Ο χρήστης Storm έγραψε:
-
Στα χρώματα θα το χαλάσουμε; Κανένα πρόβλημα. Βάλε μέσα και τις αποχρώσεις που προκύψαν από τα πράσινα/μπλε/κόκκινα στρατόπεδα.
-
Σόρυ αλλά εγώ από το 1980, τα 34 αυτά χρόνια βλέπω ότι έχουν υπάρξει σημαντικές εναλλαγές στο τρόπο ζωής των πολιτών καθώς και στην κουλτούρα τους. Όπως επίσης θυμάμαι και την ζωή από το 1970 ως το 1980 και εντός και εκτός αστικών περιοχών. Από τότε που ο άλλος πήγε στο Καστελόριζο νομίζω ότι απλά έβαλε την χώρα σε μία νέα εποχή με ότι αυτό συνεπάγεται. Οπότε το χρήμα της φούσκας νομίζω ότι φωτογραφίζει συγκεκριμένη χρονική περίοδο και συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.
Το πολύ, το πάρα πολύ χρήμα της φούσκας το πήρανε αυτοί που μπορούσαν και δεν το επέστρεψαν ποτέ, , οι άλλοι απλά ακολουθούσαν τη μυρωδιά του χρήματος και πήραν λίγα πάντα με επιστροφή και τώρα ζορίζονται να το επιστρέψουν, και επειδή το χρήμα μυρωδιά δεν έχει, μην ξεχνάμε τα ληστρικά επιτόκια κυρίως των καρτών με το πρόσχημα της επισφάλειας.
Ο Ανδρέας όταν άνοιξε το τραπεζικό σύστημα και το ξεχείλωσε ο Σημίτης, δεν μπορώ να δεχθώ ότι δεν ήξεραν τι έκαναν και γιατί το έκαναν, όσοι είχαν την εξουσία της διαχείρισης των οικονομικών της χώρας αποκλείεται να ήταν τόσο βλάκες και να μην ήξεραν, πιστεύω ότι με μεγάλες πιέσεις δέχονταν να ακολουθήσουν τις οικονομικές συμβουλές των συμβούλων των οίκων αξιολόγησης και των μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων ελπίζοντας ότι όταν σκάσει η βόμβα να μη σκάσει στα δικά τους χέρια
( βλέπε Κωστάκης Καραμανλής )
Οι τραπεζίτες έκαναν επί πολλά χρόνια ότι ήθελαν πέρα και πάνω από τις διεθνείς τραπεζικές πρακτικές και συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι, δηλαδή τα δικά μου - δικά μου, και τα δικά σου - δικά μου.
Τώρα λοιπόν που έχει σκάσει η βόμβα, βρίσκουν ευκαιρία τα ποντίκια που ζούσαν μαζί μας αλλά κρυμμένα να σκάσουν μύτη στην επιφάνεια εκμεταλλευόμενα την αγανάκτηση του κόσμου και να θεριέψουν, να αποκτήσουν δύναμη και κοινοβουλευτική ισχύ μέσω αυτής της αγανάκτησης με συνθήματα του τύπου είμαστε πατριώτες και οι άλλοι είναι προδότες, μόνο που δεν τα έβαλαν ποτέ με κανένα προδότη, απεναντίας έσπαγαν τα κεφάλια αθώων εν είδη προπόνησης και σκληραγώγησης των μελών τους χωρίς ποτέ να πειράξουν κανένα από αυτούς που αποκαλούν προδότες μέσα και έξω από τη βουλή, ούτε πολιτικό μα ούτε και επιχειρηματία, αφού οι περισσότεροι από τα ισχυρά μέλη τους φύλαγαν και τους φυλάνε μέρα - νύχτα με το αζημίωτο από την αληθινή, την πραγματική οργή των απλών πολιτών, των εξαπατημένων με το PSI των ιδιωτικών ομολόγων και άλλων που έχασαν σπίτια, μαγαζιά, τη ζωή τους την ίδια.
Όλοι που εντάσονται σε αυτό που αποκαλούμε πολιτικό προσωπικό και πολιτικό κατεστημένο, είναι ένα σύμπλεγμα οικονομικών δοσοληψιών, θέσεων εξουσίας, και απόκρυψης προηγούμενων διαχειριστικών ατασθαλιών.
Εμείς απλά εξακολουθούμε 40 χρόνια τώρα να κοιτάμε τη ζωή μέσα από την κλειδαρότρυπα, χαζεύοντας το πάρτι που γίνεται μέσα για εμάς χωρίς εμάς, με τα λεφτά μας όμως, και μετά λέει ο γαϊδαρος, το κωλόζωο που ήταν 20 χρόνια υπουργός ότι μαζί τα φάγαμε.