδυάζει τις δύο ανωτέρω: Τα βραχυπρόθεσμα συμφέροντα των διαφόρων μεγάλων παιχτών αντικρούονται με την προοπτική της μεσο-μακροπρόθεσμης ευημερίας και ορθολογικής λειτουργίας του καπιταλισμού. Δεν βάζω μέσα μαρξιστική θεώρηση γιατί θα πάμε αλλού. Αυτό που λέω είναι καθαρά Κευνσιανό.Ναι, δεν αντιλέγω, απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας που είχε την εξυπνάδα να οργανώσει κάτι τέτοιο δεν είχε το μυαλό να καταλάβει που θα οδηγήσει πιο μακροπρόθεσμα...
-
Στο ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2015 η Λιθουανία
Η Λιθουανία είναι η τελευταία από τις χώρες της Βαλτικής που υιοθετεί το ευρώ. Η Εσθονία έγινε μέλος της ευρωζώνης το 2011 και η Λετονία φέτος.
Καλά, δεν τους είπαν ότι το ευρώ θα τους καταστρέψει; Και να πω ότι δεν έζησαν το καλό σύστημα, να μπορούν να συγκρίνουν...
Τουλάχιστον θα μπορέσουν να στείλουν τώρα τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, για να ζητάνε μετά να επιστρέψουν στο ρούβλιwhatever, να σωθούνε.#varoufakis
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)