-
Πάντως ως 'ποιότητα' δροσιάς ο ανεμιστήρας δεν 'παίζεται'. Εχουμε έναν Hunter Loft (ξέρω ότι είναι εκτός του budget σου απλά το αναφέρω) στο υπνοδωμάτιο και στη 1 από τις 3 σκάλες κάνει εξαιρετική δροσιά όλο το βράδυ (με θερμοκρασία έως 32οC για περισσότερο θέλει A/C) χωρίς καθόλου θόρυβο και χωρίς να 'πλευριτωθεί' ποτέ κανείς (κλασσικό πρόβλημα αν κοιμάσαι με το A/C)
Αντιθέτως έναν από το Praktiker κάπου €100 που πήραμε για το εξοχικό είναι τελείως μάπα είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει το ίδιο κάνει.
Στήριξη με ούπατ στο ταβάνι φυσικά.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Μετά από πολλά χρόνια που πέρναγα τα καλοκαίρια σπίτι χωρίς κανένα βοήθημα κλιματισμού (AC, ανεμιστήρα), αποφάσισα φέτος, μετά τη θετική εμπειρία χρήσης ανεμιστήρα οροφής σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, να προμηθευτώ/εγκαταστήσω έναν για το υπνοδωμάτιο του σπιτιού. Το δωμάτιο έχει ύψος 2,75 μ. και εμβαδό γύρω στα 12 τμ, είναι δηλαδή σχετικά μικρό. Οι απορίες μου έχουν να κάνουν βασικά με τα θέματα στερέωσης-εγκατάστασης. Εξηγούμαι: Φαντάζομαι ότι η στερέωση γίνεται στον υπάρχοντα γάντζο ανάρτησης φωτιστικού, σωστά; Αυτός γενικά αντέχει τα 4-5 κιλά βάρους του ανεμιστήρα σε συνδυασμό με τη ροπή στρέψης που αναπτύσσει ή απαιτεί κάποια ιδιαίτερη στερέωση; Επίσης, μιας που με την τοποθέτηση, ουσιαστικά δεσμεύουμε τη θέση φωτιστικού, εφόσον αγοραστεί ανεμιστήρας οροφής με φωτιστικό, πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε ανεξάρτητο έλεγχο/λειτουργία του μοτέρ από το φωτιστικό με χρήση του υπάρχοντος ηλεκτρολογικού κυκλώματος/διακοπτών;
Τέλος, ως προς την επιλογή εταιρείας/μοντέλου, και με δεδομένο ότι δε θέλω να υπερβώ ένα ποσό αγοράς της τάξης των 100 ευρώ, χωρίς όμως να αγοράσω και σαβούρα (θόρυβος, κακή ενεργειακή απόδοση κλπ), έχετε οι γνώστες να μου προτείνετε κάποια μάρκα/μοντέλο σε αυτά τα λεφτά και με τα δεδομένα χώρου που προανέφερα; Ενδεικτικά, μου φάνηκε συμπαθητικό αυτό το μοντέλο της Westinghouse (το υπόψη κατάστημα τυχαίνει να βρίσκεται και στη γειτονιά μου):
http://www.postotecnico.gr/product.php?products_id=279
Ευχαριστώ.Καλημερα, εχει παρει φιλος απο το Leroy με φως που εχει και dimmer, τηλεχειριζομενο ο οποιος ειναι και αθορυβος.
Ενθουσιαστηκε τοσο που πηρε και δευτερο φετος. Κοστος γυρω στα 90€ -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πάντως ως 'ποιότητα' δροσιάς ο ανεμιστήρας δεν 'παίζεται'......κι εγώ προς τα εκεί προσανατολίζομαι παρότι έχει πλήρες σύστημα κλιματισμού και θέρμανσης η υπερμοντέρνα πολυκατοικία που νοικιάζω... Οι ανεμιστήρες, πέρα από παραδοσιακά αισθητικά όμορφοι, κάνουν και πολύ καλή δουλειά, χωρίς τα γνωστά αρνητικά συμπτώματα των κρυολογημάτων, του θορύβου και της υπερβολικής κατανάλωσης ρεύματος.
Αν έχει κανείς και ψηλοτάβανο σαλόνι και κρεβατοκάμαρα είναι ό,τι καλύτερο για αυτή την λύση!
-
edit mod
-
-
απορίας άξιον για τους Moderators αλλά δεν απαγορεύται εδώ μέσα η εμπορική προώθηση;;;
Απορίας άξιον το κουμπί της αναφοράς δεν μπορούσες να το πατήσεις;[mod]
-
Να διαφοροποιηθώ λίγο; Ο άνθρωπος έδωσε οδηγίες για τοποθέτηση DIY. Δεν πρότεινε κανέναν να τον επισκεφθεί ή να τον πληρώσει για την τοποθέτηση. Δεν νομίζω να απαγορεύεται αυτό.
-
Αυτο πηγα να γραψω και εγω. Ο ανθρωπας προσεφερε οδηγιες για diy, και παρεθεσε συνδεση σε ιστοτοπο που εξηγει αυτο, και ο οποιος (προφανως) ηταν της εταιρειας του ΑΛΛΑ ειχε ηδη μπει ως συνδεσμος απο αλλο χρηστη νωριτερα στο φορουμ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Να διαφοροποιηθώ λίγο; Ο άνθρωπος έδωσε οδηγίες για τοποθέτηση DIY. Δεν πρότεινε κανέναν να τον επισκεφθεί ή να τον πληρώσει για την τοποθέτηση. Δεν νομίζω να απαγορεύεται αυτό.Δεν έβαλε όμως τις οδηγίες αλλά μόνο το λίνκ που αναφέρει και πληρωμή .
-
Καθάρισα σήμερα τα air-con, και στο ένα έχει και αυτά τα φίλτρα (ενεργού άνθρακα μου τα ονόμασε αυτός που τα έβαλε).
Πρέπει να αλλαχθούν ή καθαρίζονται με το υγρό που ρίχνουμε για μύκητες κλπ;
-
Από ότι μου είχε πεί ο τεχνικός που είχε βάλει τη δική μου μονάδα που πέρνει 2 παρόμοια φίλτρα, είτε τα πετάς είτε δεν βάζεις καθόλου...
Δεν νομίζω να «πλένωνται». -
ευχαριστώ.
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ